| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 164
Hírnév szint: 2 ![]() |
Sziasztok!
Valamelyikőtök nem volt véletlenül az USDCHF párban long 2011.09.20 23:02-kor? Ugyanis akkor volt egy 170 pip-es spike lefelé, ami 1 perc múlva már vissza is tért a kiindulási szintre. Tehát 340 pip-et járt be 1 perc alatt. Nekem a tadawulfx-nél van számlám és mivel éppen longoltam ezért kiütötte a stopomat kb. 90 pipel az SL alatt. A tadawulfx szerint valós mozgás volt, de az interneten utánanézve az oandánál és a vantage fx-nél is hibás árjegyzésnek minősítették és visszatérítették az ebből származó veszteséget. Ti, hogy jártatok ezzel és szerintetek mit lehet tenni ilyenkor? Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 208
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Szenior tag
Szia!
Voltaképp csak 35 pip, megnéztem egy Alpari demo számlán. Ez felettébb érdekes. Hogy lehet az, hogy az egyik brókercégnél (Alpari) 35 pip-et , a másiknál (Tadawfx) 170 pip-et, míg a harmadiknál (FXCM) 110-et mozdult el a gyertya ugyanabban a percben? Mindhárom bróker STP azaz no dealing desk. Akkor hogy lehet ekkora különbség? Ha nem akarnak kártalanítani akkor mit lehet csinálni? PSZAF-nél tegyek panaszt? A tadawfx Magyarországon bejegyzett leánnyal rendelkezik, ezért a PSZAF felügyelete kiterjed rá. Totka, te pozícióban voltál akkor amikor volt ez a nálad 110 pipes elmozdulás? Téged kártalanítottak? Köszi a segítséget! Zsolti |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 208
Idézet:
40.7 pip volt az éles számlán. Én biztos lármáznék ha 90 pipet csúszna a stop. Az Alparinál is előfordul időnként, hogy a szanaszét hagyott stoppokat összeszedik... |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Szenior tag
Én is lármáztam, de azt mondta az ügyfélszolgálat, hogy ők kirakják a bankközire a megbízásokat és ott ez a 170 pip esés valós ármozgás volt és nem tehetnek róla, hogy 90 pip-el lejjebb teljesült az SL. Én meg erre azt válaszoltam, hogy két brókercég is elismerte, hogy abban az időben hibás adatokat kapott és ezért kártalanította az ügyfeleit. Ők meg azt mondják erre, hogy azok a brókerek nem viszik ki a megbízásokat a valós piacra és az a mozgás valós volt. Röhej.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 17
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A valós piacon nem volt ekkora ármozgás az adott időpontban szóval a bróker valótlanságot állít. 09.20. 23:00 és 23:30 vagyis fél órában között a high 0,8880 a low meg 0,8868 volt. Kiugró tüske nem volt.
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Egyébként ezt honnan tudod? Mármint egy ECN bróker felületén vagy pl. és ott látod a tényleges interbanki árfolyamváltozásokat? Vagy valamilyen más módon? Csak kíváncsi vagyok. De ha nem volt ilyen ármozgás a valóságban akkor miért látszik mégis valamekkora tüske az összes bróker grafikonján? Nálad 12 pip mozgás volt ezen időszak alatt míg az Alparinál is 40 pip. A többiek meg 100 pip fölött vannak. Illetve szerinted mit lehet ilyenkor csinálni ha a bróker valótlanságot állít? Kihez lehet fordulni? Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Az Alpari ECN felületen sem látszik és a Dukascopynál sem, de te is leellenőrizheted itt:
http://www.stooq.com/ (az oldal keresőjébe beírod a szimbólumot utána meg balra Technical Analysis-re katt és bead egy java chartot) Ez a chart a valós bankközi adatokat közli. Régi és megbízható oldal. Egyébként a Dukascopy tickre egyezik vele. Nem minden cégnél volt tüske, mert például az AdmiralMarkets-nél sem. Még ott is 0,8880 volt a max. és 0,8864 a min. Fordulni a felügyeleti szervhez lehet fordulni, de sajnos szerintem ezek csak sóhivatalok. Szóval legjobb a bróker lapátra tenni.
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 358
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() |
A Mataf szerint volt az ominózus időben mozgás, habár nem tudom honnan szedhetik az adatokat. Lehet a Tadawultól...
![]() http://www.forexticket.hu/hu/forex-charts/chf |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
. Aztán meglátjuk mi lesz az eredménye.Egész jó cégnek tűnik ez az AdmiralMarkets. Lehet, hogy ők lesznek az új bróker vagy az Alpari. Csak a tadawulf-nál nincs swap és én ezt szerettem, kár, hogy ekkora csalók. Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 358
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() |
Idézet:
Itt egy fórum link, talán segít: http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=316089 Nagy kalappal! Üdv |
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
. Erre írtam nekik, hogy a vantagefx ugyanolyan STP bróker mint ők és ha már két bróker is elismeri, hogy hiba volt, akkor nem kéne szívózniuk, mert PSZAF-hez fordulok. Meglátjuk hétfőn mit lépnek erre.Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Szenior tag
Sidius, vagy aki még képben van!
![]() Most kaptam a tadawulfx külföldi irodájából választ a hivatalos panaszra (a magyarok oda irányítottak). Azt mondják, hogy náluk azért van ilyen nagy spike és eltérés a többi brókerétől mert minden bróker más banki kapcsolatokkal dolgozik. Oké, ez rendben is van, de ettől még előfordulhat, hogy a stooq-on, admiralmarkets-en, alpari-nál talált ár több mint 100 pip-el eltérjen? Létezik az, hogy pl. az Alpari által használt banki kapcsolatok olyanok, hogy abban az időben 40 pip mozgás volt csak, míg a tada banki kapcsolatai 170 pip-et mutatnak? Ezenkívül a stooq milyen interbanki adatokat mutat, hiszen ha minden brokinak különböző banki szállítói vannak akkor ő milyen adatokat közöl? Vagy valamilyen központosított rendszer is közrejátszik már? Én úgy tudom, hogy a forexnél ilyen nincs. Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 497
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Ez van, le kell nyelni a békát.
Nem szabályozott a piac, a bróker olyan adatot mutat neked a platformon amilyet akar. Ha kártalanítanak is egyeseket bizonyos brókerek, azt csak a vevői elégedettség miatt fogják megtenni a promóciós költségeik terhére. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ezenkívül nem hiszem, hogy ez stop hunting lett volna, mert több brókernél is megjelent ugyanaz a spike, ugyanabban az időben, csak más nagyságban. Ezenkívül az oanda és a vantagefx beismerte, hogy abban az időpontban ezt a spike-ot a rendszerükben rossz banki adatszolgáltatás okozta. Csak azt nem tudom, hogy a tadawulf ezt miért nem akarja elismerni. Persze a leeső pénzek így az övé, de mikor ennyire egyértelmű, hogy banki hiba történt, akkor minek erősködnek, hogy ez valós mozgás volt? Tiszta hülyék ezek. |
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 244
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Idézet:
Elméletben nyugodtan mondhatják neked,hogy minden broker más banki kapcsolatokkal rendelkezik,mert ez így is van.Ha egy kis brokercég 3 bankkal van kapcsolatban,és a 3 bank vételi ajánlatát az adott devizára 130 pipre találjuk,akkor az ott lessz! Ha van egy komolyabb nagyobb brokercég,amely pld 8 bankkal áll kapcsolatban,akkor valószínüleg egy ilyen pillanatban lessz vételi ajánlat jobb áron is,mint 130 pip.Például lehet az 40pip.Nem mindegy hogy milyen brokert választunk!Minél több ügyféllel,és minél nagyobb forgalommal rendelkezik egy cég,annál nagyobb a likviditása! Ha emellé az a 8 banki kapcsolat ráadásul komolyabb bank,akkor még jobb a helyzet.Ha az adott broker nagy likviditással rendelkezik,és komoly bankokkal áll kapcsolatban,és emellé nem is trükközik sokat,akkor az már egy jobb brokercég!
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Azért szerintem a tadawulfx nem egy kis brókercég. Bár azt nem tudom, hogy hány és milyen bankokkal áll kapcsolatban, de 5 éve működik, a világ 140 országában és elég jó híre is van. A kondíciói szintén jók, így gondolom azért tekintélyes ügyfélszámmal is rendelkezik. Eddig nem is volt velük gond, de ez az 1 perc alatti 170 le majd 170 pip vissza kiverte a biztosítékot. Legalábbis nálam. Meg az, ahogy kezelik, hogy ez teljesen normális, valós mozgás volt. Persze. Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
|
#21 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ami lényeges(a sallangokon,és a Pr szövegeken kívül): -mennyi ügyfele van? -mennyi a napi,havi,évi forgalma dollármilliárdban -mennyi a cég saját törzstőkéje -mennyi a cég saját tőkéje -mely bankokkal áll kapcsolatban Ha komoly ügyfele vagy a cégnek,akkor ha elmész hozzájuk,megmutatják neked az adott pillanatban rendelkezésre állt ajánlati könyveiket,és megnyugodhatsz hogy minden rendben volt,vagy nem. Ha nem mutatják meg,akkor panasszal fordulhatsz a felügyeleti szervekhez. És itt jön be a képbe az,hogy nem mindegy mely országban van a cég székhelye!Ugyanis az ottani törvények szerint fog a felügyeleti szerv eljárni.Ha egy ország törvényei erős felügyeleti szerveket írnak elő,akkor azok erősen meg fogják vizsgálni,hogy valóban ezek volt a piaci (ajánlati könyv szerinti)feltételek,vagy esetleg téged előbb kivettek a stoppal,majd leüzletelték aztán maguk számára a helyzetet.
|
|
|
|
#22 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Nem vagyok fontos ügyfelük. Egy normál számlám van átlagos forgalommal. Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
|
#23 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Amiket fentebb írtam,azokat mindenképpen érdemes összehasonlítani más brokerek adataival. (ha nem teszik közzé,akkor meg kell azt keresni.)
|
|
|
|
#24 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
#25 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 23
Idézet:
Ha elolvasod a Brókercégek/Melyik brókercéget válasszam 417 sz. hozzászólásomat,láthatod,hogy én is inkorrektség,chart és stop manipulálás miatt hagytam ott őket néhány hónappal ezelőtt. Úgyhogy én is azt tanácsolom: szívlapát!!!! |
|
|
|
|
|
|
#26 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Köszi, nem akarok nagy energiát belefektetni, csak ki akarom próbálni, hogy vajon a felügyelet mit tesz. Az a brókercég, amit te választottál (azt hiszem, hogy activetrades), hogy viselkedett a 2011.09.20 23:02-kor USDCHF devizapáron. Volt tüske? Mekkora? Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
ActivTrades 2011.09.20. 23:02 adatai: O:0,8871,H:0,8872,L:0,8772,C:0,8781 Tehát 100 pip volt lefelé,ami 23:05-re záródott vissza. Az ActivTrades-nél én csak határidős termékekkel kereskedek,ezen a területen a tapasztalataim kiválóak,csak jókat tudok írni róluk. Sok sikert a felügyeleteknél,az eredményről azért néhány sort dobj ide fel. Üdv, T. |
|
|
|
|
|
|
#28 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
#29 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Az ActivTrades erőssége a határidős termékek köre,ebbe a határidős CFD-k is beletartoznak.Igen,jól látod kis pozival tudsz élesben kereskedni,ami pl index CFD-k esetén kevés helyen van így.Korrekt chartok,kiváló support,megbízható banki és felügyeleti háttér(Barcalays bank,FSA,),nincs commission(bár kissé nagyobb a spread) szóval 3 hónap után nincs rossz tapasztalatom. Az AdmiralMarkets erőssége a devizakereskedelem,ott CFD-ket nem érdemes tradelni. Jól tetted,hogy leírtad az esetedet a "Broki" topikba! üdv. T. |
|
|
|
|
|
|
#30 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Basszus, túl rövid az üzenet, hogy elküldje a rendszer, mik vannak .
|
|
|
|
|
|
|
#31 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Hogy lehet, hogy neked 100 pip kilengést mutat, mikor most töltöttem le az Activtrades demóját és ott csak 30 pip a tüske (0,8875-0,8845 - M5-ön)? Más adatod van az éles számlához mint nekem a demóhoz? Üdv: Zsolt |
|
|
|
|
|
|
#32 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
Általában a demo és a live szervernek illene egy adatból dolgoznia,bár tudok szép számmal brókercégeket,ahol szépen eltérnek.Sőt olyanről is tudok,hogy ugyanannál a brókernél nyitott 2 db ÉLŐ számlán is eltérő a chart!!! De ez már egy más történet,nem velem történt. T. |
|
|
|
|
![]() |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
Hasonló témák
|
||||
| Téma | Téma szerzője | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
| Trading Championship September 2011 | archenius | Tőzsdejátékok | 2 | 2011-08-19 15:45 |
| Xtb tőzsdeverseny 2011 | iamthenobody | Tőzsdejátékok | 13 | 2011-07-05 19:49 |