| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 16
Hírnév szint: 0 ![]() |
Engem ez a cég érdekel. Akinek esetleg van tapasztalata róluk kérem írja meg. Az MT4-ben van microlot ezüstre aranyra, így a stratégiámhoz tanulni tökéletesen megfelelne.
Mind pozitív, mind a negatív kritika érdekel! |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 6
Én náluk vagyok már kb. 3éve és nagyon megvagyok elégedve. Kis pénzel ( 150 $ ) kezdtem el, direkt azért, hogy tanuljak náluk mivel nem volt sok ráfordított pénzem. Nagyon sok deviza pár van kb. 50. A spreadek is kicsik 12-20 pont körül van az EUR/USD-n.
Nagy tőkét nem akartam hozzájuk utalni mert anno úgy tudtam, hogy nincs pénz vissza térítésük ha valami gondja lesz a cégnek úgy mint pl Saxo-nál vagy esetleg Alparinál de ebbe nem vagyok biztos. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 6
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Jelenleg Győr.
Összes hozzászólás: 118
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Szia
Igen van. A főoldalon is írtak róla, a link után ide jutottam: http://fxtrade.oanda.com/trade-forex/metatrader/ |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nem teljesen új lehetőség az MT4 az Oandánál. Amikor én náluk voltam, akkor igaz, hogy nem ők adták ezt a platformot, de ha letöltötted bárhonnan, akkor lehetett tőlük adatot kérni rá, csak az fizetős volt.
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Most viszont tényleg van és ingyenes. Egy dologban különbözik a megszokottól: Itt a unit nem 1-nek a többszöröse, hanem 1000-nek. Vagyis microlot a legkisebb kötés, míg a normál platformon tetszőleges volt a poziméret. |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Új tag
Hely: budapest
Összes hozzászólás: 7
Hello
(elöször is üdv mindenkinek, új vagyok itt) Nos, sokat olvasom a forumot és az oanda-t illetve az alparit sokszor emlitettétek. Mivel az angolom gyatra kicsit féltem, de keresgéltem... androidos táblagépem van és mind a két brokert le lehet tölteni a market-böl ingyen. Egyenlöre demo számlát nyitottam mindkettönél. Az oanda apk (tablet pc alkalmazás) elsöre átláthatóbb, de ugye élesben nem tudtam tesztelni még mert nincs nyitva a piac még, de amint nyilik tanulmányozom valaki probálta már vmelyik androidos alkalmazást?Amugy én eurhuf és usdhuf kereskedek Jó hetet mindenkinek |
|
|
|
|
|
#11 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Győr
Összes hozzászólás: 110
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Új tag
Hely: budapest
Összes hozzászólás: 7
Idézet:
Köszönöm szépen, eddig tetszik a program! jól lehet vele elemezni. A usdhuf is benne van, mint már írtam joformán csak azzal kereskedek na meg arannyal.alparitol hivott Zoli, mondta hogy az alpari apk még nem az eus, de hamarossan lesz eus is. |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Hello!
Pénteken regisztráltam az oanda-ra, feltöltöttem a személyimet és 1 számlát, de azóta se tudok befizetni, az e-mail címemre nem kaptam semmilyen e-mailt tőlük. Ennyit kell várni rá vagy ez valami hiba? |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 4
Üdv!
Tudna valaki segíteni? Letöltöttem az MT4-et az Oanda-s demószámlámhoz, de nem tudok beloggolni. Készítettem MT4-es account-ot - nem is egyet -, de nem tudok belépni. Más brokihoz is használom a MT4-et, nincs egyikkel sem gond. Tűzfalon átengedve. Ha esetleg valaki tudna segíteni megköszönném! |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
Új tag
Hely: Otthon élek.
Összes hozzászólás: 22
Hírnév szint: 1 ![]() |
Idézet:
Nem használok MT-t úgyhogy lehet hogy nincs igazam, de az Oandánál vagyok rég óta és már volt hasonló esetem. Két dolgot tudok elképzelni. Az egyik, hogy az eredeti fxtrades kódot használtad, az MT4hez pedig más volt megadva. A másik, hogy véletlenül elütötted párszor és zároltak, ilyen már előfordult velem. Nem tudom az MT-nél hogy lehet, de a sima fxtrade-es belépőhöz igényelhetsz új kódot amit az emailedre küldenek el. Ha azzal sem megy, akkor a második eset áll fent, ezt a helpes csávó fel tudja oldani, lehet hogy megkérdezgeti hozzá azokat a biztonsági kérdéseket amiket regisztrációkor megadtál, és amire spec a franc se emlékszik később ![]() Ez a gyorsabb módja, vagy írhatsz levelet is nekik, pár nap és válaszolnak. A live help több nyelven is van, de ha ezzel van gond írd ide a leveled és lefordítom. Üdv. Delfin |
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Új tag
Amúgy, ha már erről szól ez a topic, gondoltam írok röviden róluk, én pár éve náluk kereskedem.
Szerintem az egyik legjobb a market-makerek közül, különösen kezdő tradereknek ajánlom. Ennek az az oka, hogy ami hátrányaik vannak (kitérek rá) az inkább csak haladóbb stratégiákat érinthetnek. Nagy előnye hogy minden nagyon egyszerű és felhasználóbarát. A kifizetéseknél 20$ a banki, ez viszonylag gyors, a kártyás lassú, kb. 5 nap, cserébe ingyen van. A kártyával feltöltés viszont szó szerint azonnal megjelenik a számlán. (ahhoz hogy kártyával vehess le, azzal is kell rátenni) Az alszámlák közti transzfer szintén azonnali, a jávás letöltött cuccal lehet párhuzamosan többet futtatni, különböző irányokba kötni ezáltal, ez nem számít azért hedge-nek, hiszen külön számlák. A felület sokkal felhasználóbarátabb mint tuningmentes MT, gyorsgombokkal is adhatsz megbízást, egérrel is módosíthatsz, jól követhető hol, hányat kötöttél milyen stoppokkal stb. Nagyon egyszerű profit kalkulátorok vannak, gyors kereskedéshez be lehet állítani előre rögzített adatokat, pip, egyenleg % alapján SL-eket stb. A megbízások gyorsak, a limitárak nem csúsznak, én requote-tal még nem találkoztam. A különböző fundamentális és stb. források is jók, persze ezek már neten máshol is elérhetők. A variálható mennyiség és előre belállított stop számítás miatt szerintem nagyszerű azoknak akik épp most kóstolnak csak ebbe bele. A gyorsgomok miatt ideális skalpolni is, a napi kamatjóváírás miatt carry-re is tökéletes. (főleg hogy pl. van rupee) Most vezettek be pár indexet és árut, akinek az kell. Ha egy rendellenes spike kiszúrás vág ki, aminek sehol máshol nincs nyoma, írni kell nekik és visszatérítik az ebből származó veszteséget. A support nagyon jó. Ja és nem utolsó sorban még mindig olcsók összességében. Hátrányok: Hírek kereskedésére kevésbé alkalmas a nagy spread szétugrás és csúszás miatt, bár ebben határozottan javult az utóbbi években. Nem lehet direkten hedgelni, sajnos az amcsi regulátor tiltja akinél vannak. Hétvégén eléggé szétmegy a spread különösen egzotikusoknál. Régebben gond volt a stabilitással, de az utóbbi időben semmi ilyen. Ráadásul régen ha ilyen is volt és vesztettél rajta térítettek. A chartok sajnos limitált adatot tárolnak, időben nem lehet túl sokáig visszamenni. Pl 1 percesen nem tudsz több napot stb. A fibo elég rossz, az alap indikátorok amúgy megvannak de nem nagy a választék. Az androidos alkalmazás nagyjából arra jó hogy megnézd mi van, dolgozni nem igazán lehet rajta. pl. itt csak annyit látsz a chartból ami a képernyőre fér, a megbízások is fapadosak, ezt még lehetne fejleszteni. Időnként előfordulnak kisebb bugok, pl állítod az összes TP-t a teljesen máshol berakott limiteket is odahúzza, pedig hát ennek semmi köze hozzá. Ezeket rendszerint 1-2 nap és megoldják maguktól. A max áttét 1:50, ezen nem is terveznek emelni. Valakinek kicsi lehet, kezdőknek szerintem bőven elég. Szóval én ajánlom őket nagyon, igazából az áttét és a hedge az egyedüli ami miatt nekem már nem megfelelő. Delfin |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Új tag
Ja, és ami még fontos, ha valaki számlát nyitna náluk: fenti kis fülben lehet állítani hogy az amerikai, kanadai vagy európai branchnél akarsz-e. Több okból is az európainál érdemes, az egyik pl. hogy az amcsinál FIFO eljárás van, tehát több pozíció esetén nem lehet teszőleges sorrendben bezárni, hanem a legrégebbit zárja be először.
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Én áttértem az európaira és ott is csak FIFO szerint zárhatok. Bankkártyás feltöltésre nem emlékszem, ez valami új dolog? Én még 2007-ben töltöttem fel, akkor csak utalni lehetett. |
|
|
|
|
|
|
#21 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Nem tudom, hogy lehet, én is időközben léptem át és nekem üzentek is hogy már nincs. Cseten kérdezd meg, ha élőnél is feljön az ablak, hogy nem zárhatsz akárhogy. Régen csak bankin utaltam, nem is néztem a kártyásat, de egy éve biztos így van már. A feltöltésed 125%kát hívhatod le vele, nyilván ha ezt a profit újra meg újra fedezi akkor nem csak egyszer. Az egyetlen kényelmetlenség hogy vagy egy hétig a devizaszámládon kell tartani a kártyát mire megjön rá. Asszem nyitottak már valamelyik netes utalási rendszer felé is. D |
|
|
|
|
|
|
#22 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Élő számlám van. Ha egy pozíciót több kötésben építek fel különböző sorokban szerepelnek. Ilyenkor ha a legutolsót zárni akarom kapok egy üzenetet, hogy nem lehet, először az elsőt kell zárni. Ez nem nagyon zavaró, mivel általában zárni egyben szoktam, csak érdekességképpen jegyeztem meg. Egyébként a fedezetigény is más az US és az európai divíziónál bizonyos instrumentumok esetén. Én igazából csak ezért váltottam, mert az aranynál megszűnt a tőkeáttétel, egy az egyben kellett letenni a pozíció értékét. Az EU-váltás után ez megszűnt. |
|
|
|
|
|
|
#23 (permalink) | |
|
Új tag