Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-12-08, 15:21   #8 (permalink)
Tback
Szenior tag
 
Csatlakozott: 15-01-15
Hely: The market
Összes hozzászólás: 1.036
Hírnév szint: 6
Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
moneymentor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Mielőtt elindulnék egy több ezer fős céges évzáróra, egy gyors válasz: tények helyett ismét gyerekes reakciót kaptam.

De pl. az említett OPUS nem olyan régen volt 3,8 Ft is, most 655.

Mi okozza a 170-szeres emelkedést?
Kvalitatíve 170-szer okosabb az új tulaj, vagy a menedzsment? (Hihihi.)
Kvantitatíve 170-szer több a pénz, az eszköz, vagy a bevétel?
Sőt ennél is jobb a helyzet, ha nagy potenciál van benne?

Én egy teljesen más forgatókönyvet látok megalapozottnak, de nem részletezem.

További jó vásárlást.

Nem akarok beleszólni a személyeskedésetekbe, pláne nem felkavarnia lelkivilágodat a céges ingyenbuli előtt, nehogy a kaviár kiforduljon a szádból.

De azért megkérdezném, hogy nekünk, spekulánsoknak, nem teljesen mindegy hogy mitől megy fel, avagy esik valaminek az ára?
Tehát ha longra játszok valamivel, ami hoz X egység nyereséget, az többet ér akkor erkölcsileg, ha Mészáros nincs mögötte, vagy kevesebbet ér amikor elköltöm a megkeresett nyereséget, ha Trump cége nincs/vagy van érdekelve?
Szóval nem teljesen mindegy az hogy mi hajtja fel az árat, ha van rá módszerem hogy spekulálni tudjak rá kellő mértékű kockázat mellett?

Mert ha ebből ilyen fölöslegesen szélsőséges lelkiismereti jogvitát gerjesztenénk magunkban, akkor ne vegyünk fegyvergyár részvény opciót, mert az én pénzemből embereket gyilkolnak, de ne vegyek gyógyszeripari részvényt sem, mert az én pénzemből csinálják a jövő heti állat kísérleteket, és bitcoint meg pláne ne birtokoljak, mert a bányász gépek áramot fogyasztanak, amit meg az Oroszok gyártanak, közben kizsákmányolják a természeti erőket, vagy emiatt erdőket irtanak ki, amivel végső soron önmagamat gyilkolom egészségileg, meg az utódokat....

Én azt mondom, hogy vagyok annyira önző, hogyha valami felfelé megy, azt longolom és pont lesz...om hogy miért teszi azt amit, ha nekem belefér a kockázatomba és látok elég potenciált benne.
Ez a színtiszta önző érdekem, amit pénzre tudok váltani.
Hogy Mészáros, meg a hasonlók mit csinálnak, azzal meg pont azért nem foglalkozom, mert mint ahogy ma már leírtam, amire nincs ráhatásom, azzal egy percig sem foglalkozom, még gondolati szinten sem!


Egyébként ezek a Magyar papírok pláne érdektelenek pl. nekem, ha nincs rá tőkeáttételes termék, legalább egy opció, vagy valami, mert az hogy önmagában csinál X hónap alatt sok százalékot, az édes kevés.
Tback nem elérhető   Válaszol idézettel