Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Súgó > vBulletin Gy.I.K


Gy.I.K keresése Gy.I.K keresése
Szavak keresése:
Egyezési opciók:
Keresés itt: :

Vannak speciális kódok vagy címkék amikkel feljavíthatom az üzeneteimet?

Hozzászólásaid többsége alap formátumú szöveg lesz, de alkalmanként talán szeretnél egy-egy mondatot vagy szavat kiemelni, például vastag vagy dőlt betűtípussal.

A fórum szabályoktól függően használhatsz HTML kódot ennek formálására. A legtöbb esetben azonban az adminisztrátor ezt megtiltja, ezért ehelyett használhatod a vB kódot: speciális címkék közé illesztett szöveggel jeleníthetsz meg majdnem minden formátumot. A vB kód előnye hogy jóval egyszerűbb mint a HTML kód, és biztonságosabb is javascript és egyéb támadások ellen.

Az adminisztrátor valószínűleg engedélyezi a pofik használatát, amelyekkel érzelmeket és hangulatot tudsz kifejezni, és az [img] kódot, amellyel képet illeszthetsz be a hozzászólásodba.

A vB kódról több információt találhatsz, itt.


Mi az az email értesítő?

Ha új témát indítasz vagy hozzászólsz valamelyik témához, akkor beállíthatod hogy e-mail értesítőt kapjál ha valaki más is hozzászól ahhoz a témához. Akkor is kiválaszthatod ezt az értesítőt ha nem szólsz hozzá a témához, a 'Feliratkozás erre a témára' linkre rákattintva, amely a téma oldalán van feltüntetve.

Ha nem szeretnél több értesítőt kapni egy témáról, akkor azt egyszerűen kikapcsolhatod a hozzászólásod módosításával vagy leiratkozva a témáról itt.

Csakis regisztrált tagok kaphatnak email értesítőt, és meghatározhatják hogy ez alapbeállítás legyen vagy csak egy meghatározott témára a Beállításokban.

Email értesítő úgy is értelmezhető mint 'Téma feliratkozás'.


Mik azok a pofik?

A pofik azok a kis grafikus képek, amelyeket üzeneteidbe illeszthetsz hogy azoknak érzelmet / hangulatot adjál. Például, ha egy szarkasztikus megjegyzésedet szeretnéd enyhíteni, a 'csak vicc volt' beírása helyett elég ha beillesztesz egy 'kacsintó' pofit.

Ha már használtál emailt vagy egyéb internetes chates programot, akkor már biztosan tisztában vagy a pofik mibenlétével. Bizonyos karaktersorozatok pofikká alakulnak át. Például, :) egy mosolygós pofivá fog átváltozni. hogy megértsed a pofi kódokat csak fordíts oldalra egy kicsit a fejed: látni fogod hogy a :) egy mosolygós szájat és két szemet mutat.

A fórum által jelenleg használt pofik megtekintéséhez kattints ide.

Alkalmanként a pofik letiltását kívánhatod hogy a szöveged ne alakuljon át pofikká. Ez akkor lehetséges ha kódot vagy egyéb olyan szöveget adsz meg amelyben például a :) értelmet nyerhet pofivá való átalakulás nélkül. Új üzenet létrehozásánál látni fogod azt a jelölőnégyzetet, ahol a pofikat letilthatod az üzenetedből.


Kód gombok és kattintható pofik

ezekkel a vezérlőkkel egyszerűen és gyorsan illeszthetsz be vB kódot az üzeneteidbe. Használatukhoz egyszerűen kattints rá a megfelelő gombra, vagy válaszd ki a listáról a megfelelő beilleszteni kívánt vB kódot.

Két mód lehetséges: alap és fejlett mód.

Amikor alap módot használsz, akkor a gomb lenyomásával egy pop-up ablak jelenik meg ahol beírhatod a szöveget. Ezután ez a szöveg automatikusan be lesz illesztve a kívánt vB kód címkébe.

Amikor fejlett módot használsz, akkor a gomb megnyomásával a vB kód KEZDŐ tagja kerül beillesztésre, ami után beírhatod a szöveget. Amikor beírtad a szöveget csak kattints a Jelen címke bezárása gombra (alt+c). A fejlett módban több címkét is beágyazhatsz, ekkor a Összes címke bezárása gomb(alt+x) lenyomásával zárhatod be az összes címkét. A 'Címke bezárása' gomb csak azokat a címkéket fogja lezárni amit a gombokkal nyitottál meg.

A kattintható pofik beillesztéséhez egyszerűen kattints a kívánt pofira, vagy az Összes pofi linkre (ha létezik) hogy hozzáférj az összes pofihoz.


Hogyan indíthatok szavazásokat és miképp szavazhatok?

Észrevehetted hogy némely téma tartalmaz olyan kérdéseket amelyekre a megadott válasz(ok) kiválasztásával válaszolhatsz. Ezak a Szavazások, és az alábbiak szerint indíthatsz te is egyet:

Új szavazás létrehozása

Új témák létrehozásánál megvan a lehetőséged szavazás indítására is ugyanabban az időben.

Ezzel a funkcióval feltehetsz egy kérdést és megadhatsz egy pár általad meghatározott választ. A többi tag ezen válaszok közül tudja kiválasztani azt amire szavazni szeretnének, és az eredmények megjelennek a témában.

Egy példa szavazás:

Mi a kedvenc színed?

  1. Piros
  2. Kék
  3. Sárga
  4. Zöld
  5. Kékes rózsaszín sárga pöttyökkel

Szavazás létrehozásához kattints az 'Igen, szavazás indítása' a téma indításánál, és határozd meg a lehetséges válaszok számát.

A téma elküldésekor meg fog jelenni a szavazás létrehozására szolgáló oldal, ahol megadhatod a szavazás kérdését és a válaszokat.

Megadhatsz egy időhatárt is a szavazásra, például egy hét múlva a szavazás lezárásra kerül.

Szavazás és eredmények megtekintése

A szavazáshoz egyszerűen válaszd ki a neked tetsző választ, és kattints a 'Szavaz' gombra. Megtekintheted a szavazás eredményét is a szavazatod előtt az 'Eredmények megtekintése' gombra kattintva. A szavazásokban való részvétel nem kötelező. Akármelyik válaszra leadhatod voksodat, vagy nem szavazol ha úgy tetszik.

Általánosságban ha egyszer szavaztál egy szavazáson, akkor nem tudod megváltoztatni a véleményed, szóval gondold meg mire szavazol!


Mik azok a csatolások?

Az adminisztrátor engedélyezheti a csatolásokat ezen a fórumon, amelynek segítségével különböző fajtájú fájl-okat tudsz csatolni az üzeneteidhez. Ez lehet kép, szöveg fájl, zip fájl stb... Bizonyos határai azért lesznek a megengedett csatolások méretének, hiszen a fórum végül is nem csak egy másodlagos hard disk!

A fájl csatolásához egyszerűen kattints a [Tallóz] gombra az üzenet szerkesztő lap alján, és válaszd ki a feltölteni kívánt fájl-t a lemezedről.

A következő kiterjesztésű csatolásokat lehet feltölteni az üzeneteidhez: .

Az üzenet elküldése után a csatolás megjelenik az üzenetedben. A csatolás megtekintéséhez (ha nem jelenítődik meg magától) egyszerűen kattints a csatolás ikon melletti csatolás név linkjére. .


Mik azok a hozzászólás ikonok?

Az adminisztrátor engedélyezhette ikonok használatát az üzenetekhez, hozzászólásokhoz és témákhoz. Az üzenet / hozzászólás ikonok segítségével egyszerűen grafikusan kifejezheted a témád vagy üzeneted hangulatát / tárgyát. Ha nem látsz kis képeket vagy ikonokat amikor üzenetet próbálsz küldeni, akkor az adminisztrátor valószínűleg letiltotta ezt a funkciót.


Módosíthatom az üzeneteimet?

A hozzászólásaid módosítására és törlésére is képes lehetsz ha regisztrált tag vagy, és az adminisztrátor engedélyezte ezt a funkciót. A módosításra és törlésre időhatár is meg lehet adva az adminisztrátor által.

A hozzászólás módosításához vagy törléséhez kattints erre a gombra: . Ha a hozzászólásod az első a témában, akkor annak törlése az egész téma törlésével jár.

A módosítások befejezte után elképzelhető hogy egy jegyzet fog megjelenni a hozzászólásod alatt, tudatva a többi taggal hogy ez a hozzászólás módosítva lett. Ha adminisztrátorok vagy moderátorok módosítanak hozzászólásokat, akkor lehet hogy ez a jegyzet nem fog számukra megjelenni.


Kik a moderátorok?

A moderátorok egy-egy meghatározott fórumra felügyelnek. Általánosságban képesek arra hogy hozzászólásokat töröljenek, módosítsanak, témákat mozgassanak vagy egyéb hasonló műveleteket hajtsanak végre. Ahhoz hogy valaki egy fórum moderátora legyen, feltételezi hogy jól ismeri annak a fórumnak a témáit és aktív szereplője annak a fórumnak.


Miért lett néhány szó *****-al helyettesítve az üzenetemben?

Bizonyos szavak ki lehetnek szűrve az adminisztrátor által. Ha a hozzászólásod tartalmaz ilyen szavakat, akkor helyettük csak csillagok fognak feltűnni: *****.

Ugyanazok a szavak lesznek kiszűrve minden tag hozzászólásaiból a szerver által egyszerűen lecserélve a kérdéses szavakat. Ez semmi esetre sem 'gondolkodó' folyamat.A pontos idő 20:50 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.