Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Brókercégek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2011-09-20, 15:42   #1 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 13
Hírnév szint: 1
Trailer a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Worldspreads

Üdvözlet mindenkinek!

Akinek van tapasztalata a WS-ről, az ne kíméljen

Mennyire megbízható a cég?
Milyen plusz szolgáltatásokat tud ami hasznos lehet egy forex tradernek?
Trailer nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-09-28, 12:53   #2 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 164
Hírnév szint: 2
Zsolt27x a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Trailer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Üdvözlet mindenkinek!

Forex-re szerintem drága. Dax cfd-re jó.

Üdv: Zsolt
Zsolt27x nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2011-09-28, 23:19   #3 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Zsolt27x eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Forex-re szerintem drága. Dax cfd-re jó.

Jah és szerintem megbízható.
Régi 2011-10-13, 17:06   #4 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Trailer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Üdvözlet mindenkinek!

Ezenkívül amit a charton látsz árat az nem valós. Általában 1 ponttal el van csúszva. Azt mondják, hogy a valós piaci árakon teljesülnek a tranzakciók és az általuk mutatott ár csak tájékoztató jellegű. Ha engem kérdezel akkor szerintem kamu, szerintem ezt a pénzt zsebre teszik. Már kétszer is volt olyan, hogy a grafikon alapján nem vett volna ki az SL, de 0,5 és 0,8 pontos csúszás volt (nem a spread miatt) és így végül is aktivizálódott a stop. Természetesen semmilyen kompenzálást nem vállaltak fel.

Tehát annyira mégsem megbízható.

Régi 2011-11-06, 08:48   #5 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 3
Hírnév szint: 0
Kaszis a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Zsolt27x eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ezenkívül amit a charton látsz árat az nem valós. Általában 1 ponttal el van csúszva. Azt mondják, hogy a valós piaci árakon teljesülnek a tranzakciók és az általuk mutatott ár csak tájékoztató jellegű. Ha engem kérdezel akkor szerintem kamu, szerintem ezt a pénzt zsebre teszik. Már kétszer is volt olyan, hogy a grafikon alapján nem vett volna ki az SL, de 0,5 és 0,8 pontos csúszás volt (nem a spread miatt) és így végül is aktivizálódott a stop. Természetesen semmilyen kompenzálást nem vállaltak fel.

Tehát annyira mégsem megbízható.

Egyetértek Zsolttal abban, hogy lezárnak pozicíókat, amikor a grafikon még el sem érte a stopot. Viszont ez csak max. 1 pont eltérés szokott lenni, tehát ez nem egy gyakori probléma. Én 2007 óta kereskedek náluk és általában jók a benyomásaim. A 4 év alatt volt olyan, hogy a számítógépes rendszerük tévedett és ez több száz euró mínuszt jelentett nekem. Ilyenkor felkerestem az ügyfélszolgálatot és sűrű bocsánatkérések közepette visszaadták a tévedést. Általában indexekkel és nyersanyagokkal szoktam kereskedni, devizapárokkal csak nagyon ritkán. A magyar ügyfélszolgálatos csaj is nagyon kedves, ha bármi probléma van azonnal reagálnak. Pár éve még fagyogatott a rendszerük, de mára ez már teljesen megszűnt. Ami még nagyon jó, hogy 500€-val el tudsz indulni.
Kaszis nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-11-06, 09:47   #6 (permalink)
Tag

Hely: kom-egom
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 4
viskia a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

nem kell ahhoz elérnie a grafikonnak a stopot, hogy a pozi le legyen zárva! Hozzá kell adni a spreadet, és úgy mndjárt stimmel!
viskia nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-11-06, 10:27   #7 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Egyébként nekem rossz tapasztalataim vannak erről a brókerről!

1. Ez volt az a bróker, akinél demózni kezdtem. 100 ügyleted lehet egy demón, utána újat kell igényelni! Mivel én azonnal daytradelni kezdtem, a 100 ügylet egy-két hét alatt általában elfogyott! A kezdő trader ugye rengeteget köt, ez rám is jellemző volt, tehát két-maximum három hetente úja demót kellett indítanom! Egyszer csak nem tudtam új demót igényelni! Hiába próbálgattam, egyik email címemre se tudtam újat regisztrálni. Felhívtam őket, mi a probléma? Jött a válasz, ön már túl sok demót igényelt, többet nem igényelhet, nyisson éles számlát!
ANYÁD!!!!!!!!

2. Naiv voltam! Azt vettem észre anno kezdőként, hogy a határidős BUX minden reggel réssel nyit 9 -kor! (Még azt sem tudtam mi az a Xetra) Ugyanakkor azt is észrevettem, hogy a határidős Dax minden reggel már 8 kor nyit, és amelyik irányba nyit 8-kor a Dax, mindig abba az irányba nyit 9-kor a Bux is, de RÉSSEL! Mi lenne, ha ezt a rést le tudnám kereskedni -gondoltam anno naivan.
Ennek megfelelően, minden reggel 8.58-kor limitáras megbízást állítottam be a Buxra, olyan szűkre, (a tegnapi záróártól) amilyenre csak tudtam, (ez 20 tick volt) abba az irányba, amelyikbe a dax nyitott 8-kor.
9.00-kor, a Bux nyitásakor, ott teljesült a demón az ügylet, ahova betettem a megbízást, tehát ha jó nagy volt a rés, akkor 9 óra után néhány másodperccel már több száz euró pluszban volt a számlám minden reggel. Demón működött, egyszerűen működött, boldog voltam, nem hittem el, hogy ilyen egyszerű lenne! Hetekig próbáltam, minden reggel és működött. (Egy naív, kezdő tradert könnyű átbaszni)
Meg van, gondoltam, ezzel egy rakás pénzt fogok keresni, még egy hétig próbálgatom, ha tényleg, tényleg, tényleg, működik akkor valós számlát nyitok. Hát működött, nem is akár hogyan! Megtöbbszöröztem a demó számlát néhány hét alatt! Ha nagyon nagy volt a rés, több ezer euróra ugrott a számla már a 9 óra utáni pillanatokban.
Bevettem a mesét, ezért valós számlát nyitottam, kb. 2500 eurósat! 500 euró a minimum, amivel számlát lehetett nyitni, de mivel 1 kontraktus Bux hati marginja 800 euró volt anno, muszáj volt többet utalnom!
Éles számlám is ugyan úgy csináltam mindent, mint a demón! Megnéztem merre megy 8-kor a Dax. Felfelé? Jó akkor limitáras vételi megbizás a Bux-ra 8.58-kor, 20 tickre a tegnapi záróártól! (ennél szűkebbre nem lehetett tenni!) Csakhogy a módszer éles számlával nem működött! A nyitóáron teljesült a megbízás, gyakorlatilag semmit nem kerestem. Még 2-3 napig ügyetlenül próbálkoztam, buktam a módszerrel, és beláttam, hogy átvertek, mert a demó számla nem az eredetivel azonos módon működik.
,Demón továbbra is működött, élesen persze nem. Pedig nekem ezt ígérték, voltam több Worldspreads-es előadáson is, ezt igérték!
Persze nem reklamáltam, nem akartam hülyét csinálni magamból, tuti kinevettek volna. De százszor végiggondoltam, ezt mondták az előadáson, mit tehet egy kezdő, hát hisz az oktatónak! A demó számla ugyan az, mint az éles - állították, csak virtuális pénzel működik! Gyakorlatilag virtuális pénzel kereskedsz valós körülmények között, micsoda lehetőség!!
Mindegy most már, a 2500 euró persze szépen lassan elolvadt. Ez volt az első éles számlám!
Régi 2011-11-07, 13:15   #8 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Ha ilyen egyszerű lenne a pénzcsinálás a tőzsdén ahogy leírtad, akkor mindenki ezt csinálná. Négy éven keresztül naponta átlag 10 kötést csináltam a WS-en és szerintem kimondottan megbízható cég. Amikor gond volt a befizetéssel (a pénz nem érkezett meg a kereskedési számlára 3 nap után sem), akkor az angol főnök személyesen intézkedett. Minden problémámat rövid időn belül orvosolták, ellentétben pl. a magyar Cashline-nal, ahol össze-vissza szívattak (duplán zártak poziciót, más milliós nagyságrendű kötését tették az én nevemre stb.). Normálisan kell kereskedni napon belül a szabályokat betartva és szépen lehet keresni. 2008 november-decemberében a tomboló válság közepén tízszereztem a pénzemet, pedig én csak egy hobbi trader vagyok. Index és nyersanyag kereskedésre csak ajánlani tudom a Worldspreadset.
Régi 2011-11-07, 16:05   #9 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Kaszis eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ha ilyen egyszerű lenne a pénzcsinálás a tőzsdén ahogy leírtad, akkor mindenki ezt csinálná. Négy éven keresztül naponta átlag 10 kötést csináltam a WS-en és szerintem kimondottan megbízható cég. Amikor gond volt a befizetéssel (a pénz nem érkezett meg a kereskedési számlára 3 nap után sem), akkor az angol főnök személyesen intézkedett. Minden problémámat rövid időn belül orvosolták, ellentétben pl. a magyar Cashline-nal, ahol össze-vissza szívattak (duplán zártak poziciót, más milliós nagyságrendű kötését tették az én nevemre stb.). Normálisan kell kereskedni napon belül a szabályokat betartva és szépen lehet keresni. 2008 november-decemberében a tomboló válság közepén tízszereztem a pénzemet, pedig én csak egy hobbi trader vagyok. Index és nyersanyag kereskedésre csak ajánlani tudom a Worldspreadset.
az a baj még, hogy nincs forgaloma worldspreads-nél. Milyen indexel kereskedsz, milyen időtávon?
Régi 2011-11-07, 19:20   #10 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Indexek: CAC, DAX, S&P500, Wall Street (Dow Jones), Nasdaq 100, UK 100
Nyersanyagok: Brent Crude, Gold, Silver
Ezekkel szoktam kereskedni, általában napon belül lezárom a pozikat, de néha több napig is tartom. Amióta 24 órás kereskedés van itt is, azóta inkább lezárom nap végén a pozit, mert éjjel szoktak tüskéket csinálni, amivel kiütnek. Ha valami nagyon megy egy irányba, akkor másnap újra nyitom a pozit. Volt olyan idő, amikor csak ezzel foglalkoztam, mert nem volt munkám és akkor napi 30-50 kötést is csináltam. Általában jól ment, a veszteségeimet csak a saját hülyeségemnek és mohóságomnak köszönhettem. A Portfolio.hu-nak köszönhetően elég sok magyar van náluk. Ott is írtam a Worldspreads fórumba régebben ugyanezen a nicken, olvasd el azt is.
Régi 2011-11-07, 19:46   #11 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

én csak a Daxot nyomom az XTb-nél. Birger S módszerét próbálod lekövetni daxon, és s&p-n? Én igen.
Régi 2012-02-16, 22:35   #12 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 8
zolee1975 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia, én még csak két hónapja tolom náluk, vegyesek a tapasztalataim. Ügyfélszolgálat kedves, segítőkész. Ha elolvasod a szerződési feltételeket, nekik mindenhez joguk van, neked semmihez, azt csinálnak a poziddal amit akarnak, még utólag is. Finoman szólva, előfordulnak eltérések a valós árfolyamhoz képest. Pár perce felugrott a forint 292.58-ra, a WS által szolgáltatott árfolyam meg sem rezzent 291.125-290.525-ről (0.6 a spread éjjel). Volt, hogy forinterősödéskor leszúrt több forintnyit, pozíciót nyitottam ellentétes irányba, persze azonnal profitos lett a pozi, lezártam 980 euróval, napi egyenlegösszesítőn visszaigazolták, jóváírták, majd másnap levonták szó nélkül, megkeresésemre a válasz:bocs, nem volt valós az ár amin kötöttem. Aha, persze.
Igaz, olyan is volt, hogy visszautasította a rendszerük a zárási megbízásom 700 euró profitnál, gyorsan beesett egész 3 euróig mire lezárták, majd pár hét levelezés után végül jóváírták a rendszerhiba miatt elillant profitot. Ez mondjuk pozitív.
Visszautalást még nem próbáltam, a kártyás letételhelyezés azonnal működött, megjelent az egyenleg.
Valaki azt írta, forexre drága a ws. Tudtok ajánlani jobbat?
zolee1975 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-03-21, 14:16   #13 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Akinek komoly pénze volt a worldspreads-nél az most kicsit aggódhat. Az egyik auditon megbukott a cég és most vizsgálódnak. Nem lehet pontosan tudni, hogy mi van, megmarad-e a cég, illetve mi van az ott lévő kereskedési tőkékkel. Mindenesetre ez a levél részben biztató.

Tisztelt WorldSpreads ügyfél!

Tájékoztatjuk, hogy a Trade and Win Kft-nek sikerült kapcsolatba lépni a Londoni Felsőbb Bíróság által a Worldsreads Limited-hez vasárnap kirendelt biztosokat adó KPMG-vel, amely az alábbi információkat osztotta meg:

- jövő hét folyamán ki fognak rakni egy linket a worldspreads.com oldalra, amelyen keresztül közvetlenül el lehet juttatni az visszatérítési igényeket a brit pénzügyi felügyeletnek, az FSA-nek
- a link kizárólag a worldspreads.com oldalon lesz elérhető (angol nyelven)
- a Worldspreads Limited-nél elhelyezett ügyfélpénzek 50 000 GBP erejéig biztosítottak az FSA jóvoltából

Az FSCS (Financial Service Compensation Scheme) befektető védelmi alap közleményéből kiderül, hogy felvették a kapcsolatot a KPMG-vel, és dolgoznak a WorldSpreads Limited ügyfelek védelmén.

Az FSCS telefonon megerősíte tte, hogy magyar és angol ügyfél egyenlő elbírálás alá esik.

Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy a Trade&Win Kft., mint a WorldSpreads Limited magyarországi függő ügynöke továbbra is figyelemmel kíséri a történteket és folyamatosan tájékoztatja a magyarországi felhasználókat a fejleményekről és a teendőkről. A Trade&Win Kft. a tőle elvárható mértékben tanácsadást, információt és adminisztratív segítséget nyújt annak érdekében, hogy a magyar felhasználók befizetéseiket mihamarabb visszakaphassák. Amennyiben a kárigény bejelentése kapcsán segítséget kívánnak igénybe venni, azt a Trade and Win Kft. a lehetőségei szerint megadja. A hatékony kapcsolattartás érdekében az általunk ismert ügyfeleknek személyes kapcsolattartót jelöl ki a jövő héten a Trade and Win Kft.

Üdvözlettel
Trade&Win Kft.
A WorldSpreads Limited magyarországi függő ügynöke.
Régi 2012-03-22, 07:45   #14 (permalink)
Szenior tag

Zoltán Németh IronFX logója

Hely: Ciprus
Összes hozzászólás: 271
Hírnév szint: 1
Zoltán Németh IronFX a hírnévhez vezető út elején jár.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Zoltán Németh IronFX részére
Alapbeállítás

http://www.origo.hu/gazdasag/hirek/2...bukasanak.html

http://www.kpmg.com/UK/en/IssuesAndI...s/default.aspx

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Hasonló témák
Téma Téma szerzője Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
WorldSpreads-esek figyelem boceculebra Kezdőknek 0 2009-07-03 11:00

A pontos idő 08:34 , a GMT +1 időzóna szerint.