Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2009-06-06, 13:03   #26 (permalink)
Mighti
Szenior tag

Mighti logója

Összes hozzászólás: 221
Hírnév szint: 4
Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Aeneas
Örülök, hogy valaki egyet ért. De engedd meg, hogy egy – két dologra felhívjam a figyelmed, így megspórolhatod az én köreimet…
- Ne nézz mindig új stratégia után, mert egyik sem 100%. Ezért, ha valamelyikkel buksz, ujjat keresel, stb. Ez rossz út. Válasz ki egy szimpatikus stratégiát és egy szabad hétvégét. És ne kereskedj vele, hanem tekerd vissza a chartot min.1 évvel és haladj gyertyánként előre. Az adódó belépőket és eredményeit írd fel. (Backtest) Így megtudod, hogy a stratégia hány százalékos találati aránnyal működik. Fontos, hogy ez az eredmény csak arra az instrumentumra (részvényre, termékre) vonatkozik, amin tesztelted. Minden részvénynek, devizának saját back test kell, mert van, amiken jól működik egy stratégia és van, amin nem. Természetesen az időtáv is fontos. 70% felett jónak mondhatunk egy stratégia instrumentum párost. Így fogod tudni alkalmazni a stratégiát, hiszen a saját számításaidban megbízol. Így csökkentheted a „pszichot” Mert a back tesztben azt is feljegyzed, hogy mennyit megy ellened, ami még normális (stop határon belül van).
- Ezért lehet, megköveznek itt, de ne kereskedj a BUX-on és más tőzsdén sem napon belül. A technikai jelek a nagy forgalom mellett tudnak bekövetkezni. És a mi tőzsdénk nem erről híres. + Sokszor réssel nyit, mint minden tőzsde, így a nagy mozgás nem nap közben van, hanem a zárás és a nyitás között. De semmiből nem drágább vagy nehezebb az amerikai tőzsdéken sem kereskedni. Még mindig tudom, hogy kedélyeket fogok kavarni, de a BUX nem igazán jó terep egy spekulánsnak. Mert nem mozog olyan sokat, mint amerikai társai. Pl: válság elött Kb. 100 Ft-ot mozgott az OTP napközben. Ezt azért nagyon el kell találni, hogy még a jutalék is beleférjen.
- És végül: Természetesen én is próbálkoztam 1,5,15,perces időtávokon és hülyének néztem a rutinosabbakat… De hidd el. Részvény D1 (napos) grafikon / Forex (deviza) H1 (órás grafikon). És most ne jusson eszedbe, hogy ehhez több pénz kell. Ezért inkább a kis időtáv. Legyen kisebb a pozid, de JOBB A TALÁLATI ARÁNYOD! Így sem lesz szeptemberre aranyozott Rolls Royce a garázsodban, de sokkal esélyesebb vagy egy pluszos számlára és jó közérzetre.
- Tehát a lényeg: inkább BACKTESTel és százalékos eredményeikkel töltsd az időt, mintsem a BUX scalpolgatással.
- Ui: erre én akkoriban az mondtam: király, de nem akarom hosszú távon tradelni. Ezt a tévhitet is eloszlatnám. Részvények:Napos grafikonon egy belépés-célár néhány napon belül, de max. egy hónapon belül teljesül. És a hozam sok napi ki-be ugrálást lefed egy jutalékért, és egy elemzésért.
Deviza: órás grafikonon legtöbbször néhány órán belül teljesül, de max 2 nap. Tehát ettől még nem leszel hosszú távú a trader.
Mighti nem elérhető   Válaszol idézettel