Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-08-18, 10:42   #46 (permalink)
Megalith
Szenior tag
 
Csatlakozott: 16-09-09
Összes hozzászólás: 592
Hírnév szint: 2
Megalith elindult a hírnévhez vezető úton.Megalith elindult a hírnévhez vezető úton.Megalith elindult a hírnévhez vezető úton.Megalith elindult a hírnévhez vezető úton.Megalith elindult a hírnévhez vezető úton.Megalith elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

1 pip spread nem sok. De ez attól is függ, hogy egy trader melyik termékkel és milyen idősíkon kereskedik. Naposon,4 óráson nem sok vizet zavar az 1 pipes spread. M1-en már jobban számít, de ott is megfelelő termék kiválasztásával nem vészes. Meg kell nézni, hogy egy termék mennyit mozog. Ha 40 pipet, akkor jobban számít. Ha 140-et, akkor kevésbé. AlpinFx példája ott sántít, hogy 100 ezer usd-vel felesleges m1-en kereskedni.
Azzal már lehet naposon,4 óráson kereskedni 1000 usd kockázattal/trade. 3-4-5%(3,4,5 ezer usd) havonta reális. Sokaknak nem 1000 usd a kockázatuk, hanem a teljes tőkéjük és rá vannak kényszerítve a kis idősíkokra és különböző mm technikákra, hogy legyen némi értékelhető nyereség. Amúgy a nagyon sokat számít a stop elhelyezés technikája is. Sok vesztőtől tud megóvni egy jó stophelyszín. Úgyhogy nem csak a jó belépő és kilépő helyszín a fontos, hanem a stophelyszín is. Csak utóbbit hajlamosak a kereskedők félvállról venni.
A másik nagy hiba, hogy egy adott terméken egy adott helyszínt(valamilyen támasz/ellenállás szintet) a végtelenségig akarják megjátszani. És belépnek egymás után hatodszorra is azon a szinten, ha előzőleg már 5* kivette őket a piac. Nincs fék a rendszerbe. És nem tudják elképzelni, hogy egy termék egy szint körül, akár hetekig is csaponghat. Azok a tradek adják nagy nyerőt, amelyeket ha bekötöm akkor egyből elindul az irányba elsőre és nem gondolkozik az ár, hogy merre menjen. Tehát érdemes elgondolkodni, hogy egy szintet(legyen az ár,pivot,mozgó..stb) csak egyszer játszok meg. Ez sok pénzt tud megspórolni nekünk. De ezt is lenézik a traderek és nem foglalkoznak vele. Tisztelet a kivételnek.
Megalith nem elérhető   Válaszol idézettel