Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-03-05, 06:19   #901 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 557
Hírnév szint: 2
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
StLui eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Új adószabályok miatt már nem sok jelentősége van a láthatatlanságnak, ráadásul a lényeg most az, hogy oanada kivágja az újonnan jelentkező magyarokat mostanság indoklás nélkül, szóval lehet akármilyen is.
Fogalmazzunk úgy, hogy a "pillanatnyi adószabályok miatt" nincs pillanatnyilag jelentősége a láthatatlanságnak. csak ne feledjük, hogy az adószabályozás nálunk nem több mint egy darab papírfecni, nem pedig a hosszútávú kiszámíthatóság mezsgyéje, amit ugyebár a jogszabályoknak meg kellene testesítenie. Bármikor módosulhat, és ne feledjük, hogy lesz egy választás, sőt jó esetben kettő is idén. Akkor pedig jól jöhet még a láthatatlanság, és a jó tőzsdés nem arra készül ami van, hanem arra is ami lehet.
Egyébként a moneybookers az Alparival került szóba, nem az Oandával. Egyébként olvasni lehet külföldi fórumokon ezt azt, hogy miért vág vissza számlakérelmeket az Oanda, és nem csak tőlünk.
Régi 2010-03-05, 07:05   #902 (permalink)
Tag

Hely: Győr
Összes hozzászólás: 33
Hírnév szint: 1
calen a hírnévhez vezető út elején jár.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül calen részére
Alapbeállítás

Idézet:
Fxpadavan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ma felhívtam a direkt cimborámat, ő alparin demozik. Ma is volt ,hogy harmadszorra fogadta a piaci megbízását,zárás ugyanúgy. Erősen daytrader ,scalper beállítottságú a tag.Így elég rázós lehet a dolog.
A scalpereket úgy tűnik sehol se szeretik. A legtöbb helyről hasonló sunyiságokkal üldözik el őket. Én végülis a FXCM-nél kötöttem ki. Ez se jó, de itt nincsenek megmagyarázhatatlan tüskék, késedelmes teljesülés, meg mininum stoptáv. Van helyette limitált pozícióméret és hektikus spread. Az EURUSD 2.2-2.5 pip között változik, ami elég zavaró méretű egy scalpernek. A mini számlán meg 0.1-1 lot között lehet méretezni a kötéseket. De mérlegelve az előnyöket és a hátrányokat még ez tűnt a "legjobbnak".
calen nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2010-03-05, 07:44   #903 (permalink)
Szenior tag

Mighti logója

Összes hozzászólás: 201
Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Fogalmazzunk úgy, hogy a "pillanatnyi adószabályok miatt" nincs pillanatnyilag jelentősége a láthatatlanságnak. csak ne feledjük, hogy az adószabályozás nálunk nem több mint egy darab papírfecni, nem pedig a hosszútávú kiszámíthatóság mezsgyéje, amit ugyebár a jogszabályoknak meg kellene testesítenie. Bármikor módosulhat, és ne feledjük, hogy lesz egy választás, sőt jó esetben kettő is idén. Akkor pedig jól jöhet még a láthatatlanság, és a jó tőzsdés nem arra készül ami van, hanem arra is ami lehet.
Ráadásul a „Tőzsde barát” párt áll nyerésre. Emlékezzünk 1998-ra… (addig adómentes volt a tőzsdei jövedelem.)
De nehogy elkezdjünk politizálni.
Mighti nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-05, 07:53   #904 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 342
Gio már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Gio már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Mighti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ráadásul a „Tőzsde barát” párt áll nyerésre. Emlékezzünk 1998-ra… (addig adómentes volt a tőzsdei jövedelem.)
De nehogy elkezdjünk politizálni.
Mighti! Az mär soha nem lesz adomentes
Gio elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-05, 08:01   #905 (permalink)
Szenior tag

Mighti logója

Összes hozzászólás: 201
Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.Mighti elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Csak nehogy rátegyenek még egy lapáttal… Bármelyik pártban felmerülhet egy tőzsdei sikerkönyv olvasása után. Mert odáig nem jutnak el, hogy nem mindenki hozza a havi 1000% - ot.
És trendi lenne a szavazók előtt. Adózzanak a gazdagok!
Mighti nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-05, 08:02   #906 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
calen eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A scalpereket úgy tűnik sehol se szeretik. A legtöbb helyről hasonló sunyiságokkal üldözik el őket. Én végülis a FXCM-nél kötöttem ki. Ez se jó, de itt nincsenek megmagyarázhatatlan tüskék, késedelmes teljesülés, meg mininum stoptáv. Van helyette limitált pozícióméret és hektikus spread. Az EURUSD 2.2-2.5 pip között változik, ami elég zavaró méretű egy scalpernek. A mini számlán meg 0.1-1 lot között lehet méretezni a kötéseket. De mérlegelve az előnyöket és a hátrányokat még ez tűnt a "legjobbnak".
Ez a retail brókerek "átka".Viszont ha belegondolsz, nélkülük a kisspekik labdába sem rúgnának. Nézd meg az ECN brokiknál milyen tőkekövetelmények vannak, bár megjegyzem adnak is érte valamit. Náluk nem lesznek tüskék, és biztosan kiteszik a valós piacra a megbízást. Olcsóbbak is(általában), mert nem spreaddal dolgoznak. Viszont le kell tenni pár tízezer dollárt a számlára.....
Az sem véletlen, hogy egy amcsi brókernél 25000 usd alatt csak korlátozott daytrade van. Tudják ők azt, hogy miért.......
A retail nem rak korlátot, hivatalosan legalábbis nem majd megoldja másképpen. Egyébként van olyan aki le is írja, szerinte ki számít scalpernek és mivel sújtja, van aki meg úgy van vele, hogy majd megtudja az ügyfél, hogy mi számít annak.
Szóval tényleg úgy van vannak a rosszak meg a nem annyira rosszak. Szerintem az Alpari és az Oanda is a nem annyira rosszak közé tartozik, most függetlenül attól, hogy az Oanda nem fogad be számlákat, aminek mint írtam rebesgetik, hogy van oka.
Régi 2010-03-05, 08:15   #907 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Mighti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Csak nehogy rátegyenek még egy lapáttal… Bármelyik pártban felmerülhet egy tőzsdei sikerkönyv olvasása után. Mert odáig nem jutnak el, hogy nem mindenki hozza a havi 1000% - ot.
És trendi lenne a szavazók előtt. Adózzanak a gazdagok!
Ez nem politikai kérdés egyébként, hanem most van egyfajta trendáramlat, hogy a spekulációt korlátozni kell, gondolok itt például Amerikában a shortosok megregulázására. Bár most magam ellen beszélek, ennek azért van valami alapja, hiszen egy ország bedönthető ha bedöntik a pénzét. Megjegyzem, hogy azoknál az országoknál ez nem jellemző, ahol rendben mennek a dolgok. A reguláció kérdése ott érdekes, hogy valaki abszolút spekulációellenes, és úgy dönt, hogy na most leszámolok velük kerüljön bármibe, vagy szakértője a területnek és azt mondja, hogy kell egy egészséges egyensúly, és igyekszik mérlegelni a hatásokat ellenhatásokat és annak fényébe dönt. Sajnos 1998-ban először az első érvényesült, de később igazítottak rajta amikor látták, hogy ez nem oké. Egyébként minden politikai felhang nélkül, amikor megjelent Torgyán Doktor népünk nagy tanítómestere a tőzsdén, és azt mondta, hogy majd megvizsgáljuk, hogy miért mozognak itt az árfolyamok összevissza, már tudtam, hogy ajjaj....... De hát kell a cirkusz a népnek mint tudjuk.
Régi 2010-03-05, 11:41   #908 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 17
humor a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Mit is rebesgetnek az Oandával kapcsolatban?
humor nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-05, 11:54   #909 (permalink)
Tag

Hely: Jászberény
Összes hozzászólás: 60
Stockwalker a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Csak egy gyors kérdés, mennyivel jobb kondíciókkal rendelkezik egy ECN bróker egy retail ellen? Itt a költségekre gondolok csak, nem arra hogy egy ECN broki ki is viszi a piacra megbízást. Ugye retailnál spreadet kell fizetni, ECN-nél meg comission-t. Melyik a "drágább"?(most itt a minimális tőke nem lényeg)
Stockwalker nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-05, 12:30   #910 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
humor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Mit is rebesgetnek az Oandával kapcsolatban?
Hogy a S.E.C felügyelet alá szeretnének kerülni. Lehet, hogy ECN brókerek lennének legalábbis a nagyobb számlákat bevinnék. Na most viszont tudjuk, hogy az amcsi tőzsdefelügyelet eléggé keménykedik mostanság, szóval muszáj az Oandának virítani valamit. Ha ez valóban igaz akkor érthető lenne, hogy szűrnek az új számláknál. Persze lehet, hogy pletyka......
Régi 2010-03-05, 13:06   #911 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Stockwalker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Csak egy gyors kérdés, mennyivel jobb kondíciókkal rendelkezik egy ECN bróker egy retail ellen? Itt a költségekre gondolok csak, nem arra hogy egy ECN broki ki is viszi a piacra megbízást. Ugye retailnál spreadet kell fizetni, ECN-nél meg comission-t. Melyik a "drágább"?(most itt a minimális tőke nem lényeg)
Egy aktív daytradernek mindenképpen olcsóbb megfelelő tőkeellátottsággal. LOT méretben gondolkodva mondjuk 2 pip a spread a retailnál, EURUSD esetében, míg a comission akár fele-negyede is lehet.Ez sok mindentől függ, van aki sávosan határozza meg, vagy tőkétől függ...stb Ha mondjuk csak 25%-ot nyer és a daytrader megcsinál napi 10 kötést akkor a különbség 25 usd. Na ha ezt kivetíted egy évre az megvan vagy 5000 usd, ami azért nem kevés, mert talált pénz. Az Alparinál úgy van megoldva, hogy különböző számlacsomagok vannak és átjárhatóak. Legjobb a Pro, az már nem spreades.
De mondom, hogy mennyivel jár jobban az teljesen brókerfüggő.
Régi 2010-03-05, 15:20   #912 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 24
ványadt bácsi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

A BUOB elhelyezkedése nem tökéletes, viszont olyan erős napi és heti PPZ-ről fordult (ami fibo 61.8 is egyben), hogy hittem neki
2/3-át zártam, a többit futni hagyom.

kereskedes-de-hogyan-usdjpy.gif
ványadt bácsi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-05, 15:35   #913 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Gio már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Gio már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
ványadt bácsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A BUOB elhelyezkedése nem tökéletes, viszont olyan erős napi és heti PPZ-ről fordult (ami fibo 61.8 is egyben), hogy hittem neki
2/3-át zártam, a többit futni hagyom.

Csatolás 324
Ragyogo!

En is bennevagyok
Van még néhány szép példám a visszatesztelésből való kitörésről(az usdjpy nem az) Sajnos ezeken a grafkonokon most nincsenek jelölve a ppz-im, illetve a fontosabb szintjeim, mert amúgy másik gépet használok. De a lényeg azért látszik rajta
Jó kereskedést mindenkinek!
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-euraud.gif   kereskedes-de-hogyan-eursek.gif   kereskedes-de-hogyan-gbpaud.gif  

kereskedes-de-hogyan-usdjpy.gif  
Régi 2010-03-05, 18:01   #914 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 116
Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Yes! Ez jó kis nap !
Euraud- nál nálam még egy régen megrajzolt csatorna is megerősítést nyert.
Ennyi..
Köszi a löketet NFP!Az oandás chart nem késett a gyertyakijelzéssel nálam, jelentem.Az admiralos mt4 viszont nem bírta követni a gyors mozgást... hátha valakit érdekel.
Szerintem ez lehetett az ,amikor a gyertyák már mutatták előre az irányt. Beárazás?
Bár lehet, hogy elsülhetett volna a hírre fordítva is akár...? Ki tudja.. számit?

Üdv: Fxp
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-euraud.gif  
Fxpadavan nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-06, 01:02   #915 (permalink)
Új tag

Padavan logója

Hely: Vidék
Összes hozzászólás: 21
Padavan a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Sziasztok kérdezhetek?

Nekem most picit össze-vissza járnak a gondolataim amiket most olvasok hűha, szóval érdemes az Alpari-nál mikroszámlával kezdeni majd? A fő kérdés az amit beillesztek képet az első fekete karikánál száltam be és a másodiknál ki nyertem is egy keveset bár csak most még ugye demo-számlán. Kérdés jól rajzolgatok vonalakat és jól sejtem, hogy feketekörnél érdemes nyitni buy-ra és kiszálni a másodiknál, nekem bejött de kérdés érdemes-e így gondolkodni vagy merre fejlödjek még?
Valahol azt olvastam nem azért engedtek minket "kisembereket" közel a tüzhöz, hogy nekünk jó legyen bár aki jól csinálja és manuálisan kereskedik ügyesen az jól is járhat hosszútávon, hanem épülnek ám ránk komoly üzletek, gondolok itt a Fapturbótól a Megadroidon át az Yvibot-ig ha jóé írom-e szerencsétlen expertek nevét próbálgatom némelyiket de többet bukik mint nyer szóval sajna marad a manuális kereskedés muszály lesz nekem is erre fektetni a hangsulyt. Még egy kérdés tudom olvastam már itt valahol, de az alpari-nál mennyi a mikro számla minimum megnyitási összege?
Köszönöm előre is a válaszokat! Mindenkinek hosszú trade-eket!
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-eurusd.jpg  
Régi 2010-03-06, 10:50   #916 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Padavan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nekem most picit össze-vissza járnak a gondolataim amiket most olvasok hűha, szóval érdemes az Alpari-nál mikroszámlával kezdeni majd? A fő kérdés az amit beillesztek képet az első fekete karikánál száltam be és a másodiknál ki nyertem is egy keveset bár csak most még ugye demo-számlán. Kérdés jól rajzolgatok vonalakat és jól sejtem, hogy feketekörnél érdemes nyitni buy-ra és kiszálni a másodiknál, nekem bejött de kérdés érdemes-e így gondolkodni vagy merre fejlödjek még?

Még egy kérdés tudom olvastam már itt valahol, de az alpari-nál mennyi a mikro számla minimum megnyitási összege?
Köszönöm előre is a válaszokat! Mindenkinek hosszú trade-eket!

Az Alpari-s kérdéseidhez!
Nyilván bárhova mész érdemes a legkisebb számlával nyitnod. Ha az Alparinál akkor ott ez a micro. Hogy mennyivel lehet nyitni (egyébként 200 usd, ami borzasztóan kevés), azt három kattintásból megtudhatod az Alpari honlapjáról, szóval őszintén ez komolytalan kérdés.

A rajzodhoz. Ahogy látom, ott egy trendcsatornát rajzoltál fel. Értem én, hogy beléptél az első fekete karikánál és a másodiknál ki (persze csak ha jól értelmezem), de igazából mi volt a szignál amire beléptél? A trendvonal vagy a csatorna ott biztosan nem, mert ott még ezeket nem rajzolhattad be, mert nem volt mihez. Szóval mi volt a szignál? Hol volt a stop? Mi volt az elsődleges elméleti target? A másodlagos? Egy csomó kérdés ami nélkül megválaszolhatatlan, hogy jó irányba gondolkozol vagy sem!
Régi 2010-03-07, 08:50   #917 (permalink)
Új tag

Padavan logója

Alapbeállítás Na igen

Igen jól látod ezeket még nem tudom, csak max felismerem a trendcsatornát és akkor belépek. Amiket írtál hogy hiányoznak, na azokat még nem igazán ismerem fel. Szóval jó lenne valami kézzelfogható ahol ezeket megtanulhatom.
Legalább már tudom miknek kell utánnanézni köszönöm.
Szép hétvégét mindenkinek!
Régi 2010-03-07, 09:23   #918 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 414
StLui már nem kispályás.StLui már nem kispályás.StLui már nem kispályás.
Alapbeállítás

Szerintem Sidius először is arra gondolt, hogy itt még nem volt trendcsatorna sem amikor beléptél, tehát erre lett volna kiváncsi, hogy milyen jelre léptél be egyáltalán
StLui elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-07, 10:36   #919 (permalink)
Új tag

Padavan logója

Alapbeállítás Dow Elmélet

Találtam egy tőzsdei elemzést és ott voltak nagyon jó példák arra, hogy hogyan tudunk egy trend-et meghatározni és az alapján a második visszapatanás a trendvonalról az nekem megerősítés volt, a harmadik meg a kiszállási pont mert nagy álltalában utánna trendforduló jön. De nagyon szívesen alkalmaznám amit it is használtok ilyen PPz-ket meg signálokat csak sajnos nem találtam még itt a fórumban olyan ábrát amin egyértelműen megérteném és el tudnám sajátítani. Feltölteném azt a pdf.-et de több mint amit lehet így nem tudom.
További szép napot!
Régi 2010-03-07, 12:29   #920 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 414
StLui már nem kispályás.StLui már nem kispályás.StLui már nem kispályás.
Alapbeállítás

Sokan a Te álltalad jelölt első karikát még trendvonal második pontjának sem tekintenék, de tegyük fel, hogy az. Akkor csak miután behúztad ezt a trendvonalat akkor várhatod a következő érintést, hogy beszállj, de előtte illene érinteni az árfolyamnak a felső vonalát a csatornának.
Ezen a rajzon láthatóan utólag, kiszállás után lett behúzva ez a trendvonal egyébként, mert az első karikádnál hozzá sem ér a kanóchoz a csatorna alsó vonala, hanem a második karikához van illesztve.
StLui elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-07, 16:41   #921 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
Padavan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
De nagyon szívesen alkalmaznám amit it is használtok ilyen PPz-ket meg signálokat csak sajnos nem találtam még itt a fórumban olyan ábrát amin egyértelműen megérteném és el tudnám sajátítani.
Ezt hogy érted? A topik elején HWTrader mindent nagyon részletesen elmagyaráz, rengeteg ábrával, jelöléssel.
Régi 2010-03-08, 23:19   #922 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Canadai párokon volt ma belépési lehetőség, több-kevesebb sikerrel trend ellen, de egy D1-es sklapra mindenképpen. Illetve már tegnap.
Trendirányban pedig zászlók és korrekció-ellentrend letörések , nem teljesen szabályos beobbal.Ezt láttam.
Felrakom ezt az indikátort, nehogy valaki becsapja esetleg magát ,miközben nem forex major párokkal kereskedik. Így a charton is szem előtt van a spread.

Jó kereskedést!

Fxp
Csatolt fájl-ok
Fájl típus: zip SpreadIndicator.zip (608 Byte, 28 olvasás)
Régi 2010-03-09, 10:37   #923 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Üdv!

Eurjpy: Trendirány, trendvonal, gyertyajel. Tp1-et bátrabban raktam, de elérte szerencsére. Ha átküzdi magát 120-21-en még bármi lehet.

Eurgbp:0.9 visszateszt gyertyafölézárással , nem buob. Ebben nem vagyok benne ,most csak szabályos gyertyákra . Tp1 lassan meglesz.
Kissé szenvedek is miatta..
Fibot- ne nézzétek, az csak rajta maradt.

Jó kereskedést!

Fxp
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-eurjpy-0309.gif   kereskedes-de-hogyan-eurogbp-0309.gif  
Régi 2010-03-09, 10:55   #924 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Sorry ,pont a ppz-t nem jelöltem itt be! Látszik ,de azért bejelölöm...
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-eurojpy0309-ppz.gif  
Régi 2010-03-09, 18:03   #925 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Sorry ,pont a ppz-t nem jelöltem itt be! Látszik ,de azért bejelölöm...
Ez tenyleg szep FXP. En is az ilyen belepeseket szeretemerös trendiräny+ppz+eleg hely a "kibontakozäsra", + S/L:TP1 = 1:1
Bär jobbszeretem, ha a szignäl gyertya is kicsit meggyözöbb, de itt a körülmenyek tetszenek, es ismerve a pär mozgäsait az utobbi idöben, värhato volt a reakcio. Söt szerintem a 120-bol os ki fog törni nehäny napon belül...
EURGBP-nel szerintem nincs komoly szignäl, de a meredek trend mellette szol, es egy szep visszatesztelest lättunk pontosan fibo 61.8-ra, ami egybe esik egy "nagyon nagy" kerek szämmal(0,90000) es most kitörni lätszik a visszatesztelesböl, bär meg nem zärt..kicsit küzd meg az ellenällässal. Ennek ellenere nekem is tetszik, bär en meg värok kicsit a belepessel... szerintem szepen teljesit majd rövid idön belül es talän szep lehetöseg lesz egy hosszabb trendelesre majdnem fibo 161.8-ig.
Jo kereskedest!
Gio
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-eurgbp.gif  
Régi 2010-03-09, 19:07   #926 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Sziasztok

Eurjpy tényleg szép helyzet volt.

Eurgbp-n már előre vártam a fordulást 0.90000-ről, de mivel napin nem találtam signalt, lementem órásra, ahol egy Inside Bar jelzett . Az erős trendre való tekintettel TP2-n csak a pozi 1/3-át zártam, a maradékkal megvártam TP3-at. Így alakult:

kereskedes-de-hogyan-eurgbp.gif

Illetve usdsek-en, oldalazásban nyitottam egy gyors üss és fussra (fibo 61.8 + Pin), és bár divergencia is támogatta, TP1-en zártam a pozit.

kereskedes-de-hogyan-usdsek.gif
Régi 2010-03-10, 01:05   #927 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Sziasztok!

Gio: euraud-ot tartod még?

Ványadt Bácsi( ez a név..):
De rég nyitottam inside bar-ra..
Ha nem vagyok indiszkrét megkérdezhetem, hogy melyik brókercégél kereskedsz?
Scalpolni nem hinném, de daytrade-ben a későbbiekben gondolkodnék.Pont így ahogy Te is a tegnapi példádban.Jelentős szinteknél ,D1 irányában. Pontos belépőre,és csak nagyon szép jelekre .

Régi 2010-03-10, 06:36   #928 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok!

Gio: euraud-ot tartod még?

Ványadt Bácsi( ez a név..):
De rég nyitottam inside bar-ra..
Ha nem vagyok indiszkrét megkérdezhetem, hogy melyik brókercégél kereskedsz?
Scalpolni nem hinném, de daytrade-ben a későbbiekben gondolkodnék.Pont így ahogy Te is a tegnapi példádban.Jelentős szinteknél ,D1 irányában. Pontos belépőre,és csak nagyon szép jelekre .

Szia FXP.
En meg benne vagyok
Régi 2010-03-10, 08:13   #929 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Gio eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia FXP.
En meg benne vagyok
Ok! Mert szerintem az igazi móka nemrég kezdődött ,a letörés után.
Régi 2010-03-10, 08:26   #930 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Ok! Mert szerintem az igazi móka nemrég kezdődött ,a letörés után.
En is bizom meg benne, de szerintem nem ärt lassan ovatosan kezelni, mert meg 30-40 pip es szerintem jön a visszateszt.Ami akär lehet ujabb beszällo, de a mär +ban levö pozit biztos nem hagyom nyitva
GBPUSD hozza a töle megszokott szep teljesitmenyet
Meredek eses+visszatesztböl eröteljes kitöres+1,5000 felette erös "vedelem".
Üdv Gio
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-gbpusd.gif  
Régi 2010-03-10, 08:39   #931 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Hasonlokepp allok a gbpaud-al is. Elözö visszatesznel ami pinbar volt, ott is szepen teljesitett, bär ovatossagbol mär elöbb kint voltam, mint amit hozott, de sebaj, elegedett vagyok vele.Most ismet letört, bär akkor meg nem nyitottam, mert a pinbar eleg gyenge volt, värtam , hogy a következö napi gyertya igazoljon, de egy ellentetes pin lett.Ezert a lokälik aljat jelöltem ki kitöresre väro targetnek, amit aztän teljesitett is. Napközben nem nyitottam, värva, hogy a zäräs is megerösitsen, ezert csak a gyertya aljan nyitottam. Stop mär BE, nagy baj mär nem lehet A mai zäräst mindenkepp megvärom ilyen stoppal, hogy legyen eleg tere.Majd meglätom mi jön ki, es csak akkor ertekelem a toväbbiakat.
Üdv.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-gbpaud.gif  
Régi 2010-03-10, 13:27   #932 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

FXP!
En zärtam euraud-t.
Régi 2010-03-10, 17:03   #933 (permalink)
smk
Új tag

Összes hozzászólás: 20
smk már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.smk már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Egyébként a moneybookers az Alparival került szóba, nem az Oandával. Egyébként olvasni lehet külföldi fórumokon ezt azt, hogy miért vág vissza számlakérelmeket az Oanda, és nem csak tőlünk.
Egy kicsit off, de ha már szóbakerült megkérdezném, hogy hogyan lehet visszautalni pénzt brókercégtől a moneybookers számlámra?
smk nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-10, 17:07   #934 (permalink)
Új tag

Hely: Érd
Összes hozzászólás: 13
dobos a hírnévhez vezető út elején jár.
Cool Audjpy

Hellósztok!

Kíváncsi lennék a véleményetekre a kereskedésemmel kapcsolatosan.

Nos 3 szintet jelöltem meg a grafikonon.
alulról felfelé a következők

1. Stopp-loss
2. Belépés
3. Profit realizálás

A tegnapi szép pinbár hatására léptem be a piacra, mint utólag kiderült jó meglátásnak bizonyúlt (vagy csak a véletlen).

Kíváncsi lennék hogy ti ilyen belépési szignálra reagáltok e?
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-audjpy.gif  
dobos nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-10, 17:10   #935 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
smk eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Egy kicsit off, de ha már szóbakerült megkérdezném, hogy hogyan lehet visszautalni pénzt brókercégtől a moneybookers számlámra?
Melyik brókercégtől?
Régi 2010-03-10, 17:27   #936 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

[QUOTE=dobos;3260]Hellósztok!

Kíváncsi lennék a véleményetekre a kereskedésemmel kapcsolatosan.

Nos 3 szintet jelöltem meg a grafikonon.
alulról felfelé a következők

1. Stopp-loss
2. Belépés
3. Profit realizálás

A tegnapi szép pinbár hatására léptem be a piacra, mint utólag kiderült jó meglátásnak bizonyúlt (vagy csak a véletlen).

Szia Dobos!
Vigyäzz azzal a pinbarral, mert a szignäl nem csak maga a gyertya, hanem az elhelyezkedese is. A pinbar TRENDFORDITO jelzes, tehät forduloponton kell, hogy legyen. Ezt hivjuk swing high es swing low helyeknek. A te "pined" egy esö trend forduläsät jelezne egy also fordulo helyzetben. Na most itt epp emelkedö trend van, tehät nem ertelmezhetö szignälnak a gyertya. Erröl egyebkent rengeteg peldät es iräst talälsz itt HWT topicjäban, olvasd vegig.(a net is tele van vele, van is mär sok cim belinkelve ide is)
A mäsik, a PPZ. Nincs nälad jelölve, de pont a gyertya felett van egy erösebb ärforditö zona. Ezt kek sävval rajzoltam a grafikonon. Tehät ha a gyertya adott esetben szignälkent ertelmezhetö, akkor is mindig figyelni kell, hogy "hol van az elsö zona, ahol bajba kerülhetsz".Es ha ez közvetlen a gyertya felett van, az sokban lecsökkenti annak az eselyet, hogy ott ugy fognak a dolgok törtenni, ahogy azt mi szeretnenk.Nekünk meg az lenyeg, hogy a lehetö legtöbb esellyel rendelkezö helyzeteket keressük. Ha egyebkent megnezed a grafikonokat sok-sok "pin" gyertyät talälsz mindenfele helyzetben es nincs utäna semmi reakcio.Amiket viszont lokälis aljakon es csucsokon lätni, ott mär szep szämban hozza is a hozzä füzött remenyeket.Ha forditva csinälod, vagyis elöször megkeresed azokat a területeket, ahol trendfordito jelzeseket szeretnel lätni es ezeket jo elöre bejelölöd, akkor mär csak figyelni kell, hogy mikor alakul ki ott az, amire värsz.Es ami közötte van, azt ilyformän nem fogod felreertelmezni.
Üdv Gio
Régi 2010-03-10, 17:28   #937 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Ez lemaradt..
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-audjpy.gif  
Régi 2010-03-10, 17:41   #938 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
FXP!
En zärtam euraud-t.
Ok! Szintúgy ,eurjpy-nal egyetemben.
Régi 2010-03-10, 18:30   #939 (permalink)
smk
Új tag

smk már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.smk már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Melyik brókercégtől?
Jelenleg 2 brókercég érdekel, az Alpari, és FIO. Alparról írtad, hogy lehet vele visszautalni, FIOsoktól még senki sem kért ilyent az ügyintézőjük szerint... Gondolom, ha csak simán megadom a nemzetközi bankszámla számomat, akkor külföldi utalásként kezelik a dolgot, ugye? Megoldható egyáltalán tőlük a visszautalás, ha alapból nincsenek rálááva? (mint ahogy a saját számlámról is elvileg belföldi utalási díjakkal töltök pénzt a MB számlára)
Régi 2010-03-10, 19:41   #940 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Jelenleg 2 brókercég érdekel, az Alpari, és FIO. Alparról írtad, hogy lehet vele visszautalni, FIOsoktól még senki sem kért ilyent az ügyintézőjük szerint... Gondolom, ha csak simán megadom a nemzetközi bankszámla számomat, akkor külföldi utalásként kezelik a dolgot, ugye? Megoldható egyáltalán tőlük a visszautalás, ha alapból nincsenek rálááva? (mint ahogy a saját számlámról is elvileg belföldi utalási díjakkal töltök pénzt a MB számlára)
Nagyon egyszerű. Az MB-hez igényelsz egy bankkártyát, ha emlékezetem nem csal Mastercardot már lehet, és ahhoz már jár egy IBAN számlaszám is, ami ami tulajdonképpen az MB számlaszáma. Az a lényeg, hogy a közleménybe be kell írni az MB azonosítódat.
DE ha vársz még egy kicsit, akkor nemsokára elfogadják magánszemélytől is a sima MB számlát, csak még dolgoznak azon, hogy megfeleljenek a pénzmosás elleni jogszabályoknak. Ami egyébként hülyeség, mert annak az MB önmagában is megfelel, mert különben hogyan lenne FSA regulation alatt?

A FIO-t annyira nem ismerem!
Régi 2010-03-11, 09:12   #941 (permalink)
smk
Új tag

Alapbeállítás

Még egy pár kérdésem lenne Moneybookerssel kapcsolatban: nyitottam egy MB számlát USD alapon. Mikor, és mekkora devizakonverziós díjakra számíthatok a következő folyamatoknál?
1. Ftot utalok MB (USD) számlára
2. USDt utalok valamelyik bróker számlára
3. USDt utalok vissza az MB számlára
4. USDt utalok magyarországi saját deviza számlára
5. Ftot utalok magyarországi Ft számlára

Írnak valami 1.99%ot, meg olvastam valahol 0.4%ot is...
Jól sejtem hogy 1. és 5. esetben is levonnak 1.99%ot (tehát, hogy középárfolyam +/- 1.99% a vételi, és eladási árfolyamuk)?

Mégegyszer elnézést kérek az Offért, és kösöznöm a válaszokat!
üdv,
SMK
Régi 2010-03-11, 10:07   #942 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Még egy pár kérdésem lenne Moneybookerssel kapcsolatban: nyitottam egy MB számlát USD alapon. Mikor, és mekkora devizakonverziós díjakra számíthatok a következő folyamatoknál?
1. Ftot utalok MB (USD) számlára
2. USDt utalok valamelyik bróker számlára
3. USDt utalok vissza az MB számlára
4. USDt utalok magyarországi saját deviza számlára
5. Ftot utalok magyarországi Ft számlára

Írnak valami 1.99%ot, meg olvastam valahol 0.4%ot is...
Jól sejtem hogy 1. és 5. esetben is levonnak 1.99%ot (tehát, hogy középárfolyam +/- 1.99% a vételi, és eladási árfolyamuk)?

Mégegyszer elnézést kérek az Offért, és kösöznöm a válaszokat!
üdv,
SMK
Akkor a kérdéseidre sorban a válaszok:

1. MB pénzbetét 0 költségű, de a valutaváltás HUF-ról USD-ra a banktól függ tehát tőlük kell megkérdezni(MB-nél asszem a Commerzbank). Egy a lényeg, hogy mindig abban a devizanemben kell az utalást megtenni amivel reggeltél az MB-nél!
2. Itt mivel már USD-t utalsz, ha a brókernél a számlád is USD-ben vezetett váltásköltség nincs. Tehát fontos, hogy a brókernél és egyéb helyeken igyekezz a számláidat ugyanabban a devizanemben vezetni. Ha más a devizanem akkor a brókercégnek a bankja fogja az átváltást végezni, tehát a költséget ők tudják. Alpari esetén ez a Barclays Bank. Az MB költsége 1,8 euró ha pénzt veszel le a számládról.
3. MB költség 0. Ha a devizanemek egyeznek akkor átváltási költség 0. Asszem a pénzkivétel az Alparinál olyan 15 font körül van (amit naná, hogy bank nyel le ismét),
4. Nem teljesen érhető, hogy honnan akarsz utalni. Ha MB-ről akkor 1,8 euró az ő költségük, ha banknál vezetett devizaszámla is USD akkor 0 átváltási és banköltség.
5. Normál átutalási költség amennyi az indítóbanknál csapódik le(gőzöm sincs mennyi, mert bankfüggő), fogadó banknál 0.

Amúgy itt egy képecske, az MB költségekről.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-mbbeki.jpg  
Régi 2010-03-11, 16:41   #943 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
Judit a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok! Egyik ismerősöm ajánlotta ezt az oldalt, hogy ide tegyem ki ezt a linket http://kerdoivem.hu/kerdoiv/305628518/. Előrehozott érettségit teszek a nyáron gazdasági ismeretekből, és egy projekt munkát készítek a tőzsdéről. Ehhez készítettem egy kérdőívet, amit nagyon megköszönnék ha minél több tőzsdéhez értő személy töltene ki. Mindössze két perc az egész, sokat segítene a segítségetek! Előre is nagyon szépen köszönöm!!! Judit
Judit nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-11, 17:04   #944 (permalink)
smk
Új tag

Alapbeállítás

"4. Nem teljesen érhető, hogy honnan akarsz utalni. Ha MB-ről akkor 1,8 euró az ő költségük, ha banknál vezetett devizaszámla is USD akkor 0 átváltási és banköltség."
Igen ez esetben az MBről akarok utalni egy magyarországi USD deviza számlára.
Az MB felületen a withdraw fülön kattintgatva a következő üzenettel találkoztam:
Withdrawal requests are always carried out in HUF.
Nem lehet, hogy ebben az esetben szépen átváltják Ftra az USDmet, átutalják, a bankom meg szépen visszaváltja USDre, és jól lenyúlnak tőlem a bankok 3-4%ot?
Régi 2010-03-11, 18:58   #945 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
"4. Nem teljesen érhető, hogy honnan akarsz utalni. Ha MB-ről akkor 1,8 euró az ő költségük, ha banknál vezetett devizaszámla is USD akkor 0 átváltási és banköltség."
Igen ez esetben az MBről akarok utalni egy magyarországi USD deviza számlára.
Az MB felületen a withdraw fülön kattintgatva a következő üzenettel találkoztam:
Withdrawal requests are always carried out in HUF.
Nem lehet, hogy ebben az esetben szépen átváltják Ftra az USDmet, átutalják, a bankom meg szépen visszaváltja USDre, és jól lenyúlnak tőlem a bankok 3-4%ot?
Hát az a bankoktól simán kitelik bármi. Egyébként gyanítom, hogy mivel az MB-nek a Commerzbanknál van számlája, a dolog valahogy úgy történik, hogy elutalod a forintot a bankjának aki konvertálja USD-re. Annak tuti, hogy van költsége, mivel az átváltás nem ingyenes tevékenység. Visszafelé szintén ő konvertálhat, és már forintot utal a te számládra! Hogy ezek a költségek mennyibe fájnak azt nem tudom, de javasolom menj be a bankodba és kérdezz rá a folyamatokra és, hogy ki milyen költséget dob rá. Én nem nagyon ismerem a magyar banki költségeket mert bár a Citinél van számlám, de azt se Magyarországon nyitottam. No persze ők sem jobbak a "Deákné vásznánál", ahogy mondani szokás. Csak azért választottam őket, mert a Citigroupot tényleg ismerik a világon mindenhol. Az OTP-t szerintem már Ausztriában sem nagyon ismerik!
Régi 2010-03-12, 11:29   #946 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 213
willow már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.willow már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.willow már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Kedves Judit, szerintem ez egy nagy átvágás volt. Merthogy ez nem a te személyes szükségleteidre kellett, az tuti. na de mindegy.
willow nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-12, 12:45   #947 (permalink)
Tag

Lackok logója

Összes hozzászólás: 85
Lackok a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Rögtön az elején név, lakcím....hmmmmm
Lackok nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-03-12, 17:38   #948 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Figyeljétek 4H-n a GBPUSD-t, mert 1,5200 körzete kemény ellenállásnak tűnik. A héten már próbálkozott vele, de lepattant. Ha most is lejön és szép nyomot hagy maga után(érts: gyertyát), akkor van esély egy jó sortra. Első hullámban ugyan nem fog sokat adni, olyan 1,5130 körül lehet, de ha megcsinálja 1,5100 jöhet. Persze sok idő van még este kilencig mire kiderül milyen gyertya lesz.
A másik az arany amit a 1100,00 fogott meg éppen. Már csak valami jó figura kellene hozzá, de az majd hétfőn lesz érdekes szerintem. 4H-n csináltam már rajta egy boltot, igaz csak 34 pippet hozott mivel take 1 után kiütésre kerültem.
Ami ma még jó volt, persze már csak múlt idő de tanúságos ha van kedvetek nézzétek meg, az USDJPY. Óráson tradeltem miután 91,00-ról visszapattant és csinált egy szép nagy elnyelőt négykor. Na mondom téged nekem teremtettek, és rá is tenyereltem a sellre. Kiszálltam 90,40-nél mert sűrűsödött a helyzet, meg aztán péntek is van és nem akarok hétvégére semmit tartani.
Az EURUSD is megkeserítette a longosokat 1,3800 körzetében. Pedig megpörgették ma délelőtt, de a hétre szerintem már pihi.
Régi 2010-03-12, 19:22   #949 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Figyeljétek 4H-n a GBPUSD-t, mert 1,5200 körzete kemény ellenállásnak tűnik. A héten már próbálkozott vele, de lepattant. Ha most is lejön és szép nyomot hagy maga után(érts: gyertyát), akkor van esély egy jó sortra. Első hullámban ugyan nem fog sokat adni, olyan 1,5130 körül lehet, de ha megcsinálja 1,5100 jöhet. Persze sok idő van még este kilencig mire kiderül milyen gyertya lesz.
A másik az arany amit a 1100,00 fogott meg éppen. Már csak valami jó figura kellene hozzá, de az majd hétfőn lesz érdekes szerintem. 4H-n csináltam már rajta egy boltot, igaz csak 34 pippet hozott mivel take 1 után kiütésre kerültem.
Ami ma még jó volt, persze már csak múlt idő de tanúságos ha van kedvetek nézzétek meg, az USDJPY. Óráson tradeltem miután 91,00-ról visszapattant és csinált egy szép nagy elnyelőt négykor. Na mondom téged nekem teremtettek, és rá is tenyereltem a sellre. Kiszálltam 90,40-nél mert sűrűsödött a helyzet, meg aztán péntek is van és nem akarok hétvégére semmit tartani.
Az EURUSD is megkeserítette a longosokat 1,3800 körzetében. Pedig megpörgették ma délelőtt, de a hétre szerintem már pihi.
GBPUSD szerintem is jo lehet, bár en csak napin követem.Jövö héten el tudok képzelni egy short lehetőséget. A másik, ami felkeltette a figyelmemet, az USDCAD, ami hosszabb oldalazásában kialakított viszintes csatornábol készül kitörni.Rendesen 200 MA alatt, és a 4-én kialakult kisebb elnyelő is ezt sejtette, bár az belépési szignálnak nem volt jó, de a figyelmemet felkeltette, hogy hátha most sikerül áttörni az 1.0200-at. Nem árt rá odafigyelni
Jó hétvégét mindenkinek:
Gio
Régi 2010-03-12, 19:32   #950 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
GBPUSD szerintem is jo lehet, bár en csak napin követem.Jövö héten el tudok képzelni egy short lehetőséget. A másik, ami felkeltette a figyelmemet, az USDCAD, ami hosszabb oldalazásában kialakított viszintes csatornábol készül kitörni.Rendesen 200 MA alatt, és a 4-én kialakult kisebb elnyelő is ezt sejtette, bár az belépési szignálnak nem volt jó, de a figyelmemet felkeltette, hogy hátha most sikerül áttörni az 1.0200-at. Nem árt rá odafigyelni
Jó hétvégét mindenkinek:
Gio
Grafikon hozzá
Üdv.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-usdcad.gif  
Válaszol

Címkék
Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 2 (0 tag és 2 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Partnereink
InvestStationWeb
Hírbróker - A tőzsdejáték
Opcioguru.com
tozsde.lap.hu - tőzsdei linkgyűjtemény Ingatlan

A pontos idő 12:29 , a GMT +1 időzóna szerint.