Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Kötetlen > Bemutatkozás

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2011-12-10, 11:14   #51 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Összes hozzászólás: 87
Hírnév szint: 1
nemecsek már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.nemecsek már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Igazad van .. A grafikonon a közelmúlt döntései is láthatóak, ez zavaró lehet (főleg, hogy van közte veszteséges set-up is).
Mozgóátlagok:
EMA6 szürke
EMA25 lila
EMA150 barna
EMA365 sötétkék

EMA6 kereszteződés EMA25
első pullback EMA25-höz
--> lefordulás (pipa)

első pullback EMA150-hez
--> lefordulás (ez most nem jött össze)

első pullback EMA365-höz
--> lefordulás (pipa)

Az aktuális helyzetet pedig így látom: az ár EMA25 alá zár (ellenállás), közvetlen felette egy korábbi lokális csúcs szintje (ellenállás)
--> csökkenés
azonban alatta is erős szintek vannak (órás támasz, fib50, fib38,2)
--> emelkedés, szint áttörése
H4-es idősíkra váltással a csatorna határvonalai is beazonosíthatóak. Innen fordulást várok. Short pozíciót azonban csak az órás trend vonal letörésével nyitok.
Ha H4 csatornából mégis kitörne EMA365 még mindig visszafordíthatja. Ha mégsem --> megnézem az EMA-k helyzetét H4 és napos idősíkon, és ha nem jelentenek ellenállást nyitom a longot.

Szürke nyilakkal a különböző lehetőségek jelölve.
nemecsek nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-12-10, 11:24   #52 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 433
Hírnév szint: 4
willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül willow részére
Alapbeállítás

Idézet:
nemecsek eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Igazad van .. A grafikonon a közelmúlt döntései is láthatóak, ez zavaró lehet (főleg, hogy van közte veszteséges set-up is).
Mozgóátlagok:
EMA6 szürke
EMA25 lila
EMA150 barna
EMA365 sötétkék

EMA6 kereszteződés EMA25
első pullback EMA25-höz
--> lefordulás (pipa)

első pullback EMA150-hez
--> lefordulás (ez most nem jött össze)

első pullback EMA365-höz
--> lefordulás (pipa)

Az aktuális helyzetet pedig így látom: az ár EMA25 alá zár (ellenállás), közvetlen felette egy korábbi lokális csúcs szintje (ellenállás)
--> csökkenés
azonban alatta is erős szintek vannak (órás támasz, fib50, fib38,2)
--> emelkedés, szint áttörése
H4-es idősíkra váltással a csatorna határvonalai is beazonosíthatóak. Innen fordulást várok. Short pozíciót azonban csak az órás trend vonal letörésével nyitok.
Ha H4 csatornából mégis kitörne EMA365 még mindig visszafordíthatja. Ha mégsem --> megnézem az EMA-k helyzetét H4 és napos idősíkon, és ha nem jelentenek ellenállást nyitom a longot.

Szürke nyilakkal a különböző lehetőségek jelölve.
Na ez a beszéd. Ha leirod, amit látsz, és gondolsz, abból te is tanulsz, meg azok is jobban értik, akiknek szánod ezeket a gondolatokat. Ne érts félre nem kioktatni akarlak, hisz ki vagyok én itt? Egy nulla, a sok nulla és egyes között. De igy legalább van valami értelme az ide irogatásnak.
willow nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2011-12-10, 11:24   #53 (permalink)
Tag

nemecsek logója

nemecsek már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.nemecsek már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
első pullback EMA365-höz
--> lefordulás (pipa)
bocs nem első, csak simán visszatérés
Régi 2011-12-10, 11:29   #54 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás

Idézet:
willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Na ez a beszéd. Ha leirod, amit látsz, és gondolsz, abból te is tanulsz, meg azok is jobban értik, akiknek szánod ezeket a gondolatokat. Ne érts félre nem kioktatni akarlak, hisz ki vagyok én itt? Egy nulla, a sok nulla és egyes között. De igy legalább van valami értelme az ide irogatásnak.
Willow, ravasz róka vagy te. Nem hiszem, hogy az ellenőrződbe csak 1-esek szerepelnek.
Régi 2011-12-10, 11:42   #55 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Alapbeállítás

Idézet:
Willow, ravasz róka vagy te. Nem hiszem, hogy az ellenőrződbe csak 1-esek szerepelnek.
Lehet, hogy jóba vagyok a tanitóbácsival.....
Régi 2011-12-13, 19:03   #56 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás Eurusdm15_1213

Kétirányú ki-/letörésre felkészülve.
Csatolt kicsinyítések
neverending-story-eurusdm15_1213.png  
Régi 2011-12-15, 18:24   #57 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Alapbeállítás

Idézet:
Kétirányú ki-/letörésre felkészülve.
Ez ügyes volt. Ez most eladásra bejött. Csak van egy szépséghibája. Régebben én is próbálkoztam ilyesféle módszerrel , de rájöttem , hogy sokszor nem jön be. Mert mi van, ha kiveszi a sell stopot, de nem megy el a célárig, mert fordul, és kiveszi a buy stopot is. Akkor tuti, hogy az egyiken már vesztettél. De itt sem megy el a célárig. De közben a vesztes pozit zárod, mert ugye nincs értelme futtatni, de mielőtt elmenne a nyertes pozi a célárig, előtte fordul, és átmegy vesztőbe. Igy mindkét pozin veszteséged keletkezik. Gondolom tiszta, és világos a kép. Hidd el én már ezt sokszor megjátszottam, és rájöttem, hogy értelmetlen. A legtisztább dolog, hogy vagy sell, vagy buy , sl, meg tp, vagy ahogy akarod. De majd rájössz te is.
Régi 2011-12-15, 18:47   #58 (permalink)
Szenior tag

ALTERMAN logója

Összes hozzászólás: 244
Hírnév szint: 3
ALTERMAN már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.ALTERMAN már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ez ügyes volt. Ez most eladásra bejött. Csak van egy szépséghibája. Régebben én is próbálkoztam ilyesféle módszerrel , de rájöttem , hogy sokszor nem jön be. Mert mi van, ha kiveszi a sell stopot, de nem megy el a célárig, mert fordul, és kiveszi a buy stopot is. Akkor tuti, hogy az egyiken már vesztettél. De itt sem megy el a célárig. De közben a vesztes pozit zárod, mert ugye nincs értelme futtatni, de mielőtt elmenne a nyertes pozi a célárig, előtte fordul, és átmegy vesztőbe. Igy mindkét pozin veszteséged keletkezik. Gondolom tiszta, és világos a kép. Hidd el én már ezt sokszor megjátszottam, és rájöttem, hogy értelmetlen. A legtisztább dolog, hogy vagy sell, vagy buy , sl, meg tp, vagy ahogy akarod. De majd rájössz te is.
Bizony bizony öreg barátom,tudtam én hogy öreg róka nem vén róka!
De egy olyan szivart mint a képen van egyszer szívesen elszívnék veled!
Szóval nem ilyen egyszerű ez a sell stop buy stop kérdés.Én is próbálkoztam annak idején(van már vagy 10 éve) ugyanígy mint Te!Aztán volt ennek vagy 23 verzioja nálam.A végére azért sikerült jól megcsinálni,de annak meg már köze nem volt az elején alkalmazott módszerekhez.Ezzel így nem lehet pénzt keresni.De ne nekem legyen igazam.Egy éven belül kiderül.
Régi 2011-12-16, 17:09   #59 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Alapbeállítás

Idézet:
ALTERMAN eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Bizony bizony öreg barátom,tudtam én hogy öreg róka nem vén róka!
De egy olyan szivart mint a képen van egyszer szívesen elszívnék veled!
Szóval nem ilyen egyszerű ez a sell stop buy stop kérdés.Én is próbálkoztam annak idején(van már vagy 10 éve) ugyanígy mint Te!Aztán volt ennek vagy 23 verzioja nálam.A végére azért sikerült jól megcsinálni,de annak meg már köze nem volt az elején alkalmazott módszerekhez.Ezzel így nem lehet pénzt keresni.De ne nekem legyen igazam.Egy éven belül kiderül.
Hát igen kedves ALTERMAN. Sokan azt hiszik a tőzsde, meg a forex fejőstehén. Annak idején én is igy gondoltam. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy sok, és kemény munka árán lehet csak pénzt csinálni, na meg sok keserű tapasztalat után. Remélem egyszer tényleg elszivjuk azt a szivart.
Régi 2011-12-18, 08:40   #60 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás

Urak, köszönöm az észrevételt, én is úgy látom, hogy hazárdír a játék az általatok említett lehetőség miatt.
Régi 2011-12-18, 15:35   #61 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás

EURUSD, heti, napi, H4, H1 idősíkok.
Heti pivot és fib61.8 egybeesés. Naposon visszateszt, a korrekció folytatódhat. Ez esetben long az ellenállás áttörésénél. Ennek kisebb valószínűségét látom, hiszen H4-en pin. Ferde TL letörése, short a pozícióépítés lehetőségével.
Csatolt kicsinyítések
neverending-story-eurusdweekly_1216.png   neverending-story-eurusddaily_1216.png   neverending-story-eurusdh4_1216.png  

neverending-story-eurusdh1_1216.png  
Régi 2011-12-18, 17:27   #62 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Alapbeállítás

Idézet:
EURUSD, heti, napi, H4, H1 idősíkok.
Heti pivot és fib61.8 egybeesés. Naposon visszateszt, a korrekció folytatódhat. Ez esetben long az ellenállás áttörésénél. Ennek kisebb valószínűségét látom, hiszen H4-en pin. Ferde TL letörése, short a pozícióépítés lehetőségével.
Az euro hetin erős támaszhoz érkezett 1.3-nál. Nem valószinű, hogy benéz egyhamar alája. Igy szerintem érdemesebb várni, mert egy long korrekció elképzelhető.
Régi 2011-12-18, 18:14   #63 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 94
Hírnév szint: 2
papa a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Kis korrekcio utan meg lefele kellene menni
papa nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-12-20, 19:19   #64 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás

EURUSDH1_1220
Megelőző lehetőség elmulasztása után: Inside4Bar set-up.
TP a heti pivot.
Csatolt kicsinyítések
neverending-story-eurusdh1_1220.png  
Régi 2011-12-21, 08:53   #65 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 98
tozsi234 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Erre figyel most a piac
Két 3 éves refinanszírozási tender (LTRO) indul december 21-től a korábbi 1 éves tender helyett, melyen fix kamatra, s láthatóan háromszor akkora futamidőre, korlátlan mennyiségben kapnak forrást a jegybanktól a kereskedelmi bankok.
Régi 2011-12-21, 09:22   #66 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Azt mondja a BNP Paribas hogy az LTRO egy álcázott QE.
De mi az a QE? Itt az amerikai minta:
http://buxmasters.blog.hu/2011/06/20...itative_easing

http://www.napi.hu/tozsde/technikai_elemzes/fx.html
"Joachim Nagel, a német központi bank (Bundesbank) kormányzótanácsának tagja azt nyilatkozta, hogy számos piaci szereplő szeretné, ha az ECB felajánlaná, hogy korlátlan mennyiségben hajlandó kötvényeket vásárolni, azaz letenne egy „kitöltetlen csekket az asztalra”, de ezzel beindulna egyértelműen az „euró nyomda” és az ECB hitelessége csorbát szenvedne, hiszen nem arra hivatott, hogy a tagállamok költségvetését finanszírozza. Nagel szerint a monetáris politika nem a megfelelő módja a válság kezelésének, a jegybank már így is túl messzire ment.

Vitor Constancio, az Európai Központi Bank (ECB) alelnöke azt nyilatkozta, hogy jelentős kereslet mutatkozhat az ECB 3 éves likviditásnyújtó tenderén (LTRO). A bankok számára fontos lesz a jövőben ez a jegybanki művelet, mivel kedvező kamatra, hosszú távra kapnak kölcsönt az európai bankok, mely által a finanszírozási igényük csökken. A letéti követelmények lazításával pedig nőtt a felvehető kölcsön kerete. A baj továbbra is nagy a bankszektorban, hiszen a második negyedévben mért 15% után most 25-30%-ra nőtt annak az esélye, hogy egy nagyobb európai bank csődbe megy. Az európai bankok finanszírozási igénye, vagy terhe 35%-kal nőhet jövőre. A Bank of England egy tanulmánya szerint 600 milliárd eurónyi kötelezettsége van az európai bankszektornak a jövő évben, amelynek kétharmadára jelenleg nincs fedezet. Constancio szerint a bankoknak a tőkeemelésre és a betétgyűjtésre kell koncentrálniuk elsősorban. Az, hogy hitelt vegyenek fel, s ezzel növeljék a kockázatukat, az nem egy járható út. Az ECB alelnöke utalt arra, hogy ha tovább romlik a pénzügyi helyzet, akkor nincs kizárva, hogy további monetáris lazítást eszközöl a jegybank. A jelenlegi helyzetből kiindulva az körvonalazódik, hogy jövőre mérsékelt ütemben nőhet csak az eurozóna gazdasága, miközben a deflációs nyomás erősödhet."
Régi 2011-12-21, 09:37   #67 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Hogy mekkora értékű lesz a refinanszírozás, az majd valamikor kiderül ma, aztán, ha elég nagy a szám akkor ralli lesz felfelé, erre készülődnek már néhányan, és megy a tippelgetés.
Régi 2011-12-21, 11:36   #68 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

az eredmény: a Reuters 310-es becslése helyett 490 milliárd lett, amire 3200-ig felment az ár
majd onnan erősen beleadtak

ehhez kapcsolódik:
"A korábbi napokban megfigyelt „buy the rumor, sell the fact”, [~ szóbeszédre vegyél, tényre adj el]
trend volt ismét a jellemző, tehát az eredményközlések előtt a befektetők feltornázták az egyes részvények
árfolyamát, majd mikor kijött az eredmény, a legtöbb papír veszített lendületéből. A rendkívül optimista
eredményvárakozások egyébiránt oda is vezetnek, hogy egy kis – akár részletnyi – csalódás is (vagy a
várakozások teljesítése, de túlszárnyalásának hiánya) is lejjebb tolhat egy részvényt.

http://tozsdesuger.blog.hu/2010/12/0...arfolyammozgas
Régi 2011-12-21, 22:06   #69 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás

tozsi234 kösz a fundamentális hátteret. Utóbbi belinkelt blogodból bemásolva (pontos link: http://tozsdesuger.blog.hu/2011/11/2...a_vetett_hal):

"A makrogazdasági adatokhoz, globális pénzpiaci folyamatokhoz nem értek, tehát az árfolyam-elmozdulás fundamentális szempontú racionalizálását ne várjátok tőlem. Gondolom, megteszik majd helyettem a blogtestvérek. Úgy tudok mégis a tükörbe nézni reggelente, hogy hiszem: a komplex gazdasági tényezők aktuális együttállását idejében beárazza a piac, azaz a gyertyák között általában minden ott van, amit tudni kell a helyzet sikeres megjátszásához. Kényszer-technicista vagyok, mit szépítsem. És az sem mellékes, hogy mivel a tőzsdézők túlnyomó többsége előszeretettel műveli a technikai elemzés művészetét, a chart az önbeteljesítő jóslatok termékeny táptalaja." Forex Trump

Egyetértek, én is ebből az 'ívásból' való vagyok.
Régi 2011-12-22, 11:56   #70 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

http://www.napi.hu/tozsde/technikai_elemzes/fx.html
Régi 2011-12-22, 19:17   #71 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás önfegyelem meg miegymás

Forexfactory-n egy trader azzal kapcsolatban indított egy topikot, hogy túl gyakran fordul elő vele, hogy idő előtt zárja a kereskedését. Ennek kiküszöbölésére kért tanácsokat. Ez a probléma szerintem nagyon sokunknál fennáll.

Két elv áll szemben egymással. Zárás céláron vs. 'let the trade go', hagyjál teret a nagy profit elérésének elvek. A két módszer a szélsőség, köztük számos átmenetet, mixet lehet meghatározni.

De nem erről akarok beszélni, hanem arról, hogy ez a srác megszegte a saját maga által meghatározott szabályokat (itt: zárás céláron, az 'árfolyam természetes zaja' gyakran bizonytalanította el őt, és emiatt idő előtt zárt manuálisan).

Az egyik hozzászóló lényegi mondanivalóját próbálom kivonatolni:
Ha célárat határozol meg és idő előtt bezárod, neked kell kitalálnod/ismerned az okot, hogy miért tetted. A stop BE-be húzása mihelyst lehet, pszichés szempontból erősíti a tradert, azonban növeli a kereskedésből való kistoppolódás mértékét. Ha csak azért lépsz ki, mert attól félsz, hogy a piac visszaveszi a nyereséged, számos lehetőséged van a kivédésére.
Az első és legkönnyebb, hogy kikapcsolod a géped amikor a piacra léptél. Hagyd, hogy a piac végezze a dolgát. Akár nyersz, akár veszítesz. Nem izgatod magad a 'természetes zajon’. Nem zárod pozíciódat idő előtt emiatt. Az irodalom is erről beszél ..figyeld meg Livermore-t vagy sok más sikeres tradert, ’hagyd a kereskedést futni’. Ők azok, akik mindnyájan szeretnénk lenni, de csak nagyon kevesen alkalmazzuk azt, amit ők is tesznek.
Másik lehetőség, hogy elkezded büntetni magad. Ha az a szabályod, hogy a kereskedést egy adott célárnál zárod, és megszeged a szabályt (vagy kereskedési rendszered bármely más szabályát) mi történik? Nyersz, vagy veszítesz. Azonban a legtöbb ember számára az (ön)fegyelem hiánya / szabályok megszegése következményekkel jár. Mindannyian olyan világban nőttünk fel, ahol a helytelen viselkedést vmilyen formában büntetik. Büntesd magad. Minden alkalommal amikor megszegsz egy szabályt ki kell hagynod egy kereskedésnapot. Megteszed újra? Hagyjál ki két napot. Ha megszeged a szabályokat, fizetned kell.
Gondolj csak az életre. Szabályok megszegése a munkahelyeden -> seggbe leszel rúgva. Megszegsz egy szabályt a társadalomban -> elő leszel állítva.
Bármilyen döntést hozol, tarts ki mellette. Ez a legjobb módszer, amit egy trader a saját érdekében tud tenni.

(szabad fordításban), forrás #2 Dopey:
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=12273

A kiszállás kapcsán érkezett a tanács, de annál tágabb érvényű.
Nemrég még abban a fázisban, amikor a stratégia fogalma is még nehezen kezelhető volt számomra, mostanra rengeteg (elméleti és némi gyakorlati) információt szereztem, ezek következetes alkalmazásáról azonban nem tudok beszámolni. Hiába széles a fegyverpaletta, amikor egy lakatlan szigeten egy őzet kell lőni, előfordul hogy a rakétát veszem elő.

Fejben már eldöntöttem, hogy januártól a különböző párokon különböző és páron belül csak egyfajta stratégiát fogok játszani. A stratégia csak formális megfogalmazás, a stratégiai paraméterek beállítását keresem. És visszatérek a naplóvezetéshez, amit azért hagytam abba, mert állandóan a képernyő előtt ültem és sokat kereskedtem. A naplóvezetés pl. egy ilyen szabály lehet, amit ha megszegek büntetni kell magam .
Régi 2011-12-22, 22:02   #72 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás

Látszólag ellentmondás az előzővel, de mégsem, a célár előtti zárás más környezetben: követő stoppal történik, hát lássuk:

Minél messzebbre ér el az árfolyam, egyre közeledve a céláradhoz, szűkítsd a stopot; a célod, hogy pénzt keress, nem az, hogy az ár eléri-e a célárat vagy sem, ami valljuk be, csak vmilyen technikai alapon hozott megállapítás.

Egy győztes pozícióból való kilépés a legnehezebb dolog egy tradeben. Sok embernek az valóban nem olyan örömteli, mint ahogy gondolnánk. Ha a kedvező irányba mozdul az ár, hajlamosak hibáztatni magukat amiért nem maradtak benne. Ha túl sokat engednek vissza azért okolják magukat, hogy miért nem léptek ki elég korán. Akárhogyan is cselekszel, mindkét esetben hibáztathatod magad. Nincs jó vagy rossz vonal, de van egy helyes irány, ami megfelel a mentális alkatodnak. Találd meg és ragaszkodj hozzá. Keress pénzt és légy elégedett azzal, hogy amit csinálsz az jó munka.

Egyébként ugyanaz a trader írta, Dopey.
Régi 2011-12-23, 00:06   #73 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás

Ezt le kell írnom, nagyon tetszik.
Honnan tudod, hogy mi a trend?
1. Ha az árfolyam a grafikonodon a bal alsó sarokból indul és a jobb felső sarokban végződik, a trend EMELKEDŐ.
2. Ha az árfolyam a grafikonodon a bal felső sarokból indul és a jobb alsó sarokban végződik, a trend ESŐ.
3. Ha még mindig bizonytalan vagy, nyomtasd ki a grafikont, add oda egy 5 évesnek, ő MINDENKOR pontosan meg fogja mondani.

És a végére még odaírja, hogy LOL.
#4 jacko
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=27286
Én is ennyit mondhatok, LOL.
Régi 2011-12-26, 09:07   #74 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás Usdcad1026

Háromszög.
Fib23.5 és long /Fib38.2 törésénél short pozíciót nyitok. Először lássuk az irányt, utána írom a menedzselést.
Csatolt kicsinyítések
neverending-story-usdcaddaily_1226.png  
Régi 2011-12-26, 09:17   #75 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás

wtf!, 10:05-ös perces gyertya után 10:14-es a következő, közbenső 9 perc elveszett, 30-as spread?!
Régi 2011-12-26, 09:38   #76 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás

Azt tudom elképzelni, hogy stagnált közben az árfolyam. Meg tudtok erősíteni? Előre is köszönöm!
Régi 2011-12-26, 09:45   #77 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

lehet mert semmi lényeges nem történt közben :P
ugye tudod hogy ilyenkor nem szabad kereskedni?
fxpronál 6 körüli a spread a demón, oanda liveon 8
Csatolt kicsinyítések
neverending-story-mai.jpg  
Régi 2011-12-26, 10:04   #78 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás

Köszi tozsi234! AlpariUS-Demon vagyok, időközben itt is lement 10 körülire.
Régi 2011-12-26, 10:32   #79 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás

Az előző grafikonhoz:
Mivel a Fib38.2-es szint a trendvonal közelébe esik, belépés csak ezen szint (Fib38.2) törését követően történik. Pontos érték: Fib38.2 - 6pip. (1D = 6xH4, időben kifejezve). Stop szint beállítás: Fib38.2+ATR(H4).
Menedzselés: részzárás, 50%, TP1 = Fib50-en; stop húzás BE-be. TP2 = Fib100
Ha belépést követően az árfolyam kiszedne, két lehetőséget látok:
1. az árfolyam visszafordul a heti pivot vonalon /a háromszög felső szárán és ekkor a kistoppolódás szintjén újra visszaszállnék a short pozícióba (jacko’s Anti-Hedging strategy), vagy
2. a háromszög másik szárán lép ki és elindul felfele. Ekkor long, hasonló csak ellentétes irányú statisztikai beállításokkal, mint az előbb említett short esetében.

Ezeket a beállításokat még nem teszteltem, csak a képzelet szüleményei
Régi 2012-01-27, 15:13   #80 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás

Forex demo szüneteltetve, real részvénykereskedés megy. Trading in the zone beszerezve! Késõbbiekben beszámolok.
Válaszol

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 02:11 , a GMT +1 időzóna szerint.