Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Kötetlen > Csevegés


Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2014-03-08, 21:10   #1 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 14-03-08
Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 5
Lottónyertes a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Lottó öttalálatos

Már egy ideje foglalkoztat a gondolat - persze sajnos csak elméleti síkon - , hogy mit kezdenék a lottó ötös nyereményével!

Szerintem ez a gondolat sokakat foglakoztat és ki tudja, lehet egyszer egy valós nyertes még hasznos gondolatokra is lelhet majd itt.

Jövő héten példának okáért 3033 millió forintot fizet az 5 találatos.

Ki mit tenne, ha ő nyerné meg ezt az összeget?
Mire érdemes figyelni? Kinek mondanánk el, hogy nyertünk?
Egy ilyen összeget hogyan lehet jól befektetni?
Lottónyertes nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-08, 23:28   #2 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 14-03-08
Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 5
Lottónyertes a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Én magam is leírom a gondolataimat. Hosszú lesz!
Egyébként régebb óta a fórum tagja vagyok, de csak erre a témára regisztráltam egy másodnicket. Remélem ez nem baj.

Lehet néha túl konkrét leszek, de havi rendszerességgel utazok repülővel igen messzire és ezen utak során egész konkrétan kidolgoztam magamban mit fogok tenni szombat este után, azaz a lottó ötös esetén.
Mielőtt valaki szerencsejáték függőnek, vagy egy életképtelen álmodozónak hinne azért leírom, hogy 1 szelvénnyel és 5 fix számmal játszom immár 12 éve. Tehát fizetem a hülyék adóját. Megtehetem. Úgy gondolom anyagilag most is a felső 5-10%-ba tartozunk az országban. Nem élünk rosszul, így nem is vágyunk lényegesen jobb életkörülményekre a mostaninál. Nem is panaszkodunk. Amiből kevés van az a szabadidő, de a mókuskerékből nem tudunk kilépni. Ezért is lottózom.
A hétköznapokban egyébként normális vagyok. :-)

Először is kinek mondanám el?
Csak a nagyon szűk családnak. Ez esetemben 5 főt jelent. Még a saját gyerekeimnek sem, nagyjából 18 éves korukig. Óvódás gyerekek nem tudnának a hírrel mit kezdeni, nevelésükben ennek csak hátránya lenne és még ki is fecsegnék.
Egy normális értékrend kialakításához a normális szülői példa tartozik, az pedig nem az, hogy a gyerek azt látja, hogy majdnem korlátlan anyagi lehetőségek vannak.
Távolabbi rokonoknak és ismerősöknek semmit sem mondanék. Ne járjanak hozzám kuncsorogni. Akin meg úgy látom tényleg szeretnék segíteni, azt jobb úgy megtenni, ha én magam találom ki a formáját. (pl. anonim módon befizetek a számlájára)

Kifelé mit mutatnék?
Semmit. Úgy értem igyekeznék fenntartani azt a látszatot, hogy az életszínvonalunkban nem történt jelentős változás. Épp ezért valószínű nem is vennék rögtön 8-10 milliós autót. Elutazni pedig el lehet titokban is, ha a Seychelles szigeteken szeretnénk megünnepelni a szerencsénket. A fényképeket pedig nem feltétlenül kell Facebook-ra posztolni. Tehát én nem hívnék meg mindenkit a kocsmában, nem ünnepelném meg a barátokkal a szerencsém.

Mit tennék még?
A család azon 5 tagja, akit beavatnék alaposan ki lenne okosítva arról, hogy kinek és mit mondhat.
Munkahelyemen természetesen felmondanék. Korrekt munkahely, de nem életem álma napi 8-10 órát ott dolgozni, bejárni a dugóban és a távol keleti utakat is unom már. A családról nem is beszélve, hisz így elég sokat vagyok tőlük huzamosabb ideig távol.
Rendesen kitölteném a felmondási időmet, már ha a cégem ragaszkodna hozzá. Ez alatt lehet bérelnék egy 1-2 szobás lakást új munkahelyemnek.
Ugyanis utolsó munkanapom után is bejárnék dolgozni, még ha nem is napi 8 órában. Új munkahelyem lenne, legalábbis kifelé ezt kommunikálnám. Innen, a saját kis irodámból intézném a pénzzel kapcsolatos teendőket és itt tudnám nyugodtan kigondolni a részleteket. A lakást azért bérelném és nem megvenném, mert 1 év távlatban saját céget csinálnék. Nem feltételen azért, mert vállalkozni szeretnék, de valamit az anyagi jólétünk magyarázatának be kell állítani. Erre és a munkahely témának magyarázatához egy saját vállalkozás teljesen megfelelő.
Nem vennék fel alkalmazottakat és nem lenne külön iroda sem.
1 évre a nyereményre viszont valószínű megérnénk a költözésre egy szép kis házba, olyanba ami nem kirívó, de minden benne van. Benne a saját kis vállalkozásom helyével, amit ez alatt az egy év alatt másodállásként a külső szemlélők felé felvirágoztatnék.
A cég valójában persze viszonylag minimális tevékenységet végezne. Tudom is, hogy mit, hisz jelenleg is végzek olyan munkának nevezhető tevékenységet, amit ingyen, hobbiból is csinálnék. Persze kicsit komolyabban, néha akár kis pénzt is beletéve.

Mire és mennyit költenék?
Úgy gondolom, hogy 3,033 milliárdból 33 millió épp elég lenne arra, hogy azonnal elkölthessem. Saját és rokoni égetőbb anyagi gondokat - jellemzően hitelek - ennyiből el lehetne intézni, de a nyeremény ízét is meg lehet érezni egy 1-2 milliós utazás, vagy néhány vágyott holmi formájában. Nem mondom, hogy ennyit egyből elköltenék, de ez lenne a maximum. 3 kerek milliárdot pedig befektetnék és csak a reálhozam az, amit a későbbiek során elkölthetnénk!

Mit kezdenék a 3 milliárddal? Mibe fektetnék?
Nyitnék 6 bankszámlát, ahova 500-500 milliót utaltatnék a nyereményből. Később ezen külön saját kis pénzügyi befektetési rendszereim alapjai lennének.
Az elsőből simán magyar állampapírt vennék, mind az 500 millióból. Persze különböző lejáratú papírokat, a 3 hónapos diszkont kincstárjegytől az 5-10 éves állampapírig.
A második 500 millióból ugyanezt nagyon biztos külföldi állampapírokkal tenném. Úgy, hogy tisztában vagyok vele mindezeken reálhozamot gyakorlatilag nem érnék el.
Harmadik 500 millió részvényekbe kerülne. A világ legkülönfélébb tájairól, lehetőleg stabilabb, osztalékfizető cégek papírjaiba. Vedd és tartsd szisztémával.
Negyedik 500 milliót befektetési alapokba tenném. Jellemzően nem hazai alapokba, részvény, ingatlan, pénzpiaci vegyesen.
Ötödik és hatodik 500 millióból termőföldet és talán egyéb ingatlanokat is igyekeznék vásárolni. Belföldön, külföldön vegyesen. Ha a kő-kövön nem marad ezekből akkor is csak maradna valami. Nem mellesleg befektetésnek sem rosszak, hisz a föld például nem igazán amortizálódik és bérleti díjat fizetnek rá. Értékét is általában őrzi, vagy szerencsésebb esetben növeli. Nem lehet ellopni, egy államosítás pedig elég nagy világégésnél lenne csak várható.

Természetesen egyik befektetéssel sem kapkodnék. Állampapírt venni persze elég gyorsan lehet, de termőföldet már biztos nem. Lehet hónapokig, netán évekig nem sikerülne a pénzt, vagy egy részét befektetni. Az új munkám részben az lenne, hogy megkeressem a számomra biztonságos befektetési lehetőségeket, addig pedig aktívan menedzseljem a bankszámlán lévő összegeket, hogy megőrizze értékét.
A célom nem egy hatalmas hozam lenne. Úgy számolok 2% reálhozamot el lehet érni a kockázatmentesnek mondott befektetésekkel is.

Miből élnék? Mire költenék a későbbiekben?
Csak és kizárólag a reálhozamból! Magamat ismerve lenne egy szuper excel táblám, ahol minden fillért vezetnék, a befektetéseim pénzneméhez tartozó összes inflációs adatot és sok egyebet rendszeresen aktualizálnék benne.
Az állampapírok reálhozamát könnyű lenne kalkulálni. Már ennek 2%-os reálhozama havi 1,6 millió elkölthető pénzt jelentene. Ha ez csak 1%, akkor a fele, ha 4%, akkor a duplája. Ez lenne a mindenképp elkölthető pénz minden egyes hónapban.
A másik 2 milliárd reálhozama már nehezebben lenne kalkulálható. Lehetnek olyan időszakok, amikor mondjuk a részvénypiac miatt egy hónapban mínusz 10 milliók - vagy akár még több - jönnének össze. A másikban hónapban pedig akár fordítva. Ezek együttes reálhozamát igyekeznék kikalkulálni excelemben és ha az indulástól mérve a 4 egység együttesének van reálhozama, akkor az lenne elkölthető. Elkölthető, de nem feltétlenül azonnal. A termőföldből például nem adnék ezért el, hanem majd csak a bérleti díjból vennék ki.

A 7. bankszámla lenne a normál bankszámlánk. Azon lenne, ami maradt a kezdeti 33 milliárdból és erre utalnám ki a havi reálhozamokat.
Ebből élnénk és ezen a számlán takarékoskodnánk. Úgy számolom havi 5 millió körül minimum kerülne rá pénz, amiből 1 év alatt ki lehetne gazdálkodni egy szép új házat. Nem egy palotát, de vidéken ennyiből már minden igényt kielégítő szép nagy házat lehet venni, vagy építeni. Ha még drágábbat szeretnénk még tovább kellene várnunk, hogy a reálhozamból összegyűljön annyi. Ennyi önmérséklet már csak kontroll gyanánt is kellene.
Egy 8 milliós autóra 2 hónapot takarékoskodni úgy gondolom igen kibírható önmérsékleti korlátozás. :-)

A reálhozamnak mindazonáltal nem a felélése lenne a cél. Egy szép ház, amiben mi magunk élnénk már önmagában a vagyon növelését jelenti. Úgy gondolom, vagyis inkább remélem, hogy ezen a számlán is folyamatosan gyűlne a pénz. Ha épp semmi nagyobbra nem tennénk félre, mint például az első években egy új ház, akkor valószínű a reálhozam egy részével tovább töltenénk fel az egyik befektetési águnkat. Illetve ha úgy éreznénk, akkor ebből a pénzből jótékonykodnánk.
Ha egy tényleges vállalkozás ötlete merülne fel bennünk, akkor az abba fektetett pénzt is a reálhozamokból gyűjtenénk össze.

Mindez egyszerre biztosítana számunkra fényűző életet és óvna meg minket attól, hogy túlságosan elvakítson minket a pénz és feléljük a vagyonunkat. Nem tudnánk beleugrani sok száz milliós csodásnak hitt befektetésbe, nem tudnánk hirtelen felindulásból megvenni egy lovasfarmot. Kénytelenek lennénk a sok tízmilliós dolgokat alaposan végiggondolni és hónapokat, netán éveket várni, míg mondjuk éttermet nyitnánk.

Mivel telnének a mindennapjaim?
Természetesen számos olyan hobbim van, amit szívesen csinálnék. Nyilván sokat utaznánk és lenne még pár olyan tevékenységünk, amit jelenleg nem, vagy nem olyan mértékben engedhetünk meg magunknak.
Viszont én komolyan úgy gondolom, hogy dolgoznék. Jelenlegi pénzügyeinket is szívesen intézem. Ilyen vagyon felett rendelkezni és figyelmesen menedzselni pedig már nem is lenne egyszerű feladat. Átlagosan napi 1-2 órát biztos ezzel töltenék az álca vállalkozásom irodájában, ami az új családi házunk alagsorában, vagy melléképületében lenne. Emellett az álca vállalkozást igyekeznék valós vállalkozássá fejleszteni.

Mi az ami nem tudom hogyan kellene csinálni?
- Mennyire lenne megőrizhető az inkognitóm? Sokakkal kerülnék kapcsolatba olyan szituációban, amikor épp százmilliókkal üzletelek.
- Elég sok helyzetben lennék kénytelen hazudni, lódítani. Ez egy-egy esetben, ha kellett mindig ment nekem. Tudom azt mondani egy állásinterjún, amit hallani akarnak és ugyanakkor a másik felet sem csapom vele be. Az üzleti életben is megy ugyanez. Senkinek nem fáj, de a célom elérem. Félek viszont, hogy ekkora álca fenntartása, ennyi kamuzás kifogna rajtam, vagy családomon.
- Hogyan dönteném el, hogy kihez fordulhatok bizalommal? Például a befektetéseknél. Hisz a hazai pénzintézetektől függetlenül lenne szükséges intézni a külföldi befektetéseket a biztonság érdekében. Külföldi pénzintézethez lehet helyi ügyekben jártas segítő/tolmács kell és sorolhatnám. Kell könyvelő is, céges és magán adóbevallások. Termőföldet sem tudok anonim módon vásárolni.
- Hogyan lehet egy cégről elhitetni, hogy komoly cég, ha közben csak hobbi munkákat csinálnék azon keresztül? Bárki simán ki tudná deríteni, hogy évi mondjuk 5 milliós bevétel van csak a háttérben. Máris dőlne a mesém a jól menő vállalkozásról. Erre a látszatra pedig nem szeretnék pénzt kiszórni.
- Lehet-e és ha igen hogyan olyan megbízható embert találni, aki ekkor pénzek kezelésében segítene? Tudom hogyan kell állampapírt venni, de lehet 500 milliót nem a webkincstáron át érdemes kezelni. Biztos tudnék magam is termőföldet venni, de ezt egyrészt mostanában igyekeznek megnehezíteni a befektetési célú vásárlóknak, másrészt magam nem biztos, hogy megfelelő földet vennék jó áron. Sorolhatnám.
- Távolabbi rokonságon, barátokon hogyan tudnék úgy segíteni, hogy ne kelljen felfedni a titkom? Vagy ne tűnjön részemről irreálisan nagy segítségnek mondjuk néhány százezer forint ajándék.


Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen hosszú lesz. Igazság szerint sok apróságot most írás közben fogalmaztam meg, illetve számszerűsítettem magamban. Álmodoztam itt 2 órát a számítógép előtt, amit már túlzásnak érzek.
Azért kíváncsi vagyok a véleményetekre, a tervem buktatóira és természetesen arra, hogy ti mit és hogyan csinálnátok!
Lottónyertes nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2014-03-09, 09:54   #3 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

A bejegyzésed olvasva az a benyomásom támadt, hogy nincs is szükséged 3 milliárdra, csupán egy nagyobb házat szeretnél és kevesebbet dolgozni Ami amúgy tök normális
(Szerinted) folyamatosan kamuznod kéne és fenntartani a látszatot, hogy nincs pénzed, mert megirigylik tőled..... szerintem rá fogsz jönni (ha nyersz ) h ennyi energiát nem ér meg más emberek véleménye. Olyan barátok kellenek, akik elfogadnak olyannak, amilyen vagy. Ha gazdag, akkor úgy. Ha irigyek rád, akkor pápá, ezek sajnos elkerülhetetlen dolgok....
Kérdés mennyire látnád értelmét a vállalkozásoddal foglalkozni kicsiben, ha van egy csomó pénzed... egy vállalkozás alapvetően arról szól, hogy értesz valamihez és pénzt csinálsz belőle és ez okoz örömet, hogy elég "dörzsölt" v talpraesett vagy és látod az anyagi vonzatát. De ha keveset keresel vele a vagyonodhoz képest, akkor nem fogod azt érezni, hogy jelentős amit csinálsz. Ha meg nagyban kezded csinálni, akkor a rizikó is sokkal nagyobb. Mi is a statisztika 10 vállalkozásból 1 marad fent?
A diverzifikáció jó ötlet és a több számla is, de minél több embert bízol meg a pénzed kezelésével, annál többet fognak lenyúlni. Én az ingatlanbefektetéseket sem hagynám ki.
A buy & hold startégia mellé pedig nem tudom neked mennyire lenne "megnyugtató" minden hónapban excelben kiszámolni h most épp hány millio plusz v minuszod van. Ez pont nem erről szól....

Én legnagyobb részét ingatlanba fektetném
3Mrd HUF = 13.26M USD
10M-ból 4db lakás (1-ben laknék, 3-at kiadnék)
3M-ból 1M kézpénz egy banki széfben, 1M részvényekben 500k kötvényekben 500k aranyban
326k-ból meg ami "kell"
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 10:07   #4 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

*ennyivel már meglenne a havi 20k bevétel, amit folyamatos utazgatással és "FourSeasonöléssel" () is nehéz lenne elkölteni + semmi miatt nem fájna a fejem
Vállalkozna a fene, gyártanám a kölyköket egymás után!
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 10:21   #5 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-07-10
Összes hozzászólás: 591
Hírnév szint: 7
Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Először is elmennék a templomba és elmondanám a papnak, hogy csoda történt. Nyertem a lottón, pedig nem is játszok

Látom jól összeszedted a gondolataidat és nem is találok benne gyenge pontot. Én azt mondom, hogy a sok pénzzel csak a baj van. Nem is tartanám meg.
100 milliót szétosztanék a rokonság között. Semmi anonimitás.
100 milliót költenék azonnal egy szép házra egy 50 hektáros területen, két autóra és egy álomutazásra. (világkörüli út 1 év óceánjárón 6milla per kopf)
100 milliót tartanék meg arra, hogy befektessem. Fele termőföld, állampapír, 1 kiló aranyérme másik felével forex napos idősíkon.
Ez már több, mint ami az olyan havi megélhetéshez kell, hogy ne szálljunk el sem mi sem a gyerkőc. Szeretném, ha ugyanazok maradnánk, akik most vagyunk. De azért biztos, ami biztos túlméreteztem.
A gyereket mindenképpen arra tanítanám meg, hogyan keresse meg a pénzt, nem pedig arra, hogyan kell a kamatokból élni. Éreznie kell, hogy mit jelent munkával pénzt keresni.

Az összes többi pénzből családsegítő alapítványt hoznék létre. A munkám pedig az lenne, hogy aktívan részt veszek ennek szervezésében és működtetésében.

A feleségemé természetesen a háztartás vezetése és a gyereknevelés. Akárcsak most.
Kamionos nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 10:26   #6 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Én nem dolgoztatnám erőszakkal a gyerekeimet. Szerintem nagyon frusztráló lehet, ha valaki tudja h NEM KELL dolgoznia, mégis azt várják el tőle, hogy napszámos legyen Nem, én minden gyerekemnek biztosítanék egy alap megélhetést (1-2000 EUR) és azt mondanám, hogy aki többet akar, az alakítson. Így nem fájna a fejük a megélhetés miatt és meglenne a motiváció, hogy többre vigyék.

A gazdagság nem ott kezdődik, hogy van 1millio forintod elkölteni havonta, hanem h van egy csomó ingatlanod és azzal járó ("királyi") előjogod.... pont mint a középkorban!
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 10:36   #7 (permalink)
Szenior tag
 
_pda_ logója
 
Csatlakozott: 11-02-06
Összes hozzászólás: 1.279
Hírnév szint: 9
_pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

A gazdagság nem ott kezdődik, hogy van 1millio forintod elkölteni havonta, hanem h van egy csomó ingatlanod és azzal járó ("királyi") előjogod.... pont mint a középkorban!
foglalkoztál már ingatlan bérbeadással?
_pda_ nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 10:39   #8 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
_pda_ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
foglalkoztál már ingatlan bérbeadással?
Aha Ki kell fogni a jó bérlőt
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 10:50   #9 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Kicsit továbbfejtegetem még a témát:
Örülnék-e ha megnyerném a lottot (igaz én sem játszom)? Természetesen igen. Az élettől kapott lehetőségnek tekinteném, amivel gyakorlatilag "éveket" kapnék. Megtartanám az egészet, mert adakozni szerintem csak 100M USD felett van értelme. Törekednék-e rá h meglegyen a 100M ha már van 13M? Jó kérdés! Valószínűleg inkább a családomnak szentelném az időm és ezt a feladatot inkább meghagynám a gyerekeimnek. Sokat foglalkoznék velük, hogy sikeresek legyenek.
Elgondolkoztató még h a kompetitív oldalamat miben élném ki. Élsportolónak már túl öreg vagyok, motorsportot testileg tartom kockázatosnak nagyban kereskedni saját számlára pedig anyagilag. (Cégnek szivesen kereskendék 10-100x nagyobb kötésekkel is mint most).
Sok átlagember (napszámos) úgy gondolja, hogy a sok pénz jelenti az élet gordiuszi csomóját, pedig akinek megvan az átlagkereset 2-3x-osa, az már nagyon kényelmesen él, az pedig nem sok. Sokkal fontosabbak az emberi kapcsolatok, azon belül is a család (szülők, élettárs, gyerekek) viszonya. Nem az a boldog, akinek dollár milliok fekszenek a számláján, hanem akinek szép, szerető felesége van, okos és tehetséges (egészséges!) gyerekei. Ennél többet nem kell kívánni. Persze azért a gazdagsához vezető út egy olyan lehetőség, amit érdemes végigjárni
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 14:27   #10 (permalink)
Szenior tag
 
_pda_ logója
 
Csatlakozott: 11-02-06
Összes hozzászólás: 1.279
Hírnév szint: 9
_pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Aha Ki kell fogni a jó bérlőt
ja, nem könnyű
folyamatos monitoring az egész, különben hamar vékony jégre futhat az ember

szóval, ez sem ingyenpénz
_pda_ nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 15:42   #11 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
_pda_ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
ja, nem könnyű
folyamatos monitoring az egész, különben hamar vékony jégre futhat az ember

szóval, ez sem ingyenpénz
Meglepően sok a vandál/igénytelen/trehány ember, de van sok normális is. Velük szinte 0 gond van.
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 16:51   #12 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 14-03-08
Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 5
Lottónyertes a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Én biztos vállalkoznék. A hobbim, imádom és ingyen is csinálnám. Az mellékes, hogy lehet vele pénzt keresni.

Néhány év alatt a látszatot olyan szintre emelném, hogy ne kelljen rejtegetnem semmit. Csak éppen szerintem nagyon nem mindegy, hogy az ismertségi körben azt látják, hogy jól megszedted magad, vagy azt, hogy nyertél a lottón.

Utóbbi esetben még az addig vad idegen emberek is jönnének az ötleteikkel, kéréseikkel. Fene se szeretné, hogy még 2 utcával odébb is mindenki tudja, hogy itt lakik a lottónyertes. Még a végén féltenem kellene a családomat. Mikor törnek be? Mikor rabolja el valaki a gyerekeim?
Egy simán tehetős embernél azért az ilyen veszély jelentősen kisebb. Ellenben ha kiírod a házadra, hogy itt lakik a lottóötös nyertese, akkor már gondolni kell ilyenekre is. Gyerekek későbbi osztálytársai és sok olyan ember megtudná, akiknek semmi közük hozzá. Titokban kell tartani és látszólag más úton tehetőssé válni.

GP57! Igen, valóban csak annyit szeretnék, hogy több időm legyen. A nagyobb ház tulajdonképpen mellékes is. Most se panaszkodhatunk (140nm/4 fő).
De ha már van rá pénz, akkor előbb utóbb csak lenne egy kondiszoba, egy külön mosókonyha és 1 helyett 2 fürdőszoba. Nagyjából ennyi. Persze biztos vennénk 3-4 évente új autót is, feleségemnek is. De nem Ferrari lenne az biztos.

Dolgozni pedig kell.
Az ember életének kell legyen célja. Munka nélkül pedig nincs, vagy legalábbis elég soványka.

- Az alapítvány jó ötlet. Lehet feleségemnek azt csinálnánk, ha a gyerekek már nagyobbak lennének.
- Aki kertészkedni szeret az pár ezer négyzetmétert művelgethet magának. Legalább tudja, hogy biztos bio élelmiszert eszik.
- Sportban sem rossz tevékenykedni, bár én lassan 10 éve kiestem ebből az élsport befejeztével. De ha a gyerekek valamit nagyon megszeretnének lehet belefolynék a helyi egyesület életébe. Kérdés mennyire értenék a gyerek választott sportjához és persze a gyerek látná-e szívesen az apját, mikor ő a haverokkal sportol.
- Rengeteg fajta civil szervezetet lehetne alapítani. Azért nem beszállni valamelyikbe, mert előbb-utóbb lenne ott valami olyan főnök, aki nem pont azt szeretné, mint mi. Az pedig frusztráló.

De csak olyan dologba vágnék, amit tudom, hogy ha kell napi 3-4 órában el tudok végezni és ha épp utazni támad kedvem, akkor is le tudom passzolni másnak.

Az idő a lényeg. A szabadidő. Annak megvásárlásához kell rengeteg pénz. Én csak ezért lottózom. Minden másra szerencsére telik, legalábbis a mi igényszintünkön.
Lehetne jobb, lehetne szebb, lehetne gyorsabb az életünk részévé váló sok eszköz és tárgy, de nem ezen múlik. Ez már csak nagyon keveset tud hozzátenni.
Lottónyertes nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 17:25   #13 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-07-10
Összes hozzászólás: 591
Hírnév szint: 7
Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Meglepően sok a vandál/igénytelen/trehány ember, de van sok normális is. Velük szinte 0 gond van.
Nekem volt már tanárházaspár, aki lelakta és volt favágó, akinek ki sem akartam először adni, aztán még újított is a lakáson. Nincs ráírva sajnos senkire.
Úgy néz ki, hogy most lesz egy albérlőm, aki évekre kiveszi. Ha normális, akkor probléma jó időre megoldva.
Kamionos nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 17:33   #14 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-07-10
Összes hozzászólás: 591
Hírnév szint: 7
Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Az idő a lényeg. A szabadidő. Annak megvásárlásához kell rengeteg pénz. Én csak ezért lottózom. Minden másra szerencsére telik, legalábbis a mi igényszintünkön.
Lehetne jobb, lehetne szebb, lehetne gyorsabb az életünk részévé váló sok eszköz és tárgy, de nem ezen múlik. Ez már csak nagyon keveset tud hozzátenni.
Pont ezt fejtegettem nem régen egy másik topikban. Nekem is ez jelenti az életszínvonal igazi mércéjét.
Naponta 5-7 órát trédelek és a többit a családdal, vagy hobbival töltöm.
Tulajdonképpen mostanra sikerült kialakítanom azt az életkörülményt, amire mindig is vágytam. Talán hülyén hangzik, de teljesen őszintén mondom, hogy csak feleslegesen bekavarna a mostani idilli helyzetbe egy lottónyeremény.
Kamionos nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 17:38   #15 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-07-10
Összes hozzászólás: 591
Hírnév szint: 7
Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

GP57: pont ezért nem hagynék túl sok pénzt a nyereményből, hogy ne érezze azt a gyerek, hogy nem kell neki dolgoznia. Már így is necces. Sajnos túl sok elkallódó unatkozó újgazdag gyereket ismerek, akik unalmukban már nem tudják, hogy mit csináljanak. Kábítószer, öngyilkossági kísérlet stb szerepel a repeortárban. Az én gyerekemből embert faragok helyes értékrenddel az biztos. És dolgozni fog, ha kell neki az Iphone függetlenül az anyagi helyzettől.
Kamionos nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 17:41   #16 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
Lottónyertes eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Néhány év alatt a látszatot olyan szintre emelném, hogy ne kelljen rejtegetnem semmit. Csak éppen szerintem nagyon nem mindegy, hogy az ismertségi körben azt látják, hogy jól megszedted magad, vagy azt, hogy nyertél a lottón.
És ha nem jól csinálnád? Végülis ez lenne az első vállalkozásod. Azért én ezt még átgondolnom, mennyit ér meg a látszat

Idézet:
Lottónyertes eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Fene se szeretné, hogy még 2 utcával odébb is mindenki tudja, hogy itt lakik a lottónyertes.
Menj el Törökbálintra a Tükör hegyre és nézd meg hány villa van 100M alatt.... + figyeld meg hány ember húz el melletted autópályán X6-os BMW-vel. Nem te lennél az egyetlen gazdag ember, elhiheted

Idézet:
Lottónyertes eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Az idő a lényeg. A szabadidő. Annak megvásárlásához kell rengeteg pénz.
Itthon 1000 EUR-ból kényelmesen meg lehet élni (még ha nem is dőzsölve). Ehhez pedig nem kell 50 millánál semmiképpen több. Ha ügyes vagy akár ennek fele. Tehát sok pénz sem kell hozzá.

Idézet:
Kamionos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
GP57: pont ezért nem hagynék túl sok pénzt a nyereményből, hogy ne érezze azt a gyerek, hogy nem kell neki dolgoznia. Már így is necces. Sajnos túl sok elkallódó unatkozó újgazdag gyereket ismerek, akik unalmukban már nem tudják, hogy mit csináljanak. Kábítószer, öngyilkossági kísérlet stb szerepel a repeortárban. Az én gyerekemből embert faragok helyes értékrenddel az biztos. És dolgozni fog, ha kell neki az Iphone függetlenül az anyagi helyzettől.
Előre szólok h utálni fog És joggal. Lehet valakinek úgy pénze, hogy közben kevésnek érzi és többért küzd. Semmi értelmét nem látom a "kiéheztetésnek". 13M éppen hogy elég arra h elvesse az ember a magvakat... 5 gyerek, havi 5x2000USD már el is vitte a pénz felét, amire szükség is van ha kint tanulnak Oxford/Cambrige-en.....
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 18:05   #17 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
Lottónyertes eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Dolgozni pedig kell.
Az ember életének kell legyen célja. Munka nélkül pedig nincs, vagy legalábbis elég soványka.
Hát ha neked a munka az élet értelme, akkor vagy nagyon szereted a munkád vagy nagyon kötelességtudó vagy De az is lehet, hogy csak megszoktad már h dolgozol

Idézet:
Kamionos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
GP57: pont ezért nem hagynék túl sok pénzt a nyereményből, hogy ne érezze azt a gyerek, hogy nem kell neki dolgoznia. Már így is necces. Sajnos túl sok elkallódó unatkozó újgazdag gyereket ismerek, akik unalmukban már nem tudják, hogy mit csináljanak. Kábítószer, öngyilkossági kísérlet stb szerepel a repeortárban. Az én gyerekemből embert faragok helyes értékrenddel az biztos. És dolgozni fog, ha kell neki az Iphone függetlenül az anyagi helyzettől.

A gyerek nem abból fogja látni, hogy mi a helyes, ha visszahúzod egy olyan szintre, amin magad már rég túlnőttél. Ez szimpla kicseszés, én így értelmezném a helyében Illetve nem értem miért kell félni attól, hogy drogozni fog és fiatalon kiég. Pár keményebb magán iskola + olyan környezet, ahol nem drogosok közt van (megintcsak magániskola!) és tudni fogja h mi a helyes értékrend.... Amúgy meg miért lenne gond, ha egy 18 éves gyerek sportautóval szaldgálna és felszedne minden jó csajt. Bárcsak az én fiatal korom is pont így nézett volna ki! Idővel, úgyis megjön mindenkinek az esze (ha meg nem vessen magára). Ha pedig nehéz iskolákba küldi az ember a gyerekét, akkor minimum h támogatja.

Egy idézet Evelyn de Rothschild wikipedia oldaláról:

Born into great wealth, Evelyn de Rothschild became one of England's most eligible bachelors, spending his youth travelling, socialising, driving exotic sports cars, enjoying thoroughbred horse racing and playing polo. It was not until age twenty-six that he decided to join N M Rothschild & Sons banking house to be trained in the family's business.
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 18:17   #18 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

*az iPhone-hoz akartam még írni: inkább veszek a gyereknek 3-at, hogy ne azon gondolkozzon h "jaj akarok egy iPhone-t mit tegyek meg érte" mert semmilyen értéket nem képvisel (egyet már én is kidobtam a Tiszába ) Nem szabad ezen a szinten leragadni A helyes értékrend ott kezdődik, hogy az iPhone rajta sincs a listán
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 19:03   #19 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 13-06-30
Összes hozzászólás: 196
Hírnév szint: 6
Berci már nem kispályás.Berci már nem kispályás.Berci már nem kispályás.
Alapbeállítás

Lottónyereménytől függetlenül vallom azt a nézetet amit az egyik nagyon gazdag amerikai barátom mondott: Légy mindig egy picit "éhes"!

A véleményem, ha számít, nagyjából Kamionoséval egyezik meg. Árnyalatbéli különbségek vannak.
Berci nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 19:39   #20 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 13-05-18
Összes hozzászólás: 848
Hírnév szint: 6
moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Berci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A véleményem, ha számít, nagyjából Kamionoséval egyezik meg. Árnyalatbéli különbségek vannak.
Detto, .
moncsicsi78 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 20:21   #21 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 14-03-08
Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 5
Lottónyertes a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
És ha nem jól csinálnád? Végülis ez lenne az első vállalkozásod. Azért én ezt még átgondolnom, mennyit ér meg a látszat
Félreértesz. Dolgoznék amennyi jólesik, azt, amit szeretek. Lehet egy fillért nem keresnék vele, mert ez csak napi 1-2 óra lenne.
Kifelé viszont azt kommunikálnám, hogy nagyon jól megy a biznisz. Ebből van a pénzünk. Ennyi.

Idézet:
GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Menj el Törökbálintra a Tükör hegyre és nézd meg hány villa van 100M alatt.... + figyeld meg hány ember húz el melletted autópályán X6-os BMW-vel. Nem te lennél az egyetlen gazdag ember, elhiheted
Jártam ott. Nem szeretnék ott élni. Komolyan mondom.
Lottónyertes nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 20:30   #22 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 14-03-08
Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 5
Lottónyertes a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hát ha neked a munka az élet értelme, akkor vagy nagyon szereted a munkád vagy nagyon kötelességtudó vagy De az is lehet, hogy csak megszoktad már h dolgozol
Nem azért dolgoznék, hogy pénzt keressek. Nem is azért, hogy feltétlenül valami hasznosat tegyek.
Kell legyen az ember életének célja. Amiért még neki is tennie kell.
Pont ezért dolgoznék valamit, amit szívesen csinálok.

Ez a munka lehet akár az is, hogy személyesen keresném fel azokat, akik anyagi támogatásra szorulnak és olyan formában támogatnám őket, ahogy jónak látom.
Akit az tesz boldoggá, hogy kertészkedik annak is van célja. Szép érett és egészséges zöldség, gyümölcs, amit maga termelt. Vegyszer nélkül nem is kis kihívás. :-)

20-as éveim elején volt pár hónap, amikor sem dolgozni, sem tanulni nem kellett. Sportoltam, de más célja nem volt az életemnek. 3 hét után sivár is unalmas lett, pedig lelkesen indultam neki.
Lottónyertes nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 20:30   #23 (permalink)
Szenior tag
 
_pda_ logója
 
Csatlakozott: 11-02-06
Összes hozzászólás: 1.279
Hírnév szint: 9
_pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Menj el Törökbálintra a Tükör hegyre és nézd meg hány villa van 100M alatt.... + figyeld meg hány ember húz el melletted autópályán X6-os BMW-vel. Nem te lennél az egyetlen gazdag ember, elhiheted
volt PP-nél vendégségben?
_pda_ nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 21:02   #24 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
Lottónyertes eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Jártam ott. Nem szeretnék ott élni. Komolyan mondom.
Kíváncsivá tettél... miért?

Idézet:
Lottónyertes eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nem azért dolgoznék, hogy pénzt keressek. Nem is azért, hogy feltétlenül valami hasznosat tegyek.
Kell legyen az ember életének célja. Amiért még neki is tennie kell.
Pont ezért dolgoznék valamit, amit szívesen csinálok.
Mire jók a haszontalan célok? Nem értem.
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 21:31   #25 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 13-05-18
Összes hozzászólás: 848
Hírnév szint: 6
moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Mire jók a haszontalan célok? Nem értem.
Pl. az utódnemzésnek, gyermeknevelésnek mi "haszna" van? (Legalábbis normális esetben nem a "haszon" miatt akarnak gyermekeket az emberek...) Mégis ez az egyik legnagyobb és legszebb célja az embereknek. Általában.

És ez csak egy példa.

Másrészt meg nincs olyan, hogy valaminek ne lenne "haszna". Csak előbb definiáljuk esetenként, hogy éppen mit értünk "haszon" alatt. Nemcsak a pénzt.
moncsicsi78 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 21:35   #26 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 11-01-01
Összes hozzászólás: 471
Hírnév szint: 8
papa már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.papa már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.papa már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Neked van csaladod ?
papa nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 21:37   #27 (permalink)
Szenior tag
 
_pda_ logója
 
Csatlakozott: 11-02-06
Összes hozzászólás: 1.279
Hírnév szint: 9
_pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
papa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Neked van csaladod ?
használd légyszíves az idézet lehetőséget a hozzászólásaidnál, úgy mégis csak könnyebb kibogarászni, kitől kérdezel
_pda_ nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 21:41   #28 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
moncsicsi78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Pl. az utódnemzésnek, gyermeknevelésnek mi "haszna" van? (Legalábbis normális esetben nem a "haszon" miatt akarnak gyermekeket az emberek...) Mégis ez az egyik legnagyobb és legszebb célja az embereknek. Általában.
Persze, ezzel teljes mértékben egyet is értek. Ezért is akartam kilyukadni oda, hogy nem a munka az élet végső értelme, az csak egy eszköz megteremteni a feltételeket. De ha azok adottak....
Lelőtted a poént!
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 22:37   #29 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-07-10
Összes hozzászólás: 591
Hírnév szint: 7
Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Úgy 15 éve hallottam egy öregebb embertől, hogy "a pénz nem számít, csak munka legyen"

Emlékszem, hogy ifjú titánként néztünk rá furán a haverommal és a háta mögött meg kibeszéltük, hogy az öregnek már teljesen elment az esze. Már tudom, értem, hogy mire gondolt, még ha a véleményem kissé árnyaltabb is az övénél. Talán egyszer Te is meg fogod érteni, talán nem.
Kamionos nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 22:45   #30 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Azért gondolom mire elérte a nyugdíjkórhatárt már csomagolta a cumót
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 22:53   #31 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-07-10
Összes hozzászólás: 591
Hírnév szint: 7
Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
A gyerek nem abból fogja látni, hogy mi a helyes, ha visszahúzod egy olyan szintre, amin magad már rég túlnőttél. Ez szimpla kicseszés, én így értelmezném a helyében Illetve nem értem miért kell félni attól, hogy drogozni fog és fiatalon kiég. Pár keményebb magán iskola + olyan környezet, ahol nem drogosok közt van (megintcsak magániskola!) és tudni fogja h mi a helyes értékrend.... Amúgy meg miért lenne gond, ha egy 18 éves gyerek sportautóval szaldgálna és felszedne minden jó csajt. Bárcsak az én fiatal korom is pont így nézett volna ki! Idővel, úgyis megjön mindenkinek az esze (ha meg nem vessen magára). Ha pedig nehéz iskolákba küldi az ember a gyerekét, akkor minimum h támogatja.
Azért sznob képzőbe sem fogom küldeni és burokban tartani. A Rotschild lányra lehet, hogy felnézel, de valószínűleg teljesen életképtelen bármilyen attól eltérő élettérben, mint amiben él. Annyira nem kell elszeparálni, hogy még azt sem tudja, hogy mi az élet. Nyilván a taníttatására nem fogom sajnálni a pénzt feltéve, hogy meg lesz hozzá az esze. De azzal sincs baj, ha nincs és egy jó kétkezi szakmát tanul és abban találja meg önmagát. Ez a legfontosabb.

Idézet:
Idővel, úgyis megjön mindenkinek az esze (ha meg nem vessen magára)
Azt hiszem, hogy egyetlen jó szülőtől sem fogsz ilyen mondatot hallani
Kamionos nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 22:57   #32 (permalink)
Szenior tag
 
_pda_ logója
 
Csatlakozott: 11-02-06
Összes hozzászólás: 1.279
Hírnév szint: 9
_pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton._pda_ elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A gyerek nem abból fogja látni, hogy mi a helyes, ha visszahúzod egy olyan szintre, amin magad már rég túlnőttél. Ez szimpla kicseszés, én így értelmezném a helyében Illetve nem értem miért kell félni attól, hogy drogozni fog és fiatalon kiég. Pár keményebb magán iskola + olyan környezet, ahol nem drogosok közt van (megintcsak magániskola!) és tudni fogja h mi a helyes értékrend.... Amúgy meg miért lenne gond, ha egy 18 éves gyerek sportautóval szaldgálna és felszedne minden jó csajt. Bárcsak az én fiatal korom is pont így nézett volna ki! Idővel, úgyis megjön mindenkinek az esze (ha meg nem vessen magára). Ha pedig nehéz iskolákba küldi az ember a gyerekét, akkor minimum h támogatja.
hmm...

ezek szép elképzelések, de csak teória, mert nem próbáltad még ezt a műfajt
a hazai elit iskolák jórésze, elég húzós, tiltot szerek, pia, meg kicsapongó élet szempontjából
miért?
mert a millinger kölyköknek korlátlanul rendelkezésre áll a forrás hozzá és az arc növekedés is sokszor egyenesen arányos a pénztárca vastagságával
nem tudom, ez mennyire hungarikum, de elég jellemző
elég csak a közutakon szembesülni vele, nap mint nap
sikk a pronyóság, minél nagyobb tahó vagy, annál menőbb a csávó
szomorú morális állapotok vannak ebben az országban
és ennek a hatása alól a gyereket sem tudod kivonni
a TV-ben is csak ölős filmek vannak este, ott a remek reality show, meg lehet tekinteni a trendi viselkedést, nap mint nap (már aki kíváncsi rá)
nagyon, nagyon nehéz pálya ez a gyereknevelősdi
_pda_ nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-09, 23:04   #33 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-07-10
Összes hozzászólás: 591
Hírnév szint: 7
Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
A helyes értékrend ott kezdődik, hogy az iPhone rajta sincs a listán
Szívemből szóltál. Kár, hogy ott volt egy mosolyjel a mondatod végén.
Kamionos nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 07:43   #34 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
Kamionos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
ha nincs és egy jó kétkezi szakmát tanul és abban találja meg önmagát.
A gyereked hozzátok fogja hasonlítani önmagát. Ha azt látja, hogy otthon van pénz, nem kell szűkösködni, akkor magától sem azt fogja elvárni, hogy a munkásosztály része legyen.

Idézet:
_pda_ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
szomorú morális állapotok vannak ebben az országban
és ennek a hatása alól a gyereket sem tudod kivonni
a TV-ben is csak ölős filmek vannak este, ott a remek reality show
El lehet költözni innen (el is kell ) + ki kell dobnia TV-t, nekem már nincs 9. éve.
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 07:52   #35 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 14-03-08
Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 5
Lottónyertes a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Kíváncsivá tettél... miért?
Mire jók a haszontalan célok? Nem értem.
Tükörhegy:
Az nem egy valódi világ. Nem érezném jól magam egy olyan közegben, ahol mindenkinek rengeteg pénze van. A gyerekekben az alakulna ki, hogy ez a normális, az ott élő emberek az átlagosak. Mindenkinél kertész, takarítónő és hasonlók.

3 milliárddal a zsebemben biztos én és a családom is elszállnék valamennyire, de erre ne erősítsen még rá a környezet is. Amúgy is falura, vagy kisvárosba vágyom. Legyen csak a szomszédban rendes falusi néni. Az se zavar, ha tyúkokat tart.
Ok, ez már túlzás. Legyen csak a szomszéd utcában a falusi néni a tyúkjaival, a mi házunk meg az erdőszélen pár hasonló 100-200nm-es házikóval egyetemben.

Lehet nevetséges, de az elmúlt években nyaralni is ilyen helyekre, falura megyünk. Gyerekeknek nagyobb élmény, mint bármelyik csuda wellness.
Tudod mit műveltek, mikor megengedték nekik az egyik portánál, hogy kukoricát morzsoljanak?
Tavaly nyáron például az esti program pedig előbb egy nagy séta volt a faluszéli réten, majd a tyúkok etetése volt.

Haszontalan célok:
Valamilyen értelemben azért hasznos célokat kell találni.
Ez bármi lehet, de szerintem egy férfiembernek a családon felül is kell valami. Az élsporthoz már én is öreg vagyok sajnos, pedig az is elég lenne.
Lottónyertes nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 07:55   #36 (permalink)
Szenior tag
 
orkati logója
 
Csatlakozott: 12-09-22
Hely: Várpalota
Összes hozzászólás: 878
Hírnév szint: 6
orkati elindult a hírnévhez vezető úton.orkati elindult a hírnévhez vezető úton.orkati elindult a hírnévhez vezető úton.orkati elindult a hírnévhez vezető úton.orkati elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Már csak össze kellene rakni azt a lottóhelyettesítő módszert ide a forex-re, hogy mindenkinek meglehessen a forex öttalálatosa

Így jobban belegondolva Sindler pl. kb. azt csinálja: csak a nagy nyereményre (RR) hajt :-D
orkati nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 08:38   #37 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-07-10
Összes hozzászólás: 591
Hírnév szint: 7
Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A gyereked hozzátok fogja hasonlítani önmagát. Ha azt látja, hogy otthon van pénz, nem kell szűkösködni, akkor magától sem azt fogja elvárni, hogy a munkásosztály része legyen.
Jah...így már értem, hogy mire gondolsz. Így viszont nem fogja érezni, mert egyébként szerintem szerényen élünk. Vannak dolgok, amire nem sajnálja az ember a pénzt, esküvő, nyaralás, taníttatás, jó minőségű étel. De ruha, autó, telefon és egyéb használati tárgyaknál kerüljük a felesleges luxust. Szóval egyáltalán nem bánnám, ha példaként tekintene ránk.
Kamionos nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 09:33   #38 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
Kamionos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Úgy 15 éve hallottam egy öregebb embertől, hogy "a pénz nem számít, csak munka legyen"
Egy kérdést azért még engedj meg: miért tradelsz munka helyett?
Munkának tekintsük azt, ami valamilyen terméket előállít vagy szolgáltatást nyújt, nem pedig csak "pénzt csinál".
(Szerintem az öreg azért mondta ezt, mert úgy gondolta, hogy a pénz mindig elfogyhat [mert sosem volt sok neki] viszont ha van munkája akkor mindig lesz pénze [ami megint nem mindig igaz].)

Idézet:
Kamionos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szóval egyáltalán nem bánnám, ha példaként tekintene ránk.
Azt hittem a célok közt szerepel, hogy a feleségednek se kelljen dolgozni

Idézet:
Lottónyertes eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Tükörhegy:
Az nem egy valódi világ. Nem érezném jól magam egy olyan közegben, ahol mindenkinek rengeteg pénze van. A gyerekekben az alakulna ki, hogy ez a normális, az ott élő emberek az átlagosak. Mindenkinél kertész, takarítónő és hasonlók.
Mert miért ne lenne valóságos? Azért mert neked eddig nem volt sem kertészed, sem takarítónőd? Ne viccelj már.... Az álmaid eléréséhez tényleg nincs szükség 3 milliárdra... közép-felső-osztály részeként már tökéletesen éreznéd magad. Ami amúgy tök normális, csak akkor felesleges a milliárdokról álmodozni.

Remélem nem sértek meg senki a kicsit provokatív hozzászólásaimmal, inkább csak a kritikus gondolkodás, reális álláspont kialakítása a célom
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 09:42   #39 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 14-03-08
Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 5
Lottónyertes a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Mert miért ne lenne valóságos? Azért mert neked eddig nem volt sem kertészed, sem takarítónőd? Ne viccelj már.... Az álmaid eléréséhez tényleg nincs szükség 3 milliárdra... közép-felső-osztály részeként már tökéletesen éreznéd magad. Ami amúgy tök normális, csak akkor felesleges a milliárdokról álmodozni.

Remélem nem sértek meg senki a kicsit provokatív hozzászólásaimmal, inkább csak a kritikus gondolkodás, reális álláspont kialakítása a célom
Igen. Mint már írtam nekem a lottó ötös az időt jelentené. Napi 10 órát töltök átlagosan azzal, amit nem szeretek. Pedig korrekt meló és sokan cserélnének is velem, de mégiscsak kötöttség, amit magamtól nem csinálnék.

Ha jelenlegi anyagi helyzetem fennmaradna munka nélkül már 90%-ban minden célom megvalósulna. Tehát ezt a részét jól látod.

A baj csak az, hogy Lottón kívül nem tudok olyan forgatókönyvet elképzelni, melyben ezt a napi 10 óra szabadidőt visszanyerhetném.
Lottónyertes nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 09:47   #40 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
Lottónyertes eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Igen. Mint már írtam nekem a lottó ötös az időt jelentené. Napi 10 órát töltök átlagosan azzal, amit nem szeretek. Pedig korrekt meló és sokan cserélnének is velem, de mégiscsak kötöttség, amit magamtól nem csinálnék.

Ha jelenlegi anyagi helyzetem fennmaradna munka nélkül már 90%-ban minden célom megvalósulna. Tehát ezt a részét jól látod.

A baj csak az, hogy Lottón kívül nem tudok olyan forgatókönyvet elképzelni, melyben ezt a napi 10 óra szabadidőt visszanyerhetném.
Sokkal közelebb van a célod, mint gondolod, mivel nem kell hozzá 3 milliárd. Gondolkozz el azon miből tudnál 50 milliot csinálni. VAGY milyen munkát csinálnál szivesen...
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 10:01   #41 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 14-03-08
Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 5
Lottónyertes a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Család mellett, hitellel terhelt ingatlannál nem fogok belevágni a bizonytalanba.

50 millióból miért lennék előrébb a szabadidő tekintetében?
Akkor lehet kicsit hátradőlhetnék, hogy a gyerekeknek is egyenesben indul majd az életük, de én bizony alájuk szeretnék majd tolni egyetemi éveikre, vagy minimum utána 1-1 lakást. 50 millából ez meglenne, de ennyi.
Lottónyertes nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 10:06   #42 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Igazad van, kár bármiről is álmodozni
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 10:14   #43 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 14-03-08
Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 5
Lottónyertes a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Kicsit elkanyarodtunk a témától.
Megyek és megveszem a következő 5 hetes szelvényemet, mert a legutóbbi most szombatig volt érvényes.
Lottónyertes nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 10:21   #44 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-07-10
Összes hozzászólás: 591
Hírnév szint: 7
Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Egyáltalán nem provokatív. Egy teljesen más nézőpont van, hogy alakít az ember véleményén. Most nem érzem ezt.
Én a trédelést munkának is tekintem, még ha ingyen is csinálnám, akkor is.

(egyébként beletrafáltál, mert volt, hogy mikor a feleségemmel mentünk dolgozni én a váci utcába öltönybe, ő meg bankba, akkor a kukásautón dolgozóra rámutattam, hogy ő legalább hasznos munkát végez. Ha a hozzánk hasonlóak nem mennének dolgozni x hónapig, akkor nem történne katasztrófa, míg, ha ő, akkor elöntene minket a szemét. De megértette velem, hogy azért ez nem teljesen így van.)

De én munkának tekintem azt is, ha a feleségem viszi a háztartást és a gyerekeket pesztrálja. Szóval dolgozik.
Kamionos nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 10:24   #45 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-07-10
Összes hozzászólás: 591
Hírnév szint: 7
Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Igazad van, kár bármiről is álmodozni
Csak az tud megvalósulni, amit el tudsz képzelni, megálmodni. Én mindig is szerettem álmodozni. Persze utána mentem és tettem is érte, hogy az úgy legyen.
Kamionos nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 10:26   #46 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 12-07-10
Összes hozzászólás: 591
Hírnév szint: 7
Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.Kamionos elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Lottónyertes eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Kicsit elkanyarodtunk a témától.
Megyek és megveszem a következő 5 hetes szelvényemet, mert a legutóbbi most szombatig volt érvényes.
Hát igen...és bocsesz. De, hogy ON legyek. Nem tudsz befizetni a rokonoknak a számlájára anonim módon, ahogy írtad. Személyi, lakcímigazolvány szükséges hozzá.
Kamionos nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 10:29   #47 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 13-05-18
Összes hozzászólás: 848
Hírnév szint: 6
moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
kamionos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
egyáltalán nem provokatív. Egy teljesen más nézőpont van, hogy alakít az ember véleményén. Most nem érzem ezt.
én a trédelést munkának is tekintem, még ha ingyen is csinálnám, akkor is.

(egyébként beletrafáltál, mert volt, hogy mikor a feleségemmel mentünk dolgozni én a váci utcába öltönybe, ő meg bankba, akkor a kukásautón dolgozóra rámutattam, hogy ő legalább hasznos munkát végez. Ha a hozzánk hasonlóak nem mennének dolgozni x hónapig, akkor nem történne katasztrófa, míg, ha ő, akkor elöntene minket a szemét. De megértette velem, hogy azért ez nem teljesen így van.)

de én munkának tekintem azt is, ha a feleségem viszi a háztartást és a gyerekeket pesztrálja. Szóval dolgozik.
kamionos, olyan jól gondolkozol, igazán kár, hogy kevés van belőled!
moncsicsi78 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 10:33   #48 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
Lottónyertes eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
a gyerekeknek is egyenesben indul majd az életük, de én bizony alájuk szeretnék majd tolni egyetemi éveikre, vagy minimum utána 1-1 lakást.
Ha már itt tartunk, akkor én mindenben támogatnám a gyerekeim, taníttatás, kacatok, stb, DE lakást pont h nem vennék nekik inkább fizetném az albérletüket. Miért? Mert ha alájuk tolsz egy lakást, akkor azon a szinten fog maradni, mint kamasz korában: "jaj csak legyen egy kis pénzem, hogy tudjak venni egy iPhone-t" (vicc!), viszont ha mindene megvan, kivéve a lakást, akkor nagyon motivált lesz, hogy megszerezze és jobban fog hajtani + nem fog egy adott városban lecövekelni, csak azért, mert van ott egy lakása.

Idézet:
Kamionos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Egyáltalán nem provokatív. Egy teljesen más nézőpont van, hogy alakít az ember véleményén. Most nem érzem ezt.
Én a trédelést munkának is tekintem, még ha ingyen is csinálnám, akkor is.

De én munkának tekintem azt is, ha a feleségem viszi a háztartást és a gyerekeket pesztrálja. Szóval dolgozik.
Ha én a lányotok lennék, akkor Ti példátokból okulva keresnék magamnak egy gazdag férjet és én sem dolgoznék. Bocs, de valahogy nem jön át ez az utópisztikus elgondolás, miszerint aki szépen dolgozik, az megérdemli h keressen. Te is tudod, hogy nem így van és nem is ez a lényeg.

Idézet:
moncsicsi78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
kamionos, olyan jól gondolkozol, igazán kár, hogy kevés van belőled!
Nézzenek oda, ki veti ki a hálóját ....
  Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 10:44   #49 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 13-05-18
Összes hozzászólás: 848
Hírnév szint: 6
moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.moncsicsi78 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
GP57 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nézzenek oda, ki veti ki a hálóját ....
Te miről beszélsz?
moncsicsi78 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2014-03-10, 10:46   #50 (permalink)
Törölt felhasználó
Vendég
 
Összes hozzászólás: n/a
Alapbeállítás

Idézet:
moncsicsi78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Te miről beszélsz?
Tudod te ....
  Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
befektetés, lottó, nyereményJelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolvaA pontos idő 18:44 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.