| Tőzsde Fórum |
|
|
#553 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 112
Hírnév szint: 2 ![]() |
Sziasztok.
Ezt az irományt azok kedvéért rakom fel akik még nagyon az elején vannak a fx-kereskedésben leírja hogy hogyan lehet kiszámolni a pip értékét mia lot hogyan kell nyereséget veszteséget számolni. A tapasztaltabaknak nem mond sok ujdonságot de a kezdöknek mint nekem sokat segített. Nem én írtam csak megtaláltam. Üdv Mikxi Mi a csuda az a PIP? Egyszerűen fogalmazva a PIP a lehető legkisebb elmozdulás a deviza árfolyamában. Ha pl. az EUR/USD keresztárfolyam 1,2250-ről 1,2251-re emelkedik, akkor a változás 1 PIP. A PIP valójában a legutolsó tizedesjegy az árfolyamban, és ez a PIP szolgál arra is, hogy mérni tudjuk nyereségünket és veszteségünket. Ahogy minden egyes deviza egyedi értékkel bír, úgy szükséges lehet, hogy kifejezzük egy PIP értékét más devizanemben is. Azokban a devizapárokban, ahol az amerikai dollár (USD) áll elöl, a számítás a következőképpen történik. Lássunk először egy USD/JPY keresztárfolyamot, mégpedig 119,80-as értékkel (itt jegyezzük meg, hogy ez a devizapár csak két tizedesjegyig számolandó, de a legtöbb más devizapár négy tizedesig szerepel). Ebben az esetben tehát egy 1 PIP = 0,01 Ebből következik: USD/JPY: 119,80 jen 0,01 / árfolyam = 1 PIP értéke 0,01 / 119,,80 = 0,0000834 Ez így elsőre nagyon kicsi számnak tűnhet, de később lesz szó a lotméretről vagy más néven pozíciómérettől, ami más megvilágításba helyezi mindezt. Másik példa: USD/CHF: 1,5250 frank 0,0001 / árfolyam = 1 PIP értéke 0,0001 / 1,5250 = 0,0000655 USD/CAD: 1,4890 dollár 0,0001 / árfolyam = 1 PIP értéke 0,0001 / 1,4890 = 0,00006715 Abban az esetben, ha nem az USD szerepel az első helyen, de mi USD-ben szeretnénk megkapni az értéket, be kell iktatnunk még egy lépést. EUR/USD: 1,2200 dollár 0,0001 / árfolyam = 1 PIP értéke 0,0001 / 1,2200 = 0,00008196 euró. Nekünk viszont dollárban kell, tehát átszámoljuk: EUR x árfolyam 0,00008196 x 1,2200 = 0,00009999 Ami felkerekítve tehát 0,0001. GBP/USD: 1,7975 dollár 0,0001 / árfolyam = 1 PIP értéke 0,0001 / 1,7975 = 0,0000556 angol font. Szintén dollárban kell, tehát: 0,0000556 x 1,7975 = 0,0000998, azaz 0,0001. Most valószínűleg forgatja a szemét és azon gondolkodik, hogy tényleg minden egyes esetben végig kell ezeket számolnom?.. A válasz természetesen NEM. Majdnem az összes devizabróker program automatikusan megteszi ezt helyettünk, de talán nem árt tudni, hogy pontosan hogyan is teszi mindezt. A következő részben arról lesz szó, hogy ebből a nyilvánvalóan elhanyagolható összegből hogyan lesz sokkal nagyobb. Mi a csuda az a lot? Az azonnali devizapiacon (Spot Forex) ún. „lot”-okkal kereskednek. A szabványos (standard) lotméret 100 000 egységnyi bázisdevizának felel meg. Emellett létezik minilot (10 000) is, illetve microlot (1 000) is. Ahogy azt már korábban megbeszéltük, a devizaárfolyamokat PIP-ben mérjük, ami az árfolyam elmozdulásának legkisebb egysége. Ahhoz, hogy kihasználhassuk a kis elmozdulást, nagyobb mennyiségű devizát kell mozgatnunk, ezáltal valóban szignifikáns profitot (vagy veszteséget) érhetünk el. A továbbiakban feltételezzük, hogy 100 000 dolláros lotméretet használunk és újraszámoljuk a fenti példákat, hogy lássuk, hogyan változtatja meg a lotméret egy PIP értékét. USD/JPY: 119,80 (0,01 / 119,80) x 100 000 USD = 8,34 dollár / PIP USD/CHF: 1,4555 (0,0001 /1,4555) x 100 000 USD = 6,87 dollár / PIP. Abban az esetben, amikor a dollár a második helyen szerepel, a képlet némileg megváltozik. EUR/USD: 1,1930 (0,0001/1,1930) x 100 000 USD = 8,38 euró x 1,1930 = 9,99734 dollár, azaz 10 dollár / PIP. GBP/USD: 1,8040 (0,0001/1,8040) x 100 000 USD = 5,54 angol font x 1,1930 = 9,99416 dollár, azaz 10 dollár / PIP. A különböző brókerek esetleg más szabály módszer számolják a PIP értéket a pozíciómérettől függően, de mindegy hogyan csinálják, mindenképpen meg tudjuk nézni, hogy adott időpontban mennyi 1 PIP értéke abban a devizában, amivel kereskedünk. Ahogy a piac mozog, úgy változik a PIP érték is attól függően, hogy épp milyen devizával kereskedünk. Hogyan lehet kiszámolni a potenciális profitot és veszteséget? Most már tudjuk tehát, hogy hogyan számoljuk a PIP értéket, lássuk, hogyan számolhatunk profitot és veszteséget! Tegyük fel, hogy amerikai dollárt veszünk és egyidejűleg svájci frankot adunk el. Az árfolyam épp 1,4525/1,4530 (BID/ASK) és mivel dollár veszünk, ezért az eladási (ASK) árfolyamot kell néznünk, ami ugye 1,4530. Veszünk tehát 1 lotot, azaz 100 000 USD-t 1,4530-as árfolyamon. Néhány órával később látjuk, hogy az árfolyam 1,4550-ig emelkedett, ezért úgy döntünk, hogy zárjuk a pozíciót. Az új árfolyam az USD/CHF kereszten most épp 1,4550/1,4555. Mivel most zárjuk a tranzakciót, azaz dollárt adunk el és svájci frankot veszünk, ezért a vételi oldalt kell néznünk (BID), ami most 1,4550. A különbség a két árfolyam között (1,4550 és 1,4530) kereken 20 PIP. A fenti képletünket felhasználva: (0,001/1,4550) x 100 000 USD = 6,87 dollár x 20 PIP = 137,40 dollár. Emlékezzünk, hogy akár veszünk, akár eladunk, ki kell fizetnünk a BID/ASK árfolyamokban jelentkező spread-et, azaz a kötés tranzakciós költségét a brókercégnek. Deviza vásárláskor, mindig az ASK oldalt figyeljük, eladáskor pedig a BID oldalt. Tehát, amikor veszünk valamilyen devizát, kifizetjük a belépési spreadet, mint tranzakciós költséget, de nem fizetjük ki a kilépési spreadet, és amikor eladunk egy devizát, kifizetjük a kilépési spreadet, de nem fizetjük ki a belépésit. Mi a csuda az a tőkeáttétel? Most biztosan csodálkozik, hogy egy hozzánk hasonló kisbefektető hogyan kereskedhet akkor összeggel, mint 100 000 dollár. Ennek megértéséhez gondoljunk úgy a brókerünkre, mint egy bankra, amely biztosít számunkra 100 000 dollárt arra, hogy devizát vásároljunk, és mindaz, amit tőlünk kér, mintegy letétként, csupán 1 000 dollár. Túl jól hangzik, hogy igaz legyen? Nos, márpedig pontosan így működik a tőkeáttételes devizakereskedés. Az alkalmazott tőkeáttétel mértéke csak a brókerünktől és a saját kockázattűrő képességünktől függ. A brókercégnél való számlanyitáshoz általában szükséges egy minimális pénzösszeg, amit alapletétnek (margin, initial margin) nevezünk és ezen összeg átutalása után tudjuk csak birtokba venni számlánkat. A brókercégek emellett azt is megszabják, hogy mekkora összegre van szükség kereskedett pozíciónként (lot). Például, előfordulhat olyan eset, hogy minden egyes számlánkon található 1 000 dollár után kereskedhetünk egy standard lottal, azaz 100 000 USD-vel. Ha tehát 5 000 dollár található a számlánkon, összes 500 000 USD-ért nyithatunk pozíciót. A pozíciónyitáshoz szükséges minimális összeg brókercégről brókercégre változik. A fenti esetben például a brókercég egy százalékos letétet kért a pozíció megnyitásáért. Ez azt jelenti, hogy minden egyes kereskedett 100 000 USD után a bróker 1 000 dollárnyi letétet kér, és zárol a számlánkról. Mi a csuda az a letétfeltöltési felszólítás (margin call)? Abban az esetben, ha a számlánkon lévő pénzösszeg a letéti követelmény alá esik (felhasználható letét – usable margin), a brókercég zárja az adott vagy, ha szükséges, akkor az összes nyitott pozíciónkat, melynek célja, hogy megóvja egyenlegünket a negatívba zuhanástól még rendkívül változékony, gyorsan mozgó piaci körülmények esetén is. 1. példa Tegyük fel, hogy nyitunk egy szokványos Forex számlát 2 000 dolláros kezdő letéttel (nem túl okos gondolat). Ezután 1 standard lot értékű EUR/USD pozíció nyitása mellett döntünk, aminek a letéti követelménye (margin) 1 000 USD. A felhasználható letét az a pénzösszeg, amely a pozíció nyitásakor zárolt letét után marad a számlánkon újabb pozíció nyitására, vagy épp a veszteségek fedezésére. Mivel 2 000 dollárral kezdtünk, a teljes felhasználható letétünk 2 000 dollár. A pozíciónyitással azonban 1 000 USD-t zároltak a számlánkról, így a teljes felhasználható letétünk pont 1 000 dollár. Amennyiben a veszteségeink elérik a maradék 1 000 USD-t, elfogy a pénz a számlánkról és letétfeltöltési felszólítást kapunk a brókercégtöl. 2. példa 10 000 dollárral nyitunk Forex számlát, majd EUR/USD pozícióba állunk 1 lottal, 1 000 dolláros letéttel. Emlékezzünk, a felhasználható letét az a pénzösszeg, amely a pozíció nyitásakor zárolt letét után marad a számlánkon újabb pozíció nyitására, vagy épp a veszteségek fedezésére. Kezdetben tehát 10 000 dollár a felhasználható letét, a pozíció megnyitásakor azonban ez lecsökken, mégpedig a letét összegével (1 000 dollár) 9 000 dollárra. Amennyiben a veszteségeink elérik a maradék 9 000 USD-t, elfogy a pénz a számlánkról és letétfeltöltési felszólítást kapunk a brókercégünktől. Gondolkozzunk el rajta, hogy valóban értjük-e a különbséget a felhasználható és a felhasznált letét között! Ha a tőkénk (a számlánkon szereplő összeg) a különböző pozíciókon elszenvedett veszteségek miatt a felhasználható letét alá zuhan, pontosan két lehetőségünk marad: vagy feltöltjük a számlánkat, vagy a brókerünk likvidálni fogja a pozícióinkat, hogy így limitálja a mi és a saját kockázatát. A fenti művelet következménye, hogy semmiképpen sem veszíthetünk többet, mint amennyit befizettünk. Azt is érdemes tudni, hogy a legtöbb brókercég nagyobb letéti követelményeket támaszt a hétvégék során és ha hétközben mondjuk 1% a letét, de pozíciónkat szeretnénk a hétvégén keresztül is megtartani, előfordulhat, hogy ez az 1% 2-re, vagy még feljebb emelkedik. A letét kérdésköre érzékeny téma és sokak szerint a túl magas letétszint (margin percent) rendkívül veszélyes tud lenni. Valójában minden csak az egyénen múlik. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a brókercégünk letéttel kapcsolatos irányelveivel és emellett mi is megértsük, hogy milyen veszélyei lehetnek a túlságosan magas letétszintnek. A tőkeáttételt illetően egyes brókercégek a tőkeáttétel arányát, mások a letétszintet használják. A kettő közötti egyszerű kapcsolat az alábbi: Tőkeáttétel = 100 / letétszint Letétszint = 100 / tőkeáttétel A tőkeáttételt általában arányként határozzák meg, mint pl. 100:1 vagy 200:1 |
|
|
|
|
|
#554 (permalink) |
|
Tag
Hely: Jászberény
Összes hozzászólás: 60
hali megint,
mit szóltok ehhez a kettőhöz? Mindkettő kép hetes felbontású, GBPCHF-en lehet látni hogy teszteli 1.7-et és onnan jön le egy pinnel. EURGBP viszont már nem annyira szép, de azért ott is csücsül egy pin. (mozgóátlagok 50-150-200-365 ema) |
|
|
|
|
|
#556 (permalink) |
|
Szenior tag
Volna egy kérdésem az adózással kapcsolatban.
Mit jelent az hogy X évre elhatárolható. Tözsdén szerzet nyereség után az adó mértéke 20% ha jól tudom. Tegyük fel hogy nekem 2009-ben 100000Ft nyereségem volt a bét-en úgy hogy ez az összeg csökentve van a veszteségekkel. Tisztán nyertem 100000Ft-ot. Kérdésem a következö lenne mit jelent az hogy ELHATÁROLHATÓ X évre. No de én mondjuk januárban belefutottam egy buktába ami 90000Ft-ot csúsztam egy üzleten akkor ezt a buktát nem lehet levonni a tavaji nyereségböl? nem ezt jelenti az elhatárolás? Segitségeteket előre is köszönöm. Üdv Mikxi |
|
|
|
|
|
#557 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 350
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
EURGBP ![]() GBPCHF
|
|
|
|
|
|
|
#558 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 557
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#559 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Igazad van hüjeséget gondoltam. Persze hogy nem lehet szembenálítani az idei januári veszteséget a tavaji nyereséggel. Olvastam a 3d-s stratégiádról érdekelne a dolog még nap közben kiagyalom hogy mi a gondom vele. üdv Mikxi |
|
|
|
|
|
|
#564 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Van ugye az 1.0500 kozvetlenul a pin felett. Ez egy heti PPZ. Ha a pin "orra" joval felette van de a gyertya 1.0500 alatt zar, az egy jo jel arra hogy eros visszautasitaba utkozott az ar 1.0500 felett, vagyis az eladok kerultek tobbsegbe. A pin alatt kozvetlenul ott van az 1.0400 napi PPZ ami meg a heti grafikonon is latszik. (azert nem nevezem hetinek az 1.0500 kozelsege miatt. Az ar jelenleg a ket zona kozott van. 1.0400 alatt nem sokaig erezte jol magat. Sokan gondoljak ugy hogy, ok, van itt ez a pin, nem is olyan csunya, igaz hogy nem egy A++, de most van eselyem ujra nyitni ra, mert az ar visszatert az aljahoz. Szamomra tobb okbol is santit ez. 1. Valamiert egyszer elpasszoltuk, vagy lemaradtunk rola. Az azert valoszinu hogy mindenki eszrevette ezt aznap zaras utan, megsem nyitottunk. 2. Latjuk hogy 1.0400 milyen hatassal van a piacra. 3. Ismerjuk a mondast, busz utan nem szaladunk, jon majd masik ![]() Kergetni egy lehetoseget nagyon artalmas a fegyelmunkre es kovetkezetessegunkre. Ha nyero lesz az talan meg artalmasabb hosszu tavon, mivel ezek idegzik be a "helytelen" viselkedest. Legyen egy tervunk es ragaszkodjunk hozza. el sem hiszitek milyen fontos ez. Hozza kell hogy tegyem, amit leirok, az az ahogy en csinalom. Nem mondom hogy ez a tokeletes vagy jobb mint barmi mas, csak nekem ez mukodik. Megszabom magamnak a hatarokat amin belul tevekenykedek, ezzel kizarok, elkerulok egy csomo pszichikai dolgot mint ketkedes, bizonytalansag, frusztracio stb... Nem latok mas utat ahhoz hogy folyamatosan hozzak egy szamithato eredmenyt. Egyszeruen tul nagy a csabitas hogy odaadd a penzed mindenfele ketes lehetosegre... Udv, HWT |
|
|
|
|
|
|
#567 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 116
Hírnév szint: 1 ![]() ![]() |
Sziasztok!
Hwtrader kíváncsi lennék a véleményedre, hogy Te hogyan látod. Én ezeket nem kereskedtem az alábbi okok miatt: A gbpnok nem érintette a 9000-t csak közel volt hozzá, és nem is pipre engulfing . A gbpjpy érintette a 150-et, de jobban tetszett volna ha új csúcsot csinál fib 50 körül felszúr és 150 alatt zár. Azért kérdezem mert mindkettő szépet mozdult utána. Köszönettel: FXP |
|
|
|
|
|
#568 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ez foglalja a legjobban ossze miert nehez kereskedni. Rengeteg gyertyat latsz ami nem tokeletes, kicsi vagy valamiert nem felel meg, de amikor latod hogy milyen mozgasok tortenhetnek utanuk, akkor raharapsz a kovetkezore. Nana hogy az pedig kivagja a stoppodat egy teljes gyertya veszteseggel. Nem konnyu megallni, hogy az ilyenekre ne ugodjunk, de muszaly megtanulni. GPBJPY A piac elkepesztoen oldalazott. Nem mondom, van aki lepett erre a gyertyara es haszonnal zart. Ha tapasztalt vagy akkor ez megy, ha nem, akkor a legtobb esetben ezek csak a stoppodat utik el A GBPNOK jobban tetszik. Ez egy DBLHC. Ha erintette volna a nagy kerek szamot alatta, akkor ha kereskednem a part, biztos nyitok ra. Igy inkabb elpasszoltam volna. Nem szabad hogy zavarjon ha esetleg lemaradsz valamirol. A piac soha nem all meg es uj lehetosegek mindig jonnek. A kerdes az, hogy lesz-e addig szamlad hogy kihasznald HWT |
|
|
|
|
|
|
#569 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ezek szerint Te sem nyitottál rá ,és hasonlóan gondolkodtam! ![]() Ez nagyon fontos megerősítés volt! Még egyszer köszi! Az első a számla védelme...a profit meg "magától" jön. Jó kereskedést!: FXP |
|
|
|
|
|
|
#572 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 13
Hírnév szint: 1 ![]() |
Sziasztok!
Nem vagyok már új a fórumon, de ez az első hozzászólásom... Eddig olvastam és figyeltem. Lassan már 1 hónapja, hogy erre a fórumra találtam és el kell, hogy mondjam ez a legjobb, amivel eddig találkoztam. HWTrader tanítása szerintem messze a legjobb és a "legegyszerűbb". Az egyszerűsége a nagyszerűsége, de nagyon sok mindent kell még tanulnom. Én még elég sok mindent "benézek" még: pl.: MIKXI kérdésére "USD/CHF-re szerintetek érdemes MÉG short poziciót nyitni napos grafikonon egy PIN gyertya? Vagy már lekéstem róla." én azt válaszoltam volna, hogy én benne vagyok (természetesen csak demóban - még ) és még a stopomat nem ütötte ki, de jelenleg minuszban ülök... ![]() Eddig a BÉT-en próbáltam boldogulni, de inkább csak stratégia ill. szabályok nélkül kereskedtem, több-kevesebb (inkább kevesebb) sikerrel. Tavaly év végén gondoltam úgy, hogy más piacot is meg kellene próbálnom pl. FOREX. De ehhez nagyon sokat kell tanulnom és fejlődnöm, főleg a szabályok alkotásában és betartásában. Üdv doboz |
|
|
|
|
|
#573 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Orulok hogy tetszik amit itt latsz. Remelem segit, bar a munka rad var ![]() A legjobban ugy razodsz bele ha elkezdesz rajzolgatni es figyelni a piacot. Amikor latsz valami erdekeset, kerdezz batran, rakj fel kepeket stb. HWT |
|
|
|
|
|
|
#574 (permalink) |
|
Szenior tag
GBPAUD
Napi Pin+1.8000+PPZ Tetszik hogy erosen letesztelte 1.8000 at, joval fele ment, majd alatta zart. Elozo gyertya csucsok is mutatjak hogy van ellenallas es nagy az eladoi nyomas. Stop 1.8000 felett kicsivel. TP1-en pozi 2/3-at zarom, Stop ramozog nyitasi arra es a tobbit hagyom dolgozni. 4 oras grafikonon nyitottam AUDUSD-re. Szep BUOB (FXPro Feed)korulolel ket elozo gyertyat is. 1.9000 hatarozott ellenallas es divergencia MACD-n Az ar visszahuzodott a BUOB 50%-ig, en itt nyitottam. Kicsit mas technika, mint amirol eddig beszeltem, de mindent a maga idejeben ![]() ![]() Udv, HWT |
|
|
|
|
|
#576 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0 ![]() |
Egy barátom ajánlotta ezt az oldalt tegnap, de annyira megtetszett hogy gondoltam csatlakoznék ehhez a remek társasághoz.
,és egyből lenne is egy kérdésem.Biztos ti is észrevettétek, hogy az Oanda és a Meta, más gyertyákat szolgáltat, gondolom a más időzóna miatt. Melyiket érdemes nézni? Pl: Aud-Usd tegnapi Doji-ra alakult , de a Metán nem. Előfordult már ilyen többször is, bekarikáztam kettőt a csatolt képeken. ![]() ![]() Mi a vélemény? |
|
|
|
|
|
#577 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 414
Hírnév szint: 1 ![]() ![]() ![]() |
H4 esetén érdekes, szerintem olyat kell keresni legalább egy demoszámla erejéig ami a H4-et 11-kor (és így tovább) zárja, mert ez a fő zárási időpont (USA forex zárás)
Ilyen pl az FxPro aminél már naposon a vasárnapi egy órát nem hozza külön napnak, ez is fontos a napos gyertyáknál és oandánál nincs is H4 amit pedig sokan néznek, csak H3 alsó képen nincs fordító gyertya, nem longolnám |
|
|
|
|
|
#581 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
nem swing-low-n van (alakul) a pin: Ezalat mit értesz ez alatt gondolom agyertya teste nem növekvö hanem csökkenö? Azaz felete magasaban van a nyitója mint a zázó? Üdv |
|
|
|
|
|
|
#583 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
A gyertyak, legyen az Pin, BUOB/BEOB stb lokalis csucsokon es aljakon hatasosak ha egybeesik napi vagy heti PPZ-vel, mozgo atlaggal, Fib szinttel, stb. Jelen esetben a piac oldalaz. Nincs elhatarolhato melypont ahol a Pin lehetne. A BUOB tegnap este meg melyponton volt, lokalis aljon/swing low ezert nyitottam ra. Remelem segit tisztabban latni. HWT |
|
|
|
|
|
|
#584 (permalink) |
|
Szenior tag
Udv peter02,
Errol irtam mar valahol. Lenyeg az hogy kereskedj azzal amit latsz. Kulnobozo brokerek maskor za\rjak a gyertyakat, ezert mas alakzatok szuletnek. Hosszu tavon nekem az a tapasztalatom hogy nagyjabol kiegyenlitodnek az eselyek. Amelyik igazan szep szignal az fog latszani szinte minden brokernel. FXPro zarasa az USA piac zarashoz eleg kozel van (1 ora kulonbseg) ezert talan a legnepszerubb. Erdemes szemmel tartani barki is a brokered. Az enyem egy oraval az FXPro utan zar, sokszor nagy kulonbseget okozva a gyertyak kozott, ettol meg teljesen jo szamomra. |
|
|
|
|
|
#585 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
http://stooq.com/q/a/?s=audusd a felső tűnik pontosabbnak. |
|
|
|
|
|
|
#586 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Arra gondol, hogy a sárga ellipszisnél jobb lenne a pinbar.Kerek számig biztonságba lehet tenni a tradet. Macd divergencia van. Viszont pont beleveri a fejét a 9000. szintbe.Ellenállásnál nem jó venni.Szerintem. Ez az én meglátásom .. nem mérvadó, majd Hwtrader megmondja a frankót! ![]() Üdv: Fxp |
|
|
|
|
|
|
#587 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Most már vágom. Simán kitűnik hogy oldalaz a piac és tényleg nincsen elhatárolhato mélypont. Üdv Mikxi |
|
|
|
|
|
|
#589 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Unit 404, Level 4, Liberty House, Dubai International Financial Centre P.O. Box 506815, Dubai, UAE És ehhez? OANDA Asia Pacific Pte. Ltd, 20 Cross Street, #03-11 China Square Central, Singapore 048422 esetleg ehhez? 370 King Street West, 2nd Floor, Box 60 Toronto, ON M5V 1J9 Canada Lehet, hogy szingapúri, dubai esetleg kanadai? Az Oanda egy offshore cég, aki jellemzően néhány országban irodát ahol az ügyfélszolgálat várja a telefonokat és a leveleket drótpostát és kész. |
|
|
|
|
|
|
#590 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 414
Hírnév szint: 1 ![]() ![]() ![]() |
Oanda nem használ H4-es időtávú gyertyát, és így én nem is tudom és nem is érdekes milyen időpontban nyitná őket, csak a napos nyitóidőpont lehet még fontos náluk, ha napos gyertyákat szeretnél nézni. Ha nem csalnak akkor is eltérnek a gyertyák, ha más időpontban indítják a napot, ha letöltesz több cégtől MT4-et akkor látni is fogod
|
|
|
|
|
|
#591 (permalink) | |
|
Új tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 13
Hírnév szint: 1 ![]() |
Idézet:
Arra gondoltam, hogy nem lokális aljnál járunk, de ezt már pontosabban leírta HWTrader. Üdv Doboz |
|
|
|
|
|
|
#593 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Tudod hogy en mennyi hangsujt feketetek a nagy kerek szamokhoz. A grafikonjaimon be vannak jelolve 500 pip-enkent. Rogton felettunk ott van a 85. Szamomra piros lampa ![]() HWT |
|
|
|
|
|
|
#594 (permalink) |
|
Szenior tag
Zartam a maradek 1/3-ot USDCAD-on az iment:
Kis kek nyil jelzi a nyitast, piros a tetejen a zarast. Ez egy funkcioja az MT4-nek. Az Account history-ban felsorolt zart koteseket kijeloljuk es rahuzzuk az adott par grafikonjara akkor bejelzi oket. Jo dolog elemezni igy hogy mi is tortent.
|
|
|
|
|
|
#595 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Itt aztán jó volt a R/R!
|
|
|
|
|
|
|
#596 (permalink) |
|
Szenior tag
Sziasztok CAD/JPY pin gyertya ez már szerintem mélyponton van az elözöekhez képest
hát az egész szám 125 nem tudom hogy a kanoc bele e fér ebbe a tartományba. Hát mondjuk hetin ez a piac is oldalazik ha jól látom.Üdv Mikxi |
|
|
|
|
|
#597 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Na most akkor nezd meg azt a ket Pin bar-t joval elobb. (Nem lehet oket elteveszteni. Nezd meg oket hogy hogy kiugranak, szinte kiabalnak... Most pedig terj vissza a mai "Pin"-hez. Mi az elso szo ami eszedbe jut? Van akar egy pici hasonlosag is az elozokhoz? Ezzel a gondolatmentemet akarom tukrozni amikor ranezek egy napi gyertyara hogy eldontsem, erdemes-e vagy sem. Tudom nem konnyu turelmesen akar heteket is varni egy jobb szignalra, de megeri hidd el. HWT |
|
|
|
|
|
|
#599 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 213
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Egy kérdésem lenne HWTraderhez, és Sidiushoz. Vegyük az Alparit példának. Ha jól tudom, a napos gyertyák éjfélkor zárnak.Ha kialakul egy pinbár, az akkor látszik pontosan. Na most ahhoz, hogy pont a pinbar fölé, vagy alá tegyük a megbízásunkat 10 pippel ahhoz éjféltől kezdve fent kell lennünk, és figyelnünk a következő gyertyát, mert ugye ott még elég nagy a mozgási lehetőség. vagy adunk egy limit megbízást. A kérdésem az lenne, hogy ez nálatok pontosan hogy történik?
|
|
|
|
|
|
#600 (permalink) |
|
Szenior tag
Szia HWT eur/usd napi grafikonon egy pin gyertya van kialakulóban gondolom észrevetétek már. Lehet hogy az orra lehetne hosszab is teste meg kisseb.
1,4020 környékén van "ha ez egész szánmak mondható". Meglátjuk hogyan alakul az este folyamán. Üdv |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|
| Partnereink | ||||