| Tőzsde Fórum |
|
|
#51 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Húú nekem már nincs ott számlám jó rég óta. És én anno USD-t utaltam ki, hisz akkor 226 volt még. Erre nem tudom a választ. Van nekem egy dollár számlám a CIB-nél és rajtuk keresztül ment a dolog oda-vissza. A költségekre nem emlékszem. Azt tudod, hogy mi a minimum összeg most az IB-nél, amivel nyithatsz?
|
|
|
|
#52 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 306
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
elvileg 10k USD a minimum. Ez elvileg nem jelentene gondot. Nem kis tőkével való tőkeáttétes spekulációhoz kellene, hanem amolyan nyugdíjalap tároláshoz, buy&hold típusú befektetéshez. Ez esetben viszont jelentős szerepe van az átutalási költségeknek, 1-2% megspórolásának is jelentősége van számomra.
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#53 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0 ![]() |
Idézet:
Nekem is hansonló a helyzetem/igényem, hol lehet azt látni, hogy az IB milyen árfolyamon váltaná át a HUF-ot mondjuk USD-re? Utalással kapcsolatban azt látom, hogy meglepő módon az OTP tűnik a legkedvezőbbnek: 0,1% min. 2200 Ft. |
|
|
|
|
|
|
#54 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
A trader workstation demójában próbáltam, és ott láttam, hogy elég alacsony a spread+költség az USDHUF átváltásnál. Most pl bid 242.6142 ask 243.2162. Ez tényleges átváltás, nem pedig olyan árfolyamváltozásra spekulálós tőkeáttétes tranzakció, mint amit forex brókerek csinálnak. OTPben nincs túl nagy számlavezetési díj? |
|
|
|
|
|
|
#55 (permalink) |
|
Új tag
Az az árfolyam nem rossz, de nem hiszem, hogy ezt fogják alkalmazni, amikor az itthonról elutalt HUF-odat USD-re konvertálja a fogadó bank (Citi) az USÁ-ban. Ott szerintem sokkal rosszabb átváltásra lehet számítani...
Napok óta kutatom az átváltási lehetőségeket, és arra jutottam, hogy valuta (!) váltás lenne a legolcsóbb: valutacentrum.hu Az OTP (deviza)számlát meg csak addig kell megnyitni, amíg elutalod a pénz, utánna rögtön meg lehet szüntetni. |
|
|
|
|
|
#56 (permalink) |
|
Szenior tag
A fenti ötletem akkor lenne csak jó, ha úgy utalódna a Ft egyészen az IBhez, hogy közben nem váltanák sose semmi másra. Ez így kicsit tájékozottabban már valószínűtlennek tűnik, hogy megvalósítható.
Köszi a valutaváltós ötletet, én is megnézem. |
|
|
|
|
|
#57 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 126
Hírnév szint: 1 ![]() |
Utalás miatt fölösleges devizaszámlát nyitni, jó a sima számla is, igaz, akkor ők váltják át!
Devizaszámla esetén nem tartom valószínűnek, hogy az OTP 2200 Ft-ért utal, mert általában devizában van számolva az utalás költsége! Mondjuk én a KSH-nál voltam, sima számláról fogok utalni, mert az olcsóbb, mint ha devizaszámláról utalnék! |
|
|
|
|
|
#58 (permalink) |
|
Új tag
Hi!
Aki már nyitott számlát, meg tudná mondani milyen dokumentumokat kértek igazolásnak? PL személyi elég-e, vagy útlevél kell, mert nekem kb mióta az EU-ban vagyunk nincs, és nem lenne jó ha most kellene csináltatnom. Másik, hogy számlafeltöltést lehet-e e-walletekről mint PayPal, Moneybookers stb vagy kizárólag banki utalással? |
|
|
|
|
|
#59 (permalink) |
|
Szenior tag
Én is ezt próbálom kiszedni a többiekből (nincs IB számlám), meg olvasgattam is a honlapjukon, de nagyon úgy tűnik, hogy nem úszod meg a banki utalást. Moneybookerssel meg valószínűleg még rosszabbul is járnál, mert ők elég magas spreaddel váltanak devizát.
Az eddigi legjobb tipp eddig Zimezoom-mé: valutaváltás a legalacsonyabb spreadekkel váltó valutaváltóknál (1.1%) + OTP devizaszámláról utalás (0.15%, (nem pedig 0.1) min 2200 Ft), majd a végén meg is lehet szüntetni az OTP deviza számlát. Visszautalás esetén talán leghatékonyabb a citibankos devizaszámla lehet, mivel ott elvileg a deviza kp felvét ingyenes (legalábbis az ügyintéző ezt mondta, de azért ellenőrizd mielőtt kipróbálod, nehogy megszívassanak...) |
|
|
|
|
|
#62 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 14
Szevasz!
A számla megnyitása szigorúan e-mail-es (írásban) verzióban megy. A személyid elég lesz, de a cég honlapjáról töltsd le a szla.nyitási doksikat. Több kérdésre is választ kell adnod (elég sokra). Pl. milyen devizában szeretnéd vezetni a számládat, milyen típusú számlát szeretnél, mely termékekkel akarsz kereskedni, milyen tapasztalattal rendelkezel a tőzsdei instrumentumok kereskedésében, munkahely, stb...stb Macerásnak tűnik, de inkább legyen részletes, pontos, korrekt, mint svindler. 10000 USD- nek megfelelő összeget kell kiutalnod abban a devizában amit megjelölsz szla vezető devizának. Szlavezetőnek nem jelölheted meg a HUF-ot. Ha devizát (azaz forexet ) akarsz náluk kötni, akkor viszont nem lesz elég a 10k usd. Huf számlád akkor lesz, amikor huf párra kötsz, akkor az egyenleg elszámolásához automatikusan megnyílik a huf alszámla és azon íródik jóvá a nyereséged (+) vagy veszteséged (-). Ezen az alszámládon aztán un. cash conversation tudsz csinálni a fő számládra. Tehát az a kérdés mi a célod? mivel akarsz kereskedni? Forex (kell a magasabb letét) Futures (akkor margin számlát nyiss) Részvény (akkor elég a cash szla) Ha 100ezer usd felett akarsz kiutalni (akkor portfolio margin szla-t nyiss). A honlapjuk nagyon részletesen és korrekten leír mindent. üdv |
|
|
|
|
|
#64 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 20
Sziasztok!
Tavalyi évet lassan össze kell szednem adózás szempontjából. IB-nél már korábban azt választottam ki hogy M.o-on szeretnék adózni, mint magánszemély. Kell e valamilyen formanyomtatványt kitöltenem, Ha igen melyiket? Hogyan tudom lekérdezni a 2011-es évem összes kötését, összesítőben? Lehet kérni tőlük ilyen számlakivonatot digitális formában? Levonhatom e a nyereségemből a real time adat díjakat? Köszi |
|
|
|
|
|
#65 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 26
Hírnév szint: 2 ![]() |
Idézet:
Ember legyen a talpán aki megfejti e titkot, amit hordoz az a számlakivonat. Nekem ezt az utat javasoltál, és kb egy nap fejtegetés után rá is jöttem, hogy mi mit jelenthet kb. Volt egy tavaly indított és idén zárt kötésem is, arról még levelet is küldtek, hogy mennyivel zárta az év végén az a pozi, még azzal sem kell foglalkozni, hogy azt kiszámoljam. |
|
|
|
|
|
|
#66 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 26
Hírnév szint: 2 ![]() |
Bennem az a kérdés merült fel, hogy ha devizázok, és napon túl tartok pozit, akkor kell fizetni, vagy én kapok swapot, vagyis kamatot. Roll overnek is hívják azt hiszem.
Azt nem tudom, hogy ezt hol kell megnézni az IB felületén belül. Valaki tud nekem segíteni ez ügyben? Előre is köszönöm. |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| brókercég, Interactive Brokers |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|