Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2018-01-06, 00:44   #216 (permalink)
David Chateau
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-05-19
Összes hozzászólás: 2.019
Hírnév szint: 10
David Chateau már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.David Chateau már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Hoppá, pörgés van

Hmm, Zolinak Erdéllyel ebben az esetben szerencséje van, minden mással nem bár lassan már ők is lehagynak minket

Viccet félretéve, én úgy tudom, itthon is csak akkor kell adózni utána, amikor fiat-ba átváltom. Tehát most tulajdonképpen senki se szólhat, mennyi értékben van kriptóm. Amúgy az adózás még brutálisabb, 15+22% az EHO!!! Felső korlát nélkül, ha önálló tevékenységnek vesszük. Viszont ebben az esetben is csak akkor kell adózni, amikor realizálódik a pénz fiat-pénzben, tehát nem kriptóban.

Én arra bazírozok, hogy addig úgyse akarok kivenni fiat-pénzeket a piacból, amíg itthon nem lesz rá egy normális, 15% adózás, azt kész. Másrészt bankkártyáról most is lehet kriptókban fizetni, és erről soha senki sem jön rá, hogy mi volt annak a fedezete, ma már ez pofonegyszerű, ha a hétköznapi fizetéseket nézzük boltban. Nagyobb érték nyilván más szitu.

Addig meg maradnak ledgeren, egy részével meg tőzsdéken zsonglőrködöm.

Egyébként ez az egész kripto szerintem dotcom 2 lesz. Nem lesz a klasszikus értelemben vége, és lesznek elég komoly túlélők, amikkel később busás hasznot lehet még rápakolni az eddigi 10,100-szorozásokra, amik mostanság mennek.

A kezdeti kockázat pedig igen, 100% volt, de ilyet csak a várható kiemelkedő R/R-ű bizniszeknél csinál az ember. (Bár a bányászat, amivel megalapoztuk a kriptoportfóliónkat közel sem volt 100% risk, hiszen a számítógépalkatrészeket el tudtuk volna adni kis bukóval is, az más kérdés, azon is kerestünk a hájp miatt). A bányászatnak lényegében itt volt értelme számunkra, ahol így a kockázatot le tudtuk csökkenteni minimálisra pénz értékben.
David Chateau nem elérhető   Válaszol idézettel