Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-02-06, 09:39   #7 (permalink)
smk
Szenior tag
 
smk logója
 
Csatlakozott: 10-02-11
Összes hozzászólás: 827
Hírnév szint: 10
smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.smk elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Én több különböző fundamentális elemzésre, és különböző időzítésekre alapuló technikát teszteltem. Voltak közöttük ígéretesek, jópár esetben 2-3x több hozammmal kecsegtettek mint a sima piaci átlag buy+hold.
Azonban mindegyik illúziónak bizonyult. Volt, hogy az elérhető funda adatok voltak rossz minőségűek. Pl a valós közzétételnél korábbi időpontra mutatta a ycharts a különböző adatokat (várható osztalék bejelentés, eredménykimutatások, cash flow kimutatások, stb)
Másik probléma az volt jellemzően hogy az előnyt a stratégia pl kizárólag a válságidőszakokban szedte össze. Ilyenkor az átlagnál kisebb visszaesést szenvedett el a stratégiám, és szinte kizárólag ez adta az előnyt a piaci átlaghoz képest.
Ha pedig azon múlik egy stratégia többlet előnye, hogy a 15-20 részvényből nem 7 hanem csak 5 szenved el jelentős visszaesést a válságkor, akkor az lehet, hogy csak szerencse volt. Múltbeli szerencsére meg nem lehet alapozni jövőbeli befektetési stratégiát.

A legjobb stratégia amit ismerek, még mindig a piaci átlag buy&hold alacsony költséggel.
smk nem elérhető   Válaszol idézettel