Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-08-02, 18:55   #35 (permalink)
falcon
Szenior tag
 
Csatlakozott: 14-05-08
Összes hozzászólás: 392
Hírnév szint: 5
falcon már nem kispályás.falcon már nem kispályás.falcon már nem kispályás.falcon már nem kispályás.
Alapbeállítás

Csupa olyat írtál a srácnak, mintha direkt szivatni akarnád. De erre a többiek már reagáltak.

Egy dologra reagálnék, ami saját tapasztalat!

Idézet:
equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
...nekem peldaul sosem volt demo szamlam, a demo szamla nem hozza ki beloled a pszihologiai megalapozottsagot... mikor demorol elesre tersz veszed eszre, hogy huu baszki... 2. a magyarorszagi atlagember nem fog neki kereskedni, ez majdnem garancia, ha pedig nekifog 170 dollarral akkor annak bohockodas a vege, majdnem garancia ez is; 3. a fajdalmat nem ertetted meg... a demo-n nem faj amikor elvesztesz 1000 dollart, virtualis love volt ugyis... de az eles szamlan mar mas...
Az egy dolog hogy neked sosem volt demo számlád, mert értelmetlennek tartod. Ez csupán a te meglátásod. Egy demo számlát lehet eszetlenül kezelni, a szabályaidat nem betartva kaszinózni. Na ez az, aminek az égvilágon semmi értelme.

Viszont egy demo számlát lehet komolyan is kezelni, ha komolyan gondolod a kereskedést. Így nem szükséges elbukni 10k dollárokat teljesen feleslegesen.

Két feltétele van:
1. Pontosan akkora kockázatot és poziméretet kell használni, mint amit az első éles számládon szeretnél használni.
2. Pont úgy kell kezelni a demo számlát, mintha éles lenne - különben csak önmagát csapja be az ember. Ez a dolog pedig csak fejben dől el. Te nem vagy rá képes, de más viszont képes lehet rá. Ha a tréder szigorúan betartja a saját szabályrendszerét és megvan a kellő mennyiségű statisztika ahhoz, hogy kiderüljön hogy a stratégia hosszútávon is működik (megvan a piaci előnye), akkor teljesen zökkenőmentesen lehet éles számlára váltani, mindenféle pszichocsapda nélkül. Egyszerűen csak pont ugyanazt kell csinálni, mint amit alaposan begyakoroltál.

Ez persze nem kevés idő, de az időt mindenképpen bele kell tenni. Éles $10k számlákat viszont nem kötelező ledarálni útközben ahhoz, hogy végül éles számlán is eredményes lehess.
falcon nem elérhető   Válaszol idézettel