Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-01-06, 22:14   #33 (permalink)
smk
Szenior tag
 
smk logója
 
Csatlakozott: 10-02-11
Összes hozzászólás: 827
Hírnév szint: 10
smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
AlpinForex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Igen! Előfordulhat például, hogy a részvény árfolyama 10 százalékot erősödik, de közben a dollár ugyanannyit gyengül, így a végén a kezdeti 100 euródat kapod vissza. Persze szerencsés esetben jól is kijöhet a lépés, jó példa erre a külföldi devizában jegyzett orosz részvény alapok tavalyi szárnyalása.
Szerintem tévedtek. "dollár ugyanannyit gyengül" ez így önmagában nem értelmezhető, mert a dollár csak valamihez képest tud gyengulni. EURhoz, HUFhoz, valami részvényhez, vagy egy kiló kenyérhez képest...

példa: Tegyük fel, hogy EURban akarod elkölteni a befektetésedet, ami kezdetben EURban van. Befektetéskor mondjuk 1 az EURUSD, és 1 EURból 1 kg kenyeret tudsz venni. Az időszak kezdetén a részvény is 1 USDbe, azaz 1 EURbe kerül.
Tegyük fel, hogy a befektetési időszak végéig semmi más nem változik, mint hogy USD 50%ot gyengül az utolsó hónapokban. (EURUSD = 2)

A. verzió: EURben vezetted a számládat, abból vetted a részvényt: eladáskor a részvény 1 EURt ér, amiből végül vehetsz egy kg kenyeret.

B. verzió: USDben vezetted a számládat, abból vettél résztényt. Záráskor a részvényed 2 USDt ér (azaz nyertél rajta 100%ot). Azonban ezt fel akarod használni, akkor át kell váltanod 1 EURra, tehát ugyanúgy 1 kg kenyeret vehetsz belőle, mintha EURban vetted volna a részvényt.

Legfeljebb adózásban, vagy átváltási költségekben lehet különbség a két verzi óközött.
smk nem elérhető   Válaszol idézettel