| Tőzsde Fórum |
|
|
#901 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 557
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
![]() Egyébként a moneybookers az Alparival került szóba, nem az Oandával. Egyébként olvasni lehet külföldi fórumokon ezt azt, hogy miért vág vissza számlakérelmeket az Oanda, és nem csak tőlünk.
|
|
|
|
#902 (permalink) |
|
Tag
|
A scalpereket úgy tűnik sehol se szeretik. A legtöbb helyről hasonló sunyiságokkal üldözik el őket. Én végülis a FXCM-nél kötöttem ki. Ez se jó, de itt nincsenek megmagyarázhatatlan tüskék, késedelmes teljesülés, meg mininum stoptáv. Van helyette limitált pozícióméret és hektikus spread. Az EURUSD 2.2-2.5 pip között változik, ami elég zavaró méretű egy scalpernek. A mini számlán meg 0.1-1 lot között lehet méretezni a kötéseket. De mérlegelve az előnyöket és a hátrányokat még ez tűnt a "legjobbnak".
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#903 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 201
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
De nehogy elkezdjünk politizálni.
|
|
|
|
|
|
|
#905 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 201
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Csak nehogy rátegyenek még egy lapáttal… Bármelyik pártban felmerülhet egy tőzsdei sikerkönyv olvasása után.
Mert odáig nem jutnak el, hogy nem mindenki hozza a havi 1000% - ot.És trendi lenne a szavazók előtt. Adózzanak a gazdagok! |
|
|
|
|
|
#906 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Az sem véletlen, hogy egy amcsi brókernél 25000 usd alatt csak korlátozott daytrade van. Tudják ők azt, hogy miért....... A retail nem rak korlátot, hivatalosan legalábbis nem majd megoldja másképpen. Egyébként van olyan aki le is írja, szerinte ki számít scalpernek és mivel sújtja, van aki meg úgy van vele, hogy majd megtudja az ügyfél, hogy mi számít annak. Szóval tényleg úgy van vannak a rosszak meg a nem annyira rosszak. Szerintem az Alpari és az Oanda is a nem annyira rosszak közé tartozik, most függetlenül attól, hogy az Oanda nem fogad be számlákat, aminek mint írtam rebesgetik, hogy van oka.
|
|
|
|
#907 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
De hát kell a cirkusz a népnek mint tudjuk.
|
|
|
|
#909 (permalink) |
|
Tag
Hely: Jászberény
Összes hozzászólás: 60
Hírnév szint: 2 ![]() |
Csak egy gyors kérdés, mennyivel jobb kondíciókkal rendelkezik egy ECN bróker egy retail ellen? Itt a költségekre gondolok csak, nem arra hogy egy ECN broki ki is viszi a piacra megbízást. Ugye retailnál spreadet kell fizetni, ECN-nél meg comission-t. Melyik a "drágább"?(most itt a minimális tőke nem lényeg)
|
|
|
|
|
|
#910 (permalink) |
|
Szenior tag
Hogy a S.E.C felügyelet alá szeretnének kerülni. Lehet, hogy ECN brókerek lennének legalábbis a nagyobb számlákat bevinnék. Na most viszont tudjuk, hogy az amcsi tőzsdefelügyelet eléggé keménykedik mostanság, szóval muszáj az Oandának virítani valamit. Ha ez valóban igaz akkor érthető lenne, hogy szűrnek az új számláknál. Persze lehet, hogy pletyka......
|
|
|
#911 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
De mondom, hogy mennyivel jár jobban az teljesen brókerfüggő.
|
|
|
|
#913 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 342
Hírnév szint: 1 ![]() ![]() |
Idézet:
En is bennevagyok ![]() Van még néhány szép példám a visszatesztelésből való kitörésről(az usdjpy nem az) Sajnos ezeken a grafkonokon most nincsenek jelölve a ppz-im, illetve a fontosabb szintjeim, mert amúgy másik gépet használok. De a lényeg azért látszik rajta ![]() Jó kereskedést mindenkinek! |
|
|
|
|
|
|
#914 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 116
Sziasztok!
Yes! Ez jó kis nap ! Euraud- nál nálam még egy régen megrajzolt csatorna is megerősítést nyert. Ennyi.. Köszi a löketet NFP!Az oandás chart nem késett a gyertyakijelzéssel nálam, jelentem.Az admiralos mt4 viszont nem bírta követni a gyors mozgást... hátha valakit érdekel. Szerintem ez lehetett az ,amikor a gyertyák már mutatták előre az irányt. Beárazás? Bár lehet, hogy elsülhetett volna a hírre fordítva is akár...? Ki tudja.. számit? ![]() Üdv: Fxp |
|
|
|
|
|
#915 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Vidék
Összes hozzászólás: 21
Hírnév szint: 1 ![]() |
Nekem most picit össze-vissza járnak a gondolataim amiket most olvasok hűha, szóval érdemes az Alpari-nál mikroszámlával kezdeni majd? A fő kérdés az amit beillesztek képet az első fekete karikánál száltam be és a másodiknál ki nyertem is egy keveset bár csak most még ugye demo-számlán. Kérdés jól rajzolgatok vonalakat és jól sejtem, hogy feketekörnél érdemes nyitni buy-ra és kiszálni a másodiknál, nekem bejött de kérdés érdemes-e így gondolkodni vagy merre fejlödjek még?
Valahol azt olvastam nem azért engedtek minket "kisembereket" közel a tüzhöz, hogy nekünk jó legyen bár aki jól csinálja és manuálisan kereskedik ügyesen az jól is járhat hosszútávon, hanem épülnek ám ránk komoly üzletek, gondolok itt a Fapturbótól a Megadroidon át az Yvibot-ig ha jóé írom-e szerencsétlen expertek nevét próbálgatom némelyiket de többet bukik mint nyer szóval sajna marad a manuális kereskedés muszály lesz nekem is erre fektetni a hangsulyt. Még egy kérdés tudom olvastam már itt valahol, de az alpari-nál mennyi a mikro számla minimum megnyitási összege? Köszönöm előre is a válaszokat! Mindenkinek hosszú trade-eket!
|
|
|
#916 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Az Alpari-s kérdéseidhez! Nyilván bárhova mész érdemes a legkisebb számlával nyitnod. Ha az Alparinál akkor ott ez a micro. Hogy mennyivel lehet nyitni (egyébként 200 usd, ami borzasztóan kevés), azt három kattintásból megtudhatod az Alpari honlapjáról, szóval őszintén ez komolytalan kérdés. A rajzodhoz. Ahogy látom, ott egy trendcsatornát rajzoltál fel. Értem én, hogy beléptél az első fekete karikánál és a másodiknál ki (persze csak ha jól értelmezem), de igazából mi volt a szignál amire beléptél? A trendvonal vagy a csatorna ott biztosan nem, mert ott még ezeket nem rajzolhattad be, mert nem volt mihez. Szóval mi volt a szignál? Hol volt a stop? Mi volt az elsődleges elméleti target? A másodlagos? Egy csomó kérdés ami nélkül megválaszolhatatlan, hogy jó irányba gondolkozol vagy sem!
|
|
|
|
#917 (permalink) |
|
Új tag
Igen jól látod ezeket még nem tudom, csak max felismerem a trendcsatornát és akkor belépek. Amiket írtál hogy hiányoznak, na azokat még nem igazán ismerem fel. Szóval jó lenne valami kézzelfogható ahol ezeket megtanulhatom.
Legalább már tudom miknek kell utánnanézni köszönöm. Szép hétvégét mindenkinek!
|
|
|
#919 (permalink) |
|
Új tag
Találtam egy tőzsdei elemzést és ott voltak nagyon jó példák arra, hogy hogyan tudunk egy trend-et meghatározni és az alapján a második visszapatanás a trendvonalról az nekem megerősítés volt, a harmadik meg a kiszállási pont mert nagy álltalában utánna trendforduló jön. De nagyon szívesen alkalmaznám amit it is használtok ilyen PPz-ket meg signálokat csak sajnos nem találtam még itt a fórumban olyan ábrát amin egyértelműen megérteném és el tudnám sajátítani. Feltölteném azt a pdf.-et de több mint amit lehet így nem tudom.
További szép napot!
|
|
|
#920 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 414
Hírnév szint: 1 ![]() ![]() ![]() |
Sokan a Te álltalad jelölt első karikát még trendvonal második pontjának sem tekintenék, de tegyük fel, hogy az. Akkor csak miután behúztad ezt a trendvonalat akkor várhatod a következő érintést, hogy beszállj, de előtte illene érinteni az árfolyamnak a felső vonalát a csatornának.
Ezen a rajzon láthatóan utólag, kiszállás után lett behúzva ez a trendvonal egyébként, mert az első karikádnál hozzá sem ér a kanóchoz a csatorna alsó vonala, hanem a második karikához van illesztve. |
|
|
|
|
|
#922 (permalink) |
|
Szenior tag
Sziasztok!
Canadai párokon volt ma belépési lehetőség, több-kevesebb sikerrel trend ellen, de egy D1-es sklapra mindenképpen. Illetve már tegnap. Trendirányban pedig zászlók és korrekció-ellentrend letörések , nem teljesen szabályos beobbal.Ezt láttam. Felrakom ezt az indikátort, nehogy valaki becsapja esetleg magát ,miközben nem forex major párokkal kereskedik. Így a charton is szem előtt van a spread. Jó kereskedést! Fxp |
|
|
|
|
|
#923 (permalink) |
|
Szenior tag
Üdv!
Eurjpy: Trendirány, trendvonal, gyertyajel. Tp1-et bátrabban raktam, de elérte szerencsére. Ha átküzdi magát 120-21-en még bármi lehet. Eurgbp:0.9 visszateszt gyertyafölézárással , nem buob. Ebben nem vagyok benne ,most csak szabályos gyertyákra . Tp1 lassan meglesz. Kissé szenvedek is miatta.. ![]() Fibot- ne nézzétek, az csak rajta maradt. Jó kereskedést! Fxp |
|
|
|
|
|
#925 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
erös trendiräny+ppz+eleg hely a "kibontakozäsra", + S/L:TP1 = 1:1Bär jobbszeretem, ha a szignäl gyertya is kicsit meggyözöbb, de itt a körülmenyek tetszenek, es ismerve a pär mozgäsait az utobbi idöben, värhato volt a reakcio. Söt szerintem a 120-bol os ki fog törni nehäny napon belül... EURGBP-nel szerintem nincs komoly szignäl, de a meredek trend mellette szol, es egy szep visszatesztelest lättunk pontosan fibo 61.8-ra, ami egybe esik egy "nagyon nagy" kerek szämmal(0,90000) es most kitörni lätszik a visszatesztelesböl, bär meg nem zärt..kicsit küzd meg az ellenällässal. Ennek ellenere nekem is tetszik, bär en meg värok kicsit a belepessel... szerintem szepen teljesit majd rövid idön belül es talän szep lehetöseg lesz egy hosszabb trendelesre majdnem fibo 161.8-ig.Jo kereskedest! Gio |
|
|
|
|
|
|
#926 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 24
Sziasztok
![]() Eurjpy tényleg szép helyzet volt. Eurgbp-n már előre vártam a fordulást 0.90000-ről, de mivel napin nem találtam signalt, lementem órásra, ahol egy Inside Bar jelzett . Az erős trendre való tekintettel TP2-n csak a pozi 1/3-át zártam, a maradékkal megvártam TP3-at. Így alakult:![]() Illetve usdsek-en, oldalazásban nyitottam egy gyors üss és fussra (fibo 61.8 + Pin), és bár divergencia is támogatta, TP1-en zártam a pozit.
|
|
|
|
|
|
#927 (permalink) |
|
Szenior tag
Sziasztok!
Gio: euraud-ot tartod még? Ványadt Bácsi ( ez a név..):De rég nyitottam inside bar-ra.. Ha nem vagyok indiszkrét megkérdezhetem, hogy melyik brókercégél kereskedsz? Scalpolni nem hinném, de daytrade-ben a későbbiekben gondolkodnék.Pont így ahogy Te is a tegnapi példádban.Jelentős szinteknél ,D1 irányában. Pontos belépőre,és csak nagyon szép jelekre . Üdv: Fxp |
|
|
|
|
|
#928 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
En meg benne vagyok
|
|
|
|
|
|
|
#930 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() GBPUSD hozza a töle megszokott szep teljesitmenyet ![]() Meredek eses+visszatesztböl eröteljes kitöres+1,5000 felette erös "vedelem". ![]() Üdv Gio |
|
|
|
|
|
|
#931 (permalink) |
|
Szenior tag
Hasonlokepp allok a gbpaud-al is. Elözö visszatesznel ami pinbar volt, ott is szepen teljesitett, bär ovatossagbol mär elöbb kint voltam, mint amit hozott, de sebaj, elegedett vagyok vele.Most ismet letört, bär akkor meg nem nyitottam, mert a pinbar eleg gyenge volt, värtam , hogy a következö napi gyertya igazoljon, de egy ellentetes pin lett.Ezert a lokälik aljat jelöltem ki kitöresre väro targetnek, amit aztän teljesitett is. Napközben nem nyitottam, värva, hogy a zäräs is megerösitsen, ezert csak a gyertya aljan nyitottam. Stop mär BE, nagy baj mär nem lehet
A mai zäräst mindenkepp megvärom ilyen stoppal, hogy legyen eleg tere.Majd meglätom mi jön ki, es csak akkor ertekelem a toväbbiakat.Üdv. |
|
|
|
|
|
#934 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Érd
Összes hozzászólás: 13
Hellósztok!
Kíváncsi lennék a véleményetekre a kereskedésemmel kapcsolatosan. Nos 3 szintet jelöltem meg a grafikonon. alulról felfelé a következők 1. Stopp-loss 2. Belépés 3. Profit realizálás A tegnapi szép pinbár hatására léptem be a piacra, mint utólag kiderült jó meglátásnak bizonyúlt (vagy csak a véletlen). Kíváncsi lennék hogy ti ilyen belépési szignálra reagáltok e? |
|
|
|
|
|
#936 (permalink) |
|
Szenior tag
[QUOTE=dobos;3260]Hellósztok!
Kíváncsi lennék a véleményetekre a kereskedésemmel kapcsolatosan. Nos 3 szintet jelöltem meg a grafikonon. alulról felfelé a következők 1. Stopp-loss 2. Belépés 3. Profit realizálás A tegnapi szép pinbár hatására léptem be a piacra, mint utólag kiderült jó meglátásnak bizonyúlt (vagy csak a véletlen). Szia Dobos! Vigyäzz azzal a pinbarral, mert a szignäl nem csak maga a gyertya, hanem az elhelyezkedese is. A pinbar TRENDFORDITO jelzes, tehät forduloponton kell, hogy legyen. Ezt hivjuk swing high es swing low helyeknek. A te "pined" egy esö trend forduläsät jelezne egy also fordulo helyzetben. Na most itt epp emelkedö trend van, tehät nem ertelmezhetö szignälnak a gyertya. Erröl egyebkent rengeteg peldät es iräst talälsz itt HWT topicjäban, olvasd vegig.(a net is tele van vele, van is mär sok cim belinkelve ide is) A mäsik, a PPZ. Nincs nälad jelölve, de pont a gyertya felett van egy erösebb ärforditö zona. Ezt kek sävval rajzoltam a grafikonon. Tehät ha a gyertya adott esetben szignälkent ertelmezhetö, akkor is mindig figyelni kell, hogy "hol van az elsö zona, ahol bajba kerülhetsz".Es ha ez közvetlen a gyertya felett van, az sokban lecsökkenti annak az eselyet, hogy ott ugy fognak a dolgok törtenni, ahogy azt mi szeretnenk.Nekünk meg az lenyeg, hogy a lehetö legtöbb esellyel rendelkezö helyzeteket keressük. Ha egyebkent megnezed a grafikonokat sok-sok "pin" gyertyät talälsz mindenfele helyzetben es nincs utäna semmi reakcio.Amiket viszont lokälis aljakon es csucsokon lätni, ott mär szep szämban hozza is a hozzä füzött remenyeket.Ha forditva csinälod, vagyis elöször megkeresed azokat a területeket, ahol trendfordito jelzeseket szeretnel lätni es ezeket jo elöre bejelölöd, akkor mär csak figyelni kell, hogy mikor alakul ki ott az, amire värsz.Es ami közötte van, azt ilyformän nem fogod felreertelmezni. ![]() Üdv Gio |
|
|
|
|
|
#939 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 20
Jelenleg 2 brókercég érdekel, az Alpari, és FIO. Alparról írtad, hogy lehet vele visszautalni, FIOsoktól még senki sem kért ilyent az ügyintézőjük szerint... Gondolom, ha csak simán megadom a nemzetközi bankszámla számomat, akkor külföldi utalásként kezelik a dolgot, ugye? Megoldható egyáltalán tőlük a visszautalás, ha alapból nincsenek rálááva? (mint ahogy a saját számlámról is elvileg belföldi utalási díjakkal töltök pénzt a MB számlára)
|
|
|
|
|
|
#940 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
DE ha vársz még egy kicsit, akkor nemsokára elfogadják magánszemélytől is a sima MB számlát, csak még dolgoznak azon, hogy megfeleljenek a pénzmosás elleni jogszabályoknak. Ami egyébként hülyeség, mert annak az MB önmagában is megfelel, mert különben hogyan lenne FSA regulation alatt? A FIO-t annyira nem ismerem!
|
|
|
|
#941 (permalink) |
|
Új tag
Még egy pár kérdésem lenne Moneybookerssel kapcsolatban: nyitottam egy MB számlát USD alapon. Mikor, és mekkora devizakonverziós díjakra számíthatok a következő folyamatoknál?
1. Ftot utalok MB (USD) számlára 2. USDt utalok valamelyik bróker számlára 3. USDt utalok vissza az MB számlára 4. USDt utalok magyarországi saját deviza számlára 5. Ftot utalok magyarországi Ft számlára Írnak valami 1.99%ot, meg olvastam valahol 0.4%ot is... Jól sejtem hogy 1. és 5. esetben is levonnak 1.99%ot (tehát, hogy középárfolyam +/- 1.99% a vételi, és eladási árfolyamuk)? Mégegyszer elnézést kérek az Offért, és kösöznöm a válaszokat! üdv, SMK |
|
|
|
|
|
#942 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
1. MB pénzbetét 0 költségű, de a valutaváltás HUF-ról USD-ra a banktól függ tehát tőlük kell megkérdezni(MB-nél asszem a Commerzbank). Egy a lényeg, hogy mindig abban a devizanemben kell az utalást megtenni amivel reggeltél az MB-nél! 2. Itt mivel már USD-t utalsz, ha a brókernél a számlád is USD-ben vezetett váltásköltség nincs. Tehát fontos, hogy a brókernél és egyéb helyeken igyekezz a számláidat ugyanabban a devizanemben vezetni. Ha más a devizanem akkor a brókercégnek a bankja fogja az átváltást végezni, tehát a költséget ők tudják. Alpari esetén ez a Barclays Bank. Az MB költsége 1,8 euró ha pénzt veszel le a számládról. 3. MB költség 0. Ha a devizanemek egyeznek akkor átváltási költség 0. Asszem a pénzkivétel az Alparinál olyan 15 font körül van (amit naná, hogy bank nyel le ismét), 4. Nem teljesen érhető, hogy honnan akarsz utalni. Ha MB-ről akkor 1,8 euró az ő költségük, ha banknál vezetett devizaszámla is USD akkor 0 átváltási és banköltség. 5. Normál átutalási költség amennyi az indítóbanknál csapódik le(gőzöm sincs mennyi, mert bankfüggő), fogadó banknál 0. Amúgy itt egy képecske, az MB költségekről.
|
|
|
|
#943 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok! Egyik ismerősöm ajánlotta ezt az oldalt, hogy ide tegyem ki ezt a linket http://kerdoivem.hu/kerdoiv/305628518/. Előrehozott érettségit teszek a nyáron gazdasági ismeretekből, és egy projekt munkát készítek a tőzsdéről. Ehhez készítettem egy kérdőívet, amit nagyon megköszönnék ha minél több tőzsdéhez értő személy töltene ki. Mindössze két perc az egész, sokat segítene a segítségetek! Előre is nagyon szépen köszönöm!!! Judit
|
|
|
|
|
|
#944 (permalink) |
|
Új tag
"4. Nem teljesen érhető, hogy honnan akarsz utalni. Ha MB-ről akkor 1,8 euró az ő költségük, ha banknál vezetett devizaszámla is USD akkor 0 átváltási és banköltség."
Igen ez esetben az MBről akarok utalni egy magyarországi USD deviza számlára. Az MB felületen a withdraw fülön kattintgatva a következő üzenettel találkoztam: Withdrawal requests are always carried out in HUF. Nem lehet, hogy ebben az esetben szépen átváltják Ftra az USDmet, átutalják, a bankom meg szépen visszaváltja USDre, és jól lenyúlnak tőlem a bankok 3-4%ot? |
|
|
|
|
|
#945 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
#948 (permalink) |
|
Szenior tag
Figyeljétek 4H-n a GBPUSD-t, mert 1,5200 körzete kemény ellenállásnak tűnik. A héten már próbálkozott vele, de lepattant. Ha most is lejön és szép nyomot hagy maga után(érts: gyertyát), akkor van esély egy jó sortra. Első hullámban ugyan nem fog sokat adni, olyan 1,5130 körül lehet, de ha megcsinálja 1,5100 jöhet. Persze sok idő van még este kilencig mire kiderül milyen gyertya lesz.
A másik az arany amit a 1100,00 fogott meg éppen. Már csak valami jó figura kellene hozzá, de az majd hétfőn lesz érdekes szerintem. 4H-n csináltam már rajta egy boltot, igaz csak 34 pippet hozott mivel take 1 után kiütésre kerültem. Ami ma még jó volt, persze már csak múlt idő de tanúságos ha van kedvetek nézzétek meg, az USDJPY. Óráson tradeltem miután 91,00-ról visszapattant és csinált egy szép nagy elnyelőt négykor. Na mondom téged nekem teremtettek, és rá is tenyereltem a sellre. Kiszálltam 90,40-nél mert sűrűsödött a helyzet, meg aztán péntek is van és nem akarok hétvégére semmit tartani. Az EURUSD is megkeserítette a longosokat 1,3800 körzetében. Pedig megpörgették ma délelőtt, de a hétre szerintem már pihi.
|
|
|
#949 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Jó hétvégét mindenkinek: Gio |
|