Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2010-12-17, 09:05   #26 (permalink)
sidius
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.377
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás Háát....

Én ugyan nem vagyok érdekelt a papírban, sőt nem is érdekelnek a fundamentális alapjai, de TA szemüvegen keresztül én várnék azzal a vétellel. Ezt a papírt értelmesen én csak hetes vagy hónapos felbontású grafikonon tudom értelmezni, márpedig azon nem jól néz ki. A csatolt chart hónapos felbontású. Először is 18000-ről másodszor is visszapattant tehát az igen valószínűen egy komoly pszichológiai szint, ahol a befektetők úgy érzik ennyit ér és nem többet ez a papír. Egyenlőre. Az emelkedő trendvonal egyértelműen elesett. Ami még aggasztó lehet, hogy bár még csak erősen esetleges lehetőség, de mégis úgy néz ki a második 18000-es lefordulás után ebből lehet egy duplacsúcs. Hangsúlyozom ez csak lehetőség, ami nem alakult ki, de aki komolyan számol ezzel a papírral, számolnia kell ezzel a lehetőséggel. Ha bekövetkezik és eltöri a nyakvonalat 9500-9400 körül akkor ez egy hatalmas duplacsúcs lesz, amiből nagyon nagy esés lehet. Ilyenkor bennem azért felmerül a kérdés, hogy érdemes e ilyenkor jóval 10000 felett venni valamiből, ami egy esemény bekövetkezte esetén simán eshet akkorát, hogy felét sem éri esetleg annak amennyiért vettem és utána akár éveken keresztül üldögélek benne, a befektetett tőke 50%-os veszteségével. Most a grafikont elnézve ez egy hulló kés alá állásnak néz ki.
Ha valaki viszont annyira szimpatizál a papírral, hogy történjék bármi, ő venni akar, legalább ne ilyen óriási eső gyertyánál lépjen be, hanem próbáljon valamiféle fordulós jelzésre venni. Nem tartom rossz ötletnek, hogy ha valaki előnyben részesíti a fundamentumokat, de azért igyekszik valami jó helyről elrugaszkodni. Ez utóbbin nem azt értem, hogy "már olcsó" a papír. Ez ugyanis csak nézőpont kérdése. A mostani ár a fent vázolt esemény esetleges bekövetkeztekor kimondottam drágának fog tűnni.
Gondoljunk csak a Matávra 2000 tájékán. Valaki akkor is vett 1600-1800 körül és azóta reménytelenül várja, hogy 5-600-ról valami történjen már. 10 éve történt, de megtörtént amit sokan nem tudtak elképzelni.
Csatolt kicsinyítések
zwack-reszveny-zwack.jpg  

Utoljára módosítva: sidius által : 2010-12-17 09:06 Oka: kieg.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel