Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-09-20, 20:18   #205 (permalink)
equalizer
Szenior tag
 
Csatlakozott: 17-05-09
Összes hozzászólás: 1.055
Hírnév szint: 3
equalizer már nem kispályás.equalizer már nem kispályás.equalizer már nem kispályás.equalizer már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
AlpinForex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia!

Én lezártam az EURGBP pozit. (aud-ban nem voltam benne) Hogy miért? Ha őszinte lennék magamhoz, bevallanám, hogy mentális gyengeség miatt (túl szép volt a nyerő, hogy ne fájjon, ha elolvad), de persze „okosan” meg is tudom magyarázni az okokat:

1. Ma FED ülés, vasárnap német választások: bármi lehet a piac reakciója és annak az ellenkezője is: ez kaszinó és ehhez már öreg vagyok!
2. Elliott nálam még nem ágyazódott be annyira, hogy a belévetett hitem olyan erős legyen, hogy egy számomra jelentős összegű lebegőt pusztán erre a meggyőződésre alapozva visszaengedjek.
3. A trade police-m szerint a pár emelkedő trendben van, így a kontratrend trade fokozott óvatossággal, konzervatívan kezelendő
4. A saját szint/trend objektívemen keresztül a pár eddig azt csinálta ami elvárható: kitört a 83,5-87,5 sávból, megcsinálta a célárat, majd éppen most visszateszteli a kitörési zónát. Hogy innen merre indul el, azt PA alapján tudnám valószínűsíteni, de ehhez nyugodt környezet kellene, de az elkövetkező napokban ez várhatóan nem áll fenn (lásd 1. pont)

Hogy mit javasoljak neked? Egyetértve Chartisttal biztos vagyok abban, hogy nem vagy rászorülva a tanácsaimra. Inkább csak általánosságban jegyzem meg, hogy a felezés általában jót tesz álmatlanság ellen, hisz –hogy Eszter fórumtársunkat idézzem- ezek után felisjó meg leisjó lesz.
a felezés általában jót tesz álmatlanság ellen - tokeletes valasz!!! ezt is fogom tenni. kiveve abban az esetben, ha holnap delutanig egy bullish zaszlot fog mutatni (ahogy azt valamelyik nap posztoltom, hogy hogyan szallnek ki es majd vissza) - na ebben az esetben az egesz poziciot zarni fogom es tesztkent nyitok egy minilotnyi longot (ha szep lesz a struktura, lehet nagyobb pozit is) a hetfoi valoszinu felfele gap miatt, csak ugy heccbol... ugy 50% korul pedig majd nezni fogom, hogy megint bealljak shortba, az nagy buli lesz, az az amit meg kell fogni, a 3-as hullamot. Amiatt kereskedunk, legalabbis en... a 3.-ik es a C hullamokert, ezek novelik igazan a szamlat, a tobbi csak turelemjatek eros idegzetueknek

A trade police-m szerint a pár emelkedő trendben van, így a kontratrend trade fokozott óvatossággal, konzervatívan kezelendő - meg sem kell kerdezzem, hogy most az EURAUD vagy EURGBP parosrol beszelsz, mivel ha jol megnezzuk, hullamelmelet szempontjabol mindketto ugyanazt a mintazatot mutatja, kivetel az, hogy az EURAUD regular flatnek nez ki aminek a C hullamat tredeljuk lefele es az EURGBP pedig egy expanded vagy running flat C hullama... de mindketto bazi szep trade... az, hogy felfele trendben vagyunk (a hetesen), egyertelmu, de ezt a napos C hullamot nem lehet kihagyni, tobb szaz pip garantalt (majdnem) profit es utana majd egy bazi long... en altalaban a hetes trendet csak masodlagos infokent kezelem, a kifutas oly nagy, hogy azt nem lenne turelmem tredelni, de irany- es strukturaadonak nagyon jo

kitört a 83,5-87,5 sávból, megcsinálta a célárat, majd éppen most visszateszteli a kitörési zónát. - ez tipikusan S/R gondolkodasmod, de azt is mondtad, hogy ezek alapjan kereskedsz/kereskedtel eddig is ugyhogy ez csak normalis. ehhez csak annyi hozzafuznivalom lenne, hogy a "visszateszt" fogalom nalam egy korrekciora ertendo (de ugy erzem nalad is), amiutan egy ujabb csucs kovetkezik... na most en nagy osszegben fogadni mernek, hogy ez az ar, errol a szintrol ahol van, legfeljebb egy korrekcio erejeig megy fel es onnan zuhan tovabb atutve mint kes a vajat ezt az S/R zonat amit visszatesztel most, igy nem korrekcio (visszateszt) hanem impulzus es ennek mar masak a karakterisztikai, nem fogja a hagyomanyos S/R szinteket betartani... amugy ra is fogadtam, hiszen shortban vagyok meg mindig. sokat esett az arfolyam, nagyjabol ideje lenne mar egy nagyobb korrekcionak... en sajnos mar nem tudok a chartra S/R szemmel nezni, amiota a hullamelmeletet vagom azota ez teljesen elhalvanyult, egyszeruen beallt nalam az S/R vaksag, es ezt komolyan mondom. szivesen megneznem egy chartodat amelyben elemzed ezt a helyzetet S/R szempontbol... es ugyszinten szivesen megneznem ennek a villakkal valo elemzeset is, ha valaki villas eszkozzel lenne szives erre, megkoszonnem.
equalizer nem elérhető   Válaszol idézettel