Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-09-21, 14:34   #210 (permalink)
equalizer
Szenior tag
 
Csatlakozott: 17-05-09
Összes hozzászólás: 1.055
Hírnév szint: 3
equalizer már nem kispályás.equalizer már nem kispályás.equalizer már nem kispályás.equalizer már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
AlpinForex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia Equalizer!

Ezen a területen nekem is nagyon sok fejlődni valóm van, ezért amit mondani tudok az csak vak vezet világtalant... De hátha:

1. Statisztikázz! Tudom, ez nem ma fogja megoldani a problémádat, de szerintem ez az egyetlen út, hogy tisztán láss a mi éri meg tekintetében. Az nagyon klassz és egy jó irányba tett lépes, hogy megvannak a múltbéli „sérelmek” jegyzőkönyvei a fiókban. Húúú, mennyit kerestem volna... De ha csak ezek vannak meg és az utólag bizonyíthatóan jogosan 1-2 száz pipben lezártakét nem teszed mellé könnyen becsapod magadat. Egy 1000 pipes lehetőség elszalasztása nem is olyan fájó, ha bizonyítani tudod magadnak, hogy előtte 10 alkalommal igenis helyes volt ugyanolyan érzések és hasonló piaci szituáció mentén 200 pip nyerőben lezárni a pozíciót. Hisz így nem mínusz 1000, hanem valójában plusz 2000 nyerőben vagy. A plusz 1000 trade végigülése az egónak jó, ez nem kérdés. De, ha sokkal többször nem jön be, mint igen a kockás lap könnyen bebizonyíthatja, hogy magas az ára, és nem éri meg. Vagy igen, de a lényeg, hogy ezt ne az érzéseid, hanem a számok döntsék el.

2. Objektivizálj! Minden helyzet más és más, ugyanakkor valójában mégsem. Lehet, hogy nem 5-10, hanem húsz tipikus döntési típus helyzet van egy tradben, de a szám mindenképpen véges. A Te viszonyulásod hozzájuk viszont végtelen! Ha nincsenek egyértelmű szabályaid, melyek esőben, szélben, ha cigánygyerekek hullanak az égből akkor is kötnek téged, akkor könnyen elsodor a pillanatnyi hangulatod, a lebegő nagysága, vagy éppen az előző tradek sikere vagy sikertelensége. És nem döntesz jól. Vagy ha igen, a jövőben minden ilyen elven meghozott döntés véletlenszerű lesz, futóhomok, melyre nem építkezhetsz. Regulázd meg az egódat! Azonosítsd a döntési pontokat, szedd ízekre az ott előforduló piaci és mentális szituációkat és a statisztikád alapján hozz egyértelmű szabályokat. Ha ez meg ez lesz ezt meg ezt fogom tenni. Nincs de!

A trading paradoxona, hogy elsősorban a szabadságra vágyó emberek vágnak bele, de csak az lesz sikeres, aki megkérdőjelezhetetlen szabályokkal képes önön szabadságát megregulázni .
Szia!

Ennel is tovabbmenve, szerintem ez egy olyan terulet ahol sosem tudsz teljesen kifejlodni... mindig lesz fejlodnivalo, levonando tanulsag stb. - de ez igy van rendjen.

Az 1.-es pontoddal teljesen egyetertek, a statisztika az a nelkulozhetetlen elemense a kereskedesnek amin mulik a dolog, ugy a beallok es kiszallok, mint a targetek/stoppok valoszinusege teren. Megvan nekem a "huuu, mekkora mazli, hogy kiszalltam" adatbazisom is viszont a "huuu, mekkorat kaszalhattam volna, ha maradtam volna a poziban" lenyegesen vastagabb... ez abbol kovetkezik, hogy statisztikailag tobbszor fut ki egy USDCAD tipusu C hullam vagy EURNZD tipusu 3.-ik hullam, mint sem es en ezeket a C hullamokat (vagy 3.-ik vagy 5.-ik) szeretem elcsipni, ezek azok amelyek, az egonoveles mellett, a tarcadat is vastagitjak.

A 2.-ik pontoddal is egyetertek, objektiv szabalyok szuksegesek. Ezert nem szeretem pl. a hagyomanyos EW teoriat, mivel a szabalyok tul lazak (pl. EWI count eseteben csak amulok amikor egy 2.-ik hullam 5 gyertyabol all es ugyanazon impulzus 4.-ik hullama pedig 140 gyertya... a "the looks of it" igy nincs biztositva es majdnem biztos, hogy a struktura nem jol van megjosolva altaluk, innen az az oriasi tevedesi rata az elorejelzeseikben).

Regulázd meg az egódat! Azonosítsd a döntési pontokat, szedd ízekre az ott előforduló piaci és mentális szituációkat és a statisztikád alapján hozz egyértelmű szabályokat. Ha ez meg ez lesz ezt meg ezt fogom tenni. Nincs de! - ez egy nagyon jo tanacs! Es nem konnyu gyakorlatba ultetni, de szukseges... majd latni fogod amikor megerik neked is a hullamelmelet. Elvileg megvannak/kiepitettem az objektiv szabalyokat, de vajmi kevesszer kerulok oda, hogy be is tartsam oket, foleg ami a kiszallokat illeti, de a beszallok eseteben is hajlamos vagyok elsietni a pillanatot...meg.


A trading paradoxona, hogy elsősorban a szabadságra vágyó emberek vágnak bele, de csak az lesz sikeres, aki megkérdőjelezhetetlen szabályokkal képes önön szabadságát megregulázni . - igy van! Ezt mottokent is lehetne hasznalni.
equalizer nem elérhető   Válaszol idézettel