Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-09-21, 11:08   #207 (permalink)
Tback
Szenior tag
 
Csatlakozott: 15-01-15
Hely: The market
Összes hozzászólás: 1.036
Hírnév szint: 6
Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
... Elorelatni a piacot mondhatni gyerekjatek egy nyitott pozi menedzselesevel szemben ....


Idézet:
equalizer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
1. USDCAD: 2016 novembereben (ahol a narancssarga nyil van) mondhatni tokeletes elorejelzest adtam el azzal kapcsolatban, hogy mi fog tortenni az elkovetkezo 1-2 evben... http://www.tradingview.com/chart/USDCAD/dP9bAFhl/ az arfolyam ezt mondhatni pipre pontosan be is tartotta, meg most 1 ev utan is azt mondhatni... ami nem kicsi dolog (minden szerenyseg ellenere)!!!


Kivartam szepen a tokeletes beallot (2017 majusa korul, tehat 7 honapot varva ra), bealltam shortba pipre pontosan az impulzus csucsan (ahol a zold sav kezdodik) es talald ki mi tortent... megfogtam az 1200 pipes zuhanasbol (amennyit a zold+piros sav tart) eros 70 pipet (amennyit a zold sav tart)... (agyrem!!!) ha miertekre gondolok ezek jutnak eszembe:
- tultredeltem magam, tul nagy pozival szalltam be es megvakitott a 70 pipre eso profit (tudom, most visszanezetbol mekkora hulyesegnek tunik a kiszallas, igy 1200 pip utan... de ebbol adodik a masodik pont)
- azt gondoltam, hogy kiveszek 70 pip profitot, varok egy korrekcios 2.-ik hullamot es ujraallok... ez mar nem kovetkezett be, mert mar nem volt ra lehetoseg, szakadt tovabb az ar... tehat egy jo, hosszutavu trade mikromenedzselese nem a legjobb otlet...
- a kovetkezo zaszlonal a beallo mar nem nezett ki olyan jol, igy ezt hanyagoltam (megjegyzem, hogy ha lett volna egy nyitott profitban levo pozim, akkor most siman ratettem volna meg egy pozit, de igy nem volt kedvem visszaadni a piacnak a meglevo profitot, vagy valami ilyesmi lehetett a fejemben...)

Bár a hideg kiráz néhány jövővel kapcsolatos (már, már tarott kártyából jóslós, határozottanállítomhogymilesz...) mondatodon, de azért pár dolgot leírnék, mint személyes megtapasztalás pl usd/cad manageléssel kapcsolatban, ami szerintem nem is olyan nagyon bonyolult dolog.

1. kép a napi chart, amin a napnál is világosabbak a szintek.
Bár tudom te S/R betegségből már kinőttél, de azért a szintek, azok szintek.
Legalábbis véleményem szerint vizszintes vonalakat még a legkevésbé tapasztalt szereplők is tudnak húzni ezen a charton is.

legyen-tied-honap-kereskedese-usdcad-daily.jpg

A másik az örök sláger a fibo szintek.
Ezt is tudjuk még a nagy könyvből hogy mi számít, mi nem, így nem is ragoznám túl, tudja mindenki.
Nálam a bejelölt szint adja magát, meg kell játszani.
Bár veled ellentétben fogalmam sincs hogy mi fog történni a jövőben, vagy másnap, nemhogy 1 év múlva, de azért szoktam tradelni.
Ha tudnám a jövőt akkor stop-ot nem használnék, de mivel nem tudom, így használok.
Tehát stop az utolsó csúcs és a napi fibo 61,8 fölött.
Célár meg a az ápr 20.-i alj, mert ugye ez is napnál világosabb szint.

Managelés.

Ha ilyen erős trend alakul ki, mint azt az ábra is mutatja és napi célárat akarok lekereskedni, managelni, akkor nyilvánvaló hogy micromanagelés szóba sem jöhet.
Legfeljebb elvi célár előtt válthat az ember hasonlóra.

Mutatom a képet, pl. egy megfelelő managelésre ilyen szituációban.
Célár előtt h1 idősíkban megelőző korrekciós szakaszok teteje, vagy ahogy a képemen látod visszamenőleg a második korrekciós szakasz teteje.
Ez kicsit konzervatívabb, nem annyira szűk követés.
Célár előtt még így is kb 2x akkora stop, mint ami célárig van szakasz.
Én pl valami hasonló logika mentén tudok megfogni egy ekkora esésben közel 9000 pontot, ha már hosszabb idősíkot veszünk alapul.
legyen-tied-honap-kereskedese-usdcadh1.jpg
Tback nem elérhető   Válaszol idézettel