| Tőzsde Fórum |
|
|
#251 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 98
Hírnév szint: 1 ![]() |
Nézd csak mit találtam:
http://alpari-forex.com/en/cnews/36130.html
|
|
|
#255 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 131
Veszteségmentes hetet mindenkinek!
Lenne egy pár költői kérdésem az Alpari UK-ról. 1. Ha nyitok egy számlát, és egy héten belül úgy döntök, hogy az x profittal/veszteséggel kilépek a klubból, akkor annak van valami anyagi vonzata? Van valami minimális trade vagy nap, mely után megszüntethetem a számlám, és ezzel együtt az esetleges pénzem visszakérem? Elnézést, de sehol nem találtam erre utalást a weblapon. 2. A kifizetések pénteken kérhetők le, azaz hetente, vagy ez teljesen egyéni? 3. olvastam valahol, hogy már 2000 dollártól lehet valamelyik brókernél ECN-ként belépni. Aki ismer ilyet, az megírná? Előre is köszönet a segítségért. |
|
|
|
|
|
#256 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
2: Bármikor kérhetsz kifizetést. 3. Az Admiralmarketsnél 1000 dollártól van ECN számla.
|
|
|
|
#257 (permalink) |
|
Szenior tag
Köszönöm Sidius. Admiralos ECN-nel érdemes foglalkozni 1500dollár betéttel? Biztonságosabbak ezek a rendszerek(bankközire kimegy a trade) mint az ALPARi Classic? Mintha úgy rémlene, hogy spreadeket tekintve előnyösebb, mert minimális, és ez pld. pipvadászatnál nem elhanyagolható.
üdv. |
|
|
|
|
|
#258 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Az ECN számlát én csak olyanoknak javaslom akik nagy volumenben kereskednek! (havi 200 lot felett)
Ez alatt nem nagyon éri meg a magasabb spreadek miatt!
|
|
|
#259 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
és így skalpolni is jobban megéri. Ezek szerint rosszul értelmeztem valamit. ![]() üdv. |
|
|
|
|
|
|
#260 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 126
Idézet:
A Dukascopynál pl. mennyiség alapján kell költséget fizetni, a spread nem nagyobb, mint máshol!
|
|
|
|
|
|
|
#262 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Az ECN spreadjei a bankok-tol fuggnek.
Viszont nálunk a spreadek alacsonyabbak a prémium számlán mint az ECN-nél. De az ECN se spreadje se magas! Ossze lehet hasonlítani. Weboldalunkon rajta van minden adat.
|
|
|
#264 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
"You will, however, be charged commission for trades on our ecn.mt4 and pro.direct accounts. For further information, please contact us ." Vagyis van felszámított jutalék az ECN számlákra (ahogy ez már csak lenni szokott ezeknél a számlatípusoknál). Azt kérik, hogy ha ezt szeretnéd megtudni, lépj kapcsolatba velük. ezt megteheted a salesnél emailben a sales@alparifs.com -on vagy telefonon +357 25 257 303 vagy +357 25 028 753 esetleg chaton is. Ennek egyébként az az oka, hogy nem csak te szeretnél infot róluk, hanem ők is szeretnének rólad. Például szeretnék tudni, hogy menyi tőkével kezdenél, milyen gyakran kereskednél...stb. Ehhez képest mérik a díjakat. Legalábbis így szokták alpariéknál.
|
|
|
|
#265 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 165
Nem biztos hogy a legfontosabb paraméter egy ecn-nél a spread + a comission.
Teljesülések gyorsasága és pontossága legalább ilyen fontos. Hiába tűnik jónak a kalkuláható költség ha rendszeresen félrecsúszik a stop és orderteljesülés még 1 pippel. Eddigi tapasztalataim alapján a pepperstone razor számlája a legpontosabb ilyen szempontból. Nagyon reklámozta itt valaki nemrég, gondoltam teszek egy próbát, és tényleg. Nagyon alacsony spreadek kb 0.8 pipes comission mellett és elhanyagolható a stop félreteljesülés SŐT a tp is szokott jobb helyen teljesülni a mozgás föggvényében... http://www.myfxbook.com/forex-broker...l-spread/894,1 |
|
|
|
|
|
#266 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 3
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok! Számlanyitás előtt állok, csalódtam a mostani brókerben, ugy néz ki tovább állok. csak még vacilálok. A stopok, csuszo stopok, tp-k jól müködnek az alparinál? Van ilyen hogy minimum távolság az aktuális árfolyamtól? Mert pl az xtb-nél dax index minimum 100 pontra kell lennie a stopnak az árfolyamtól, különben a rendszer nem fogadja el. nem is értem hogy gondolhatják ezt komolyan
Forexen kívül indexek vannak? Tudom a demloszámlán ezek biztos láthatók, csak itt már egyszer felmerült fórumon, hogy a demo felület nem 100%ban egyezik meg az élessel. Köszönöm a segítséget!
|
|
|
|
|
|
#268 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 40
Attól függ, melyik Alparinál nézegetted. AlpariUK-nál tudtommal semmire se jó. alpari-forex.com-on (ez az AlpariNZ neve alatt fut, de erősen orosznak néz ki) én PAMM-ra használom. Van egy köteg PAMM manager, meg lehet nézni a historykat, aztán elég könnyen be lehet szállni bármelyikhez. Lehet demózni is, virtuális pénzzel is játszhatsz. Az egész baromi egyszerű, de nagyon nehéz olyan menedzsert találni, aki konzisztensen értelmes nyereséget termel. Vannak hihetetlen hozamok néhol 1-2-3 hónapra, amit persze nagyon is hihető drawdownok követnek...
A partner id gyanítom, nem kötelező, általában introducing agent/broker azonosítója szokott lenni, aki jutalékot kapna utánad. |
|
|
|
|
|
#269 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 84
Idézet:
Vagy ha angolból nem túl erős valaki, akkor előzetesen írni kell egy e-mailt, és kérni a magyar nyelvű kapcsolattartótól a visszajelzést. Az én meglátásom szerint egy nagyon készséges fiatalember. Miután meglátta, hogy magyar érdeklődő van, magától hívott engem. Többször is visszahívott telefonon, minden kérdésre választ adott. Amiben meg nem volt biztos, utánajárt, és másnap hívott ismét. Viszont engem meg olyan érdekelne, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak az Alpari NZ-vel kapcsolatban? Olyan írjon, aki éles számlán kereskedik náluk. Csúszások, gap, szerver leállás, kifizetések teljesítése, stb., tehát a "kritikus" szituk érdekelnének, hogy milyen gyakori náluk, általában mennyire korrektek? (Pl. 1500-2000 $-os számla / Classic esetében.)
|
|
|
|
|
#270 (permalink) | ||
|
Tag
Idézet:
Idézet:
|
||
|
|
|
|
|
#272 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 4
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Alparinál nyitottam egy demo számlát, csatlakoztam az “AlpariUK-Demo - Micro+Classic” szerverhez, ennek ellenére nem tudok 0.1 lotnál kisebb mennyiséget bekötni, pedig elvileg lenne rá lehetőség. Tudna valaki segíteni mit nézzek meg, hol tudnék beállítani valamit? Előre is köszönöm. |
|
|
|
|
|
#273 (permalink) |
|
Tag
Biztosan Micro számlát nyitottál, és nem Classicot? Előbbinél 0.01, utóbbinál 0.1 lot a minimum. A minimum lotméretet MT4 alatt egy pár soros mql programmal le lehet kérdezni, de állítani nem fogod tudni, brókerfüggő.
|
|
|
|
|
|
#282 (permalink) | |
|
Új tag
Hely: Otthon élek.
Összes hozzászólás: 22
Idézet:
Szerinem az Alpari kicsit olcsóbb. De amúgy mindkettő vállalható. Ha nem hedgelsz, az Alpari MT5ös számláján júliusig nincs komisszió. |
|
|
|
|
|
|
#283 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 79
Hírnév szint: 2 ![]() |
Sziasztok! Ezt a kérdést több topikban is fel fogom tenni, úgyhogy sry, ha találkoztok vele még. A lényeg, hogy kb 1,5 éve foglalkozom a forexxel, és most elérkezett az idő, hogy egy "kisebb-nagyobb" összeget tegyek fel. Jelenleg Alparinál és Admiral Marketsnél van éles számlám. A pénzt, ami felteszek, Édesanyámtól fogom kapni. Szeretném tudni, hogy a pénz, amit kifizetnek, azt kinek a zsebéből fog kikerülni. A bankokéből, akikkel a bróker kapcsolatban áll, vagy a brókeréből. Úgy számoltam, hogy havi kb 1000 eurót tudnék összehozni, ami természetesen egyre emelkedne, ahogy növelem a tőkét/tétet. Ha mondjuk havi 2000 eurót csinálok minden hónapban, akkor mennyire reális, hogy nem fognak valahol valahogy elgáncsolni, és mia a garancia arra, hogy a pénzemet megkapom. Alparinál retail, Admiralnál pro számlám van. Alparit ajánlották megbízhatóbb cégnek, tőlük ugyan még nem utaltam vissza, viszont Admiralhoz nem mernék nagyobb pénzt feltenni, mert a weboldaluk sem valami uptodate, ami számomra azt jelentheti, hogy nem éri meg nekik időt/munkét már belefeccölni.
Célom a dukascopy, de oda 5000 euró kellene (nem svájci állampolgároknak) minimum. Szóval Édesanyám pénzét semmiképpen nem akarom valami gliccs folytán elveszíteni. Előre is köszönöm szépen a válaszokat. |
|
|
|
|
|
#284 (permalink) |
|
Szenior tag
Azt tudnod kell, hogy ez mivel nem szabályozott környezetű piac, elvileg bármi megtörténhet, de pont az említett brókerek esetében valószínűtlen, hogy elszaladnának a pénzeddel.
A pénzed, hangsúlyozottan elviekben, a piacon veled ellentétes pozíciót felvevőktől fogod elnyerni. Ez lehet a bróker is, mivel ő is állhat a másik oldalon, de ha egy kis esze van akkor fedezi magát és nem kényszerül arra, hogy manipuláljon. Mivel ha jól láttam mini lotokkal akarsz kereskedni három lehetősség lehet. 1. Kiviszi gyűjtőben a piacra. Ez a legjobb lehetőség és ha elég likvid bankokkal van kapcsolatban, meg elég gyors a kereskedési rendszere akkor meg is teszi. Itt a manipuláció esélye csekély, viszont mini lotoknál közel sem biztos, hogy kitesznek a bankközire. 2. Párosít házon belül ellentétes ajánlattal. Ez se rossz, ha talál másik oldalt akkor neki tökmindegy, meg neked is. Ha talál. 3. Ő lesz a market maker aki piacot csinál végső esetben, vagyis ő lesz az ellen oldali párod.. Ezt nem szeretik a forex brókerek, mert ha nem tudja fedezni hasonló pozíciókkal magát a bankközi piacon és te nyersz, akkor ez neki konkrét veszteség. Addig nincs gond amíg egyedi az eset. De ha sűrűn előfordul, mindent meg fognak tenni, hogy ne érezd jól magad. Tehát szó sincs arról, hogy nem kapod vissza a pénzed, amit betettél, vagy amit esetleg megnyersz. Kifizetik, csak igyekeznek nem hagyni nyerni. Hibás teljesülés, nem teljesülés, nem ott teljesülés....stb. Ez szinte kizárólag a 3. esetben fog megtörténni. Viszont az Alpari alapvetően nem ilyen. Egyrészt jók a banki kapcsolatai, pont a legaktívabban kereskedő bankokkal, másrészt elég sok számlát kezel, tehát az esélye, hogy be tudják kötni neked az első két esetet elég jó. Viszont ha skalpolni akarsz, akkor csak ECN számla. Az szinte mindegy, hogy Alpari Pro vagy Dukascopy. Jók a teljesülések, nincs manipuláció.
|
|
|
#285 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 82
Én még az AdmiralMarkets-nél a PRO számlát is nyugodt szívvel ajánlom.
|
|
|
#286 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Kb 1 éve van náluk számlám, és én csak jót tudok mondani róluk, de amikor nagyobb pénzekről van szó, akkor az ember lamentál kicsit. |
|
|
|
|
|
|
#287 (permalink) |
|
Tag
Sidius, nagyon szépen köszönöm a válaszod, gyakorlatilag mindent elmondtál, amire kíváncsi voltam
![]() Alpari, Dukascopy pro szla egylőre álom, annyi tőkém sajnos nincs. Úgy döntöttem, hogy most Alparira teszem, és amíg nem tapasztalom a 3-as pontban leírtakat, addig ott marad, utána át az AM Pro-ra. Alparinál micro lottal kereskedve nem tapasztaltam soha ilyesmit. Nem tudom skalpolás e, amit csinálok, a pozim 1 perctől akár 5-10 órát is bent lehet Ha csak a pontosabb teljesülések miatt ajánlod az ECN-t, akkor nekem pár pip csúszás nem számít, tehát inkább a számomra komolyabbnak feltételezett cégre teszem a pénzt. De mint említettem, AM-ről én nem tudok rosszat mondani, eddig tényleg minden rendben volt. Csak valahogy úgy érzem, hogy nagyon meg akarják fogni az embereket valamiért (pl az 1000 USD-s pro szla, ilyet még nem láttam, lehet, hogy ők e trend előfutárai, vagy pedig csak fuldokolnak) ellenben a weboldalukat valamikor tavaly novemberben frissítették (elemzéseket).
|
|
|
|
|
|
#290 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Lehet, hogy ezzel lehetne reklamálni az Alparinál. Én egyébként általában egyszerre két bróker chartját nézem, pont azért, hogy ha valami gyanúsan mozog, akkor lecsekkolom a másikon is. Eddig még nem volt komoly eltérés. Persze számítok rá, hogy nagyobb pozikkal több ilyen lesz, gondolom micro lotokra nem pazarolnak időt. |
|
|
|
|
|
|
#291 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 82
Én is kb egy éve vagyok náluk, ez időszak alatt semmi problémám nem volt velük, remélem nem is lesz. Robotjaim is szépen futnak rajtuk. Igaz én nem Pro számlán vagyok.
|
|
|
#292 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Egyébként Dukashoz elég 5000 dollár is (nem euró), ill. a Dukas EU-nál már ennél jóval kevesebb is. |
|
|
|
|
|
|
#293 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Nem, 30-50 pipes átlag stop (40 pip) = kb 32 euro = 1,6% kockázat. Ez még belefér szerintem. Napi 1-3% átlag megvan. Egyébként ez a végcél. Onnantól venném ki azt, amire szükségem van havonta, tehát a maradék tovább gyűlne. Inkább maradnék a Dukascopy mellett. Valami különbség biztos van, ha csak az eu-nál lehet kisebb tőkével számlát nyitni, a Dukascopy-nál pedig csak 5000-től. |
|
|
|
|
|
|
#295 (permalink) |
|
Tag
Szia!
A stratégia jó része megérzés Egyébként órás charton szintek átszúrása, visszapattanás, illetve szignifikáns szintekhez való visszateszt, stb. a lényeg, de azért nem ilyen egyszerű, de a többit nem tudom leírni, mert mindig adott pillanatban több dolgot kell figyelembe venni.Amit használok: 1. chart 13/125 xpma, Stochastic, RSI, Pivot, Bolinger, Fibo szintek. 2. chart van egy saját "szivárvány" mozgós chartom, amit csak úgy találomra állítgattam be (8 db XPMA, a 13 és a 25-ös egymáshoz való viszonya, egymáshoz való szöge, távolsága a lényeg) + RSI, 3. chart, amin csak MTF mozgók vannak - szintek/akadályok, 4. chart 5/10 xpma -val és stochastic/rsi-vel, 5. chart 5-ös SMA, Smoothed MA és xpma-val. 6. chart xpma 8/12/24/72. Ezek együttes jelzéseit nézem általában, de az 1. chart a mérvadó, a többi csak kb annyi, hogy mire számíthatok. (mindezt eurusd-re) + trendvonalak (főleg különböző idősíkok, pl órás és napos trendvonalak találkozása), és ritkán alakzatok (háromszögek, stb), duplaalj/csúcs + néha fülescsésze (jóval kisebb pozival). |
|
|
|
|
|
#296 (permalink) |
|
Tag
Pl érdemes megfigyelni, gyakran hogyan tör át egy szintet az árfolyam: 1. megközelíti, 2. átszúrja, 3. alámegy és vissza 4. ha elég erős, akkor áttöri. Persze ezek közül az állomások közül bármikor kimaradhat az egyik. Meg kell figyelni, hogy milyen körülmények között miképp viszonyul az ár a szintekhez. Áttörésre soha de soha nem számítok. Talán fura, hogy ezt mondom, de mindig ilyeneken buktam be régen, hogy hallgattam egyéb stratégiákra (pl szinte felett zár a gyertya, és a következő felette nyit, stb). Ezeknek szerintem a 3/4-e bukta. Egyébként gyakran az jön be nekem, hogy trend ellen kereskedem. Amikor trend irányába nyitottam, mindig bukó volt.
+ gyertyaformációkat érdemes megtanulni, sokat használom. + saját megfigyelés eurusd-n: - 5 perces chart - 3 piros gyertya (az első és a második minimum kb 2pip hosszú legyen) - az első zöld gyertya (min 2 max 5-6 pip) zárása után vétel - TP 2-8 pip, vagy profitnál 0-ba húzni a stopot - SL a zöld gyertya fele alá (vagy a gyertya kanóca alá) ezt nem szoktam használni, de a megfigyelésem alapján elég gyakran bejön. |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| Alpari, brókercég |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|
||||
| Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
| (Alpari) MetaTrader beállítások | jevelley | Brókercégek | 3 | 2010-05-18 06:25 |