Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-02-07, 12:01   #14 (permalink)
fxtrader55
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-04-30
Összes hozzászólás: 452
Hírnév szint: 9
fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
AlpinForex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia FXtrader55!

Mint opciós, az opciósnak két tipp:

1. Collar pozíció a konzervatív részvény portfóliód downside risk csökkentésére. Ha a short callt a részvényekre, a long putot indexre kötöd az eltérő (index szinten jellemzően alacsonyabb) vola miatt) nagyobb mozgásteret, extra creditet, vagy túlsúlyozott védelmet nyerhetsz. Az index nyilván lehet index ETF is, a jobb hangolhatóság miatt. Ez a megoldás nyilván egyedi bedőlések ellen nem véd, csak, ha a piac egésze reccsen meg. (aktuális lenne, bár ha jól számolom a jó allokáció miatt egy 30% lejtmenet portfólió szinten számodra csak kb 10% veszteséget jelentene)
2. Beszállás short puttal részvénybe buy limit helyett. Ha teljesül: nyertél, ha nem teljesül: nyertél. Viccet félretéve a cost basist így akár jelentősen is csökkentheted. (pláne ha jelentés előtti napon írsz ki)

Sok sikert!


Köszönöm, ismerem mindkét technikát .

Az elsőt nem használom, nem szeretném covered call-al kizárni magam a ritka, ám extrém méretű felfutásokból. Cserébe természetesen tolerálom a nagyobb mértékű visszaeséseket is, mivel elég hosszú az időtáv (kizárólag a buy&hold-nál van így).
A másodikat használom, sőt van külön egy spekulatív stratégiám ami erre épül. Ennél sokkal összetettebb, de a mögöttes logika ez.

Látom, ismered ezt a terepet. Lehet, hogy lenne miről beszélgetnünk ?

A témát egyébként oktatom is, kizárólag személyes keretek között, előre megválogatott embereknek. Csoportos oktatást nem csinálok és nem is tartom jónak.
Emellett igyekszem kapcsolatot építeni olyanokkal, akik tapasztaltak opciós téren és használni tudjuk egymás tudását.

Bocs az OFF-ért, kicsit eltértem a tárgytól.
fxtrader55 nem elérhető   Válaszol idézettel