| Tőzsde Fórum |
|
|
#1301 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
#1303 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Bár azokat már asszem lekaszabolta tanítványom Darth Vader!
|
|
|
|
#1304 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 61
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
Nem egészen biztos, hogy beléphetek a tanodában, mert mindig van egy kis gondom a PIPekkel. Pedig utána olvastam ![]() Valahogy nekem 1 tizedessel több jön ki - nem úgy volt, hogy hátulról számolva 1 tizedes 1 PIP? Akkor miért nem 384 a nyereség? Elnézést a kérdésért
|
|
|
|
|
|
|
#1305 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
1.48739 > 1,4874 1.48355 > 1,4836 Ez így 38 pip ha nem kerekítesz akkor 38,4.
|
|
|
|
#1307 (permalink) |
|
Szenior tag
|
|
|
#1308 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 466
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() |
Én is dobok fel egy grafit, ami talán jobban jellemző erre a topicra. Egyébként eur szerintem is short, usd viszont erősödni látszik, kérdés ez mennyire igazi...
a grafikonon napos chart látható usddkk-ról. Az elmúlt 2 hétben egy erős visszatezstet láttunk a korábbi oldalazás utáni emelkedő trend fibo61.8-áig, ill. napi ppz-ig. Most egy BUOB-ral zárt, ami talán fordulót jelez. Még nem mertem nyitni rá, mert nem valami erős az a dollár mostanság. Mindenképp várok még megerősítésre napon belül is... Hogy látjátok? Itt megragadom az alkalmat, hogy feltegyem a kérdést: Mi van veled HWTrader? Régen olvashattunk tőled Én nem sértődnék meg, ha ez nem így lenne![]() Gio |
|
|
|
|
|
#1309 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
ilyenkor ezt hogyan értelmezzük? mert emelett ha jol tudom, a lefelé gap az bearish jelzés. Viszont szépen visszajött és fölötte zárt.Gio |
|
|
|
|
|
|
#1310 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Gio |
|
|
|
|
|
|
#1311 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
GBPUSD hol volt gap?
|
|
|
|
#1313 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Például GBPUSD 06.18-án a high 1,4886 a low 1,4770 vagyis az előbbi felett és az utóbbi alatt történő nyitásnál beszélhetünk gapról. Hol nyitott 06.21-én? az Open 1,4854-nél volt azaz belül volt a két értéken. Nem volt gap. Gap volt a páron 06.07-én amit utána vissza is zárt. Miért? Azért mert 06.04-én a high 1,4681, a low 1,4450 és a nyitás 06.07-én 1,4417 volt vagyis a low alatt nyitott. Az gap volt!
|
|
|
|
#1314 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Ha már GAP - mi történik, ha a stoppodat átugorja egy gap. Bezár a gap alatt, vagy nem stoppolódik ki a pozíciód? Ha bezár, akkor jó - bár a veszteséged nagyobb a vártnál. Ha nem zár be és szalad az árfolyam rossz irányba, miközben te édesen alszol, hiszen úgyis ott a SL ... |
|
|
|
|
|
|
#1315 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Gio |
|
|
|
|
|
|
#1316 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
1. Lezárod kézzel és nyugtázod, hogy nagyobb lett a veszteséged mint tervezted. 2. Bízol a jó szerencsében, és abban, hogy a rések általában visszazáródnak. Valamikor!!!Én ezt úgy oldom meg devizán, hogy nem hagyok nyitva hétvégére pozíciót, vagy csak olyat ami már nyerőben van stoppolva, és részlegesen már le van zárva szintén nyerőben. Egyébként a devizán tényleg nagy valószínűséggel, még aznap zárja a rést. Sajnos azért vannak ellenpéldák.
|
|
|
|
#1317 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
#1318 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
-Gyergya fordulást jelez. - Heti trendbe beleillik az esés - H4-en található trendet is törte szignifikánsan - Erős SL kerekszámnál 1,500000000000000 - W1 csatorna felső részéről "logikus" a visszapattanás Szóval ezt mondaná Sidius (vagy nem). Vagy ahogy Yoda mester mondta: Kitűnő!Kitűnő! Szóval így tudom én ezt néhány nap után
|
|
|
|
|
|
|
#1320 (permalink) |
|
Szenior tag
Jól mondja TőzsdésTőkés, mert a napos elnyelő gyertya trendirányú nyitást tett lehetővé, ráadásul 1,4900 megfogta, valamint tegnap záráskor az is kiderült, hogy törte a 03.01 és 03.25 aljakat valamint 06.02 lokális tetőt is. Lejöhet 1,4475 és 1,4335 körüli sávig első körben. Megjegyzem én nem is kereskedném naposon mert rengeteg potenciál van benne óráson is. ha nem éppen a jen párok szorgalmas shortolásával lennék elfoglalva!
|
|
|
#1321 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
írtam is egyett róla a "célkeresztben" topicban. Én még várok, remélem nem kések
|
|
|
|
|
|
|
#1322 (permalink) |
|
Szenior tag
Immáron sikerült az összes shortolt jen párban ( usdjpy,chfjpy óráson és gbpjpy 4H) részlegesen nyerőben zárni és nullában stopolva várni a célárak elérését. Eurjpy-ről tegnap írtam ,hogy shortoltam, az már túl szaladt a céláron, úgyhogy ott már ajándékozás van. Ennél a párnál egyébként elsőre kilökött a piac a 16.00 órás gyertyánál, de még ugyanarra a gyertyára vissza is léptem, amikor bezárt.
|
|
|
#1323 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok,
Kevésbé tapasztalt kereskedő vagyok, szeretnék jobban belefogni a dolgokba. Sok ajánlott irodalomból elolvastam a legjobbnak tűnőket, regisztráltam egy két helyre ahonnan jön ingyenes elemzés, oktatásokat meg lehúzásnak tartom, az nem érdekel. Találtam egy magyar oldalt, professzionális technikai elemzést készítenek, persze fizetős. www.quantumresearch.hu Kérdeztem a technikai elemzés témában is, de itt nagyobb a forgalom... Ismeri valaki ezt az oldalt? Egyéb tanács? Előre is köszi! |
|
|
|
|
|
#1324 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ne vegyél és adjál más tanácsára, sem elemzésére, mert a te pénzedről van szó, és tudod kibicnek semmi sem drága! Ha nyersz azért nyerj mert te tettél érte, ha meg veszítesz az legyen azért, mert te hibáztál! Én például sok éve nem olvasok semmiféle elemzést, és nekem akkor az egy idő után komoly áttörést jelentett. Bármilyen elemzést olvasol az nem a te véleményed lesz viszont befolyásolni fog, és nem biztos, hogy a jó irányba!
|
|
|
|
#1325 (permalink) |
|
Új tag
Ezzel egyet is értek, de tapasztalat és sok éves piac ismeret, kereskedési rutin hiányában nem biztos hogy az önálló döntés a legjobb döntés.
Daytrade-hez elengedhetetlen a technikai elemzés, amit lehet felszínesen ismerni és használni, de jó lenne valami profi, használható dologra rábukkanni. Az a baj h itthon a legtöbb tőzsdével kapcsolatos dolog kokler emberekhez köthető... De köszi a tanácsot! |
|
|
|
|
|
#1326 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
A daytradehez sem elengedhetetlen a technikai elemzés, csak lehet azzal is csinálni, bár megjegyzem, hogy kellő rutin és tapasztalat hiányában sok éves piaci ismeret nélkül a daytrade kereskedés sikeressége nagyjából a nullához konvergál. A számlán meg igen nagy mínuszhoz!
|
|
|
|
#1327 (permalink) |
|
Szenior tag
|
Sziasztok!
Ismét felmerült pár kérdés. Az elmúlt pár napban rájöttem,hogy a Forex nagyon tetszik,így azzal kezdtem el gyakorolni demo számlán. Ebben a pár napban csináltam 100 000 USD-ből 144000et. Ez reális? Ebben volt persze vesztés is és nyereség is. EURUSD Spoton csináltam. Viszont az a kérdésem, mivel arra még nem jöttem rá,hogy a grafikonban a gyertyáknál mi mit jelent? Vagyis a vastag és vékony vonal. A színeket értem Láttam belinkelt grafikonokon,hogy vonalakat húztok. Tudom hogy kell csinálni,sikerült hosszas keresgélés után megtalálni ,de azt miért is kell? Vagy csak az bemutató jelleggel? A beszállás és kiszállás. Na ezt mikor kell? Tehát miből veszem észre? Csak mert eddig egy bizonyos ponthoz igazítottam mindent. Vagyis ha attól alacsonyabb volt az árfolyam vettem és addig nem adtam el míg fel nem ment. Ez tényleg ennyi? Vagy ezzel a "technikával" eléggé bebukhatok. Stop megbízást természetesen adtam mindig,limitet nem. Ja piaci típuson adok/veszek.petyac |
|
|
|
|
|
#1328 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 60
Hírnév szint: 2 ![]() |
Sziasztok!
A minap olvastam egy jó kis cikket. A szerzője szerint az amerikai kormány és a FED mindent meg fog tenni annak érdekében hogy az indexek ne essenek egy bizonyos szint alá (200 napos mozgó átlag) . Azt most nem részletezném hogy miért... de.... ti nem érzitek ugy hogy mostanában tényleg beavatkoznak a piacokba? Amerikából folyamatosan jönnek a rosszabnál rosszabb adatok és kis esés után azonal rántják felfele az árfolyamokat (EUR/JPY), a tözsdék meg szinte nem tudnak esni. Kiváncsi lennék a fórumozók véleményére , föleg a nagyokéra hogy mostanában hogy megy nekik a kereskedés , mert én szinte bármivel próbálkozom az mindig balul sül el, holott korábban normálisan müködött a stratégia. Kicsit olyan mintha a jegybankok pont olyankor avatkoznának be amikor ott a szignál a grafikonon és mikor mindenki rákönyököl a piros gombra akkor egyszer csak elkezdik húzni őrült modon felfelé. Ma is kijött az amerikai új lakás értékesitési adat: -33% (33% visszaesés egy hónap alatt) kis esés után elkezdték húzni felflé az EUR/JPY , a Dow meg hirteleni esés után végül pluszban zár. Ugye azt senki nem akarja nekem bemagyarázni hogy -33% ingatlan adatra csak rövid ideig gondolták úgy a befektetők hogy ez szar, és utána hirtelen meggondolták magukat és elkezdtek vásárolni. Szóval itt nekem valami büzlik... Tehát kiváncsi lennék a véleményetekre ezzel kapcsolatban, és hogy hogy megy mostanában a kerskedés nektek. Mert ha nálatok minden rendben van akkor bennem van a hiba, ha pedig ti is szenvedtek akkor nem a kereskedési stratégiámmal van a gond... |
|
|
|
|
|
#1329 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Nem hiszek az összeesküvés-elméletekben. A cikk szerzője honnan a bánatból veszi amit ír? Ilyet senki nem fog felvállalni, mert a piac manipulálása nem törvényes cselekedet és a részvénypiacon nincs intervenció. Akkor pedig nem más, mint találgatás, feltételezés. SOHA nem stámít, hogy mit mond valaki más, még ha oly nagyra tartják az illetőt akkor sem. Miért nem esnek a piacok még rossz hírre sem? Fogalmam sincs, de egy gondolat dereng a fejemben: Az utóbbi 1 évben a piacon negatív volt a szentiment, az árak emelkedése ellenére. 100 elemzőből több, mint 50 várt esést, "W" recessziót, stb. A piac olyankor tud nagyot esni, amikor a részvények többsége gyenge kezekben van. Egy negatív szentiment esetén a gyenge kezek (háztartások) nem vásárolnak részvényt. Az elmúlt évben az emelkedés szépen egyenletesen csendben zajlott, nem voltak pánikszerű vételek, tehát a drámai esés egyik alapfeltétele ne teljesül. Ettől még a piacon BÁRMI MEGTÖRTÉNHET. ...és most sokan meg fognak kövezni: fentiek alapján gondolkozzunk el egy kicsit az arany piacán! Történelmi csúcs közeli állapot, Mari néni is aranyat vesz és a szomszédját is ezzel fűti már fél éve. Nem jósolok előre árfolyamokat és irányokat, de én biztosan nem fogok "befektetési céllal" aranyat venni, inkább kimaradok a jóból, minthogy benne legyek a rosszban. A rövid távú (néhány nap) trendkövető strat. teljesen más, abban bevállalnám, hiszen nem tudjuk, hogy hol a vége az "aranyláznak". Hírek: "A tőzsde olyan, mint a részeg ember: sokszor sír a jó híren és nevet a rosszon." (André Kostolany). Hírek és fundamentumok alapján én soha nem tudtam jó döntést hozni. Sikertelenség: ebben nem tudok segíteni, de ilyenkor vedd elő a trade naplót és csinálj egy statisztikát: mi az, ami hibázott? A beszállás nem volt megfelelő? Túl sokszor stoppolt ki? Túl korai volt a kiszállás a legtöbb esetben? Nem is volt igazi szignál? Fő trend irányával azonos volt a nyitás? ...és még sok más lehetőség. A statisztika mindenre választ ad, ha kellő számú minta áll rendelkezésre. Mindenkinek más a tradingje, nekem pl. az elmúlt két hétben alig volt nyitási lehetőségem. Szinte partvonalról figyelem az eseményeket. De ha megnézünk egy-két chartot, akkor látható, hogy a fő trendel ellentétes, korrekciós szakaszban vagyunk a napos charton (pl. a fő páron, EURUSD-n). Szerintem aki kereskedésből él, jobban teszi, ha év elején elhelyezi egy elkülönített bankszámlán az egész éves költőpénzt, így nincs kötési kényszer, ha hó végére kevés a profit (ez amúgy is elég rosszul hangzik). Van úgy, hogy hosszú ideig nem ad pénzt a piac. Én biztos így tennék, ha nem lenne más jövedelmem is. Fontosnak tartom azt is, hogy ne legyen egyáltalán hozamelvárás. Ilyenkor az ember könnyebben megteszi, hogy egy ideig egyáltalán nem spekulál. |
|
|
|
|
|
|
#1330 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
100000-ból 144000 pár nap alatt. Az égvilágon semmi jelentősége nincs. Megnyugodhatsz lesz ott még bővel 100000-ből 0 is! Persze ha már 10-20 alkalommal is sikerül egymás után akkor már kezdhetsz gyanakodni, hogy lehet, hogy erre születtél? Mindenesetre csak egy kérdés? Ha élesben is belekezdesz 100000 usd-vel fogsz kezdeni? Gyertyáknál mi mit jelent? Meg mik a vonalak? Javasolom, hogy van itt felsorolva a fórumon jó pár link amelyik a technikai elemzéssel foglalkozik: Technikai elemzéssel foglalkozó oldalak, azoknak akiket érdekel! Ha komolyan érdekel ez a dolog akkor légyszíves elmélyedni bennük. Sok kérdésedre választ kaphatsz. Ami ott nincs azt meg szívesen megválaszoljuk!
|
|
|
|
#1331 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Jó lenne ha 100 000el kezdhetnék,de sajna annyi pénzem nincs. Így kitaláltam,hogy mi lenne ha azzal próbálkoznék amennyim van most. Vagyis 1000 USDvel. Hát kiváncsi leszek. Bele fogok mélyedni mert a deviza kereskedés nagyon is érdekel. Amúgy a pénzemmel úgy számoljak,hogy először átváltom eurora vagy dollárra? És onnan euróval/dollárral számoljak tovább? Ja és nagyon jó ez amit linkeltél
|
|
|
|
|
|
|
#1332 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Így kitaláltam,hogy mi lenne ha azzal próbálkoznék amennyim van most. Vagyis 1000 USDvel."
Ha ennyid van gondold meg előre, hogy a teljes összeg elvesztése anyagilag és lelkileg hogyan érint. Ha hamar újra tudod teremteni és nem visel meg lelkileg, akkor rajta! |
|
|
|
|
|
#1333 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
#1334 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1335 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Udv Mindenkinek,
Nem tuntem el, csak hat nyar van es holiday. Elvezzuk a jo idot. Sok pip-et es A+ szignalt mindenkinek! Idonkent olvasom a forumot de a hozzaszolas majd ha visszatertem ![]() HWT |
|
|
|
|
|
#1337 (permalink) |
|
Tag
Sziasztok,
Vigyázzatok! A sötét erő jelen van az univerzum minden pontján. http://www.siriusforex.com/ ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#1338 (permalink) |
|
Tag
Sziasztok,
Gyakrolatilag csak forxről vanb szó. 2 kérdésem van - miért csak bizonyos párokat néztek (legalábbis bölcs tanáraink). Különösen napos kereskedés esetén lenne jó több párt is nézni - nem olyan sok idő, és többször találhatunk belépőt. Az meg, hogy milyen pár - nem mindegy, ha elég likvid? - A másik kérdés, hogy van aki értékpapíroknál használja ezeket a stratégiákat. Csak forex és olaj/arany a téma.A Metratéden elég sok nagy cég papírja is kereskedhető (? legalábbis demon) - német, angol és amerikai piacról. Üdv |
|
|
|
|
|
#1339 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kb szerintem 6-8 instrumentum lefedi a piac mozgását, tény hogy van ahol szebben kijön a TA mint épp a másikon, ezért van értelme többet is nézni. Én, "(legalábbis bölcs tanáraink)" semmiképp nem közéjük sorolva magam, kb 30 instrumentumont figyelek, arany, olaj, Dow, S&P, Dax, a többi deviza, részvények nekem túl egyediek, nem tudhatom, hogy mikor jön ki pl a gyógyszeriparból a hír, hogy mégsem engedélyezik az új fejlesztésű pirulát
|
|
|
|
|
|
#1340 (permalink) |
|
Tag
Sziasztok,
Egy-két kérdés. Itt van egy következő kép. Szívesen veszem a véleményetek magáról a megnyitásról is, de a fő kérdésem nem az lenne (A megnyitásról - demóban nyitottam, élesben nem csinálnám az erős ellenállás miatt, illetve kicsi a R/R is). Az igazi kérdésem az, hogy mit csináltok, ha az eredeti ötlet már nem válik be úgy, ahogy terveztétek. Az ár elkezd hullámozni TP és Sl között. Több lehetőség lehet: - ha már nem jön be az eredeti elképzelés, lezárom ahol van - reménykedek, hogy nullába bejön és lezárom ott - vagy reménykedek, hogy eléri TP-t és ahogy az eredeti TP és Sl szintet. Ezt H4-en nyitittam, de tegyuk fel, hogy a megnyitás H1-en történt. Mi lehet a jó taktika?
|
|
|
|
|
|
#1342 (permalink) |
|
Tag
Sziasztok,
Nekifutok még egy kérdésnek. Látható a topicból, hogy vannak akik követik Hwtrader stratégiáját. Én is próbálok ráérezni. Ehhez nagyon világos belépési pont kell, viszont az eléggé megbízható (ha van ilyen ebben a szakmában) Az elmúlt másfél hétben én nem találkoztam ilyen idális lehetőséggel. Nagyon "válogatós" vagyok, vagy nem vettem észre a megfelelő jeleket. Tudna esetleg ebből az időszakból feltenni chartot, ami megfelel ennek a stratégiának? Üdv |
|
|
|
|
|
#1343 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Pl. GBPAUD esése után a napi grafon ppz-n szép swing low pozicióban kialakult BUOB-al fordult, azóta teker felfelé, mint a gőzmozdony.Most egy visszateszt fordul az emelkedés fibo 61.8-ánál, ahol óráson ismét BUOB.Erre nyitottam, kisebb kivárással, hogy törjön az eső trend vonala is.
|
|
|
|
|
|
|
#1344 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Ilyet kerestem én is. "Mentségemre" GBPAUD párom nincs - legalábbis demón. Én is felteszek egyet, ami jól mutatja milyen negyszerú lehetőségek tudják elbizonytalanítani az embert. USDCAD adott nagyszerű(?) belépési lehetőséget H1-en: Pin bar, PPZ, kerek ellenállás (pipával jelölve) ![]() DE Ugyanabban a pillanatban USDCAD H4 PPZ-nél buy jelzés: ![]() Ez számomra nem volt annyira szimpatikus, mert kerek szám állja útját, de erre indult mégis. Hát csak érdekesség ... Pin |
|
|
|
|
|
|
#1345 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
|
|
|
|
#1346 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
Szia, Igen, valóban nem nyit órásra. Csak azért tettem be mert akár H4/D1 vagy D1/W1 felbontásban is megtörténhet. Nyitás - igen, ezt is észben tartom. Köszönöm a megjegyzéseid! |
|
|
|
|
|
|
#1347 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hogyan NE:
Szűk a stoppom: kiüt és megy tovább jó irányba Tág a stoppom: kiüt és megy tovább jó irányba Nincs stoppom: (igen, ilyet is szoktam) ahogy benyitom, perceken belül megy a rossz irányba, és jó esetben hetek mire visszajön (ilyet már azért rég csináltam), rossz esetben pár nap és visszajön, naposon még magyarázható, hogy miért nem zártam rég, TA alapján szépen kistoppolom, pl ma EURUSD longomat, amit 28-án nyitottam, stoppoltam 1,2270-en és utánna megy a jó irányba mint az állat. Tanultak alapján van a stoppom: nulla és a stopp között kolbászol az árfolyam napok óta, majd ha megunom és lezárom, akkor megindul a jó irányba. NZDCAD short-tal vagyok így, tegnap óta shortolom H4-en. De pl volt 2hónapos EURHUF longom 269-es átlaggal, persze első kitörés napja előtt zártam kb 272 körüli átlaggal, rollover miatt már majdnem annyiba is volt. |
|
|
|
|
|
#1348 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Győr
Összes hozzászólás: 110
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Vagytok ti úgy, hogy néhány napig csak nyerni tudtok, minden összejön, aztán meg kizárólag a bukóba nyúltok bele, a nyerőt meg ha észre is veszitek, csak bénultan nézitek végig, ahogy elmúlik a lehetőség?
Nálam ez már végletekig fajult. Múlt hét csütörtökön-pénteken pl. összesen 18 trédem volt EUR/USD-n, abból 17 nyerő. Hétfőn visszanézve nem értettem, milyen setupokra nyithattam, de akkor jött az érzés, hogy tolhatom, jó lesz. Ezen a héten meg végig éreztem, hogy átok lesz rajtam, ha nekiállok dolgozni. Mégis csináltam és úgy is lett. Ami bukó helyzet volt, de megfelelt a setup feltételeinek az megléptem. A jóktól meg visszatartott valami. Érdekes, hogy ez hasonlóan működik a pókerben is. Ha egy asztalnál elfog az érzés, hogy nem lesz jó itt játszani, tuti úgy is lesz. Ha meg érzem, hogy nyerni fogok, az is beválik. Ti (elsősorban a profik) mit gondoltok erről? Hallgattok a megérzéseitekre? Nekem asszem muszáj lesz. |
|
|
|
|
|
#1349 (permalink) |
|
Új tag
Sziasztok, új vagyok a fórumon és a tőzsdézésen gondolkodom.
Nem teljesen idegen tőlem a téma, egyszer még 1998-ban megpróbáltam, akkor bevásároltam MOL részvényekből olyan 4500 Ft körül ami jóval tűnt amig nem jött az orosz válság, úgyhogy 1 év után tudtam kiszállni belőle elég nagy bukóval ... Azóta kerültem a tőzsdét, de most úgy gondolom meg kellene próbálni újra. Az Equitasnál van számlám, tehát csak "némi" összeget kéne ráutalnom és elkezdeni. Most egy ideje az OTP mozgását nézem, de elég zavarosnak tűnik. Szerintetek ez egy jó alkalom beszállni a játékba ? |
|
|
|
|
|
#1350 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Én is 98-ban kezdtem, csak én nem hagytam abba, egy kis bukó után! ![]() Yoda mester azt mondta: "Ne próbáld! Tedd vagy ne tedd! De ne próbáld!" ![]() Valahogy ezt kellene eldöntened legelőször! Mit akarsz ezzel az egésszel. Határozd meg, mert különben csak hánykolódni fogsz, és semmi értelme nem lesz a próbálkozásnak! El kell döntened, hogy hajlandó vagy e megtanulni valószínűleg évek alatt, mert sajnos az másképpen nem fog menni! Ha igen és hajlandó vagy a tanulásba sok sok időt áldozni, akkor vágj bele. Az OTP-s kérdésedhez! Ha azt mondom érdemes beleszállni akkor lehiszed? Ha azt mondom, hogy nem, akkor azt hiszed el? Ha igen akkor miért hiszel vagy nem hiszel nekem, ha egyszer a te pénzedről van szó? Tudod, hogy kibicnek semmi sem drága! A te pénzedért te felelsz, vagy rá kell bíznod valakire, hogy kezelje. Ez is egy eldöntendő kérdés! Egyébként beszállni sokszor be lehet, akár az OTP-be is, csak az a kérdés, hogy lefelé, vagy felfelé. Szóval remélem érted és nem félreérted a válaszomat. Először néhány kardinális kérdésben meg kell hoznod a döntést, és nem a beszálláson gondolkodni! A fordított sorrend nem lesz jó!
|
|
![]() |
| Címkék |
| Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 6 (2 tag és 4 látogató) | |
| eAdam, Shortosgyula |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|