| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 269
Hírnév szint: 4 ![]() ![]() ![]() |
Ez is egy érdekes téma, ami nagyon sok mindent befolyásol a befektetésekkel kapcsolatban.
Most 9,5% az alapkamat és ez már január óta tartja magát. Gondoltam itt megbeszélhetnénk, hogy mikor és milyen változás várható és ez mire fog hatást gyakorolni. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 75
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() |
Most már csak 8,5% és várhatóan év végéig még 1 százalékkal fog csökkenni.
A forintot nem viselte meg a nem várt mértékű alapkamat csökkentés, tehát a piac igen jól fogadta. Könnyen lehet legközelebb is vágnak, igaz csak egy kisebbet.
|
|
| Hirdetések |
|
|
#3 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 99
Most ugyebár 8,0%-on áll a jegybanki alapkamat, de nagyon úgy tűnik, hogy fog ez még tovább csökkenni.
Lassan elérjük azt a szintet, ami már nem ró abnormálisan nagy terheket az államra. Csökkennek a kockázatmentes befektetések hozamai és így talán többen fordulnak a tőzsde felé. Mi a véleményetek arról, hogy mindez akár számottevő felhajtó erővel bírhat a BÉT-en? |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Tag
Megvan az újabb vágás. Még fél százalék, azaz most már 7%-on áll és év végéig további fél százalékos alapkamat csökkentést jósolnak.
Mindezek mellett a forint erősödött a mai nap, így feltételezhető a piac még akár ennél is nagyobb vágásra számított. Lassan az erős forint jelenti majd a gondot. Az exportra termelő vállalatoknak már talán most is. Meggyőződésem, hogy a hazai befektetők közül egyre többen gondolkodnak majd el azon, hogy hova tegyék az állampapírban fialtatott forintjaikat. Lehet ez még tovább viszi felfelé a BUX-ot? |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Tag
Emberek! 6,5% és ez már senkit nem lep meg, sőt év végére egyenesen 6%-ot jósolnak.
Jövőre ráadásul év elején már 5,5%-ot is elképzelhetőnek tartanak. Akárhogy is nézzük én ezt igazán pozitívnak tartom. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Tag
Hely: Magyarország
Összes hozzászólás: 36
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
engem elégé zavar, hogy hol ennyi, hol annyi.
Egy ideig állampapírban volt a pénzem. aztán osztottam szoroztam, és rájöttem, hogy pont nem lesz soha vásárlóérték szempontjából több a kamatozott pénzem, hiába nagyobb a futamidő végén a számjegy. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 269
Legutóbbi írásodkor se gondoltuk volna, hogy mostanra 6%-re vissza emelik.
Ma márpedig pont erről döntöttek és 6% lett az alapkamat. Szerintetek meddig mehet ez még így? A februári megszorító bejelentésekre már nagyon vár a piac. Ha az sem lesz számottevő, akkor nem csak az alapkamat szabadulhat el. Idén év végére remélem már 5,5%-on leszünk. Amihez az új jegybank tagok némi nyomást fognak gyakorolni. |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| alapkamat, állampapír, jegybank |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|