Tőzsde Fórum

Tőzsde Fórum (http://forum.tozsde.hu/)
-   Brókercégek (http://forum.tozsde.hu/brokercegek/)
-   -   Xtb (http://forum.tozsde.hu/brokercegek/299-xtb.html)

sidius 2011-08-04 20:21

Milyen felügyeletekre gondolsz?

cortez 2011-08-05 12:47

Ami a weboldalukon is fel vannak tüntetve. De más, külföldi fórumon is olvasni róluk hideget,meleget, de tényleg ,csak azt nem értem, hogy KONKRÉTAN hogy tudnak kárositani?! 500.000Ft ot befizetek éles számlára 1:100 tőkeáttéttel és 0,1 lotokat nyitok - ebből hogy tudnak engem "lehúzni"? Remélem nagyjóból érted mire akarok kilyukadni. A hogyanját nem értem.

sidius 2011-08-05 14:12

Idézet:

cortez eredeti hozzászólása (Hozzászólás 15534)
Ami a weboldalukon is fel vannak tüntetve. De más, külföldi fórumon is olvasni róluk hideget,meleget, de tényleg ,csak azt nem értem, hogy KONKRÉTAN hogy tudnak kárositani?! 500.000Ft ot befizetek éles számlára 1:100 tőkeáttéttel és 0,1 lotokat nyitok - ebből hogy tudnak engem "lehúzni"? Remélem nagyjóból érted mire akarok kilyukadni. A hogyanját nem értem.

Ha kicsit körülnézel a fórumon bizony találhatsz leírásokat erről, sőt az egyik válaszomban, amit neked írtam vázoltam is néhányat.

A devizapiaci brókerek egy része MM cég vagyis market maker. A market maker egyik tulajdonsága, hogy kétoldali árjegyző tehát a vételekkel és az eladásokkal bármelyik oldalon állhat. Ennek elvileg likviditás növelő szerepe van.
Tehát a legtöbb esetben az MM bróker nem viszi ki a valós bankközi piacra az ajánlato.Minek kínlódna a kis micro vagy mini lotok összerakosgatásával standard lottá (hogy egyáltalán kikerülhessen a valós bankközi piacra)? Egyszerűbb neki házon belül összepárosítani az ellentétes ajánlatokkal, vagy végső soron mint market maker ő áll az ellentétes oldalra.
Ezzel így nincs is gond, ha a piac viszonylag nyugodt mederben csordogál, vagy a brókernek nincs gondja a likviditással. Azonban abban a pillanatban amikor valami folytán a piac felpörög (például kijön egy kedvező vagy kedvezőtlen hír) mindjárt gyorsan számítani fog, hogy a bróker milyen gyorsan képes párosítani vagy ha nincs ellen oldal akkor képes e beállni a másik oldalra és bevállalni az esetleges veszteségeket is. Mert az ugye egyértelmű, hogy ha mondjuk esik a piac akkor jellemzően shortolni szoktak a szereplők, de valakinek a másik oldalon longolnia is kell, hogy létrejöjjön az üzlet. És eső piacon aki longol az vesztes lesz, vagyis ha a az MM bróker áll a másik oldalon akkor ő fog veszíteni. Viszont az is nyilvánvaló, hogy nem szeretne veszíteni. Mivel pedig nem szeretne ezért mindent be fog vetni, hogy ne veszítsen. Ekkor jönnek a trükkök.
Nem teljesíti a megbízást (mert nem képes rá). Ez számodra még a szerencsés eset, mert maximum mérgelődsz, hogy kimaradsz egy jó kis partiból, de nem okoz effektív veszteséget. Hogyan teszi meg? Pl folyamatosan jelzi a rendszer a hibát, ha be akarsz rakni egy megbízást. Vagy te gyorsan lépnél a rendszer meg hibát jelez, visszakérdez....stb. Ennek nagyon jó ellenpéldája pl a Dukascopy. Ott lenyomod a shell vagy buy gombot és már bent is van a megbízást, mindegy, hogy mennyire pörög a piac.
Nem ott teljesíti a megbízást. Ezzel máris veszteséget okozott. Ha te 1,4030-on akarsz venni de csak 1,4050-en veszi meg akkor már rosszabb pozícióból indulsz több vagy kevesebb dollárral. Pl. 1 lotnál mondjuk 300 dollárral. Párszor ezt megcsinálja az adott bróker és máris hallatlanul ideges lesz az ember. Gondolod, hogy az FSA nevű sóhivatal mint felügyeleti szerv fog a dologgal foglalkozni? Tesz rá, hogy mi történik veled.
Lassabban teljesíti a megbízást. Ez olyan mint az előbbi, hiszen a piac robog és te már nem ott lépsz be ahol szeretnél hanem rosszabb vagy sokkal rosszabb helyzetből. Berakod a megbízást aztán csak vársz és vársz. egyszer csak teljesül de mondjuk 50 pippel arrébb. Már is veszteséget okoztak.
Minden okés. Teljesül a megbízás. Jó felé megy az árfolyam. Beraktad a stoppot is. Minden rendben. Egyszer csak megjelenik egy hatalmas tüske a chartban és kiveszi a stoppodat ami feljebb van 100 pippel. Tőkétől függően több száz vagy akár ezer dolláros bukta. Utána megy a jó irányba az ár nélküled. Megnézed a hivatalos banközi devizaárfolyamokat és megdöbbenve látod, hogy nem is volt ott az árfolyam egáltalán ahol neked volt a stoppod. Tehát még a piacon kellene lenned. De nem vagy mert a bróker látja, hogy hol vannak a stoppok és egy kis stophuntingel már ki is kapta őket. Ja és utána szépen kiveszi visszamenőlegesen a tüskét a chartból, hogy ne látszódjon semmi. De az téged nem vigasztal, főleg ha ez rendszeres.
Ja és még egy. Minden rendben megy. Megcsinálod a profitot. Jön a pénzkivétel. Kitöltöd a formot ahogy kell és kéred a pénzed. De a bróker elkezd problémázni. Ez se jó, meg az se jó. Kitöltöd másképpen. Leigazolod a családfát 1848-ig. Eltelefonálgatsz 20000 forintot. Megnyugtatnak. Most már minden oké. Egyszer csak nem tudsz belépni a számládra. Nem kapsz pénzt. Hiába e-mailezel és telefonálsz. Eltelik egy hét, két hónap, fél év. Nem fizetnek. Aztán szépen eltűnnek.

Szóval ilyen hogyanok lehetnek, és ezek csak példák.

cortez 2011-08-05 21:12

Továbbra is keresek olyan személyt, akinek az XTB-nél valós számlája van! Tudom Mo.-n még nagyon új, alig 600 ügyféllel, de hátha társamra találok... :D

sindler 2011-08-05 23:33

sidius írj egy-két megbízható brókert.

sidius 2011-08-06 06:13

Idézet:

sindler eredeti hozzászólása (Hozzászólás 15545)
sidius írj egy-két megbízható brókert.

A brókercégeknél le van írva néhány megbízhatóbb. Mindenképpen olyan céget érdemes választani, amelyik ECN is, mert ott legalább van banki kapcsolat.

nagyd 2011-08-06 10:48

én a MIG Bankot tudom ajánlani. Svájci.

viskia 2011-11-02 17:57

nem inkább a jutalékból élnek, a valódi ECN/STP, futures brókerek? ezeknél a brókereknél sokszor spreaden belülre teheted a stopodat, tehát a spread amolyan formai dolog, csakhogy legyen eladási, és vételi ár!

Jutalékot fizetni jó! legalább tudod, hogy a tőzsdén kereskedsz, nem házon belül, valahol CFD-n!

viskia 2011-11-02 18:16

Idézet:

StLui eredeti hozzászólása (Hozzászólás 8870)
Ha ismered az egyik brókerüket, akkor mégiscsak neked kéne többet tudni róluk. Bocs hogy zargatlak, én nem keresek brókert, már van 3 éve, csak próbállak rávezetni, hogy hogyan kéne hozzáálni ehez a brókertémához.

Mindenhol a spread-ből élnek, nagyon kevés helyen kérnek jutalékot, de azoknál is van spread.

nem inkább a jutalékból élnek, a valódi ECN/STP, futures brókerek? ezeknél a brókereknél sokszor spreaden belülre is teheted a stopodat, vagy a megbizásodat, tehát a spread amolyan formai dolog náluk, csakhogy legyen eladási, és vételi ár!

Jutalékot fizetni jó! legalább tudod, hogy a tőzsdén kereskedsz, nem házon belül, valahol CFD-n, ahol a bukásod a brókered elsőszámú szempontja!

viskia 2011-11-02 21:12

Idézet:

StLui eredeti hozzászólása (Hozzászólás 8870)
Ha ismered az egyik brókerüket, akkor mégiscsak neked kéne többet tudni róluk. Bocs hogy zargatlak, én nem keresek brókert, már van 3 éve, csak próbállak rávezetni, hogy hogyan kéne hozzáálni ehez a brókertémához.

Mindenhol a spread-ből élnek, nagyon kevés helyen kérnek jutalékot, de azoknál is van spread.

Idézet:

nagyd eredeti hozzászólása (Hozzászólás 13866)
sziasztok
Elkezdődött az XTB verseny.
MOst nézem a napi profitokat az első két napban és:számomra érthetetlen, hogy tudnak ugyanazok a lista élén maradni napi 500-1000%os profittal..... Ennyire nem lehetnek nagy guruk szerintem ha meg igen akkor nem demo pénzel játszana.
Nekem az a sejtelmem, hogy itt már előre le van osztva hogy ki mit kap.
Kiváncsi vagyok lesz e valami számlatörténet. Mondjuk lehet utólag szerkeszteni excelbe....
Hát nem tudom azér elég durva.
(ez csak 1 vélemény)

szerintem az egész verseny egy kamu! Az utóbbi verseny fődíja 1 millió euró volt! 1 millió euró!!!!!!!!!! Túlzás!
Végignéztem, direkt nem indultam a versenyen, mert a versenyzés rossz beidegződésekhez vezet. Tehát aki komolyan, hosszú távon profitábilis akar lenni, annak a verseny szerintem tilos!
Nos a lényeg a lényeg, hogy a végeredmény kihirdetésénél soha nem adnak meg nevet, csak nicket! Ez már sántit, azt mondják nyertes például nyuszimuszi12 nevű versenyző. Ki ez? Létezik egyáltalán?
Másik, tegyük fel, hogy a verseny vége előtt negyed órával nyerőben vagy, te vagy az első, egyszer csak két versenyző megelőz a vége előtt egy perccel. Az egyik versenyző paul01, a másik fekete56. Szerintem nem is léteznek, kitalált karakterek, soha nem tudod meg, hogy megelőztek-e igazából, vagy sem!
az Xtb első versenyének első helyezettjével csináltak egy intejrút! Állitólag egy SLK Mercit-t nyert. Egy nő volt a nyertes, ilyeneket mondott!
- ha árupiacon, és részvénypiacon fundamentális alapon trédeltem, devizapiacon technikai alapon!
- milyen kockázatot vállalnál éöben?
- még kezdő vagyok, nem tudom

Vicc az egész
-

viskia 2011-11-02 21:21

Idézet:

sindler eredeti hozzászólása (Hozzászólás 15494)
cortez: https://www.goldsteinbrokers.com

az xtb market maker. kerülni kell őket jó messze.

"Ráadásul te nyitottál 4 sőt 8 lotot is. 4 lot esetén ha bekövetkezik az előbbi akkor kereshettél 800000 forintot, de BUKHATTÁL is 800000-et vagyis elveszíted a tőkéd 80%-át. Csak egyszer következzen be ilyen és többet nem valószínű, hogy magadhoz tudsz térni. Érted? Ez egy nagyon veszélyes kétélű fegyver és ha egyszer a rossz pozícióméret miatt megvág akkor az nagyon meg fog vágni."

Van olyan mm stratégia, ami megengedi. Bírni kell lelkileg.
A tőke 100%. A tradenkénti kockázat 1%.
Keresek 12%-ot. 112%-on vagyok. A 12% elosztom kb. 4-el(adok magamnak 4 lehetőséget).
A tradenkénti kockázat: 3%
Ha visszakerülök a 100%-ra, akkor visszaállok a tradenkénti kockázat 1%-ra. Ha a 112%-ról felmegyek mondjuk 146%-ra, akkor 146-112=34. 34/4.
A tradenkénti kockázat: 8.5%
Ha visszakerülök a 112%-ra, akkor visszaállok a tradenkénti kockázat 1%-ra.

az xtb-t kell kerülni,,vagy az össze market makert?

viskia 2011-11-02 21:37

Idézet:

cortez eredeti hozzászólása (Hozzászólás 15524)
Tudom mindeki kissé elfogult a saját bróker cégével szemben -én pl az xtb-nek köszönhetem h most egyáltalán ide irok- de mi az konkrétan ami egy MM cég ellen szól? Utánaolvastam, den em jött át...! Egy csomó felügyelet által fogva annak, akkor mit tehetnek ellened? Tehát konkrétan miben tudnak és hogyan kárositani ami miatt "messziről kerülendők"?!

Az MM céggel az a baj, hogy nem viszi ki a megbízásodat a tőzsdére. Gyakorlatilag az, hogy úgy hírdeti magát, hogy nincs jutalék, egyben a legnagyobb hátránya is! (jutalékot fizetni jó)
Mivel az MM bróker nem viszi ki a megbízásodat a tőzsdére, ez azt jelenti, hogy minden, amit elbuksz, neki bukod el, az ő zsebében landol. Ennek megfelelően, minden amit nyersz, tőle nyered el, azaz megkárosítod! Gyakorlatilag, ha gyakorlott kereskedő vagy, és folyamatosan nyersz, akkor tönkreteszed az brókert! (kis túlzással persze) Tehát az MM cégnek az elsődleges szempontja az, hogy bukj, bukj bukj, mert amikor te buksz, akkor ö gazdagodik!
Egy ECN, vagy STP bróker, kiviszi (kiközvetíti) a tőzsdére a megbízásodat! Tehát ha buksz, akkor azt valaki, egy másik kereskedő nyeri el tőled, ha nyersz ,akkor azt a tőzsdén nyered, egy másik kereskedőtől! Ezek a brókerek ebből az okból kifolyólag jutalékot kérnek tőled! Minél többet nyersz, annál magasabb a jutalékod, tehát ő is annál többet nyer.
Tehát az ECN brókernek az az érdeke, hogy minél többet nyerj, mert akkor ő is többet nyer, ezzel szemben pedig a MM bróker érdeke, hogy minél többet bukj, mert az mind nála landol!
Ezért van az, például ha MM brókernék stopot akarsz beállítani, akkor azt nem teheted 10 pipnél közelebb. Egyszerűen nem engedi! Ehhez hasonló korlátokat egy ECN bróker nem állít eléd, mert ha az kell a sikeredhez, hogy a stopot 3 pipre legyen, akkor tedd oda, a lényeg, hogy keress, mert akkor a jutalékodból ö is gazdagodik!
Ez az az érdek-ellentét amely miatt érdemes kerülni az MM brókereket!
Csakhát a probléma az, hogy az MM bróker az olcsó, és a legkönnyebben elérhető

viskia 2011-11-02 21:45

Idézet:

sidius eredeti hozzászólása (Hozzászólás 15547)
A brókercégeknél le van írva néhány megbízhatóbb. Mindenképpen olyan céget érdemes választani, amelyik ECN is, mert ott legalább van banki kapcsolat.

Az ECN bróker a futures megbizásokat is kiviszi a banközi piacra, vagy csak a devizaügyleteket? Van egyáltalán Dax futures, s&p futures egy ECn bókernél?

Forex Klub 2011-11-03 06:59

Idézet:

viskia eredeti hozzászólása (Hozzászólás 17216)
Az MM céggel az a baj, hogy nem viszi ki a megbízásodat a tőzsdére.

Amíg kifizet rendesen, és ott teljesülnek a megbízásaid ahol azokat beadod, nem mindegy neked, hogyan bonyolítja a bróker a kereskedést?!
Fizess nyugodtan comissiont+spreadet, akár 3* annyit is, mint egy normális MM-nél. Ha nem tudsz kereskedni, ez sem fog segíteni rajtad.

sidius 2011-11-03 07:44

Idézet:

viskia eredeti hozzászólása (Hozzászólás 17217)
Az ECN bróker a futures megbizásokat is kiviszi a banközi piacra, vagy csak a devizaügyleteket? Van egyáltalán Dax futures, s&p futures egy ECn bókernél?

Van ugyan index futures bizonyos ECN brókereknél, de jellemzően nem az ECN számlákhoz. Például az Alpari is csak devizát ad az ECN-hez. Viszont az indexek csak CFD-ként futnak vagyis elvileg "házon belüli" a kötés. Ez vélhetően azért van, mert az indexek valós kereskedése a szabályozott tőzsdéken zajlik, ahol is a brókernek tagnak kell lennie. Én nem láttam arra való utalást az Alparinál, hogy ők például tagok lennének a XETRÁN vagy a NASDAQ-n....stb. Ebből következőleg nem valószínű, hogy kiviszik a kötéseket, hanem vagy párosítanak vagy market makerként ők állnak a másik oldalra. Ez számomra nem hangzik túl jól, ezért nem is kötök náluk indexet meg egyéb CFD-t csak indexet.

Például a Dukascopy nem is foglalkozik (egyenlőre) CFD-vel, csak devizával. Ennek nyilvánvalóan nem technikai akadályai lennének, hanem az, hogy mint ECN bróker kiviszi a kötéseket a bankközire, de a CFD-t nem tudná.

Ha indexet akarsz kereskedni, akkor egyértelműen valamilyen Tőzsdefelügyelet alatt tevékenykedő brókert válasz. Pl: Interactivebrokers (nekik van engedélyük európai és amerikai piacokra is).

viskia 2011-11-03 14:07

köszönöm!

viskia 2011-11-03 14:10

a daytrade margin a futures brókereknél kevesebb, mint a napon túli margin! A kötés pillanatában azonban honnan tudja a bróker, (mikor talán még én sem tudom) hogy abból daytrade lesz-e, vagy napon túli ügylet? Ergo, mennyi margint von le?
Hogyan működik ez?
help!

viskia 2011-11-03 14:20

Idézet:

archenius eredeti hozzászólása (Hozzászólás 17255)
Amíg kifizet rendesen, és ott teljesülnek a megbízásaid ahol azokat beadod, nem mindegy neked, hogyan bonyolítja a bróker a kereskedést?!
Fizess nyugodtan comissiont+spreadet, akár 3* annyit is, mint egy normális MM-nél. Ha nem tudsz kereskedni, ez sem fog segíteni rajtad.

persze, abban igazad van, ha nem tudsz kereskedni, akkor tök mindegy mit csinálsz! Teljesen mindegy, de itt nem ez volt a kérdés!

Egyébként meg ha tudsz kereskedni, akkor már nem mindegy, hogy mit csinálsz, mert egyetlen MM bróker sem szereti a profikat! Józan paraszti ésszel végiggondolva, egy profinak nincs helye az MM cégnél, vagy elmegy magától, vagy kiteszik valamilyen módon.
Gondolj bele, ha te MM bróker lennél, szivesen látnál egy profivá lett tradert, aki egyre többet és többet keres hétről hétre?
Én megmondom őszintén, csak a kezdőket toboroznék, és kisebb étvágyú tapasztaltabb tradereket, akik nem ebből élnek, hanem csak másodállásban kereskednek. Őket is csak azért, hogy ha valaki megkérdi keresnek-e nálam, tudjak kire mutatni.

viskia 2011-11-03 14:35

Azért írok ilyen bizalmatlanul az MM brókerekről, mert tapasztalt (profi) traderek előadásain, és könyveiben ezzel riogattak engem is. Ezt verték bele a fejembe. Ugyanakkor viszont, én indexekkel kereskedek, amely nagyon drága buli egy futures brókernél, 20 ezer euró minimum kell hozzá, úgyhogy más választásom nem volt, egy MM-nél kellett (kell) tradelnem. De nem bízok bennük! Mindig több bróker platformja fut egyszerre, ha látok egy tüskét, vagy vmi szokatlant, amiből aztán veszteségem keletkezne, akkor azonnal reklamálok (reklamálnék, de még sosem fordult elő).
szerintetek van alapja a bizalmatlanságomnak? Mert az tudom, hogy egy MM bróker hogyan tud hátrányos helyzetbe tenni (sebesség lassítás, kistoppolás, tágított spread, stb,) de még egyetlen konkrét, valós adatokon alapuló esetet sem mondott senki! soha senki! csak a riogatás van

sidius 2011-11-03 15:00

Milyen valós esetre gondolsz? Nem is olyan rég néztük pont itt a fórumon, hogy valakit kiszedett a bróker egy hatalmas tüskével, amiről aztán azt állította, hogy a valós piacon is megvolt, pedig nem. Volt olyan cég ahol megjelent a tüske, de megközelítőleg sem olyan mértékben mint az említett brókernél, míg a bankközin abszolút nem történt az adott idősíkban semmi különös, nemhogy tüske. Itt van valamelyik topicban leírva.

Egyébként pontosan úgy van ahogy mondod. megcsinálják, hogy kivesznek a piacról, ha úgy látják, nem ott teljesül a megbízásod, tágítják a spreadot és hasonlók. Bár szinte bármelyik brókernél előfordulhat ez, de főleg azoknál jellemző akiknek igazából semmiféle banki kapcsolatuk nincs, vagy nagyon kevés. Van néhány becsületesebb aki inkább hírnél akadályozza, hogy köss, mert egyszerűen annyira megrándul a piac, hogy képtelen tisztességesen bekötni ezért inkább nem enged, hanem folyamatosan hibaüzenetet ad.

Ha CFD-ről van szó (mindegy, hogy részvény, index, nyersanyag..stb) ott egészen egyszerűen fokozottabban fenn áll a veszély, mert egy olyan származtatott termékről van szó amit a bróker generál és leköveti vele a valós instrumentumot amivel a valós piacon kereskednek. Generálja, vagyis nincs is. Innentől kezdve azt csinál amit akar, mert még az sincs mint a devizánál, hogy esetleg kiviheti a bankközire a begyűjtött ajánlatokat. A CFD-t nincs hova kivinni.

Szóval azt kell, hogy mondjam, hogy a bizalmatlanságod jogos.

Forex Klub 2011-11-03 15:07

Idézet:

viskia eredeti hozzászólása (Hozzászólás 17285)
persze, abban igazad van, ha nem tudsz kereskedni, akkor tök mindegy mit csinálsz! Teljesen mindegy, de itt nem ez volt a kérdés!

Egyébként meg ha tudsz kereskedni, akkor már nem mindegy, hogy mit csinálsz, mert egyetlen MM bróker sem szereti a profikat! Józan paraszti ésszel végiggondolva, egy profinak nincs helye az MM cégnél, vagy elmegy magától, vagy kiteszik valamilyen módon.
Gondolj bele, ha te MM bróker lennél, szivesen látnál egy profivá lett tradert, aki egyre többet és többet keres hétről hétre?
Én megmondom őszintén, csak a kezdőket toboroznék, és kisebb étvágyú tapasztaltabb tradereket, akik nem ebből élnek, hanem csak másodállásban kereskednek. Őket is csak azért, hogy ha valaki megkérdi keresnek-e nálam, tudjak kire mutatni.

Hidd el, észre fogod venni mikor "száll rád a bróker". Megbízások késve teljesülése, nem teljesülése, stb...
Na bumm, eltanácsol, és attól még nem nyúlja le a megkeresett pénzed. 1-2 napon belül bárhol lehet új számlát nyitni, és pénzt mozgatni. Megy a riogatás, én még személyesen élő embert nem láttam, akit tényleg elküldtek volna ilyen indokkal.

ultrakezdő 2011-11-26 19:04

Xtb-nél volt/van demó és éles számlám is.
Elég gáz, de nem hibáztatom őket, én voltam a hülye. Igazából nem árulnak zsákbamacskát, minden kint van a weboldalukon, csak mikor az ember még nagyon kezdő, nem azokra a dolgokra figyel, mint amikor már csak kicsit kezdő.
Kezdetben teljesen más kereskedési stílusban és stratégiában gondolkoztam, mint most. Úgy indultam, mint ahogy a "nagyok" javasolják napi gyertyák, fordulós jelek, stb. De időközben rájöttem, hogy nekem jobban fekszik a rövidebb időtáv, 1M-5M-15M, de max 1H. Ebből következik, hogy relatíve rövid ideig vagyok egy pozícióban, és nem is keresek rajtuk annyit, mintha napokig, hetekig futnának. De sok kicsi sokra megy. De mehetne többre is! Ha másutt lenne számlám. De pozitívan állok hozzá a dologhoz: ha nehezített körülmények között megy a dolog, akkor később csak jobb lehet.
Pozitívum az XTB-vel kapcsolatban:
- van magyar ügyfélszolgálat,
- el lehet őket érni, ha akarsz valamit,
- a személyzet készséges
- a spread elmegy
- vannak huf párok
És akkor most jöjjenek a negatívumok:
- mint ahogy már sokan leírták itt tőlem okosabbak és/vagy tapasztaltabbak: az éles nem olyan, mint a demó, de itt nagyon nem
- pörgősebb időszakokban a megbízások nagyon nehezen teljesülnek, van úgy, hogy 3-4-5 újrajegyzés, mire be, vagy ki tudok szállni, pl. dax futures-nél volt, hogy 100 pont ment el, mire venni tudtam végre
- stopot, követő stopot nem tudod elég közel rakni pl. eur/usd 15, dax f. 100 pont
- gyakran előfordul, hogy az árfolyam többször is megérinti azt a szintet, ahol aktiválódnia kellene a csúszó stopodnak, illetve túl is megy rajta, mégsem aktiválódik, aztán elmegy mínuszba és kiüt az eredeti stop mínuszban
- függő megbízást nem lehet elég közelre rakni, szintén azok a minimum eltérések vannak, mint a stopoknál
- van fix és float számlájuk, ami a nevéből adódóan azt jelenti, hogy fix a spread, vagy változó. Na most nekem fix számlám van, ennek ellenére ha ők úgy gondolják, hogy a piac állapota úgy kívánja, akkor attól még itt is kitágíthatják a spread-et. Történt egyszer, hogy kezdtem elég szépen állni, mire az XTB épp úgy gondolta, hogy helyzet van, és én a
profitom hűlt helyét találtam. Felhívtam őket, hogy mi van. Erre elmagyarázták, hogy hírek esetén lehet ilyesmi, és valahol az apróbetűsben benne is van. Ok. de meddig tart? Hát amíg a piac megnyugszik. És - kérdem én- van erre valami mérőszámuk, vagy hogy döntik el, hogy mikor mennyire ideges a piac, csak hogy tudjam, mire számíthatok. Nem ők döntik el, hanem a lengyelek, én meg figyeljem szépen a híreket és annak függvényében kereskedjek és akkor nem lesz ilyen problémám. Köszöntem szépen. Szerencsére "a piac megnyugodott".

Így azért elég nehéz kereskedni rövid időtávon, ezért most újra felmérem a terepet és váltok.

willow 2011-11-27 09:18

Szia ultrakezdő.
Nagyon sokszor le lett már irva, hogy sajnos az ilyen tipusú brókerek nem alkalmasak a skalp stratégiára. Ahhoz, hogy valaki ki-be tudjon ugrálni a piacon, és a kötések és egyből teljesüljenek, legalább olyan kaliberű bróker kell, mint a Dukascopy.

T-Rex 2011-12-02 21:43

Xtb-nél van demó és éles számlám. A tapasztalataim vegyesek, de leginkább ultrakezdőével hasonlatosak. A demó számlát kb. 5 havonta zárolják és újra kell nyitni, nem nagy dolog, csak az addigi beállításaim vesztek mindig el. :( Az éleset kb. 2 hónapja nyitottam és többnyire EUR/USD -n próbálok skalpolni illetve daytradelni 1/5/15 M charton. A legfurább eddig az volt, hogy egy kb. 60 pipes EUR erősődésnél nem tudtam a követő stoppomat 10 pipre betenni, csak 30-ra, miközben a spread végig 2 pip volt. Hát nagyon figyeltem abban a pár percben az eseményeket.
Pozitívum a segítőkészségük és az ingyenes oktatásaik, webináriumaik. Nagy előnyük az elég jól használható web traderük. Van még más cégnél is hasonló szinvonalú webes kereskedési felület? Csak mert egy esetleges váltásnál nekem ez az elsődleges szempont, hogy a céges tűzfalon keresztül is tudjak kereskedni.

viskia 2011-12-09 13:05

Sem T-rex, sem ultrakezdő nincsen tisztában azzal hogy mik egy CFD bróker jellemzői.
Többek között ezek is, amiket leirtatok. Ez van, ha nem tetszik, ECN, vagy futures brókernél kell számlát nyitnotok

ztamas 2011-12-14 15:56

én tegnap előtt regisztráltam demo számlát náluk, tegnap már hívott is az ügyfélszolgálattól valaki, sajnos nem volt lehetőségem vele beszélni(épp zh-t írtam), nekem eddig ennyi tapasztalat, bár én egyenlőre csak demózni fogok náluk, a várva várt éles számlát az alparinál nyitom

sidius 2011-12-14 16:44

Idézet:

ztamas eredeti hozzászólása (Hozzászólás 18399)
én tegnap előtt regisztráltam demo számlát náluk, tegnap már hívott is az ügyfélszolgálattól valaki, sajnos nem volt lehetőségem vele beszélni(épp zh-t írtam), nekem eddig ennyi tapasztalat, bár én egyenlőre csak demózni fogok náluk, a várva várt éles számlát az alparinál nyitom

Akkor talán jobb lenne a demot is az Alparinál végezni.

ztamas 2011-12-14 17:43

Idézet:

sidius eredeti hozzászólása (Hozzászólás 18402)
Akkor talán jobb lenne a demot is az Alparinál végezni.

ott is demozok, de csak devizázni enged, és ki szeretném próbálni az árucikk kereskedést is

diver 2012-01-26 14:04

Sziasztok! Elkezdtem olvasni a hozzászólásokat, de oan sok volt, hogy csak beleolvastam párba.
A lényeg amiért írok: kb. 10 hónapja van demóm az XTB-nél, így van egy kis tapasztalatom velük kapcsolatban. Élő számlát is nyitottam náluk, de nem utaltam még be.
Véletlenül találtam meg őket a neten, és ami a legszimpatikusabb volt az az, hogy minden képzést ingyen adnak, sőt még kávét meg pogácsát is vehetünk minden szemináriumon :))) de ez csak a hab a tortán.
Olyan szinten nem értettem a tőzsdéhez még 2011 áprilisában, hogy annyit tudtam csak, hogy létezik, és hol buknak rajta az embere, hol meg nem. Elkezdtem járni az XTB előadásaira, és halálosan egyszerűen, konyhanyelven a totál alapoktól lényegében felépíthetitek velük a saját nyerő stratégiátokat. 10 hónapja járok hozzájuk, az első pillanattól kezdve demózok. Elégettem vagy 8-10 demószámlájukat, de egyre jobb vagyok daytrade-ben. Ők jobbára a daytradet oktatják, de a swinget is meg lehet tanulni náluk. Minden szeminárium, függetlenül attól, hogy kezdő vagy haladó, vagy élő számlás ügyfeleknek tartják, 1-2 óra kereskedéssel telik, ahol minden nyitást, zárást kielemzünk az oktatókkal. Fiatal srácok mind, 6-8 év tőzsdei múltjuk van, devizában, aranyban, indexekben nyomják, de némelyikük extrém cuccokkal kereskedik.
A demó számla kitűnően működik, élő árakkal végtelen elemzési lehetőségekkel. Fő irányvonala az XTB-nek a technikai elemzés, nagyon korrektül le is oktatnak mindent ezzel kapcsolatban. Megtanítanak a helyes money menedzsmentre, és ha szükséges, mindenkivel személyre szabottan foglalkoznak. Heti többször tartanak webináriumokat sok kereskedéssel, elemzéssel, és rámennek a kis számlák helyes kezelésére is!!! 150.000 Ft a minimum, amivel lehet náluk kezdeni, kifejezetten vannak oktatásaik a kis számlás ügyfelek számára.
Segítenek a stratégiák felépítésében, addig nem is kifejezetten engedik az embert élő számlán kereskedni, amíg legalább egy évet nem kereskedett demón. Azt vallják, hogy nekik az az ügyfél a jó ügyfél, aki folyamatosan tudja dagasztani a számláját, nem az, aki gyorsan elveszít mindent. Ezért is tartanak egyedülállóan jó oktatásokat, ráadásul ingyen, mert nekik a hosszútávú befektetés az ez, nem az hogy jöjjön ezer meg egy ügyfél és gyorsan leamortizálja mindenki a számláját.
Élő számlán még nem kereskedtem náluk, egy ismerősöm, akivel együtt kezdtük a tanulást, már élőben is sikeresen nyomja náluk, természetesen működő stratégiával. Néha előfordul, hogy többször visszakérdez, hogy tuti meg akarja-e nyitni az ember a pozit, de egyéb gondról nem hallottam.

StLui 2012-01-26 17:14

Nekik (is) az a jó ügyfél aki daytradel, sok spread legyen ez a lényeg, ezért nem vagyok pl én jó ügyfél, bár rajtam elvileg a swap-on keresnek, az is valami, gondolom. Ebben semmi rosszallás nincs részemről, csak mint általam ténynek gondolt dolgot írtam le. Szerintem nehéz a DT, és a skalp, mégis sokan ezzel szeretnék kezdeni, érdekes az biztos.

paradicsom 2012-01-29 13:21

XTB egy Market Maker, ami azt jelenti hogy a mi rendelésünk soha nem is kerül ki a piacra semmilyen közvetett formában, azaz a pozíciókat igyekeznek házon belül lefedezni, azaz találni egy olyan trader-t, aki az adott devizát kb. akkor akarja eladni, amikor én megvenni és fordítva. Ha nincsenek lefedezve a pozíciók valós bankközi rendelésekkel, és ha mi trader-ek sokat nyerünk nála, akkor a broker kényszerhelyzetbe kerül, mivel nem tudja kifizetni a pénzünket.

marc 2012-02-18 19:43

Szerintem sajnos el kell fogadnunk, hogy kis pénzzel nem lehet bankközi piacon kereskedni, így dönteni kell, hogy milyen kockázatokat vállalsz fel. Számomra teljesen pozitív az XTB-nél a hozzállás, a magyar ügyfélszolgálat és a rendszeres & szakszerű oktatások.

columbia 2012-05-07 12:48

Egy biztos, ha visszakapom a pénzemet a wordspreads-től akkor áthozom a no dealing deskes STP számlájukra azt a zsozsót is.
xtb.hu/stp

Delfin 2012-05-08 11:34

Tudom, hogy ez egy nagy mumus lett mindenhol, de annyira nem kell félni a market makerektől. Ha normális helyen van bejegyezve, normális regulátorral akkor bízhatsz benne. Nem azért mert a barátod, hanem mert nem éri meg neki a pár száz, vagy ezer euródért belenézni egy nagy büntetésbe, nem beszélve a presztis vesztésről. Sőt általában kis pénznél nem is éri meg az ECN/STP mert rosszabb feltételeket kapsz komisszióban.

Amúgy az XTB szerintem korrekt cég, csak nem a legjobb. Sem spreadben, sem végrehajtásban.

Zalán 2012-07-13 14:29

Idézet:

paradicsom eredeti hozzászólása (Hozzászólás 19574)
XTB egy Market Maker, ami azt jelenti hogy a mi rendelésünk soha nem is kerül ki a piacra semmilyen közvetett formában, azaz a pozíciókat igyekeznek házon belül lefedezni, azaz találni egy olyan trader-t, aki az adott devizát kb. akkor akarja eladni, amikor én megvenni és fordítva. Ha nincsenek lefedezve a pozíciók valós bankközi rendelésekkel, és ha mi trader-ek sokat nyerünk nála, akkor a broker kényszerhelyzetbe kerül, mivel nem tudja kifizetni a pénzünket.

Azért az XTB sokkal nagyobb annál, hogy a pár ezres dollár vagy euró profitodat ne tudja kifizetni...de még ha havonta 10-50e dollárt is profitálnál akkor is rendben menne minden...bár akkor már lehet nem MM céget választasz....

És nem, nem dolgozom (már) ott, nem azért írtam...:)

joe134 2012-07-14 12:00

Idézet:

Zalán eredeti hozzászólása (Hozzászólás 24905)
Azért az XTB sokkal nagyobb annál, hogy a pár ezres dollár vagy euró profitodat ne tudja kifizetni...de még ha havonta 10-50e dollárt is profitálnál akkor is rendben menne minden...bár akkor már lehet nem MM céget választasz....

És nem, nem dolgozom (már) ott, nem azért írtam...:)

Nincs az a pénz, ami ne fogyna el!!! :) Lásd: Worldspreads, MF Global és CFGTrader 2007-ben és társaik... :)

Egy "marketing cég-ről" beszélünk, amelyet egy Forma 1-es autón lévő logóval pozícionálnak!! :) Zárójelben megjegyzem nagyon jól és ügyesen! :)
A market maker az market maker...

FxMan 2012-07-19 11:02

Sziasztok,

Szeretnék egy-két kételyt eloszlatni a market makerekkel kapcsolatban. Először is tévhit, hogy az ECN cégnél 100% zökkenőmentességgel halad a kereskedés.

Én az XTB-nél dolgozom már rég óta, eddig direkt nem fórumoztunk, de ha már X kollegánk is beszállt, akkor mi sem maradhatunk ki :)
Először is nagyon örülök, hogy ilyen pozitív kép alakult ki a cégünk szolgáltatásairól, és ezúton kérnélek titeket, ha bármi problémátok van, azt nyugodtan küldjétek át személyesen nekem is, megpróbálok segíteni.

A fő probléma az ECN cégekkel, hogy kb 15%-uk ténylegesen ECN, a többi csak hírdeti. Nagyon sok hibrid megoldást ECN-ként hírdetnek, erre érdemes odafigyelni. Érdemes ellátogatni az FSA oldalára, akik 5M dollárral "jutalmazták" az egyik ilyen "ECN" óriást (aki egyébként hazánkban az egyik legnagyobb pénzügyi portál új partnere) assymetric price slippage miatt. Elég nagy botrány volt belőle annó, többször elővették az ügyet és utólagos bírságokat is kiszabtak... sajnos tévhit, hogy az ECN-nél nem tudnak könnyen lehúzni.

Itt tud neked védelem lenni, ha hazai cégnél nyitsz. Hatalmas előny a hazai cégnél, hogyha bármilyen probléma lép fel, akkor az itthoni felügyelet, illetve bíróság hatásköre alá tartozik(lásd Capital Partners esete, itthon folytak a tárgyalások). Ahol online tudsz nyitni, az külföldi felügyeleti szerv alá tartozik (nálunk ez a PSZÁF védjegye h online nem lehet nyitni ;) ), ahol probléma esetén lehet csak futsz a pénzed után, vagy röpködsz külföldre, bújhatod a külföldi felügyeleti szerv oldalát a hírekért, és hivogathatod annak az elérhetőségét....
Továbbá mint egy korábbi bejegyzésben is olvastam - és teljesen egyetértek - amit hírdetnek, az általában nem a teljes igazság (ezt mint marketinges mondom). Hazai cégek jobban oda kell figyeljenek a kommunikációikra, mert az itthoni szervek pillanatok alatt rálépnek a bütykükre, mint pl az iforexnél, akit le is állítottak pár hónapra a túlzottan hitegető és nem informatív kampányaik miatt. Hasonló hatékonysággal egy külföldi cégnél már nehezen lépnek fel, ami a google hírdetéseken keresztül reklámoz magyarországon is, majd hív a mumbai-ból a teafiú mint ügyfélszolgálat.

Érdemes az érem mindkét oldalát megvizsgálni, mielőtt általánosítotok.

Másik a market makerekkel kapcsolatban a sok újrajegyzés amit írtok. Nos az XTB az egyetlen olyan cég tudomásom szerint (de biztos van még, csak én nem tudok róla) aki havonta nyilvánosságra hozza a szerverének eredményeit, mennyi leállás volt, milyen hosszúak, és mennyi újrajegyzést kaptak az ügyfelek.

Aztán írtatok, hogy Wordspreadhez hasonló csőd esetén mi történik a pénzzel. Letétgarancia van az XTB-nél, tehát még ha csődbe is megy (ami jelenleg számomra nehezen elképzelhető, mivel Európa egyik legnagyobb hálózatú brókercége, több országban is alfa hím) pénzed ki lesz fizetve. Tulajdonosi szerkezetben 20%-al szerepel az Enterprise Investors, egyik legnagyobb befektetési csoport. A McLaren partnerségről nem is beszélve, ahol komolyabb átvilágítást kaptunk a McLarentől, mint eddig a KNF-FSA-PSZÁF kombótól bármikor :) Egy McLarennel nem lehet csak pénzért partnerségre lépni, ott már nagyon megválogatják a cégeket, kétes hírnév vagy tevékenység, üzleti magatartás esetén semmiképpen nem kaptunk volna lehetőséget. Szóval szerencsére a cég elég stabil.

Mint mondtam, én XTB-nél dolgozom, tehát nyilván valamennyire elfogult vagyok, de próbálok csak száraz tényeket írni, nem tapasztalatokat.

Végigolvastam a fórumot, és a market maker magyarázatánál azért Sidius-t kiegészíteném: nem igaz, hogy belső piacon meg lehet oldani és össze lehet párosítani a megbízásokat, de mint brókercég öngyilkosság lenne. Mondjuk egy Berniebear esetén az ügyfeleid 90%-a shortol, akkor a cég óriási veszteséget szenved azonnal, vagy csődbe is megy. Természetesen a cég úgynevezett hedge ügyletekkel biztosítja magát (valahogy úgy képzeljétek el - sarkítva! - hogy amit te megnyitsz pozíciót, annak az ellenpárát a cég megnyitja máshol). Így a cég biztosítva van, valóban kisebb lesz a marzsja, hisz csak a spread marad, nem pedig a teljes esetlegesen elvesztett pozíció, viszont csökken a kockázata, ami egy brókercégnek sokkal fontosabb, mint a rövidtávú profit. Ez legalábbis a nemzetközi brókercégeknél így van. Persze, ez nem jelenti, hogy nem dőlnek be, lásd Wordspread.
Itt ne felejtsük el, nem tud eltérni a piaci jegyzésektől tüskék leszúrásával, meg újrajegyzésekkel, mivel nyilvánosságra kell hozni a szerver teljesítményünket.

FxMan 2012-07-19 11:06

Idézet:

joe134 eredeti hozzászólása (Hozzászólás 24932)
Nincs az a pénz, ami ne fogyna el!!! :) Lásd: Worldspreads, MF Global és CFGTrader 2007-ben és társaik... :)

Egy "marketing cég-ről" beszélünk, amelyet egy Forma 1-es autón lévő logóval pozícionálnak!! :) Zárójelben megjegyzem nagyon jól és ügyesen! :)
A market maker az market maker...

Hát nincs igazad Joe, mivel az XTB nem csak market maker, de ezt már egy oldallal ezelőtt is írták. www.xtb.hu/stp

Mindkettő megoldást kínálja, mivel mindkettőnek vannak előnyei és HÁTRÁNYAI is:
ECN piacon nincs:
- stop/loss garancia
- függő megbízás garancia
- van jutalék (0,003% -a a tranzakciónak az XTB-nél)
Market makeren van, mivel belső piac, ezért a brókercég tudja garantálni. az XTB-nél garantálva is van, legtöbb helyen nincs.

bblez 2012-07-19 12:53

És megint elindult az MM vs ECN harc :)

Üdvözlök mindenkit!

Én is az XTB-nél dolgozom és már régóta élőben is kereskedek nap mint nap, megfordultam már jó pár ECN és MM cégnél is. Most jelenleg az egyik MM számlámat használom és 2 hónapja szüntettem meg egy ECN számlát de ez most lényegtelen. Az igazi szempont, amit szerintem figyelembe kell venni ha valaki brókercég választás előtt áll, hogy bármi történjen visszajusson a pénzéhez. Nagyon örülök Marc hozzászólásának hogy a magyar ügyfélszolgálatot és a rendszeres & szakszerű oktatásokat emelte ki. Defin pedig a normális bejegyzésre utalt ami megint fontos hiszen mi itt vagyunk valóban van bejegyzett irodánk, ahova be tudok jönni és tényleg nem csak egy emberke ül egy telefon mögött és ha netán baj történik nem ciprusra kell repülni. Nekem többet ér a jó kapcsolat és a jó felügyelet, mint a szűkebb spread és az hogy "semmi gond ez ECN a 0.1 lot is biztos kimegy a valós piacra". Remélem hasznos volt és tudtam segíteni vagy újabb kérdéseket vetettem fel. Ha további kérdésetek akad tegyétek fel nekünk nyugodtan live chat-en vagy a sales email címen.

Sikeres kereskedést, szép napot!

demo 2012-07-23 20:33

Hirtelen hogy megjelentek az XTB-sek itt a fórumon. Persze semmi rosszra nem goldolok, csak érdekes, hogy egyszerre hárman jötte(te)k.

Zalán 2012-07-24 10:41

Csak ketten jöttek ide....én már nem dolgozom velük...

És tényleg érdekes....jó lenne ha más cégektől is vennék a fáradságot is kifáradnának ide....akkor legalább az emberek feltudják tenni a kérdéseiket nyilvánosan vagy lenne lehetőségük arra, hogy megvédjék a cégüket...

Forex Klub 2012-07-24 12:08

Idézet:

Zalán eredeti hozzászólása (Hozzászólás 25192)
Csak ketten jöttek ide....én már nem dolgozom velük...

És tényleg érdekes....jó lenne ha más cégektől is vennék a fáradságot is kifáradnának ide....akkor legalább az emberek feltudják tenni a kérdéseiket nyilvánosan vagy lenne lehetőségük arra, hogy megvédjék a cégüket...

Jöjjenek ide ingyen pofonért? Minek? Névtelenül mindenki azt írogathat amit akar. Nem jó reklám ez hidd el. Csodálom hogy Ironman ennyire bírja, persze mindig terel, és nem arra válaszol amit kérdeznek tőle. :)

Shortosgyula 2012-07-24 12:16

Idézet:

archenius eredeti hozzászólása (Hozzászólás 25196)
Jöjjenek ide ingyen pofonért? Minek? Névtelenül mindenki azt írogathat amit akar. Nem jó reklám ez hidd el. Csodálom hogy Ironman ennyire bírja, persze mindig terel, és nem arra válaszol amit kérdeznek tőle. :)

Zoltán broker, ami azt jelenti hogy úgy kell viselkednie mintha politikus lenne, terelni, félrebeszélni a végtelenségig, meggyőzni az embereket hogy bukják el náluk a pénzüket (szavazzanak rá) :)

demo 2012-07-24 17:00

Ezek mind igazak, csak általában ilyen jellegű fórumokon nem azt szokták írni, hogy hű milyen jó, hanem a rosszat. Érdekes az emberekben az is, hogy a rosszat rögtön 10 helyre be tudják írni (sokszor túlzásokban leírva), de ha jó van (ilyen pl. egy bróker) akkor csak 1-2 ember ír valamit, ők is csak annyit kb. hogy jó bróker...
Ha valaki információt akar egy cégről, akkor a legjobb út közvetlenül a céget megkeresni, nem fórumokat olvasni, mert a fórumozók se tudnak mindent. (pl. egy új reklám stb...)

Zalán 2012-07-25 11:03

Idézet:

demo eredeti hozzászólása (Hozzászólás 25217)
Ezek mind igazak, csak általában ilyen jellegű fórumokon nem azt szokták írni, hogy hű milyen jó, hanem a rosszat. Érdekes az emberekben az is, hogy a rosszat rögtön 10 helyre be tudják írni (sokszor túlzásokban leírva), de ha jó van (ilyen pl. egy bróker) akkor csak 1-2 ember ír valamit, ők is csak annyit kb. hogy jó bróker...
Ha valaki információt akar egy cégről, akkor a legjobb út közvetlenül a céget megkeresni, nem fórumokat olvasni, mert a fórumozók se tudnak mindent. (pl. egy új reklám stb...)Hát igen...de mondjuk én itt vagyok...dolgoztam már xtb-nél ezt írtam és most máshol vagyok...én mégsem kapok ingyen pofonokat...

A másik, hogy szerintem kevés az olyan ember a piacon aki felmerné válalni azt, hogy fórumon vagy személyesen is kiállna mondjuk 100 ember elé és azt lehet kérdezni amit szeretnél...lásd pl a portfolió sem tudta csinálni...:)

éppen ezért most is és a jövőben is ha van kommentje valakinek vagy kérdése akkor nyugodtan lehet mondani..ezért vannak a fórumok...de azt ne felejtsük el, hogy nincs tökéletes brókercég....mindenhol lehetnek hibák..ami fontosabb, hogy ha ilyen dolog becsúszik, akkor hogyan reagálják le azt....

Forex Klub 2012-07-26 16:22

Valakinek nincs meg véletlenül a rögzített 23. Livetrading előadás rögzített felvételének linkje? Hiába kérem nem küldik, pedig érdekelne hogy hozott össze KZ akkora mínuszt.

joe134 2012-07-29 11:18

Idézet:

FxMan eredeti hozzászólása (Hozzászólás 25045)
Hát nincs igazad Joe, mivel az XTB nem csak market maker, de ezt már egy oldallal ezelőtt is írták. www.xtb.hu/stp

Mindkettő megoldást kínálja, mivel mindkettőnek vannak előnyei és HÁTRÁNYAI is:
ECN piacon nincs:
- stop/loss garancia
- függő megbízás garancia
- van jutalék (0,003% -a a tranzakciónak az XTB-nél)
Market makeren van, mivel belső piac, ezért a brókercég tudja garantálni. az XTB-nél garantálva is van, legtöbb helyen nincs.

FxMan, a tényen nem változtat! :) Kiegészíteném azzal, hogy nincs-requote sem az ECN STP esetén... A Market Maker megoldás messze nem a legjobb, az csak egy dolog, hogy garantáltok egy stop-losst vagy függő megbízást... Sokkal több minden van a kezetekbe, hogy ez a garantált stop ténylegesen ki is legyen stoppolva! :)) A belső piacnál mindenkép fennáll az érdekellentét és gondolom az XTB egy non-profit, karitatív válllakozás....

8 éve tolom a trade-et és ez idő alatt pár céget kipróbáltam már élesben és hát bizony vannak különbségek... főleg MM és ECN/STP között!!!

Egy valamiben egyetértek veled: Azzal a bizonyos másik céggel kapcsolatosan... Bár ha azt nézzük ez a szóban forgó magyar portál már pár "jó hírnevű brókercéget" elkoptatott!!! :)))

joe134 2012-07-29 11:46

Idézet:

FxMan eredeti hozzászólása (Hozzászólás 25044)
Sziasztok,

Szeretnék egy-két kételyt eloszlatni a market makerekkel kapcsolatban. Először is tévhit, hogy az ECN cégnél 100% zökkenőmentességgel halad a kereskedés.

Én az XTB-nél dolgozom már rég óta, eddig direkt nem fórumoztunk, de ha már X kollegánk is beszállt, akkor mi sem maradhatunk ki :)
Először is nagyon örülök, hogy ilyen pozitív kép alakult ki a cégünk szolgáltatásairól, és ezúton kérnélek titeket, ha bármi problémátok van, azt nyugodtan küldjétek át személyesen nekem is, megpróbálok segíteni.

A fő probléma az ECN cégekkel, hogy kb 15%-uk ténylegesen ECN, a többi csak hírdeti. Nagyon sok hibrid megoldást ECN-ként hírdetnek, erre érdemes odafigyelni. Érdemes ellátogatni az FSA oldalára, akik 5M dollárral "jutalmazták" az egyik ilyen "ECN" óriást (aki egyébként hazánkban az egyik legnagyobb pénzügyi portál új partnere) assymetric price slippage miatt. Elég nagy botrány volt belőle annó, többször elővették az ügyet és utólagos bírságokat is kiszabtak... sajnos tévhit, hogy az ECN-nél nem tudnak könnyen lehúzni.

Itt tud neked védelem lenni, ha hazai cégnél nyitsz. Hatalmas előny a hazai cégnél, hogyha bármilyen probléma lép fel, akkor az itthoni felügyelet, illetve bíróság hatásköre alá tartozik(lásd Capital Partners esete, itthon folytak a tárgyalások). Ahol online tudsz nyitni, az külföldi felügyeleti szerv alá tartozik (nálunk ez a PSZÁF védjegye h online nem lehet nyitni ;) ), ahol probléma esetén lehet csak futsz a pénzed után, vagy röpködsz külföldre, bújhatod a külföldi felügyeleti szerv oldalát a hírekért, és hivogathatod annak az elérhetőségét....
Továbbá mint egy korábbi bejegyzésben is olvastam - és teljesen egyetértek - amit hírdetnek, az általában nem a teljes igazság (ezt mint marketinges mondom). Hazai cégek jobban oda kell figyeljenek a kommunikációikra, mert az itthoni szervek pillanatok alatt rálépnek a bütykükre, mint pl az iforexnél, akit le is állítottak pár hónapra a túlzottan hitegető és nem informatív kampányaik miatt. Hasonló hatékonysággal egy külföldi cégnél már nehezen lépnek fel, ami a google hírdetéseken keresztül reklámoz magyarországon is, majd hív a mumbai-ból a teafiú mint ügyfélszolgálat.

Érdemes az érem mindkét oldalát megvizsgálni, mielőtt általánosítotok.

Másik a market makerekkel kapcsolatban a sok újrajegyzés amit írtok. Nos az XTB az egyetlen olyan cég tudomásom szerint (de biztos van még, csak én nem tudok róla) aki havonta nyilvánosságra hozza a szerverének eredményeit, mennyi leállás volt, milyen hosszúak, és mennyi újrajegyzést kaptak az ügyfelek.

Aztán írtatok, hogy Wordspreadhez hasonló csőd esetén mi történik a pénzzel. Letétgarancia van az XTB-nél, tehát még ha csődbe is megy (ami jelenleg számomra nehezen elképzelhető, mivel Európa egyik legnagyobb hálózatú brókercége, több országban is alfa hím) pénzed ki lesz fizetve. Tulajdonosi szerkezetben 20%-al szerepel az Enterprise Investors, egyik legnagyobb befektetési csoport. A McLaren partnerségről nem is beszélve, ahol komolyabb átvilágítást kaptunk a McLarentől, mint eddig a KNF-FSA-PSZÁF kombótól bármikor Egy McLarennel nem lehet csak pénzért partnerségre lépni, ott már nagyon megválogatják a cégeket, kétes hírnév vagy tevékenység, üzleti magatartás esetén semmiképpen nem kaptunk volna lehetőséget. Szóval szerencsére a cég elég stabil.

Mint mondtam, én XTB-nél dolgozom, tehát nyilván valamennyire elfogult vagyok, de próbálok csak száraz tényeket írni, nem tapasztalatokat.

Végigolvastam a fórumot, és a market maker magyarázatánál azért Sidius-t kiegészíteném: nem igaz, hogy belső piacon meg lehet oldani és össze lehet párosítani a megbízásokat, de mint brókercég öngyilkosság lenne. Mondjuk egy Berniebear esetén az ügyfeleid 90%-a shortol, akkor a cég óriási veszteséget szenved azonnal, vagy csődbe is megy. Természetesen a cég úgynevezett hedge ügyletekkel biztosítja magát (valahogy úgy képzeljétek el - sarkítva! - hogy amit te megnyitsz pozíciót, annak az ellenpárát a cég megnyitja máshol). Így a cég biztosítva van, valóban kisebb lesz a marzsja, hisz csak a spread marad, nem pedig a teljes esetlegesen elvesztett pozíció, viszont csökken a kockázata, ami egy brókercégnek sokkal fontosabb, mint a rövidtávú profit. Ez legalábbis a nemzetközi brókercégeknél így van. Persze, ez nem jelenti, hogy nem dőlnek be, lásd Wordspread.
Itt ne felejtsük el, nem tud eltérni a piaci jegyzésektől tüskék leszúrásával, meg újrajegyzésekkel, mivel nyilvánosságra kell hozni a szerver teljesítményünket.


A szóban forgó cég tényleg kemény büntit kapott.. :) Az egyik legtrógerebb cég a piacon..

Minden európában bejegyzett és regulált brókercégnél alapkövetelmény a letétgarancia, pontosan az Ügyfelek érdekében, nehogy a cég elforma1-ezze közvetlenül az ügyfelek pénzét! :) Bocs, de ezt nem hagyhattam ki! :) Amúgy a McLaren szimpatikus, nem fikázni akarom! :)

Őszintén mondva nem tudom, hogy előny-e a Pszáf vagy sem.... :) Nekem inkább nem...

Abban nem értek egyet, hogy futni kell a pénzed után, ha bedől mondjuk egy ciprusi brókercég... Nekem volt szerencsém az elmúlt 8 évben ahhoz, hogy beborúlt a kereskedés közben az amerikai brókercég, ahol tradeltem... És képzeld nem kellett amerikába utaznom!!! :) Sajnos!!! :( Így egy élménnyel kevesebb volt... :) Csak a bankszámla adataimat kérték, hogy hova utalják vissza a tőkémet... és megérkezett!!

Végre jól írtátok!!! Európa EGYIK legnagyobb brókercége, de NEM ELSŐSZÁMÚ, ahogy azt pozíciónáljátok!!

Hogy valami jót is írjak a végére! A marketingetek jó!

joe134 2012-07-29 12:00

Idézet:

Zalán eredeti hozzászólása (Hozzászólás 25248)
Hát igen...de mondjuk én itt vagyok...dolgoztam már xtb-nél ezt írtam és most máshol vagyok...én mégsem kapok ingyen pofonokat...

A másik, hogy szerintem kevés az olyan ember a piacon aki felmerné válalni azt, hogy fórumon vagy személyesen is kiállna mondjuk 100 ember elé és azt lehet kérdezni amit szeretnél...lásd pl a portfolió sem tudta csinálni...:)

éppen ezért most is és a jövőben is ha van kommentje valakinek vagy kérdése akkor nyugodtan lehet mondani..ezért vannak a fórumok...de azt ne felejtsük el, hogy nincs tökéletes brókercég....mindenhol lehetnek hibák..ami fontosabb, hogy ha ilyen dolog becsúszik, akkor hogyan reagálják le azt....

Portfolio?! :) no komment... szóra sem érdemesek...

ebben egyetértek veled Zalán. tökéletes nincs, mert azt már nem ember alkotta volna...

Mindenkinek meg kell találni azokat a szempontokat, amelyek fontosak az Ő részére a bróker választás során... Ha valakinek egy forma-1-es autó által "nyújtott érzés" adja meg azt a kellő plusszot a számlanyitáshoz, sikeres kereskedéshez, akkor teljesen rendben van.. Nincs ebben semmi kivetnivaló.
Az emberek különbözőek, szerencsére! :) Kinek a pap, kinek a papné! :)

IronFX NZ 2012-07-30 15:02

Idézet:

FxMan eredeti hozzászólása (Hozzászólás 25044)
Sziasztok,

Szeretnék egy-két kételyt eloszlatni a market makerekkel kapcsolatban. Először is tévhit, hogy az ECN cégnél 100% zökkenőmentességgel halad a kereskedés.

Én az XTB-nél dolgozom már rég óta, eddig direkt nem fórumoztunk, de ha már X kollegánk is beszállt, akkor mi sem maradhatunk ki :)
Először is nagyon örülök, hogy ilyen pozitív kép alakult ki a cégünk szolgáltatásairól, és ezúton kérnélek titeket, ha bármi problémátok van, azt nyugodtan küldjétek át személyesen nekem is, megpróbálok segíteni.

A fő probléma az ECN cégekkel, hogy kb 15%-uk ténylegesen ECN, a többi csak hírdeti. Nagyon sok hibrid megoldást ECN-ként hírdetnek, erre érdemes odafigyelni. Érdemes ellátogatni az FSA oldalára, akik 5M dollárral "jutalmazták" az egyik ilyen "ECN" óriást (aki egyébként hazánkban az egyik legnagyobb pénzügyi portál új partnere) assymetric price slippage miatt. Elég nagy botrány volt belőle annó, többször elővették az ügyet és utólagos bírságokat is kiszabtak... sajnos tévhit, hogy az ECN-nél nem tudnak könnyen lehúzni.

Idézet:

FxMan eredeti hozzászólása (Hozzászólás 25045)
Hát nincs igazad Joe, mivel az XTB nem csak market maker, de ezt már egy oldallal ezelőtt is írták. www.xtb.hu/stp

Mindkettő megoldást kínálja, mivel mindkettőnek vannak előnyei és HÁTRÁNYAI is:
ECN piacon nincs:
- stop/loss garancia
- függő megbízás garancia
- van jutalék (0,003% -a a tranzakciónak az XTB-nél)
Market makeren van, mivel belső piac, ezért a brókercég tudja garantálni. az XTB-nél garantálva is van, legtöbb helyen nincs.

Már olvastam pár hozzászólást eddig, csak gondoltam megerosítem a fenti ketto hozzászólást.

A lényeg hogy egy regisztrált és szabályozott brókert keressen mindenki magának! Sot minel tobb intézet felugyeli egy bróker mukodését annál biztonságosabb a kereskedoknek. (pl: nálunk CySec and FSA szabályozás van)

Ha valaki nem szabályozott akkor ahogy FXMan is írta, bármit mondhatnak!
Még azt is mondhatják hogy csak és kizárólag ECN bróker-ek. De ehhez engedély kell. Ha valamelyik bróker nem regisztrált, akkor bármit feltehet a weboldalára, a kutya sem fogja ellenorizni. A kereskedo meg mehet fuhez fához reklamálni ha baj van.

fontos lépések bróker választásnál:

1. Regisztrált bróker (ellenorizd a múltját is pl: bírságok, eljárások)
2. Tudd hogy mit szeretnél, és hogy miért! (van aki nem is tudja mi az ECN és a nem ECN számla kozott a kulombség)
3. Regisztráció egyszerusége, gyorsasága.
4. Teszteld a brókert a minimum befizetheto osszeggel (spread, végrehajtás, csúszások, kifizetés sebessége) majd hasonlítsd ossze a tobbivel.


A pontos idő 01:11 , a GMT +1 időzóna szerint.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.