Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2017-12-12, 20:51   #27 (permalink)
Tback
Szenior tag
 
Csatlakozott: 15-01-15
Hely: The market
Összes hozzászólás: 1.036
Hírnév szint: 6
Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.Tback elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
ANONYMOUSFX eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Még egy apróság. Nagy növekedés mögött nagy hitelek álltak. Stratégia nagyon egyszerű vegyél meg mindent nagyon olcsón. Szép és jó, hogy vesznek valamit a piaci ár alatt aztán EU pénzekből meg mindenféle támogatásból értéknövelő beruházást csinálnak mindamellett, hogy pl túlárazással kivesznek plusz pénzt az EU pénzekből. Probléma ott van, hogy sok esetben lehet, hogy veszteséges egységeket, cégeket vettek. Nincs készpénz termelés. Hitel van!! Hitelek nagy kockázatot jelentenek, hiszen bármikor visszavonható és a mögöttes fedezet hiába sokszorosa az annyit ér amennyiért azt megveszik :-)) Igen, ez egy megtörtént eset, szereplők egy agrárvállalkozás, másik szereplő egy naaaaagyon nagy bankvezér, aki egy e-maillel visszavonatta az összes hitelt. Érdekes gondolat, hogy hogy lehet kivonni cégekből úgy pénzt, hogy ne lehessen soha azt mondani, hitel fedezetét vonták ki a cégből. Nem kivonták csak részvényt vettek.

Lefordítom trader nyelvre a lényeget, amiről írsz.

Ezek a részvények nagy volatilitású termékek!
Vásárlás (short vagy long) előtt kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét hogy Önnek való e az effajta kockázat, vagy inkább vegyen államkötvényt....

Csak azért beszélgettek e magyar cégekről, mert itt éltek és beleláttok a médiamanipulált sok bullshittbe!
Ez a tipikus, "mitől fújódik vajon a lufi" esete.
Annyira lényegtelen, hogy el sem tudom mondani.

Vegyetek inkább külföldi részvényeket, azok egy része mögött ugyanez van, de mivel nem tudsz róla így nem zavar és nyugodt lelkiismerettel teszed zsebre a profitot, vagy stoppolódsz ki.


1 számú szabály: Egy percet se foglalkozz még gondolati szinten sem olyan dolgokkal, amire kevés, vagy nulla ráhatásod van!!!!


Idézet:
ANONYMOUSFX eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Még egy apróság. Nagy növekedés mögött nagy hitelek álltak. Stratégia nagyon egyszerű vegyél meg mindent nagyon olcsón.
Erre meg csak annyit, hogy Te és én is ugyanezt csináljuk, nem tűnt fel?
Margin számlán veszünk olcsón és próbálunk eladni drágán, tehát hitelből keresünk pénzt, aljas, erkölcstelen módon! Kizsákmányolva ezzel a sok nyugdíjast, aki bankbetétbe teszi a pénzét, majd a bank hitelt ad a brókernek, az meg nekünk leverage formában...
Húúúú...tényleg ilyen fa...ságokon kell agyalni?
Tback nem elérhető   Válaszol idézettel