| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 75
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prémium Magyar Államkötvény egy ideális befektetési forma lehet a kockázatmentes befektetést előnyben részesítők körében.
Egyrészt van egy évente meghatározott kamat, mely egyezik az infláció mértékével, jelen esetben ez most 4%, valamint ezen felül van egy kamatprémium, ami a mostani kibocsájtáskor 3%-ban lett maghatározva. Ez összesen 7%, ami ugyan egy év múlva változhat, de csak az infláció változását követve (akár pozitív irányba). Az 1000 forintos címletben kibocsjátott állampapírrakl kifejezetten a kisbefektetőket kívánják elérni. Nem is jegyezheti más, csak természetes személy. Valóban igen kedvező befektetési lehetőségről van szó, hisz a relatív magas kamaton és az alacsony címleten túl még további előnye, hogy bármikor visszaváltható, így a hagyományos bankbetéteknél nagyobb rugalmasságot biztosít. Fő hátránya, hogy csak a Magyar Államkincstár fiókjaiban (minden megyeszékhely + Budapest) jegyezhető. Hát igen! Ha online lehetne intézni, akkor lenne valóban ideális a dolog.
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
A bármikori visszaváltásnál azért meg kell jegyezni, hogy kamatveszteséggel járhat. A Kincstár napi árfolyamán történik a visszaváltás, ami nem garantálja a meghirdetett kamatot. Legbiztosabb, ha a kamatfizetési napon adjuk el vagy megvárjuk a lejáratot. |
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#3 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 21
Hírnév szint: 4 ![]() |
köszönöm, hogy megtudtam ezt a lehetőséget.
eddig a Diszkont kincstárjeggyel szenvedtem, de ez egy sokkal jobb lehetőség! az külön tetszik, hogy hosszabb távra is lehet vele tervezni. van esetleg valami negatívuma összehasonlítva a DKJ-vel? |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Új tag
nos nekem a prémium államkötvény egyelőre csak pozitívumot jelent.
- hosszabb futamidő, de időközben is visszaváltható - magasabb hozam (DKJ mikor fog az infláció fölött 3%-ot hozni?) - biztonság ugyanaz; ugyanannak az államnak a papírja nálam ezek a fő szempontok. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Új tag
Kérnék még egy kis segítséget.
Prémium államkötvénybe pakolnám a megtakarításom, de alig van értelmes információ azzal kapcsolatban, hogy hol és miként tudok jegyezni. Jól gondolom, hogy nem tudok bármikor pénzt tenni prémium államkötvénybe? Hol kell számlát nyitnom? |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
![]() "Az összes állampapír legkisebb címlete tízezer forint, tehát ennél kevesebbért nem lehet vásárolni. Ezért előnyös a fent említett Prémium Államkötvény, ugyanis abból a kispénzűek is vásárolhatnak ezer forintos címletekben. A magánügyfelek a különböző állampapírokat a Magyar Államkincstár, a bankok, a takarékszövetkezetek és a Magyar Posta fiókjaiban vásárolhatják meg." |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 71
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Azért közel nem az összes bankban és takszövben!
![]() Csak azért mondom, nehogy valamelyik bankba bemenj és csalódj... meg nehogy holnap reggel hozzánk gyere be, mert mi sem foglalkozunk ilyennel. ![]() u.i.: ha van a közelben, akkor tuti egy kincstárat céloznék meg a helyedben.. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Bármikor meg lehet venni a bruttó árfolyamon. www.akk.hu www.allamkincstar.gov.hu |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 269
Hírnév szint: 4 ![]() ![]() ![]() |
Én is igyekeztem ennek utánanézni, de valahogy nem találtam érdemi infót. A két link is egy nagy nulla.
Pedig ha az állam jól csinálná még hirdetné is ezeket a papírokat, hisz alapvető cél lenne az adósság belső finanszírozása. Ehhez képest összevadászni sem lehet az infókat. (lehet nem célja az államnak a Prémium államkötvény értékesítése? - talán tartanak a magas inflációtól és az azt követő hozamoktól?) |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| államkötvény, állampapír, infláció, kamatprémium, változó kamatozás |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|