| Tőzsde Fórum |
|
|
#2 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 95
Hírnév szint: 2 ![]() |
Rögtön lenne is egy kérdésem.
Nem tudok belépni a Webtrader felületre munkahelyi gépen. Korlátozott jogaim vannak (nincs admin jogom), XP alól, csak Internet Explorer van. Login/pass megadása után a folyamatjelző csík leáll 1/3-nál. Fogalmam nincs mit tehetnék. IE beállításokat, és tűzfal beállításokat nem módosíthatok. A https tanúsítványra azt írja, hogy lejárt, vagy érvénytelen. Java, és Flash feltelepítve, és WHS webtraderébe is be tudok lépni. Vajon hogy tudnék belépni? Van ötletetek? Csak emiatt nem akarnék lemondani róluk. |
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#7 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 40
Hírnév szint: 1 ![]() |
Nyitottam már éles számlát náluk, igazolvány- meg közüzemi számla másolatokat kértek, azzal meg is elégedtek, alapvetően simán és gyorsan ment minden.
Pozitívum, hogy van magyar bankszámlaszámuk is (forint alapú is, utána konvertálnak, ha kell), úgyhogy átutalni is gyorsan lehet. Kereskedésben még csak demó tapasztalat van, 1:500-at is adnak, de csak 4 digites adatok jönnek, és mintha kevesebb tick jönne tőlük, mint másoktól, de lehet hogy ez a 4/5 digit miatt van. Vasárnap este nem indulnak el 23:00-kor, csak éjfélkor, így ma este pl. egy szép gappel nyitottak EURUSD-ben. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 15
------------IDÉZET---------
Sziasztok! Ahogy ígértem, itt a történet. Itt a levelezésem egy érdekelttel. A biztossal kezdem,amit megtapasztaltam: tavaly szeptemberben nyitottam számlámat az ismerősöm /számlakezelő/ segítségével.Bíztam benne,hiszen elég régóta ismerjük egymást és ezek után is azt mondom: nem egy inkorrekt emberről van szó. Szeptemberben,októberben meglepő szép eredményeket hozott.500 dollárral szálltam be és napi átlagban 8-10 dollárt kerestem.Szimpatikus volt a kereskedési stratégiája: kb. napi átlag 100-max 300 kötést bonyolított le apró centecskékből összeállva.Kb. 100 kötésből csak 5 db tétel volt mínuszos.Decemberben már kevesebbet kötött és egy kicsit több mínusszal,mint eleinte,de nem estünk kétségbe.........vannak rosszabb időszakok.Januárban hívtak telefonon azok az emberek,akik általam kerültem a rendszerbe..........itt hozzátenném: nekem semmi hasznom nem származott belőle,profitot nem kaptam utánuk,csak azért szóltam ismerősöknek hátha segitség lehet.Én mindenkinek elmondtam: csak annyi pénzt tegyenek kockára,amit ha másnap elbuknának nem borítaná fel az életüket. Szóval januárban már több érdeklődő telefont kaptam.Valószínű a kevesebb profit miatt. Nagyon sok ember csak 500 dollárral szállt be, de volt olyan,aki 10.000 dollárt is megtudott kockáztatni és a profitot látva még 20.000 dollárral növelte számláját. Januárban elég sokszor hívtam ismerősösömet /számlakezelőt/,de már nagyon ritkán vette fel a telefonját.Több ismerősom hívására nyíltan felvállaltam,hogy nem tudom mi történik és ha gondolják vegyék ki pénzüket,mert sikertelen telefonhívások miatt nem tudtam pontos tájékoztatást adni.Az általam bekerült emberek fele kilépett a mam számlából.Februárban már alig történt kötés,egy hét alatt kb.napi három napban 20 centecskék jöttek és kedden bedőlt az egész rendszer. A kedd délutáni bedőlés észrevétele után azonnal felhívtam ismerősömet,de sokáig nem vette fel telefonját,majd három óra eltelte után visszahívott. Nagyon nyugodtan válaszolt kérdéseimre.Tőle tudom a következő információkat: Véglegesen összeomlott az általa kezelt rendszer,hivatkozott a nagyon sok kilépőre, a kevés margin szintre ami miatt lezárta a rendszer az összes nyitott pozícióját.Hibáztatja a Tadawult is,állítólag inkorrekt dolgot követtek el.Én másnap reggel felhívtam a Tadawult és érdeklődtem mit tudnak mondani a bedőlt számlámról.Egy hölggyel beszéltem,aki a következő tájékoztatást adta: A számlakezelő kevés margin szintje miatt lezárták a rendszert és végérvényesen elveszitettem a pénzemet,tőkevédelmet nem garantáltak. Elmondták: ők nem rendelkeznek jogosultsággal,hogy bármiféle más információt kiadjanak,de fordulhatok panasszal ahhoz a külföldi céghez,aki a poán szerepel. Aznap sokan betelefonáltak és tudomásom szerint mindenki nagyon hasonló tájékoztatást kapott. Én nem tudom megitélni ki és mikor,hol hibázott ................ezt rábiznám a szakemberekre,de az is lehet soha nem fog kiderülni a valódi igazság. A számla megnyitásakor elhangzott, ismerősöm máshol is futtatja ezt a robotot,de hogy melyik cégnél és számlán,azt nem árulta el. Nem megerősített forrásból tudom, hogy állítólag és hangsúlyozom, hogy állítólag ez a rendszer ugyan az, mint a Béta robot. Na most ez vagy igaz vagy nem. A számlakezelő cég IRBENIS LTD bejegyezve: Republic of Seychelles Jelenleg több oldalról is vizsgálják az ügyet, keresik a felelőst. Egyik fél állítása szerint a Tadawul, másik szerint a számlakezelő hibázott. A Tadawul azért hibázott a Tadawul, mert nem vehették volna ki az ügyfelek a teljes pénzüket csak egy részét. Ha ezt helyén kezelik, akkor nem történt volna meg a bedőlés. Annyit tudok még, hogy jelenleg magyar és ciprusi ügyvédgárda vizsgálja az ügyet. Hogy mi lesz a folytatás illetve a történet vége, hát nem tudni egyenlőre, de a vagyonkezelőnél elég optimisták és bizakodóak. Egyenlőre ennyivel tudtam hozzájárulni az ügyhöz. Itt a POA: http://www.imagebam.com/image/2c690c176126320 |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 40
Se kutyám se macskám a Tadawul, de ha van egy robotom, ami bődületes mínuszokat termel és végül 0-ba viszi a számlámat, ahhoz mi köze a brókernek? A kaszinó se felel azért, mert a feketére tettél a piros helyett. A kilépők is csak akkor tudnak gondot okozni, ha már vastag a mínusz, de csodálkoznék, ha a Tadawul és az Irbenis közötti szerződés nem szabályozná pontosan a kiléptetési feltételeket, és a bróker ezeket nem tartotta volna be. Én azt érzem inkább itt (meg a QXXL-es sztorinál is), hogy a valódi felelősök próbálják a balhét másra kenni.
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 26
Nekem már 2 éve van a tadánál számlám, és az a meglátásom, hogy nagyon korrektül járnak el minden tekintetben.
A kereskedéseimben sem volt semmi gond, egy instrumentumot leszámítva ami pedig a dax cfd volt, bár mint utólag kiderült, az sem az ő hibájuk volt, hogy fél ponttal előbb sültek el a stopjaim, hanem az illikvid termék miatt. Forexre szerintem kiváló választás lehet a tada, mert véleményem szerint ő a kevésbé rossz brókerek közé tartozik. Aki pedig nem ringatja magát álomvilágban, az tudja, hogy nincs jó forex bróker, csak kevésbé rossz. A magyar irodájuk minden munkatársa is nagyon segítőkész és bármikor a rendelkezésemre állnak, türelemmel megválaszolnak minden kérdést, és van tapasztalatuk minden felmerülő kérdésemmel kapcsolatban. Van összehasonlítási alapom is, mert voltam már pár brókercéggel kapcsolatba, és voltak közöttük elég rossz tapasztalatok is. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 497
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Nem értem. Te szerintem nem látod át az egész eseménysorozatot. A Q nem képes vállalni a felelősséget azért amit tett az emberek pénzével, mert nem tudnak kereskedni és Martingél stratégiával nyomták a forexet, bízván abban, hogy folyamatosan titokban lehet tartani a floatingot, és mindig lesz új belépője a rendszerüknek, aki majd finanszírozza is azt. A tada meg lerántotta a leplet az egészről, mire ők nem tudnak mit csinálni. Ha beszorítasz egy veszett kutyát a sarokba, biztosan a torkodnak ugrik, és nem azért mert veszett, hanem mert nincs más megoldás!!! 2011-ben a tada megkapta a legjobb lakossági forex bróker díjat. Ezt nem pénzért adják szerintem, hanem ki kell érdemelni. A másik, hogy semmilyen gond nincsen a tadánál, mert tegnap kértem hazautalást a számlámról, és még aznap elindították, ahogy az a honlapjukon is ki van fejtve. |
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 165
"A kereskedést ténylegesen a Tadawul folytatta, az ő számlájára folyt be a pénz, a számlaegyenlegről is ő értesítette az ügyfeleket a napi zárás végén - jelentette ki az ügyvéd."
Tehát már nem is a quantum kereskedett, egyre viccesebben érvelve próbálják megúszni ezt a milliárdos csalást. |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Ez egy hatalmas átverés volt mint anno a Capital Partners, azokkal amúgy mi lett nem tudja valaki? Szerintem simán megúszták a dolgot. |
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 306
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Az addig tiszta, hogy a Quantum átbaszta az ügyfeleket, és valami gagyi martinale robotot adott el nekik. Az azonban nem tiszta, hogy hogy a fenében zárhatta le a Tadawul a tranzakciókat. Ez megszokott jelenség? Nem tudom mikor volt ez az esemény, de nekem pl van a Tadawulnál több mint egy hónapja nyitott tranzakcióm, nem zárták le. Tudtok erről valamit?
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 497
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Itt végigkövethető a történet.
|
|
|
|
#21 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Véleményem szerint itt is ez lehetett, hogy ahhoz, hogy equiti elszámolásra álljanak be, le kellett zárni a pozikat, ami náluk le van írva a szabályzatba, csak ki a fene olvassa végig? Amikor én állíttattam át a számlámat mikroról standardra, akkor kértek, hogy zárjak, mert addig nem tudják megtenni. Qnál is tulajdon képen ez vagy valami hasonló lehetett, és biztosan nem az, hogy a Q ellen játszott a tada és el akarták tenni zsebre a ZS-t ahogy azt a sok laikus teszi, akikkel mindent meg lehet etetni... |
|
|
|
|
|
|
#22 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 6
Hírnév szint: 0 ![]() |
Hi Tadawulosok,
Nekem is van számlám a Tadawulnál, és megy egy ideje ez a fentebb említett balhé, én eddig rendellenességet nem tapasztaltam, bár nekem nem robottal, hanem manuálisan megy a kereskedés. Egyik ismerősöm azonban felhívta a figyelmemet, hogy neki és egy barátjának sem "utalnak már vissza pénzt" a Tadawultól, "valószínűleg az ÉLŐ egyenlegünk már csak virtuálisan van jelen". Egy másik ismerősöm azt mondta, hogy neki nem a szokásos 4-5 nap, hanem 14 nap alatt érkezett meg a pénz. Én ma utaltattam vissza egy részét a számlámnak, és fel is hívtam őket, és azt mondták minden rendben lesz 4-5 nap alatt megkapom a pénzt. Mivel senki sem tudja mi lesz a jövőben, így szerintem fölösleges lenne e cég virágzását vagy csődjét ecsetelni akár különböző cikkekkel alátámasztva is. Annál inkább fontosak a tények, hogy van-e pénz, vagy nincs. Tehát ÉLŐ számlás Tadawulosok, nektek mik a konkrét tapasztalataitok a közelmúltból? Utalnak vissza pénzt vagy nem? Ha igen, mennyi az átfutási idő? Köszi a visszajelzést, Üdv. |
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Szenior tag
Ha valaki hülyeséggyanús dolgot mond, akkor kérdez rá, hogy mire alapozza az állítását. Attól, hogy a QuantumXXL lenyúlta az ügyfelei pénzének nagy részét, miért kellene a TadawulFXnek csődbe mennie?
|
|
|
|
|
|
#26 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Az igazi kérdés viszont: hogy miért érte meg a Quantum XXL-nek hogy lenullázza az ugyfelek számláit? Hivatalaosan minden ugyfél a Tadawul-hoz fizet be. Ebbol a pénzbol a Quantum egy fillért se lát! Tehát ha a számla egyenlege lemegy 0-ra akkor a pénz a Tadawul-nál marad nem vándorol át a Quantum-hoz. A Quantum minden bizonnyal szerzodést kotott a Tadawul-al hogy jutalékot kap minden kereskedés után, így nekik nem állt érdekukben hogy odafigyeljenek a robot mukodésére, mert a jutalékot így is úgy is megkapták. Tehát a hiba a Quantum-nál van viszont a pénz a Tadawul számláin. Természetesen a Tadawul nem akarja a Quantum-hibáiért vállalni a felelosséget, de ha bíróság úgy ítéli meg hogy az ugyfeleket ki kell fizetni azt lehet hogy ezt a Tadawul-nak kell megtenni. De ha tévednék valaki javítson ki.
|
|
|
|
#27 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
A mínuszos kötések a fejére nőttek, ebből robbant ki a botrány januárban, margincall közeli állapotot "sikerült" elérnie. |
|
|
|
|
|
|
#29 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 76
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#30 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
És mivel a pénz a Tadawul-nál van/volt befizetve a ''sikerdíjat'' is a Tadawul utalta át a Quantum-nak. Tehát a TDFX felelossege hogy ellenorizze mennyit is kell kifizetnie a QXXL-nek. Ha esetleg olyan ''sikerdíj'' kerult kifizetésre ami nem illette meg a céget akkor az a Bróker felelossége. Ezen felul jon még a jutalék amit a mínuszos hónapokban is felvettek! Mindehhez Portfólió kezelési jogosutlsággal kell hogy rendelkezzen a QXXL amit a TDFX-nek le kellett ellenoriznie. Ha ez megvan akkor nagyon egyszeru lesz megtalálni a cég tulajdonosokat. Ha nincs meg akkor a TDFX viheti el a balhét. Gyula úgy látom megint elfelejted kivel beszélsz! Veled ellentétben nekem megvan a lehetoségem hogy a dolgok mogé lássak, és naponta keresnek meg a Quantum-hoz hasonló cégek, amiket alaposan le kell ellenoriznunk mielott szóba állnánk veluk.
|
|
|
|
#31 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Szem előtt tartom hidd el ezért próbálok roppant egyszerűen fogalmazni. |
|
|
|
|
|
|
#32 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Mindaddig amíg van pénz az egyenlegeden, a tokéd egy elkulonített bankszámlán van. Ha az egyenleged lemegy nullába akkor a pénzt átutaljuk magunkhoz. De ne nullázd le a számládat. ![]() Úgyanígy ebbol a pénzbol fizetjuk ki a sikeres kereskedoket! Minden brókernél így megy.
|
|
|
|
#33 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
"Minden brókernél így megy" Hazugság!!! A market makereknél megy így. (=fogadóirodák). A bróker bizományosként jár el az ügyfél nevében, az ügyfél javára. Én voltam bróker. Az igaz, hogy a fx piaci szereplők nagyobb része market maker. Nehogy valaki azt gondolja, hogy a spreadekből élnek (ahogy itt is korábban elhangzott). |
|
|
|
|
|
|
#34 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#35 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Minden tokeáttétes termék esetében a bróker-nél marad a pénzed ha veszítesz. A no dealing desk-es bókereknél ha elveszíted a pénzed akkor a bank zsebében landol a pénz! De ez a kereskedonek teljesen mindegy! És az a bróker ahol nincs dealing desk ott csak a spread-ból élnek. Vagy te tudsz más bevételi forrást?
|
|
|
|
#36 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Ez a normál számlákra érvényes. Az STP/ECN számláknál ugyan ez van csak ott a Bank-ban marad a veszteséged és ok fizetik ki a profitodat.
|
|
|
|
#37 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Ezek szerint az E-mini S&P, vagy az EUR/USD futures nem tőkeáttételes termék? Nem árt tisztázni, csak a laikusok kedvéért: Bróker: Az ügyfél megbízásából, az ügyfél javára lehetőleg a legjobb áron teljesíti az ügyletet. Ez bizományosi tevékenység. A szabályozott tőzsdéken ez a kereskedés módja. De a bróker részt vehet az OTC piacon is, ilyenkor is az ügyfél nevében jár el. Market maker: Saját számlára kereskedik sz ügyfél ellen. Árat jegyez, ami akár jelentősen eltérhet más market makerek által jegyzett ártól (pl. a tüske a grafikonon törvényes. Ő "csinálja" a grafikont). Az ügyfél nyeresége neki veszteség. Mivel azonban a többség veszít ez egy nyerő üzlet a számára. Szabadon eldönti, hogy a kitettségét az ügyfelek felé a piacon lefedezi (pl. a stabil nyerő ügyfelek esetén), vagy felvállalja ellenük a kockázatot. Mivel a bankok egymással nem 0,1 lotokat kötnek ezért a fedezés sem 100%-os, valamekkora kockázata mindig van, hiszen csak nagy kötésegységben tud a bankközin üzletelni. A no dealing deskes bróker nyilván fedezi az ügyfélpozíciókat, ilyenkor nem spekulál az ügyfél ellen, de a pénzügyi teljesítések is megtörténnek a piacon, így nem nála csapódik le a nyerő vagy a bukó. Az, hogy a no dealing desk mennyire igaz, szabályozatlan piacon nehéz ellenőrizni, ha egyáltalán lehetséges. MINDENKI, AKI MEGTEHETI KERESKEDJEN A SZABÁLYOZOTT PIACOKON (TŐZSDÉN) VALÓDI BRÓKEREKEN KERESZTÜL. Itt nem nyitnak számlát 1-2 ezer dollárral, de aki kb. 25.000 dolláral vagy ennél többel kereskedik, nem igazán értem, hogy miért nem ezt választja. |
|
|
|
|
|
|
#38 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
És lehet CFD formájában tokeáttétellel is kereskedni a E-mini S&P-t, vagy az EUR/USD futures-t. A forex bróker-nek nem kell ''spekulálnia'' mivel tény hogy a kereskedok tobbsége veszít. Éppen ezért vannak szabályozó szervek amik az ilyen ''spekulálásokat'' keresik és buntetik. Lásd FXCM aki elvileg NDD bróker. Ha valakinek 1.000 USD-ja van és csak 1:100 tokeáttétet választ az is már 100.000 USD-vel kereskedik a piacon. Ha 25.000 USD-od van akkor a forex-ben akár 500x akkora tokével kereskedhetsz, míg a Tozsdén a 25.000 USD-vel szinte labdába se rúghatsz.
|
|
|
|
#39 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
És ha több pénzzel kereskednek a sikeres kereskedők, és több is a nyereségük, mint a sikertelenek vesztesége? |
|
|
|
|
|
|
#40 (permalink) |
|
Szenior tag
|
De ne off-oljuk tovább a topic-ot.
Menjunk a http://forum.tozsde.hu/cseveges/ topic-ba.
|
|
|
#41 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
![]() De a jó kereskedokkel megéri egyutt kereskedni. Tehát a cég is megkoti azokat a kotéseket (a saját pénzébol) mint te csak lehet hogy 10x akkora pozikkal így lesz mibol kifizetni a profitot is.
|
|
|
|
#42 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Én úgy gondolom, hogy ha én elhatározom, hogy egy offshore cégen keresztül mások pénzét kezelem és van egy kiskapum amit a brókerek tömkelege biztosít számomra /MAM P/L-re gondolok/, amikor a valóságot /floating/ el fedhetem az ügyfeleim elől akik a legmesszemenőbbig megbíznak bennem, és elkezdek fejetlenül kötögetni, tudván, hogy csak én látom, meg a brókercég, és minden pluszos kötést lezárok, ennek az 50%át zsebre vágom, ahogy a QXXL ügyvédje is mondja, csak a lezárt kötés könyvelhető el a számlára veszteségként, vagy nyereségként, akkor jobb esetben is az ügyfelek pénzének tetemes részét el tudom így szedni. A TDFX biztosítja nekem a felületet, és minden hónapban a nyereség 50%át át is utalja nekem, ahogy abban gondolom megállapodtak. Véleményem szerint ez egy mocskos üzlet! Az emberek hiszékenységét használták ki, támaszkodva azok mohóságára. A Qnak nem az értem meg, hogy a számlák lenullázódjanak, hanem az érte meg nekik, hogy minden hónapban mások pénzét kezelték rájuk nézve kockázat mentesen és kerestek belőle, míg mások buktak. Ez talált pénz tulajdon képen ha a körülményeket nem vesszük annyira figyelembe. Én nem voltam Quantumos ügyfél, mert szerencsére vettem a fáradtságot, és megtanultam kereskedni, nem szorulok rá arra, hogy mások kezeljék az én pénzemet. Én biztos vagyok benne, hogy a tadának nem kell megfizetni az ügyfelek kárát. Miért kéne? Egy magyar forex brókercégnél is van számlám, és a szerződésük tartalmaz egy pontot: Az Ügyfél kifejezetten tudomásul veszi, hogy a kényszerlikvidálás keretében, valamennyi *** Meta Traderen keresztül, ill. online alszámla terhére nyitott pozíció zárásra kerülhet. Sokan a károsultak közül arra támaszkodnak, hogy miért zárt a tada. Véleményem szerint nektek is van a szerződésetekben olyan pont ami minden hasonló eseménytől 100%ig megóv benneteket. Ez lenne nektek is az egyik szempont amikor szerződtök valakivel, hogy amikor bukik a saját felelősségére, azt ne tudja a nyakatokba varrni. Azért azt láthatjuk, hogy nagyon sokan nem képesek és nem hajlandók felelősséget vállalni a tetteikért, nemcsak itt a tőzsdén, hanem a való életben is, ezért okolnak mindent és mindenkit, akit és amit csak lehet, hogy kiadják az életük irányítását a kezükből, ugyanis ha valaki nem vállalja a felelősséget a döntéseiért, akkor az életének az irányítását annak a kezébe adja, akit megvádol, vagy akit okol a hibákért. Aztán megy a para, hogy miért nem sikeres az emberek 90%a a tőzsdén, és az élet egyéb területein sem. Sikerült válaszolnom a kérdésedre? A saját nézőpontomból természetesen
|
|
|
|
|
|
|
#43 (permalink) |
|
Szenior tag
Én a következőképp látom a QuantumXXL (Q)+TadawulFX(T) ügyet:
Q szervezett egy piramisjátékot, amihez T felületet biztosított. Vázlatosan így működött: Ügyfelek befizettek pénzt egy olyan számlára, amin Q robotja kereskedett. A robot nem tudta megverni a piacot, csak azzal trökküzütt, hogy a nyerő pozikat lezárta, a vesztő pozikat nyitva hagyta. Q a lezárt nyerő pozik után magas sikerdíjat vett fel. A nyitott vesztő pozikat eltitkolták. A kiszálló ügyfelek olyan feltételekkel szállhattak ki, mintha a nyitott vesztő pozik nem is léteztek volna. pl egyszerűsítve kb igy működhetett a rendszer (hasraütés szerű számokkal): Q összegyűjtött 1000 pénzt. A robot nyitott long, és short pozit ugyanarra. Az árfolyam elmozdult, a nyerő pozit 50 pénz haszonnal zárta a robot. A nyitott trantzakció ekkor -50 pénz profittal él. Ebben a pillanatban a saját tőke még mindig 1000, az egyenleg viszont 1050. Az egyenleg a semmilyen valós jelentéssel nem létező dolog, azt kizárólag a metatrader mutatja ki, mert valami idióta kitalálta hogy ilyen is legyen. Viszont Q úgy szerződött le Tvel, hogy úgy kezeljék ezt a kamu számot, mintha ez lenne a saját tőke. Szóval pozi zárás után Q levont mondjuk 25 pénzt jutalékként. A jutalék levonás után a saját tőke 975, miközben mindenhol 1025 egyenleget reklámoznak. Ezt eljátsszák mondjuk 10x egymás utáni hónapban. Ekkorra az egyenleg 1250, össz 250 jutalék levont már Q, a nyitott tranzakciók profitja -500, így a saját tőke 750. Tegyük fel, hogy ekkor a jólértesültebb befektetők kiveszik a pénzüket (össz pénz felét). 1250/2 = 625 pénzt vesznek ki. Ekkor az egyenleg 625 nyitott tranzakciók profitja -500, saját tőke 125. Ekkor T valamilyen okból felborítja a bilit, és megmutatja mindenkinek, hogy már csak 125 pénz van a 625 helyett. A jól értesült befektetők befizetett 500 pénzből 625 pénzt hoztak ki (125 hozam). A Q sikerdíjként 250et nyúlt le. Ezeket a nyereségeket a balekok által befizetett 500 pénzből nyúlták le, akik csak 125öt kaptak vissza (375 veszteség) A fenti példában nullszaldósnak feltételeztem a robotot. A T pénzügyeit az egész móka nem érintette. Ők csak kerestek a spreadeken. Persze lehet, hogy a kötéseket nem vitték piacra, hanem saját maguk álltak a túloldalra és ezen nyerhettek vagy veszíthettek, de ez most nem lényeges. A fentiek csak saját véleményeim, amit fórumokról összeolvasott információtöredékekből pakoltam össze. Kérdés: lát e valaki reális veszélyét annak, hogy ez az ügylet veszélyezteti T működését (én nem). Ha igen, miért? |
|
|
|
|
|
#44 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Tavaly nyáron is jártam úgy, hogy 4 nap alatt jött meg a pénzem, és akkor is egyből elindították a pénzt... A bankok szeretnek némi extra profitra szert tenni a pénzünk lelassításával. |
|
|
|
|
|
|
#45 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Itt elvi dologról van szó. A MAM, PAM és PMAM rendszerekben van rá mód hogy olyan legyen a beállítás hogy az ugyfelek minent láthassanak és ne csak a lezárt pozíciókat. Ezért az hogy megengedték hogy a Quantum olyan beállítást válasszon ami elrejti a nyitott pozícióka szerintem nem teljesen etikus. A jog útvesztojében nagyon el lehet tévedni és van rá esély hogy az ugyfelek nem látják viszont a pénzuket. Ha mégis kártalanításra kerul sor akkor az hogy van-e vagy nincs engedélye a Quantumnak protfólió kezelést végezni nagyban befolyásolja a bíróság dontését. Hiszen ha nincs engedélye akkor a Tadawul is részben felelos! Ha van akkor csak a Quantum. De a Quantum azzal is védekezhet hogy csak Autómata kereskedést biztosítottak, és a piac ingadozása miatt kovetkezett be ez a sajnálatos eset.
|
|
|
|
#46 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Kozvetíto bankokon megy keresztul a pénzed mert a Magyar bankok tobbségének nincs kapcsolata a Ciprusi bankokkal.
|
|
|
|
#47 (permalink) | ||
|
Szenior tag
Idézet:
Idézet:
T etikátlan volt, hogy engedte a piramisjátékot, de a sikerdíjat Q nyúlta le, A hozamot a jól informált tagok vették ki időben, az esetleges veszteséget Q robotja termelte, amit nem tudom ki üzemeltetett. Ha én összeszedem pár haver pénzét, és eltőzsdézem, akkor sincs esélyük azt behajtani a brókercégen, legfeljebb engem verhetnek agyon. |
||
|
|
|
|
|
#48 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Ha nincs engedélye a Quantumnak akkor a Tadawul nem adhatott volna nekik se MAM-ot se sikerdíjat! Így oket is felelosségre lehet vonni!
|
|
|
#50 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ez elég vicces ![]() Viszont a tada a nyakamat tenném rá hogy a napi/havi jelentéseket a mam -ról megküldte a quantumnak, csak ők "elfelejtettek" szólni az ügyfeleknek hogy szar van a palacsintában mégpedig nem kevés. |
|
|
|
|
![]() |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|