Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-08-18, 09:15   #42 (permalink)
gtome
Szenior tag
 
Csatlakozott: 17-02-03
Összes hozzászólás: 170
Hírnév szint: 2
gtome a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
binarytrader eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Akkor olvad el újra és újra az elejétől, mert igenis ki lett jelentve, némelyeknél burkoltan, némelyeknél világosan, hogy m5 egy "pezsgés", egy semmi zaj, magyarul az értelmezhetetlen. Hányszor olvasni itt a fórumon, hogy "zajban kereskedsz", és mellé gúnyos nagyarc szmájli... Már bánom, hiba volt egyáltalán hozzászólni, beismerem. Egyáltalán nem arról volt szó, hogy ki mennyit keres itt vagy ott, hanem a VALÓSZÍNŰSÉGEN. Ez egy olyan bonyolult téma, hogy amint valaki ír róla véleményt és entert üt, pár percre rá már azon töpreng, hogy lehet javítani kellene, mert hülyeséget írhatott. Vagyis tudja legbelül jól, hogy ami neki nem működik, az másnál akár jó is lehet.
A fogtechnikusságodhoz visszatérve, a piacon 100-ból 99 bukik, és lehet keveset írtam. Szerinted az a 99 bevállalná, hogy nyerővé válásáért cserébe odaad profitonként 20-30%-ot? Lenne olyan hülye aki lemondana róla a zsugorisága miatt? (naná) De örülök, hogy itt már mindenki nyerő, és 99%-ban a spreadre kell fókuszálnia.
Ezt írtad: "Ha 5 pipből 1 a brókeré az már tragédia?"

Nyilván nem tragédia, ha ez ilyen egyszerű lenne, de akkor is megkérdezném, hogy SZJA bevallásnál is mindegy neked, hogy 10 v 20% az adó? Az állam néha jó dolgokra is költ, utak, iskolák, kórházak... így remélem ott sem vagy fogtechnikus és adakozol.

Valóságban azonban előfordulhat, hogy az dönti el egy stratégiáról, hogy profitos vagy bukó, hogy 0.5 v 1 a spread. Lehet azt mondani, hogy rossz a strategia es keress olyat ami 1es mellett is működik, de sztem brokert keresni mindig egyszerűbb.

A kezdeti 5/5 példához visszatérve: 5 pipből miért sajnálsz 1et. Azért, mert 5 pip az átlagos nyerőd lesz a nyereseges tradekre vetitve, nem az átlagos eredményed az össz tradere vetítve. Ha van egy stratégiád ami 60-40 arányban profitos, akkor az tradenként 1 pip profit. Ezt összevetve a spreaddel még mindig Robin Hoodnak kéne lennem?
__________________
Nem bízom én senkiben, aki többet keres nálam.
gtome nem elérhető   Válaszol idézettel