Nagyon egyetértek a topikod nyitó szövegével, Mighty.
Az autóvezető tanfolyamos hasonlatod egy az egyben nekem is eszembe jutott
Szép gondolat, hogy alakítsd ki a saját stratégiád, de hát ahhoz, hogy valakinek saját stratégiája legyen bármilyen területen az életben, ahhoz nagy gyakorlat kell, sok-sok tapasztalat. Én most bírkózom a grafikonokkal, indikátotokkal, és menet közben töketlenkedem a BUX-on. Nem nagyon találom a saját stratégiámat, és az időm, energiám jelentős részét leköti a küzdelem a saját pszichémmel

. Az első olvasmányom a mostani (újra)kezdésemkor a Tőzsdepszichológia befektetőknek című könyv volt, ami nagyon szórakoztató, és jókat mulattam, mert folyton magamra ismertem, a korábbi tőzsdei próbálkozásaim idejéből.
Szóval jól felvérteztem magam, de egy dologgal sehogyse boldogulok: reggel 9-kor benyel a BUX, és 16:35-ig szinte semmi másra nem tudok figyelni. Ami nem is lenne nagy baj, ha már ebből élnék, de sajna ez még messze van, egyelőre csak tanulom, és a munkámra is kellene figyelnem. Bele se merek gondolni, mi lesz, ha egyszer rászánom magam mondjuk az amerikai tőzsdékre...
Hősiesen kikapcsolom a PETI-t, meg a Markers-t, de max 15-20 percig tudom megállni, hogy ne kapcsoljam újra be. Így meg ..rvára nem tudok másra koncentrálni. Amikor meg épp nincs kereskedés, folyton kereskedési stratégiák után bóklászom a neten (így keveredtem ma ide is). Valószínűleg azért is van ez, mert nincsenek jó stratégiáim, amiket automatikusan alkalmazni tudnék. Nem akartam az elején daytradelni, csak swing, de amiatt, hogy egész nap a PETI-n lógok, képtelen vagyok megállni, hogy ne kereskedjek napközben is.
Pedig ezt is olvastam "A Könyvben", hogy vigyázni kell, hogy nem csak tőzsde van a világon. Nem tudom, pont ilyesmikben nem találok sehol jó tanácsokat.