| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 84
Hírnév szint: 1 ![]() |
Sziasztok !
Brokert váltottam és a chart nem egyezik meg a kettőnél . Az eltérés nem szembetűnő , csak kisebb dolgok , például EURUSD zárás most hétvégére broker 1 : 1,31963 broker 2 : 1,31969 . Illetve olyan is van , h ahol az egyiknél 'szakadás ' van a charton ott a másiknál még egy gyertya van , egy eléggé hosszú ami ezt a szakadást elfedi . Ezeket mi okozhatja ? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 306
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Okozhatja a két bróker közötti óra eltolódás. (Ha órás charton nézed, akkor ez kiköszöbölhető, és összehasonlíthatóvá válnak)
Ha azonosan jár az órájuk, akkor is lehet eltérés, mivel a forex nem szabályozott piac. A brókerek gyakorlatilag olyan árat adnak meg, amilyent akarnak |
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#3 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
De az továbbra is érthetetlen , hogy a zárási ár hogyan különbözhet ? Mármint a broker nyitva van heti ötször 24 órában , akkor miért zárna kicsit előbb pénteken ? gondolom amikor a broki ideje szerint éjfél van akkor is mindenki alszik de attól még én itthon nyugodtan kereskedhetek rajta. . És ugyanannak a párnak ebből kifolyólag ugyanazon az áron kellene zárni feltételezem . az időkülönbség miatt máskor sincs különbség a hét közepén pl . Szóval ezek szerint amit mondtál hogy ' nem szabályozott piac ' a broker ha akarja fogja magát és 0,5 pipet simán tol az árfolyamon amerre akar ? |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 306
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
A brókerek nem ugyanakkor zárnak, időzónaeltérésen kívül is késhet/siethet kicsit az órájuk, és a bróker nem csak 1.5pipet tolhat az árfolyamon, hanem többet is ha kedve tartja. Ez van, alkalmazkodni kell hozzá.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 94
Szerintem ugyan akkor zárnak. Pénteken az amerikai tőzsde záráskor azt nálunk 10 óra, és vasárnap este nyitnak 11 kor, ez Auckland Open hétfő reggel.
Legalább is, akikkel nekem volt dolgom, azok mind így nyitottak, és zártak. A chart eltéréseket én is tapasztalom, nem csak zárási időben.Nekem van itthon 3 gép, kíváncsiságból 3 különböző cég demóját szoktam egyszerre futtatni rajta, és nagyon gyakran mások a gyertyák. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Tag
Nekem is vasárnap 11-kor nyit és és pénteken 10-11 között zár vmikor nem tudom pontosan olyankor már nagyon gyenge a volatilitás sok páron és nem szoktam ott ülni . A másikat nem tudom mivel még új de ma este kiderül .
Viszont amiről elfelejtkeztem , hogy az új ECN (de szintén mt4-es) és emiatt is lehet különbség talán ? Bár ezt nem igazán hiszem de ki tudja ! Mivel ennyire a kedvük szerint mozgatják a gyertyákat , arról mi a véleményetek , hogy éles kereskedésnél a stoppokat fejben tartom és úgy kezelem mint egy ellenállást , néha átlóghat az ár mire megfordul mint gyakran teszi . Persze nő a kockázat de azt bele lehet számolni ! Nyilván ez csak 'ottülős' stratégiánál működik . Van ezzen tapasztalat ? |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Tag
D1 az irányadó , ennél feljebbit nem szoktam nézni .
Az intenet viszont ingadozhat. Akkor mit javasoltok ? Stopra kalkulálni néhány pipet pluszba a biztonság kedvéért ? Egyébként a lot-ok közötti elosztásban van valamilyen általános megegyezés a brokereknél ? Nekem két broker között más az elosztás , mintha egy tizedest átugrottak volna az egyiknél . Valahogy így néz ki : 0,01 0,02 0,03 0,04 0,05 1 . Egytől már egyesével megy fel . |
|
|
|
|
|
#11 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ezt csak azért írtam le, hogy a legjobban elhelyezett stop ellenére, nem kell szemét bróker a kiütéshez, elég egy szerencsétlen folyamat is. Nem lényeg, bár a veszteség fáj. Ami fáj az jó. Az is nagyon sokszor előfordul, hogy olyankor folyik kereskedés amikor az adott pár illikvid. Ezért érdemes a fő piacok nyitvatartási ideje alatt kereskedni, mert akkor kevésbé van esély rá, hogy kiszedik a stopot a piaci szereplők. A legjobb London és New York a fő párokra. Azért mert a nagy bankok is inkább ilyenkor kereskednek, a vállalatok devizapiaci tranzakciói is inkább ilyenkor történnek a fő devizákba mint az usd vagy euró párok. Ezekben folyik az üzlet, hiszen a legnagyobb a dollár a legnagyobb tartalék deviza meg az euró. Természetesen a rossz bróker itt is kitudja szedni a stoppot, tehát a brókerválasztás fontos. De stopot rakni kell, mert bármi technikai hiba bekövetkezhet és akkor vagy lehet izgulni, hogy mire elhárul nem vagy e több száz vagy akár ezer dolláros mínuszba. Lehet, hogy igen, lehet hogy nem de kell az ilyen izgalom? Remélem érthető a kereskedő kockázatot vállal, azért kereskedik itt, de a szorgalom ne párosuljon butasággal. Lot méret: A lot méretet átírhatod a Metában. ha egyébként azt írja a bróker, hogy a pozíció lépésköz 0,01 lotonként megy, akkor nem számít, hogy csak 0,05 lot amit látsz, mert belekattintasz és átírod 0,06-ra, 0,5-re vagy amire akarod.
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Tag
Köszönöm Sidius ! A fent leírt esetben talán érdemes megvárni még néhány gyertya zárását stb. jeleket , amiből már meg tudok bizonyosodni arról , hogy a piac elindult valamilyen irányba valóban , vagy csak kisebb kitérést láttam . . ? Ez persze csak egy feltételezés , szorgalom az van de a tudás megszerzése időbe telik !
Egyébként már magából a leírásból is nagyon sokat tanultam , illetve világítottál rá olyan dolgokra amik még hiányoznak a gondolatmenetemből ezeket igyekszem pótolni ! Igazán köszönöm ! Viszont talán épp ezen a fórumon is olvastam , hogy a legkisebb poziméret amit a broker ki tud vinni a piacra az 1lot . ECN brokinál nincs dealing desk tudtommal , tehát ha kínál 0,01 lotos poziméretet , akkor annak a kivitelezése hogyan lehetséges ? Azt mondjuk nem tudom , hogy dealing desk nélkül is csinálhat 'csoportokat ' és úgy viszi piacra , vagy ilyenkor mi történik ? De ha nem gyűlik össze annyi , akkor nem tudja kivinni így sem , 0,01 lotot én eddig csak miniszámlákhoz láttam . aSzabe és Willow korábbi kommentjére pedig , az is előfordulhat h az ár átugrik a stoppodon stb . Vagy esetleg a broker egyszerűen nem enged zárni . |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Szenior tag
ECN brókernél nem tudsz az ilyen típusú számlához 0,01 lotot kötni! Például nézd meg, hogy az Alparinál van ECN üzletág, de az a Pro számla, ahol nincs ilyen kötésméret. A Classic számlánál van, de az meg nem ECN számla. A nem ECN kötéseket alapból nem is viszik ki a piacra, hanem rendszeren belül kötik be. Nincs a birtokomban pontos adat, de szerintem a kötések zömét nem viszik ki. Minek is vinné, mikor az Alpari több 10000 számlát is kezelhet + ő is átállhat a túloldalra fedezni a pozíciót.
A brókerek ki tudnak vinni a piacra, ma már 0,1 lotos kötést is nem csak standard lotot. Ez a válság pozitív következménye, hogy vannak már bankok akik fogadnak ilyen tételt is. Nem véletlen, hogy megjelent az Admiral is a Pro számlájával. Igen előfordulhat a stopátugrás. A forex piacon elvileg ritkább, mint a tőzsdéken (ahol ugye napi zárás van és másnap bármerre nyithat réssel a piac), mert folyamatos a kereskedés 24 órában, de a valóság ellenmond az elvnek, mert illikvid időszakban röhögve lehet stopugrás. Hét végére nyitva hagyott poziknál meg szintén, hiszen a hétfői kezdésnél nyithat az adott devizapár több 100 pippel arrébb is.
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Igen ebben igazad van logikusnak is tűnik , mondjuk ha sorozatos hírekről van szó amik a befektetői hangulatot már hosszabb távon is befolyásolják akkor már ott is elkezdhet meglátszódni szerintem . Bár épp most olvastam egy külföldi oldalon vagy talán investopedia-n , hogy a forex piac erősen teknikai inkább . Egyébként nekem a D1 trend a fő irány ha ezt alátámasztja a h1es trend akkor nyerő , de kereskedni alacsonyabb idősíkon szeretek . Ott viszont már látszódhatnak a hírek . Türelmetlenség enyhe jeleivel küzdök szerintem , tisztában vagyok vele hogy ez miért rossz stb , igyekszem megtalálni a nekem legjobban működő idősíkot/stratégiát, gyanítom egy kis időbe beletelik majd még . |
|
|
|
|
![]() |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|
||||
| Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
| Forex Csapdák-Proftáljunk belőle!! avagy hogyan nem eszi meg a nagy hal a kicsit | Forexunderground | Devizatőzsde | 25 | 2012-02-29 18:31 |
| Miért nem nagyon fektetünk európai részvényekbe? | harzol | Európai tőzsdék | 4 | 2010-11-29 12:06 |
| Tőzsdecápák - A pénz nem alszik | Sajt | Csevegés | 1 | 2010-10-03 21:45 |