Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-02-07, 09:14   #12 (permalink)
fxtrader55
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-04-30
Összes hozzászólás: 452
Hírnév szint: 9
fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
moneymentor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Részvény + befektetés– tulajdonosi jogot jelent egy remélhetőleg jól működő cégben. A tulajdonos szemlélete nem rövidtávú és „nix ugribugri”, ha esik az árfolyam.

CFD – igen, én is eléggé költségesnek látom, de vannak előnye is: a tőkeáttétel miatt nem kell annyi pénzt beletolni, de több hozamot lehet elérni, rugalmasabb, gyorsabb a számlanyitás, jó a felület, forintban is tudok tervezni, utalni pár órán belül..

De ettől függetlenül érdekel, ki hogy részvényezik a haladók közül.

Azt sem árt tudni, hogy a CFD nem jelent tulajdonosi jogot, csak egy szimpla "fogadás" az árfolyamra, ahol az ellen oldal a brókercég.

Az én filozófiám szerint a befektetés a már meglévő pénzek elhelyezésének a kérdése. Ez kizárja a tőkeáttétel használatát. Amit írtál, az nem befektetés, hanem spekuláció. Hiába buy&hold.

A kérdéstől sem térek ki: SMK-val értek egyet.
A piacot nem szükséges megverni: elég, ha a legalacsonyabb költséggel és 1-hez minél közelebbi korrelációval le tudjuk követni. Ez a befektetési szemléletem.
Emellett természetesen spekulálok is jóval nagyobb hozamokért, mint a részvénypiaci átlag, de azt másik számlán csinálom elkülönített pénzzel.

A befektetés itthon van TBSZ-en. Ide is lehet HUF-ot utalni és nagyon kedvezően váltanak: USDHUF: 5-10 filléres spread + 0,3% min 5$ ami kb. 90 fillér. Nekem ez vált be, habár a befektetést nemrég kezdtem ennél a cégnél.

Pillanatnyilag SP500 követő ETF-eket vettem (VOO), de hosszabb távra van egy kb. 40 db-ból álló részvény listám is amiket értékeltségi alapon időzítek. Itt tech. elemzés nincs, csak fundamentumok alapján keresgélek.

A spekulációmnál is használom a befektetési portfóliómba választott részvényeket, de teljesen más megközelítéssel tradelem őket. Itt az időtáv csak jellemzően 1 hónap, míg a befektetési portfólióban nincs ilyen időtáv. Ott nem áll szándékomban eladni csak nagyon kivételes esetben.

Részvények esetében soha nem használok short irányt. Ez mindkét megközelítésre igaz. Így a kockázatom limitált, hiszen lefelé van stoploss (0$) fölfelé korlátlan lenne a kockázat. Indexeknél már más a helyzet, ezek spekulatív kereskedésébe több minden belefér. De mindenre igaz, hogy soha nem kötök olyan ügyletet, aminek korlátlan kockázata van. Soha, soha, soha.

A befektetés során alaptermékekkel kereskedem, a spekuláció alkalmával alaptermék és opció, ebből is inkább az utóbbi a jellemző.

Még az is fontos, hogy a teljes portfólión belül ez a két irányvonal (spekuláció + részvény buy&hold) kb. 30-30%-os súlyra van belőve 2017 végére. A többi 40%-nyi eszköz másban, máshol van. A rebalanszírozást évente végzem el, ha szükséges.
fxtrader55 nem elérhető   Válaszol idézettel