| Tőzsde Fórum |
|
|
#1901 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 7
Hírnév szint: 0 ![]() |
Sziasztok!
Lehet nagy káosz tombol a fejemben a tőkeáttétellel kapcsolatban... hogyan mi működik pontosan? Miért olyan veszélyes? Tulajdonképpen minden kereskedő tőkéjén van tőkeáttét 1:100? Vagy teljesen rossz nyomon járok? Ha valaki összefoglalná a tőkeáttétel fogalomkörét, és gyakorlati oldalról megtámogatná a tisztázást, nagyon-nagyon örülnék neki. Köszönöm! Üdv.: CrewG |
|
|
|
|
|
#1902 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Tőkeáttét számítása, nyereség/veszteség mi a pip és egyéb nyalánkságok!
Az egész univerzum előttem hajol meg. Utoljára módosítva: sidius által : 2011-02-08 06:38 Oka: kieg. |
|
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#1904 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Ne feledd hogy a spread oriasi tud lenni a hataridos piacokon. |
|
|
|
|
|
|
#1905 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 46
Hírnév szint: 2 ![]() |
Arany/Euro-ról mi a véleményetek? Korai még shortolni?
|
|
|
|
|
|
#1907 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 876
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1909 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ettol persze nyugodtan zuhanhat ![]() HWT |
|
|
|
|
|
|
#1910 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 46
Ez a pinbar úgy látszik nem jön be, persze ilyen emelkedő trendben, lehet, hogy hiú ábránd elkapni a fordulót. Te egyébként napos charton, hogy húznád a fibót? Utolsó jelentős csúcs/völgytől vagy olyan szinttől ami "kiböki" az ember szemét. Ha el tudnánk a többségét véleményét találni, közelebb lennénk a kereskedés irányának meghatározásához?
|
|
|
|
|
|
#1912 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 61
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
Szia, Az a legjobb, ha keresed a szignálokat, amik megmutatják az irányt. Ebben az esetben egy erős kerek számon kívül nem sok minden támasztja alá a belépést. Szerintem te jól megvizsgáltad a belépési szignálokat, ám azok vegyesek. Tehát nem kell erőltetni ezt a pozíciót. Keress olyat, aminél az általad vizsgált jelek (vagy legalábbis túlnyomó többsége) mutatja, merre kellene belépni. Szerintem ... |
|
|
|
|
|
|
#1913 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Ahogy en csinalom, negnezem a havi, heti grafikont es bejelolom azokat a nagy PPZ-ket amik esetleg kerek szammal esnek egybe. A Fib szintek, mozgo atlagok ehhez adnak plusz megerositest. Belepesi szignal mindig egy szep nagy Price Action gyertya(Pin, Elnyelok, stb...) Ha a szint kivetelesen eros es sok az egybeeses, akkor esetleg megelegszem egy atlagosabb gyertyaval is, de a szep gyertya fontos!! HWT |
|
|
|
|
|
|
#1916 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 6
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon és a szakmában is. Azért írok, mert szeretném megköszönni mindenkinek, hogy megosztja a tapasztalatait/tudását, elsösorban HWTradernek és Sidiusnak. Az elejétől olvasom végig ezt a szekciót, már másodszor, ahogy látom, felér egy tanfolyammal. Sok pipet! |
|
|
|
|
|
#1917 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 32
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() |
Sziasztok!!
Előre is elnézést a kicsi OFF-ért, de a brókercéges topic elég elhagyatott... US részvényekkel szeretnék kereskedni, Ti melyik brókercéget ajánljátok? A Tadawulnál van a FOREX számlám, de ott csak CFD-kel lehet dolgozni a devuzán kívül. Az IB brókert néztem, de nem tudtam megbarátkozni a TradingStation-nel, pedig tudom, hogy az egyik legkedvezőbb kondíciókat kínáló brókercég... esetleg olyan cég, akinek a Metához hasonló kezelő felülete van? Köszönöm előre is! Vanda |
|
|
|
|
|
#1918 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 42
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1920 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 28
Sziasztok megint!
Elsősorban HWTrader kérdezném, mert az ő módszeréről van szó, de mindenki véleménye érdekel. Korábban azt állítottad, hogy a módszered, a megfontolot belépésnek köszönhetően, kb. 80%-os találati aránnyal rendelkezik, miközben a maradék 20% vagy BE vagy kicsi veszteség. A magam rövid tapasztalata is azt látszik mutatni, hogy ez minden bizonnyal igaz, és ez jelentősen több, mint az a max 50%-os arány, amiről általában beszélni szoktak. Ezek az esélyek nem teszik lehetővé, hogy meghaladjuk a szokásos, konzervatív max. 2%-os össztőke rizikót? Üdv., Gszab |
|
|
|
|
|
#1921 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 117
Szia!
Bár nem engem kérdeztél azért ha nem haragszol van a kérdésedhez egy észrevételem. A max 50%-os TA (találati arány) amit emlegetni szoktak tudtommal a pozícióépítő stratégiára igaz hosszú távon. Ettől vannak magasabb TA stratégiák. Rengeteg Az eltérés, mint a forexen a haszon is, a kiszállás miatt van. A pozícióépítésnél nem használunk ugyanis TP megbízást, mert a célárnál nem akarunk minden áron kiszállni a tradeből, hiszen ezzel épen azt az előnyt veszítenénk el, ami ennek a stratégiának az erőssége. A trend meglovaglásának a lehetősége növelve közben a pozik számát, és ezzel a méretét. Magyarul a trendszerű elmozdulást minél több lottal igyekszünk megfogni csak nem egyszerre az elején, hanem szakaszosan. Ennél a stratnál vannak kilengések az árfolyamban vagyis ingadozások a lebegő profitban, meghatározott szintig, amire még azt mondjuk belefér. (ez szubjektív, és vérmérséklet kérdése) De itt általában stoppal szállunk ki, szóval nem a célárnál, hanem jó esetben jóval utána. Ha célárnál zársz, akkor jelentősen javul a TA. Ezért van annyi eltérő TA-s stratégia, és épen ezért nem is az a lényege a sikernek, hanem az, amit épen figyelmen kívül készülsz hagyni. A kockázat mértéke. Ezt mindig szem előtt kell tartani. Persze ez nagyon sok mindentől függ. Mennyit bírsz elviselni, ha elveszted, (többször is egymás után) mekkora az össz tőke, és motivál-e eléggé az azzal a kockázattal kereshető haszon stb... Ezért van, hogy kis tőkénél magasabb kockázatot "kell" vállalni a normális haszon reményében. (mert gondolom Te sem szívesen kereskednél egész nap mondjuk 20$ haszonért.) De nem akarom nálamnál tapasztaltabb fórumtársak elől elvenni a válasz lehetőségét. Üdv:Csaba |
|
|
|
|
|
#1922 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 5
Szia Gszab,
A james16 stratihoz itt egy részletes táblázat (kettő is) az ajánlott rizikó % stop, áttét és egyéb meghatározásokhoz: http://www.james16group.us/Guests/gu...0to%20avg.html Üdv F_M |
|
|
|
|
|
#1923 (permalink) |
|
Új tag
Köszönöm a gyors válaszokat hofi és F M, különösen az után, hogy kissé leült a topic!
![]() A kockázat javasolt mértékeként eddig mindenhol ezt a 2% körüli értéket olvastam, de ha jól értem ez nagyban függ az alkalmazott stratégiától... Ha jól emlékszem a forexegyetemes topicban is ez a 2%-os szám hangzott el. Viszont amire még mindig szeretnék választ kapni, hogy 80%-os találati arány mellett, miért javasolja HWTrader is ugyanezt a 2%-os rizikószintet... |
|
|
|
|
|
#1924 (permalink) |
|
Szenior tag
Mert Ő sem látja a jövőt. Ha megpróbálsz valamit lekereskedni, és stratégiától függően van x, vagy y számú megerősítés arra, hogy valószínűleg igazad lesz, még akkor sem biztos, hogy az lesz. Sőt...
Ha pedig ez így van, akkor csak azzal tudod védeni az életed a tőzsdén, ha megmarad a fegyvered, vagyis a pénzed, amivel tovább tudsz harcolni. "Élj, hogy holnap is harcolhass!" Ha túl nagy kockázatot vállalsz be, akkor magadat teszed el láb alól, és előbb utóbb rosszul jársz. SZvsz, még a 80% TA esetén is van olyan, hogy egymás után jönnek a vesztők, kérdezd csak meg HWTradert, biztos meg fogja erősíteni. Jön majd a nyerő is, de kérdés lesz-e még rá pénzed, vagy merszed ismét benyitni néhány tőkédhez képest vaskos bukó után. (ja ugye arról nem is beszélek, hogy ha pár nagyobb kockázatú trade elviszi a tőkéd felét, máris 100%-t kell csinálnod a megmaradt félen ahhoz, hogy nullán legyél) Ha nagy kockázattal kezdesz, és nyersz vele, még rosszabb a helyzet. A piac máris felvett a kivégzendők listájára. Úgy beléd rögzül az az euforikus öröm a nagy profit miatt, hogy ember legyen a talpán aki visszaránt ezek után a földre, és meg tudja veled értetni, hogy hosszú távon nem jó amit csinálsz, és a vesztedbe rohansz. A piac meg végzi a dolgát, és szép lassan kinyír!!!!! Mert sz.ik rá, hogy neked a múltkor ugyan ezzel a kockáztatott %-os összeggel egyszer kétszer szerencséd volt. Mondjuk az volt a csali. ![]() Végezetül csak annyit mondanék, hogy csináld ahogy jónak látod (tudod: ha rám hallgatsz azt csinálsz, amit akarsz) A Te pénzeddel Te játszol, és Tiéd lesz a felelősség is, de ha mindenhol (vagy legalábbis sok helyen) olvastad azt a bizonyos 2%-t, és nem 10-20% (csak egy példa), akkor lehet van benne valami nem? Talán el kellene rajta gondolkodni, hogy nem kell újat kitalálni, ha nálam okosabbak már kitalálták, és kipróbálták, és nekik így működött, akkor egyszerűbb ezzel próbálkozni. Nem vagyok profi trader, tehát nem is adok tanácsot. Nem akartam sem bántó, sem sértő lenni. Durva néhol igen a Te érdekedben. Ha érted, és megérted annak örülök, ha sértődsz, azt sem veszem zokon, de a szándék nem az volt. Üdv.:Csaba |
|
|
|
|
|
#1925 (permalink) |
|
Új tag
Köszönöm a választ Csaba!
Egyáltalán nem volt sértő, amit írtál , nem is értem miért feltételezted ezt.Ezek szerint a TA hosszab távon érvényesül, mint azt egyenlőre tapasztaltam... Üdv., Gszab |
|
|
|
|
|
#1926 (permalink) |
|
Szenior tag
Így van, és nem is az a lényeg, csak sokan abban látják a boldogulás kulcsát.Örülök, hogy érted amit szerettem volna, ha átmegy! Pay off ratio, elvárt hozam, profit faktor. Ha ezeknek utána nézel közelebb jársz hozzá.
Ha van még kérdésed szívesen segítek, ha tudok. Üdv.:Csaba |
|
|
|
|
|
#1927 (permalink) |
|
Szenior tag
A forexegyetemes topikban van. Nem tudom pontosan hol(bocs), de Pintér Péter hozzászólásai között megtalálod. Ha elvonatkoztatsz a poziépítő stratégiától, a lényege akkor is ugyan az, Mitől nyereséges egy stratégia?
|
|
|
|
|
|
#1928 (permalink) |
|
Új tag
A forexegyetemes topic első nagyobb részét már átböngésztem korábban(rendkívül motiváló volt), és ott belefutottam a payoff ratioba és a profit faktorba, amiknek utána is néztem.
Amúgy még min. fél évig kizárólag demon gyakorlok, és utána is, először csak mikroszámlával élesben. Még egyszer köszi a segítőkészséget, és valószínűleg még élek majd az ajánlatoddal . Egyelőre nincs további kérdésem.Üdv., Gszab |
|
|
|
|
|
#1929 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
azert nagyon fontos hogy alacsonyan tartsd a kotesenkenti rizikot, mert barmilyen talalati aranyod is van pl egy ev alatt, lehetnek bene teljes honapok is amikor a kozelebe sem mesz az atlagodnak. A szamladnak el kell viselnie legalabb 10 egymast koveto vesztest. Ne jojjon, de ha megis, akkor tuleled es nem egy 50-60%-os dd-bol kell visszajonnod. Megesett mar velem is, igaz nem ekkora, de 20% folotti es eltart egy ideig amig egyreszt stabilizalodok es elkezdem visszatermelni a szamlat. Jobb a sok kicsit rakosgatni ossze, nem loverseny ez ![]() Ha valaki evek ota csinalja es pontosan tudja hol van a "mar tul sok" szintje, akkor a rizikot mindig a strategia eredmenyehez erdemes beloni. Akkor is el kell pl donteni, hogy egy adott pillanatban nyitott pozicioid ha mind buko, mennyit vagy hajlando vesziteni egyszerre. Nalam ez 4%-5% korul van. Hozza teszem hogy a professzionalis vilag el van ajulva 20-30% eves hozamtol. Persze nem mindegy hogy par tizezer vagy par milliard a mozgatott toke. Minel nagyobb a szamla, annal valogatosabb az ember. HWT |
|
|
|
|
|
|
#1932 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 358
Szia willow,
Én kérdeznék.Jó pár hete napi,heti,havi grafokon rajzolom a PPZ-ket,trendvonalakat,figyelem az árvisszahúzódást,divergenciát,gyertyaalakzatokat,P riceAction-t egy kérdés megválaszolatlan maradt bennem,kíváncsi vagyok a véleményedre.Az 1870 hsz-ben feltettem már ezt a kérdést,de lehet oly oktalan a felvetésem,mert válasz nélkül maradt. Kérdés:ha a heti kereskedés végén kialakul egy kedvező PA napi charton,de magasabb TimeFramen erre ellenirányú jelzést ad,azt hogy kereskeded ill,,hogy nem kereskeded le?Létezik erre valami íratlan szabály? Ha butaság a kérdés kérlek NE nézd el nekem,szívesebben tanulnék mások negatív tapasztalataiból,mint a sajátomból. Észrevételt előre is kösz, Üdv: Tom |
|
|
|
|
|
#1933 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
Sokan sokféleképpen kombinálnak, okoskodnak.Én leegyszerűsitettem az egészet. Belépéshez mindig ugyanazt az idősikot figyelem. Ha kialakul az amire belépnék, például beob, pinbar, divergencia , akkor belépek. Nem érdekelnek ekkor sem a fölöttes, sem az alatta levő idősikok. Ha menni kell, akkor menni kell. Ha az ár jó irányba megy, akkor menedzselem alacsonyabb idősikon. Ha ellenem megy, akkor ott a stoploss. Szerintem a legrövidebb út az egyenes.
|
|
|
|
|
|
|
#1934 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Köszönöm a válaszod,amit írtál teljes mértékig megegyezik az általam elgondoltakkal.Mégis azért tettem fel a kérdést,mert tanonc tréderként néha szükség van némi kapaszkodóra,ha jön a bizonytalanság.És a régi motorosok tapasztalatai és okfejtései sokat lendítenek,hogy kialakítsam(suk) a félelelem nélküli kereskedést. Egyetértünk,hogy a legrövidebb út az egyenes,különösen hogy ezt az utat itt a topicban már sokan bejárták,én sem szívesen cserélném le a járt utat járatlanra,feltételezem jó az irány ![]() Köszi a segítséget, Jó egészséget! Üdv:Tom |
|
|
|
|
|
|
#1935 (permalink) | |
|
Szenior tag
|
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1937 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 224
Üdv mindenkinek, sziasztok Traderek,
Végre megtaláltam ezt a jó kis fórumot. Nagyon jónak tartom, hogy segítetek egymásnak én is azon az állásponton vagyok, hogy hozzuk haza mi magyarok a pénzt a tőzsdéről és lássuk el egymást használható infokkal. Én devizatőzsdével foglalatoskodok 1,5 éve élesben. Mindmáig a tanulópénzeket fizettem, ami lassan meghaladja 1 budapesti lakás árát. Lenne 3 kérdésem hozzátok. Kiváncsivagyok mindenki véleményére. 1. Szerintetek lehet-e hosszútávon sikeres az a kereskedő a devizatőzsdén, aki egyáltalán nem foglalkozik a fundamentális hírekkel, csak teknikai elemzéssel gyarapítja a vagyonát. 2. Ki hogy huzza a trendvonalat? (Pl. Long trendnél tetőt vagy aljakat köt össze?) 3. Van e olyan daytrader,aki trend ellen kereskedésből hosszútávon sikeres tud lenni? |
|
|
|
|
|
#1938 (permalink) | |||
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 498
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Idézet:
Idézet:
Számtalan módon lehet pénzt keresni, de a trend elleni pozíciók mindenképp nagyobb kockázatot hordoznak magukban. Így jellemzően nem, vagy alacsonyabb kockázatvállalás mellett kötik őket, mint egyébként a trend irányúakat. |
|||
|
|
|
|
|
#1939 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 2
Üdv mindenkinek! Nem tudna valaki segíteni? Le kellett törölnöm a FInFX platformját mert állandóan befagyott bizonyos pároknál.Nem akartam új regit,ezért írtam tegnap acégnek. De még nem válaszoltak.Köszönet Rumci
|
|
|
|
|
|
#1940 (permalink) |
|
Szenior tag
Sziasztok,
Szeretném kérni a véleményetek,hogy Ti is longolnátok az EUR/CHF BUOB-ra heti PPz-ről ? Ha nem jól rajzoltam be a szinteket,építő jelegű kritikátokat szívesen venném, köszi. Üdv: Tom |
|
|
|
|
|
#1942 (permalink) |
|
Szenior tag
Szia Sawyer,
En az alabbikent latom a part: ![]() Nezd meg a kozepso jelolt szintet, valami amire mindenkepp figyelni kell. Az a BUOB eleg kicsi es nem igazi aljon van, latod van elotte gyertya lejjebb. Na ha kiutotte volna azt a melypontot, akkor nagyon erdekesnek talanam. Ha felrajzol egy alacsonyabb aljat, majd szepen a elnyeli az elozo gyertyakat, akkor tudjuk, hogy lentrol csak vevok jonnek, tehat ad egy nagy pluszt a magabiztossagunkhoz ha esetleg ellenunk megy az elejen. Mivel ez itt nincs, igy szamomra ez ugrik. HWT |
|
|
|
|
|
#1943 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 116
Sziasztok!
Szuper a fórum, hibátlan a stratégia, köszönet a megosztásáért és mások útbaigazításáért! Nagyon tetszett a fórum elején az a sok kép, de sajnos a vége felé megfogyatkoztak. Szóval gondoltam kedvcsinálásból felteszek én is, hátha más is csatlakozik hozzám. A következőről szeretném kikérni a véleményeteket, észrevételeiteket: AUDCHF napos már aktív (egyenlőre csak demón)trade, fele már záródott másik fele BE. A következő lépésem ha elvergődne TP2 re akkor a stopot módosítanám TP1re ha jó irányba menne. De gyülekeznek a felhők a mozgóátlagok képében és kicsit zavar .....zárni kellene mindent TP1en?Ha valami nem stimmel vagy máshogy gondolkoztok örülnék ha jeleznétek. Köszönettel, Mónika |
|
|
|
|
|
#1944 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 7
Sziasztok, stratégia teszteléssel kapcsolatban lenne kérdésem.
Kiinduló pont: trendkövető stratégiám mondjuk tartalmaz 2belépő jelzést, ezek minden estben fixek. A kockázat minimalizálás, és a profit maximalizálásra azonban rengeteg kombinációt el tudok képzelni. Veszek egy devizapáron egy 100as mintát, a múlt adatait használva, és végigzongorázom manuálisan az elképzelésem, így kapok egy eredményt. A problémám,az hogy a rendszer finomítása során egy apró elem változtatása, óriási kihatással van az eredményre. Ezért újra végig kell zongoráznom az egészet, az új paraméterekkel ami nem kevés idő. Főleg ha azt vesszük, hogy minden devizapár máshogy viselkedik, és az eddigi tesztjeimből az egyik tanulság az, hogy ami az egyik devizapárnál profitot eredményez, a másiknál lehet 0-ás vagy akár vesztő. Létezik valamiféle szoftver amivel ezt a tesztelést gyorsan el lehet végezni? Egyáltalán létezik olyan eljárás amivel meggyorsítható a folyamat? Nagyon megkönnyítené a munkát! A válaszokat előre is köszönöm! Üdv.: Crewg |
|
|
|
|
|
#1945 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Teljes mértékig vitathatatlan az okfejtésed.Amatőr próbálkozás lett volna bevásárolni,felesleges is magyaráznom a bizonyítványt. A sörétespuska megy a szögre,jöhet a távcsöves. ![]() Ezer köszönet a felvilágosításért, Üdv: Tom |
|
|
|
|
|
|
#1946 (permalink) | |
|
Tag
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#1947 (permalink) |
|
Szenior tag
Hát igen.....zárni kellett volna, mert már majdnem ki is ütött 0ba a másik 1/2.
Hajszálnyi remény tartja már csak! Igen tényleg nem volt EMA, de olyan nehéz olyat találni ahol minden klappol... én meg olyan türelmetlen vagyok, ezért mentem bele, de legalább zárhattam volna TP1en az egészet! Köszi a véleményt! |
|
|
|
|
|
#1948 (permalink) |
|
Szenior tag
És erről kinek mi a véleménye?
EMA igaz ezt sem támogatja de a Macd divergencia legalább kialakult. Ha szép kis pirosban zárna akkor köthető szignál lenne? ![]() Nekem szimpatikus, bár attól még lehet pénznyelő.....
|
|
|
|
|
|
#1950 (permalink) |
|
Tag
A mozgó átlagok napin emelkedő trendet mutatnak és a "szignalt" megelőző gyetya is egy nagy bika gyertya. Nagyon szépnek kellene lennie annak a pin-nek ahoz hogy trendforditó legyen. Emlékezz,hogy HWT-nek is átlag 4-5 kötése van havonta, és van olyan hónap is ,hogy egy sem. Üdv Balázs.
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 6 (2 tag és 4 látogató) | |
| eAdam, Shortosgyula |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|