| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 39
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() ![]() |
Az econet.hu Nyrt fő üzletágai a média és a telekommunikáció. A jövőben viszont az idei fejlemények tükrében úgy tűnik, hogy a média lesz az egyedüli fő üzletág.
Előbbibe egyébként az EST Média tartozik ( radiocafé 98.6 ; Sziget fesztivál ; Indoor és online média: est.hu, freeblog.hu, eco.hu, jox.hu... ; Pesti Est; ) míg utóbbiba az Externet internetszolgáltató tartozott, ám a 2004-ben vásárolt vállalatot ez év során eladta az Econet. Az Externet részvények egyébként 2008 óta jelen vannak a Budapesti Értéktőzsdén a B kategóriás részvényei között. Az Econet.hu Nyrt 2008 során 6,5 milliárdos árbevétel mellett 80 milliós adózott eredményt ért el. Saját tőke arányos hozama 0,01, ráadásul az idei év a számok alapján nem túl rózsásan alakul az Econet számára. Mivel legtöbb termékük ingyenes (kiadványok, rádió, internetes tartalmak), így bevételük igen jelentős része származik reklámértékesítésből. Tulajdonosi köréről elmondható, hogy igen nagy a közkézhányad (65%) és nincs kiemelkedően nagy tulajdonos. Osztalékra mostanában nem igazán számíthatnak az Econet részvényesei. Érdekes akcióval került mostanában kicsit rivaldafénybe az Econet részvény, ugyanis a 64 forint körül mozgó papír tulajdonosai közül 20-at üzemlátogatásra visznek be a Sziget fesztiválra, ami a méregdrága jegyekhez képest igen kedvező lehetőség. Többek szerint ennek köszönhető az elmúlt hetek 10 forint körüli árfolyam-emelkedése. Az Econet jövőjével kapcsolatban jelentős tényező lehet, hogy miként szerepelnek a rádiófrekvencia pályázaton, amit a Danubius és Sláger rádió lejáró koncessziós sugárzási jogaira írnak ki. Ezen részvételi szándékát már bejelentette az econet.hu, ám nem igazán tudni az anyagi források előteremtése mennyire megvalósítható a számukra.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 71
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Sziasztok!
Nem akarok nagyon károgni, de ha valaki fundamentális oldalról közelíti meg az econetet, szerintem el kellene olvasnia a http://nyilasi.tozsdeforum.hu/ econetre vonatkozó részeit. (A böngészőben keressetek rá az econet-re, sajna az oldal egyetlen hosszú bejegyzés...) Minden jót:
|
| Hirdetések |
|
|
#4 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 31
Hírnév szint: 2 ![]() |
Mint talán már sokan én is felfigyeltem a meredek emelkedésre, és most, hogy a pályázat is kedvezően alakult a cég számára (egész pontosan ez az emelkedés eredője ugye) vásárolnék is belőle, de van egy félelmem, ami pedig nem más mint a likviditás. Ha neagyisten' esni kezdene az ára, akkor valószínű a nyakamon maradna. Nem is tanácsot kérek, a döntést úgy is én hozom meg
, csak a véleményetekre vagyok kíváncsi, van e ilyen ambíciótok, gondolkoztok e rajta?
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 39
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ahogy az várható volt az econet.hu tulajdonában álló EST média eladta a Rádiofacét.
Nem igazán rázta meg a piacot a hír! Azt azonban észrevettem, hogy az OTP Bank Nyrt közel 15%-os tulajdonosa lett az elmúlt időszakban az Econetnek. Nem tudja valaki, hogy ez hogyan és miért alakult így?
|
|
![]() |
| Címkék |
| Econet, econet árfolyam, econet elemzés, Econet.hu, econet.hu Nyrt |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
| Partnereink | ||||
|