Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-08-18, 10:50   #47 (permalink)
independence
Szenior tag
 
Csatlakozott: 17-03-06
Összes hozzászólás: 288
Hírnév szint: 2
independence már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.independence már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Annyiban egyetértek binaryval, hogy a valószínűsége annak, hogy adott tradenél kivesz a piac vagy, épp elmegy a célárig, nem az idősíktól függ. Épp ennek kapcsán kérdeztem Alpintól, hogy a szűk stopnál 60%-os veszteség ráta mellett arányaiban nem több-e nála a teljes kockázatú bukók száma, mint a nagyobb stopnál, mert nekem ez a tapasztalatom, bár lehetm hogy nekem a teljes M1-es kereskedés még erős. A különbség annyi, hogy alacsony idősíkon nagyobb a mentális teher.

Ahogy Alpin és falcon is írta, természetesen hatással van a nyereség végső mértékére, hogy a spread a stop hány %-át teszi ki. Minél kisebb az idősík, annál kisebb a stop, de a spread marad. Ez ok. Binary a témától elkanyarodva ugyan, deszerintem jól látja, hogy egy kezdő sikerességét nem a spread mértéke fogja meghatározni, feltéve, hogy nem extrém nagy. Mert ugye egy kezdőnek talán nem M1-en kellene kezdenie. Kivéve a született talentumok.

Egyszerűbben is lehet nézni a spreadköltséget. Eurusd 1 lot esetén 1 pont spread különbség 10 dollár. 1000 trade esetén 10000 USD költségkülönbség. 1000 tradet egy jó kereskedő (akár több terméken) durván 1 év alatt összehoz alacsony idősíkon. Magasabb idősíkon ugyanez a költségkülönbség, csak több év. Ez már elég szép összeg ahhoz, hogy érdekelje az embert. Ha csak 0,5 pont spread különbséget nézek, akkor is 5000 dollár maradhat a trader zsebében.

Nemrégiben épp a spread, comisson stb. hatásait mutatta be a Birger egy előadásán, és elképesztő különbségeket jelent pár ezer trade után. Hasonlóan századokra lebontva belevette azt is, hogy milyen hatása van annak, ha csak fél pont különbséggel helyezi el a stopot adott szituációban. Ezeket nagyon fontosnak tartom, de csak egy bizonyos szint felett. Először egész mást kell megoldania egy sikerre törekvőnek, mint sem azzal foglalkoznia, fél pont milyen hatással van 1000 trade után. Ellenkező esetben elvész a rengetegben és nem tud arra koncentrálni, amire az elején kellene.

Hasonlóan egy tizenéves autóversenyző palántához, aki a jogsi megszerzésénél tart. Nem arra kell koncentrálnia, hogy a kanyarban hány század msp-t nyer, ha más ívben veszi be. Elég neki a pedálok használatát és egyebeket gyakorolnia.
independence nem elérhető   Válaszol idézettel