Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-11-24, 09:53   #249 (permalink)
sidius
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.377
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
nagylaci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Két és fél évig kereskedtem a BÉT-en az Equitasnál, és nemrég megszüntettem a számlámat pár ok miatt (ha érdekel, leírom). Tovább szeretnék lépni a Forex irányába.

Brókercég választásban kérném a segítségeteket. Az alábbi kritériumoknak kellene megfeleljen:

- mindenekelőtt legyen megbízható, ne legyenek gondok a pénzkivételnél sem! Ne legyen kekeckedés, apróbetűzés, ignorancia, elérhetetlenség. Ez a legfontosabb.
- a szoftver legyen jól kezelhető (MT4 teljesen megfelel, de pl. az FXCM-é is elmegy, a MarketStar csapnivaló -- ezeket nézegettem eddig);
- kb. 300 000 Ft-om van most erre, ennyiért lehessen számlát nyitni;
- min. 50-es tőkeáttétel kellene (gondolom, 100 általános, tehát ez nem lehet probléma);
- legyen megfizethető;
- angol nyelv nem akadály.

Elsősorban közvetlen tapasztalat érdekel (náluk vagy, nem vertek át, kifizetés is simán ment!).

Nagyon köszönöm előre is!

Talán nem meglepő de tapasztalatból az Alparit ajánlom. (náluk vagyok nem, vertek át)

- pénz kivét rendben, megbízhatóság, ügyfélszolgálat rendben.
- Felület MT4 (is)
- microszámla 0,01 lot legkisebb kötésmérettel (300000 huf erre elegendő)
- tőkeáttét 1:500-tól lefelé beállítható akár 1:50-re is (de kérni kell az elején)
- elég jó spread a főbb párokra (más költség a cég részéről nincs)
- angol vagy más világnyelv

Dukascopy. (svájci top bróker)

- megbízható mint egy svájci óra (nem is akármilyen bankokkal áll kapcsolatban, ECN bróker))
- felület: JForex, Java, WebTrader és iPhone.
- Hatalmas előnye, hogy nem foglalkozik a skalpolókkal, pedig azokkal sok cég kekeckedik
- számlanyitás 1000 usdtől (tehát beleférsz)
- kötésméret újabban már mehet náluk a 0,01 lot
- tőkeáttét: amit akarsz
- nyelv: angol, német, francia, orosz...stb és nem fordítóprogrammal ám, hanem perfekt
- spread remek már 1 pip alatt is van.

Ezekből az információkból azért megemlíteném, hogy a Dukascopynál a spread-ot onnan veszem, hogy látom a platformon(JForexet használom), ha akarom, mert én egyébként comissiont fizetek. Ilyeneket szoktam látni, hogy eurusd 0,9 pip, gbpusd 1,1 pip, usdjpy 0,9 pip. Szóval ezek verik a többieket, csak az Oandát nem, de a Duka nem tágít spreadot. A skalpolást szintén onnan tudom, hogy van egy levelezőpartnerem aki 3 éve náluk van és szinte csak skalpol, de soha nem foglalkoztak még vele. AZ 1000 usd-s számlanyirást és a microlotot, meg onnan , hogy mindig küldenek e-mailt az ilyesmikről. A többi tapasztalat.

Tapasztaltból még az Oanda (nem tudom mostanság lehet e számlát nyitni náluk magyaroknak). Ők is megbízhatóak, nagyon kis mérettől kereskedhetsz náluk, nincs minimum deposit, remek spreadek (viszont extrémen képesek híreknél tágítani, de ez nem is titkolták sohasem), nyelv angol, tőkeáttétel beállítható, kereskedési felület javás (volt amikor még náluk voltam), rém egyszerűen használható, megbízható.

Ezeket be merem vállalni, hogy jók. Nagyon fontos, hogy mielőtt nyitsz, mindent tisztázz, kérdezz az ügyfélszolgálattól, ne maradjon nyitott pont, mert sokszor abból adódnak félreértések, és sajnos az ember olyan, hogy szeret mást hibáztatni. Az "apróbetűzésről" meg annyit, hogy itt egy komoly pénzügyi szerződésről van szó, ha a cég is komoly, ezért itt lesznek apróbetűs részek, mert nyilván a cég is védeni akarja magát, és te is. Ennek megfelelően, ha nem tartod be az előzetesen felvázolt játékszabályokat, akkor abból gondok lesznek. De azt merem állítani, hogy a Duka vagy az Alpari nem fog csak azért kekeckedni, hogy ne kelljen fizetni. Annak mindig oka van, ha morognak valamiért, de ez nem jellemző. Szintén tapasztalat, hogy a Dukascopy nekem még annyit nem mondott, hogy menjek arrébb, az Alpari esetében pedig talán kétszer volt gondom, de mindig korrekten álltak hozzá a problémához, és le lehetett boltolni velük a dolgot (egyik sem pénzkivétel volt). AZ Ondánál meg nem is emlékszem ,hogy volt e valami probléma, de ez azt jelenti, hogy valószínűleg nem, mert különben emlékeznék rá.