Téma: pénzÜGYES
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2018-02-27, 12:06   #10 (permalink)
pénzÜGYES
Szenior tag
 
pénzÜGYES logója
 
Csatlakozott: 18-02-25
Összes hozzászólás: 157
Hírnév szint: 1
pénzÜGYES már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.pénzÜGYES már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
gtome eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Visszaolvastam, nekem egyik sem tűnt annak .
Tényleg?
Pedig nem buta gyerekek ezek, csak nincs szerencséjük, amikor gondolkodnak…
(és köszönöm a jókívánságot)

Én viszont azon tűnödtem, hogy írjak-e még hosszabb esszét ezen a fórumon. De van egy dolog, amiről érdemes beszélni és kiegészíteni a topicindítót.

Úgy látom, sokan itt messze nem prémium, vagy privát banki ügyfelek egy pénzintézetnél. És nincs ilyen munkatapasztalatuk sem.

Magyarország egyik nagy bankjában ilyen ügyfél vagyok. Sokat nem kapok cserébe. Nem keresnek rendszeresen, nem adnak befektetési tanácsokat. A termékek jók, de költségesek. Ha a jobbik kereskedési megoldást választom, simán havi 5000 felett van a rendszeres költségem, csak mert ott parkoltatom és fialtatom a pénzem egy részét és online kereskedem, magamnak.

Egy másik nagy bank ennél jobban figyel az ügyfelekre. Időpontra mehetek, diszkrétebb környezet, kávéval kínálnak. De ha nem lennék prémium ügyfél, akkor az „értékajánlat” leginkább Kincstárjegy, 1 db kötvény túlsúlyos alap, Fundamenta, vagy Unit-linked Biztosítás költséges eszközalapokkal. Ha prémium ügyfél vagyok havi 5000-ért (plusz egyéb), akkor már vannak befalapok (ám részvény és a többi akkor sincs ajánlva).

De van egy csavar a történetben: ha a „tanácsadóm” értékpapírszámlát, TBSZ-t, NYESZ-t értékesít, és azon átcsoportosítunk, akkor nulla a teljesítménye. Ha rábeszél egy rendszeres díjas Unit-linkre, akkor az neki már pontot ér. Miért? Mert nagy tervszámok vannak, és a banknak az a termék a prioritás, aminek nagy a költségtartalma.

Találkoztam olyan prémium ügyféllel, akinek 5 Unit-linked-et adott el az előző tanácsadója fél éven belül… Vajon igényalapon?

Egyébként tud napi szinten befektetési tanácsot adni egy banki tanácsadó? Nem igazán. Nem erre van kiképezve, nincs is rá ideje 100-200 delegált és egyéb betérő ügyfél mellett. Arra kell, hogy terelgesse az ügyfelet, hogy hosszú távon fektessen be és diverzifikáljon.

Pedig szinte minden ügyfélnek szüksége van tanácsadásra. Ritka a kivétel. Mindegy hány milliója van. Vagy nem ér rá foglalkozni a pénzével, vagy nem ért hozzá…

És egyébként vannak dolgok, amiket tényleg érdemes eltanulni a banki szférában. pl. Milyen stratégiával építenek fel egy befalapot? Hogyan működik a tanácsadás? Mit jelent a minőségi portfólió?

Szóval, ha az ember bekerül a pénzügyi szférába dolgozni, akkor egyrészt ott a csilivili banki környezet, másrészt nincs igazán túlfizetve, túlórázhat és stresszelhet a tervszámok miatt. Vagy felveszi a ritmust (és nem tud tükörbe nézni egy idő után), vagy megpróbálja másképp, de akkor meg a nincs tervszám, így előbb-utóbb távozik. Magától, kényszerből, vagy mert 1-2 évente amúgy is rotálják a vezetőket területileg.

Én úgy gondolom, megtanulva és megőrizve az értékes, jó dolgokat, lehet ezt máshogy is csinálni hasonló, vagy alacsonyabb költséggel.

Erre teszek most egy kísérletet.

Na, ennyi volt a kiegészítés.
__________________
Szép napot, sok sikert! https://penzugyes.wixsite.com/csak-ugyfeleknek
pénzÜGYES nem elérhető   Válaszol idézettel