Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Súgó > vBulletin Gy.I.K


Gy.I.K keresése Gy.I.K keresése
Szavak keresése:
Egyezési opciók:
Keresés itt: :

Kereshetek a fórumokban?

Hozzászólásokat kereshetsz becenév, szavak, tárgy vagy dátum szerint, fórum részekben is.

A kereső eléréséhez egyszerűen kattints a Keresés gombra, amely a legtöbb lap tetején megjelenik.

Bármely fórumban kereshetsz ahol az adminisztrátor azt engedélyezte - kivétel ez alól a privát fórumok keresése ahol csak hozzáférés engedélyezése után tudsz keresni.


Tudok emailt küldeni más tagoknak?

Igen! Ha egy másik tagnak szeretnél email üzenetet küldeni akkor egyszerűen keresd meg a tagot a taglistán, vagy kattints erre a gombra: Email a tag bármelyik hozzászólásában.

Ez meg fog nyitni egy új oldalt ahol beírhatod az üzenetedet. Amikor befejezted az üzenet írását, csak kattints az [Email elküldése] gombra, és az üzeneted rögtön el lesz küldve. Megjegyzés: A címzett e-mail címét adatvédelmi okokból nem fogod látni ez alatt a folyamat alatt.

Figyelem! Ha nem találsz e-mail gombot a tag hozzászólása mellett vagy a taglistán, akkor annak két oka lehet. Az adminisztrátor letilthatta az e-mailezést ezen a fórumon mindenki számára, vagy a szóban forgó tag úgy döntött hogy nem kíván emailt fogadni erről a fórumról.

Egy másik hasznos funkciója a fórumnak, hogy egy egy érdekesnek talált témát el tudsz küldeni ismerőseidnek emailben. Ezt bármely témában megteheted ahol látod ezt a gombot / linket. Egy ajánló-azonosító lesz ehhez az emailhez csatolva. Ha az ismerősöd úgy dönt hogy regisztrálja magát ezen a fórumon, akkor a te ajánlásod kerül feljegyzésre!

Regisztrált tagok az email mellet igénybe vehetik a Privát Üzenet rendszert az egymással való kapcsolattartásra. Privát üzenetekhez kapcsolódó további információ itt található.


Mi az a privát üzenet?

Ha az adminisztrátor engedélyezte a Privát Üzenet rendszert, akkor a regisztrált tagok tudnak egymásnak privát üzeneteket küldeni.

Privát üzenetek küldése

A privát üzenetek hasonlóan működnek mint az email, azzal a különbséggel hogy privát üzeneteket csak regisztrált tagok tudnak küldeni. A privát üzenetekbe beilleszthetsz vB kódot, képeket vagy pofikat.

Privát üzenetet tudsz küldeni a fórum egyik tagjának a 'Privát üzenet küldése' linkre kattintva a Kezelőpultodban, vagy rákattintva a Privát üzenet küldése gombra a tag hozzászólásában.

Az üzenet küldésekor megvan a lehetőséged hogy azt elmentsed az Elküldött üzenetek mappádban.

Privát üzenet mappák

Alaphelyzetben két mappád van a privát üzenetek oldaladon, az Érkezett és Elküldött üzenetek mappa.

Az Érkezett mappában van az összes beérkező üzenet, amelyben ezeket az üzeneteket megtekintheted a feladó becenevének és a privát üzenet érkezés idejének adataival.

Az Elküldött üzenetek mappában vannak az elküldött üzeneteid, amelyekről úgy döntöttél hogy megtartod mint másolatot a privát üzenet írásakor.

További mappákat hozhatsz létre a 'Mappák módosítása' linkre kattintva.

Minden mappa tartalmaz vezérlőket, amelyek segítségével a benne tárolt üzeneteket rendszerezheted, más mappába másolhatod stb... Olyan gombbal is rendelkezhetsz amelynek segítségével több üzenetet továbbíthatsz egy másik tag számára a mappából.

Bizonyos időközönként tanácsos régebbi üzeneteket törölni, mivel az adminisztrátor valószínűleg meghatározta a maximálisan tárolható privát üzenetek számát. Ha ezt a számot túlléped akkor nem tudsz küldeni vagy fogadni további privát üzeneteket - amíg nem törölsz régebbi üzeneteket -.

Az üzenetek olvasásakor megvan a lehetőséged hogy egy gomb segítségével arra válaszolj, vagy egy másik fórum tagnak azt továbbítsd. Meglehet a képességed hogy az üzenetet több címzett számára továbbítsad a Barát listádról.

Üzenet követés

Új privát üzenet küldése esetén meglehet rá a lehetőséged hogy átvételi elismervényt igényeljél a címzettől. Ezzel ellenőrizni tudod hogy az üzeneted elolvasásra került-e a címzett által, a Privát üzenetek követése oldal megtekintésével.

Az oldal két részre van osztva: Nyugtázott és nem nyugtázott privát üzenetek.

A nem nyugtázott üzenetek részben látod azokat az üzeneteket amelyekről átvételi elismervényt kértél, de a címzett még nem olvasta el. A címzett utolsó aktivitási ideje is fel van tüntetve az üzenetek mellett. Az üzeneteket törölni tudod ebben a részben ha úgy döntesz hogy tartalmuk már nem aktuális stb... Törölt üzeneteket visszaállíthatsz ismét esedékes státuszba ha az adminisztrátor engedélyezte ezt a funkciót.

A nyugtázott üzenetek részben látod azokat az üzeneteket amelyek elolvasásra kerültek és a címzett ezt nyugtázta. Az olvasás idejét is láthatod ebben a részben.

Bármely üzenet követését leállíthatod a [követés leállítása] gombbal.

Ha privát üzeneted érkezik átvételi elismervény kérésével, elolvashatod az üzenetet anélkül hogy ezt nyugtáznád. ehhez kattints a 'nem nyugtáz' linkre az üzenet címére való kattintás helyett.


Hogy használjam a taglistát?

A taglista tartalmazza a fórum összes regisztrált tagját. A taglistát megjelenítheted abc sorrendbe, a tagok csatlakozási dátuma vagy hozzászólásaiknak a száma szerint is.

A taglista kereső funkcióval is rendelkezik, amelynek segítségével gyorsan megtalálhatsz tagokat a feltételeid szerint, mint például a múlt héten csatlakozott tagok listája stb...


Hogy használhatom a naptárat?

A naptárak működése hasonlatos a fórum működéséhez, hiszen több naptár létezhet. Egy naptárban például csak eseményeket láthatsz, míg a másikban csak születésnapokat.

A Naptárakban kétfajta esemény szerepelhet : egyszeri és ismétlődő események.

Egyszeri események: Meghatározott időtartamú események.

Ismétlődő események: Bizonyos kritéria szerint ismétlődő események. Példaként említhető egy olyan esemény amely minden hónap első hétfőjén történik, vagy egy másik amely minden kedden és csütörtökön.

Az adminisztrátor lehet hogy engedélyezte regisztrált tagoknak hogy eseményeket jegyezzenek be, de ez nem szokásos. Valószínűleg csak saját személyes eseményeket tudsz bejegyezni amelyeket csak te láthatsz.

Születésnapok feltűnhetnek a naptárban ha az adminisztrátor azt engedélyezte. A születésnapod automatikusan meg fog jelenni a naptárban ha azt beállítottad a profilodban. Figyelem: Ha nem adod meg a születési évet, akkor az életkorod nem fog megjelenni a naptárban.

Ha megadod a születési idődet, akkor születésnapod fel lesz tüntetve a főoldalon is a nagy nap alkalmából.


Mik azok a közlemények?

A közlemények az adminisztrátorok vagy moderátorok által megjelentetett fontos üzenetek. A közlemény egyszerű és egyoldalú kommunikáció a tagokkal. A közleményekhez nem tudsz hozzászólni, ezért új témát kell nyitnod a fórumban ha kérdésed vagy hozzászólásod van vele kapcsolatban.


Hogyan osztályozhatok témákat?

Találhatsz egy kis menüt minden téma tetején, amellyel a témát értékelheted 1-5 között.

A témák osztályzása nem kötelező, de ha úgy gondolod hogy egy kiváló témát olvastál, akkor az 5-ös osztályzattal ezt kifejezheted, vagy ha úgy gondolod hogy kritikán aluli, akkor egy 1-essel.

Ha elég osztályzat érkezett egy témára, akkor annak csillagait 1-5 látni fogod a témák listázásakor. Ezek a csillagok az átlagos osztályzatot mutatják, és segíthet eldönteni mely témákat olvassad el ha történetesen egy nagyon nyüzsgő fórumon vagy.


Mik azok az ajánlók?

Az adminisztrátor engedélyezhette az ajánló rendszert, amelynek segítségével nyomon követhető hogyha új tagot hívtál meg a fórumra.

Ajánlókat gyűjthetsz ha reklámozod a Tőzsde Fórum oldalait, a saját egyéni ajánló linkedet használva. Ezt a linket használhatod mint egyéni ajánló linkedet:

http://forum.tozsde.hu/index.php?referrerid=0

Akárhányszor valaki követi ezt a linket Tőzsde Fórum és új tagként regisztrál, az ajánló számlálód egyel növekszik. ezt a számlálót a profilodban láthatod.

Az adminisztrátor lehet hogy üzemeltet valamiféle 'Jutalom rendszert' ezekért az ajánlásokért. Kérjük hogy a Tőzsde Fórum reklámozásakor legyél figyelemmel hogy nem 'spammolsz' más weblapokat csak hogy ez az ajánló számod nagyobb legyen.


Miféle módokon jeleníthetem meg a témákat?
A témák megtekintéséhez négy különböző mód áll rendelkezésedre.

  1. Egyenes mód (Legrégebbi először) - Ebben a módban a hozzászólások egymás után jelennek meg, legrégebbitől a legújabbig. A hozzászólások lapos formában jelennek meg, szóval több hozzászólás olvasható egyszerre.
  2. Egyenes mód (Legújabb először) - Ugyanaz mint az előző mód, azzal a különbséggel hogy a hozzászólások fordítva jelennek meg(legújabb először).
  3. Réteges mód - Ebben a módban a hozzászólások egy fa ágaihoz hasonlóak. Ezen a fán látni fogod a hozzászólások kronológiai sorrendjét és hogy ki válaszolt kinek a hozzászólására. Egyszerre csak egy hozzászólás olvasható.
  4. Hibrid mód - Ez a mód az egyenes és a réteges mód egyvelege. A hozzászólás fa itt is megjelenik mint a réteges módnál, de egyszerre több hozzászólást elolvashatsz mint az egyenes móddal.

Hol találom az RSS forrást?

Az adminisztrátor engedélyezhette az RSS hírforrást, amelynek segítségével a fórumok látogatása nélkül lehet új témákat megtekinteni (például más oldalakra 'húzva' a tartalmat).

A forrás jelenleg két formában létezik, RSS és RSS v2. A főbb különbségek e kettő között:

  • RSS 0.91 - Ez a forrás a netscape szabályok szerint íródott és a téma címét és linkjét biztosítja.
    http://forum.tozsde.hu/external.php?type=rss
  • RSS 2.0 - Ez a forrás tartalmazza a téma címét, linkjét, dátumát, szerzőjét és első hozzászólását.
    http://forum.tozsde.hu/external.php?type=rss2

Kattints ide hogy hozzáadd a MyYahoo-hoz.

Az erre vonatkozó fórumokat be lehet állítani, hogy csak bizonyos látogatók által látható fórumokat határozunk meg az URLben megadott fórumazonosítóval :
http://forum.tozsde.hu/external.php?type=rss2&forumids=123

Ha több fórumot szeretnél megadni, akkor azok fórumazonosítóját vesszővel válaszd el.A pontos idő 16:43 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.