Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-08-17, 19:10   #30 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
binarytrader eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
1 pip spreaden vitázunk könyörgöm... Kívánom, h. pár év múlva olvassa az aki most nem érti vagy támad, és nevessen magán. Tényleg. Az már azt jelenti, hogy skeres.
Nem sok fogalmad lehet a trédelésről, a rutinosabbja csak mosolyog rajtad. Valaki felvetette korábban, hogy tuti vesztő stratégiát keres. Gondolta, hogy megfordítja és voilá. Nos, megfordítva is ugyanúgy vesztő lesz.
Hogy miért? A kereskedés költségei miatt (spread, commission, slippage és negatív swap).

A tréderek horribilis %-ának (legalább 95) nincs semmilyen előnye a piaccal szemben. Azt hiszik, hogy valami alapján kötnek, pedig valójában random trédek azok.
Az a vicc az egészben, hogy ha zéró lenne a kereskedés költsége, pont ugyanannyira nem tudnának veszteségesen trédelni, mint amennyire nem tudnának nyereségesen sem. Nulla költséggel ez egy zéró összegű játék lenne minden egyes trédernek, akinek nincs piaci előnye (kellően nagyszámú tréd után). Márpedig valódi előnye csak elenyésző %-nak van.

Ezért ne becsüld alá a kereskedők ősellenségét, a költséget. Ahhoz, hogy a költség ne legyen tényező, ahhoz nagyon-nagyon jónak kell lenned (azaz nagyon komoly előnnyel kell rendelkezned). Látatlanban kizárom, hogy rendelkezel ilyennel. Nincs komoly kereskedő, aki a költséget negligálja.
És, minél kisebb idősíkon trédelsz, annál érzékenyebb kérdés ez. Az M5 és a H4 két külön univerzum.
  Válaszol idézettel