Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-11-30, 21:45   #52 (permalink)
viskia
Tag

Hely: kom-egom
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 4
viskia a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Észrevettétek, hogy hogyan hullámzik a magyar piac a kormányváltások között? Egyszer, még egyetemista koromban, amikor erre felfigyeltem, amikor még azt sem tudtam, h mi az a japán gyertya, (de már érdekelt a tőzsde, és naponta figyelgettem az árfolyamokat a teletexten mert még netem sem volt) megkérdeztem erről egy brókert, hogy ez miért van így, de nem tudott érdemben válaszolni.
1994-1998, bal oldali kormányunk idején gyakorlatilag bull piac, szépen muzsikáltunk. Nem mondom, hogy nem voltak lejtmenetek, de összességében long oldalon volt érdemes kereskedni.
1998-2002 fidesz. csökkenés, oldalazás, aztán gyenge lendületű emelkedés. Ami az elmúlt ciklusban jött, azt ebben a ciklusban visszaadtuk. Persze nem kell 4 évig tartó csökkenő piacokra gondolni, de összességében nem volt jó bolt a magyar piac ezekben az időkben. Pedig az EU úgy emlegette Magyarországot, mint a mintaállam, a tőzsde mégsem muzsikált ennem megfelelően.
2002-2010 szintén MSZP. Tisztán emlékszem 2002-ben, a választások másnapján, hétfőn még a híradó is említette, hogy a Budapesti értéktőzsde emelkedéssel reagált a tegnapi MSZP-s győzelemre. Igaz voltak lejtmenetek a 8 év alatt, volt egy válságunk is, de összességében elmondható, hogy sokkal jobb idők voltak ezek az évek tradelgetésre mint az előző 4. A Fotex részvény például meghatszorozódott! Hogyha valaki OTP-vel kereskedett, sokkal jobb eredményeket tudott elérni ebben a ciklusban, mint az előzőben.
2010, szintén fidesz. Nézzetek rá a piacokra. Persze a globális hangulat sem rózsás, de sokat elárul, hogy ma az ÁKK nem tudta eladni az össze állampapírt, annak pedig semmi köze nemzetközi hangulathoz.
Persze lehet, hogy van hülyeség abban, amit mondtam. NEM KELL SZÓ SZERINT ÉRTENI! Nem értek a magyar piachoz, kicsi drága, nem likvid. ÉS NEM VAGYOK MEGRÖGZÖTT MSZP-S! Ez csak az én megfigyelésem, ami hosszú évek óta tart, és már megint beigazolódni látszik. Érdekesnek tartom, és ha tényleg nagy vonalakban ránézel a magyar piacra, vagy akár te is nyomok követted a piacot ezekben az időkben, érted amit írok.
viskia nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések