Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-06-04, 10:08   #9 (permalink)
stock
Tag

Összes hozzászólás: 99
Hírnév szint: 4
stock már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.stock már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.stock már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Kalap eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Kezdő vagyok, és a PETI klienst használom. Az imént vettem OTP-t 3109Ft-ért. Stop limitnek 3100Ft-ot adtam meg. Már jó ideje 3100Ft van az ár (volt 3075 is) de mégsem lépett működésbe a stop. Mit rontottam el?
Szia!

Feltételezem aktiválási árnak adtad meg a 3100 forintot, de nem állítottál be limitárat.
A Stop-loss úgy működik, hogy megadsz egy limitárat, ami akkor fog bekerülni az ajánlati könyv eladási oldalára, mikor az aktiválási áron történik kötés.

A te példád amúgy nagyon nem jó, mert 3109-es vétel után egy 3100-as limitár igen könnyen teljesül. Ennél azért nagyobb különbséggel célszerű azt megadni.
Tételezzük fel, hogy 2900-nál alább nem szeretnél menni, ezért adsz egy li mitáras megbízást 2900-on és beállítasz mellé egy Stop Limit-et 2905-ös aktiválási árral.
Az ajánlati könyvben lehet már 2895-ös ajánlatot is fogsz látni, de a sajátodat még nem, ha nem született kötés csak 2910 Ft-on.
Amint megszületik az első kötés 2905-ön bekerül az eladási ajánlatod 2900-ra.

stock
stock nem elérhető   Válaszol idézettel