Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2009-10-09, 09:20   #151 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 557
Hírnév szint: 2
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Gio eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Köszönöm szepen.Mär ertem.Neked aztän nincs okod bocsänatot kerni.V.szinüleg ha nem egyszerüsitjük le hetköznapi peldära, nehezen ertettem volna meg. Tenyleg az alapoktol kell kezdenem es köszönöm mindenkinek a türelmet es a tanäcsokat.
Azt, hogy mennyi a haszon ill. a veszteseg egy adott elmozduläsnäl magamnak kell kiszämolnom, vagy ez fel van v.hol a metäban tüntetve?
Természetesen látod, a nyitott kereskedésednél a pillanatnyi nyereséget/veszteséget aminél beállíthatod, hogy pontokban mutassa vagy mondjuk USD-ben. A lezárt pozícióknál szintén látod, hogy mennyi lett a nyereség, vagy ne adj isten veszteség.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-10-09, 11:06   #152 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Hely: Ausztria
Összes hozzászólás: 342
Hírnév szint: 1
Gio már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Gio már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Természetesen látod, a nyitott kereskedésednél a pillanatnyi nyereséget/veszteséget aminél beállíthatod, hogy pontokban mutassa vagy mondjuk USD-ben. A lezárt pozícióknál szintén látod, hogy mennyi lett a nyereség, vagy ne adj isten veszteség.
Igen, azt läto. Nem jol fogalmaztam. Amikor nyitni szeretnek egy poziziot, vagy eg ymegbizäst ällitok be, akkor tudom-e v.honnan, hogy egy adott stop milyen összeg +/-? Vagy azt ki kell szämolnom, hogy a tökemhez kepest %-ban meg tudjam hatärozni?
Gio nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2009-10-09, 13:16   #153 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Igen, azt läto. Nem jol fogalmaztam. Amikor nyitni szeretnek egy poziziot, vagy eg ymegbizäst ällitok be, akkor tudom-e v.honnan, hogy egy adott stop milyen összeg +/-? Vagy azt ki kell szämolnom, hogy a tökemhez kepest %-ban meg tudjam hatärozni?
Azt hiszem ilyen lehetőség nincs a Metában (ha mégis akkor cáfoljatok meg) de szerintem immáron a LOT és pip ismereteidnek köszönhetően ez könnyedén kiszámolható. Adott a tőkéd, adott hogy hány pipre tetted a stoppod, adott hogy 1 LOT esetében 1 pip elmozdulás mennyi, és így láthatod, hogy a tőkédre mennyi a kockázatod.
Egyébként a kockázatot vagy úgy tudod mérsékelni, hogy nem vállalsz be akkora stoppot amekkorát szeretnél, vagy csökkented a pozíció méretedet. Az első eset annyiban problémás, hogy ha kinéztél egy számodra megfelelő stophelyet, de soknak találtad a kockázatot, akkor egy esetleges máshova helyezett stop, már nem biztos, hogy megfelelően védett lesz. Ilyen esetben én inkább ragaszkodni szoktam a jó stophelyhez, ezért lecsökkentem a pozíció méretét, hogy elfogadhatóvá tegyem a kockázatot. Remélem érthető!
Régi 2009-10-10, 20:58   #154 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Gio már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Gio már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Kezdjük ott hogy mennyi egy LOT, mert így a legkönnyebb megérteni. 1 LOT az 100000 USD. 1 pip az 0,0001 elmozdulás. Nos ez alapján ha 1 pip elmozdulás történik akkor 0,0001 * 100000 USD = 10 usd. Ezen logika mentén tehát 1 pip elmozdulás 10 USD +/- jelent.
Ha mini LOTról beszélünk akkor 1 miniLOT= 0,1 aminél 1 pip elmozdulás 1 USD +/- jelent. Remélem érthető.
Bocsáss meg, ha fárasztalak, de nem hagyhatok kérdőjeleket magamban. Egy LOT az fix. 100000 USD, vagy a példa szemléltetéséért írtál összeget és minden esetben eltérő?Ha eltér, akkor azt hol látom, hogy adott forexnél mennyi?Pl.:eurchf:1.5192 és vásárlásom 1 LOT, akkor azt hol látom,hogy adott instrumentumnál mennyi,és hogy milyen tőkeáttétellel vásárolok?
Bevallom, nagyon felkészületlen vagyok ebben a "sportban", és kicsit restellem, hogy "buta" kérdésekkel és érthetetlenkedéseimmel zaklatom a fórum tisztelt tagjait, de a boxoló sem kesztyüvel a kezén születik.
Csak szeretném az alapokat teljesen rendbe tenni a fejemben, hogy késöbb ebből ne származzon hátrányom.Köszi mindenkinek a türelmet
Régi 2009-10-10, 23:50   #155 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 350
HWTrader már nem kispályás.HWTrader már nem kispályás.HWTrader már nem kispályás.HWTrader már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
Bocsáss meg, ha fárasztalak, de nem hagyhatok kérdőjeleket magamban. Egy LOT az fix. 100000 USD, vagy a példa szemléltetéséért írtál összeget és minden esetben eltérő?Ha eltér, akkor azt hol látom, hogy adott forexnél mennyi?Pl.:eurchf:1.5192 és vásárlásom 1 LOT, akkor azt hol látom,hogy adott instrumentumnál mennyi,és hogy milyen tőkeáttétellel vásárolok?
Bevallom, nagyon felkészületlen vagyok ebben a "sportban", és kicsit restellem, hogy "buta" kérdésekkel és érthetetlenkedéseimmel zaklatom a fórum tisztelt tagjait, de a boxoló sem kesztyüvel a kezén születik.
Csak szeretném az alapokat teljesen rendbe tenni a fejemben, hogy késöbb ebből ne származzon hátrányom.Köszi mindenkinek a türelmet

Udv Gio,

masodszorra rugaszkodok ennek

Tehat a LOT az 100000 az adott penznembol.

Peldaul az en brokerem igy adja meg:

Symbol Lot Size Pip Value
AUD/CAD 100,000 AUD 10 CAD

Tehat 1 pip 1 normal Lot-nal 10 CAD-t er, ami at van valtva a leteti valutanemre. Tehat ha euro van a szladon, akkor arra, ha dollar akkor arra.

Ezert van hogy egy lot az lehet 10, de lehet 6-7$ is. EURGBP-nel 10-nel is tobb, mivel 1 pip=10GBP Mielott elesben csinalja valaki, ezzel tisztaban kell lenni. A broker ad felvilagositast a reszletekrol.

MT4-ben amikor megnyitsz egy pozit, akkor latod hogy mennyi penzed van lekotve Margin-ban. Ez brokertol es szla tipustol fugg: 100:1, 200:1, 400:1. Minel nagyobb a tokeattet, annal kisebb osszeget kell letenned Margin-kent.

1 lothoz altalaban 1000 eurot/dollart, stb kell letenned Margin-kent. Ez az alap 100:1-es tokeattet.

Ami meg fontos az amit valodi tokeattetnek hivnak es a szamla meretehez kepesti kockazatot jelenti.

Tehat ha van 10000$ a szladon es megnyitsz egy normal Lot-ot ami 100000$ akkor a valodi tokeatteted 10:1.

Na de lehetne errol oldalakat irni. Ha melyebben erdekel a tema akkor ajanlom az alabbi linket:

http://www.babypips.com/school/more_leverage.html
HWTrader nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-10-12, 07:58   #156 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
HWTrader eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Udv Gio,

masodszorra rugaszkodok ennek

Tehat a LOT az 100000 az adott penznembol.

Peldaul az en brokerem igy adja meg:

Symbol Lot Size Pip Value
AUD/CAD 100,000 AUD 10 CAD

Tehat 1 pip 1 normal Lot-nal 10 CAD-t er, ami at van valtva a leteti valutanemre. Tehat ha euro van a szladon, akkor arra, ha dollar akkor arra.

Ezert van hogy egy lot az lehet 10, de lehet 6-7$ is. EURGBP-nel 10-nel is tobb, mivel 1 pip=10GBP Mielott elesben csinalja valaki, ezzel tisztaban kell lenni. A broker ad felvilagositast a reszletekrol.

MT4-ben amikor megnyitsz egy pozit, akkor latod hogy mennyi penzed van lekotve Margin-ban. Ez brokertol es szla tipustol fugg: 100:1, 200:1, 400:1. Minel nagyobb a tokeattet, annal kisebb osszeget kell letenned Margin-kent.

1 lothoz altalaban 1000 eurot/dollart, stb kell letenned Margin-kent. Ez az alap 100:1-es tokeattet.

Ami meg fontos az amit valodi tokeattetnek hivnak es a szamla meretehez kepesti kockazatot jelenti.

Tehat ha van 10000$ a szladon es megnyitsz egy normal Lot-ot ami 100000$ akkor a valodi tokeatteted 10:1.

Na de lehetne errol oldalakat irni. Ha melyebben erdekel a tema akkor ajanlom az alabbi linket:

http://www.babypips.com/school/more_leverage.html
Köszi, mär tiszta!
Régi 2009-10-14, 09:26   #157 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
Richman84 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!
Ismeri valaki a Plus500 szoftvert? Mennyire jó? Kezdő vagyok, s most ezt használom. 4ezer forint bónuszt kaptam. 2nap alatt csináltam belőle 13ezret. Mivel érdemes kereskedni? Én épp árucikkel kezdtem el. Tegnap a földgáz -5.98 körül zárt. Most meg +1% környékén jár. Eddig jó vagyok Gondolkozom a cukorban is. Tegnap 5és fél százalékon állt. Ha lemenne -5%-ot abból biztosan veszek....
Richman84 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-10-14, 12:28   #158 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Richman84 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!
Ismeri valaki a Plus500 szoftvert? Mennyire jó? Kezdő vagyok, s most ezt használom. 4ezer forint bónuszt kaptam. 2nap alatt csináltam belőle 13ezret. Mivel érdemes kereskedni? Én épp árucikkel kezdtem el. Tegnap a földgáz -5.98 körül zárt. Most meg +1% környékén jár. Eddig jó vagyok Gondolkozom a cukorban is. Tegnap 5és fél százalékon állt. Ha lemenne -5%-ot abból biztosan veszek....
Már kérdezte más is ezt a céget itt a fórumon, csak el kell olvasni. Örülj a 13000-nek, és jó szívvel gondolj rá amikor már 1 Ft sem lesz belőle!
Régi 2009-10-14, 19:57   #159 (permalink)
Szenior tag

HWTrader már nem kispályás.HWTrader már nem kispályás.HWTrader már nem kispályás.HWTrader már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok!
Jot nevettem Sidius megjegyzesen

Richman, tegy magadnak egy szivesseget es demozz inkabb mielott elesben csinalod.

Udv,

HWT
Régi 2009-10-15, 21:54   #160 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
Richman84 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Már kérdezte más is ezt a céget itt a fórumon, csak el kell olvasni. Örülj a 13000-nek, és jó szívvel gondolj rá amikor már 1 Ft sem lesz belőle!
Miért, mi a probléma a Plus500-al???
Richman84 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-10-15, 22:50   #161 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Miért, mi a probléma a Plus500-al???
Nekem semmiféle problémám nincsen vele, azonkívül, hogy ismeretlen cégekkel nem igazán foglalkozok. De ez magánvélemény.
Amikor jó azt mondtam, hogy jó szívvel gondolj a 13000 forintra, ha nem lesz már 1 forint sem belőle, nem gúnynak szántam távolról sem. Nem az én stílusom, csak arra utaltam, hogy pár nap kereskedésből az égvilágon semmire sem szabad következtetni, nincs konzekvencia amit le lehetne vonni. De majd magad is meglátod. Ez nem negatív vélemény, de majd te is megtapasztalod a Sötét Oldal erejét! Azért sok sikert kívánok!
Régi 2009-10-16, 09:51   #162 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Udv mindenkinek,

Aki koveti az FX piacot, gondolom, vagy igy-vagy ugy elfoglalt hete volt/van.

GBPUSD

Sokan tartanak az Engulfing/ Outside gyertyaktol a nagy stop miatt. En imadom oket. Napi grafikonon ha eleg nagy az elozo gyertyakhoz kepest, az egyik legerosebb szignal amit kaphatunk.

A legjobb poziciok csak mennek velunk minimalis ellen mozgassal. Ez egy nagyon jo pelda erre.

kereskedes-de-hogyan-gbpusd_151009d.jpg

Mi is tortenik? GBPUSD beszorult az also Heti PPZ es egy eros napi PPZ koze. Hetfon mintha ki akarna torni alulra, de az ar visszakerul a zona fole. kedden ugyanez megismetlodik, ar meg lejjebb de csak buy stop-okat talal. Diohejban momentum epul fel es kapunk egy szep BUOB-ot a zarasra. Erre mar a fel vilag es a kutyaja is erdeklodessel figyeli a part, nem meglepo higy a kovetkezo nap tuzijatekkal kezdodott.
Régi 2009-10-16, 10:36   #163 (permalink)
Tag

Lackok logója

Összes hozzászólás: 85
Lackok a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Én az általad korábban ajánlott GBPJPY-ben játszottam meg egy alsó Pin Bar-t a Demo számlán. Azóta kitört és 4000 Pip pluszban van, követő stoppal védem.
Karikával jelöltem a pozinyitást. Utána volt még a Chart-on egy másik kisebb Pin Bar is (nyillal)
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-gbpjpy.jpg  
Lackok nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-10-16, 11:29   #164 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Lackok eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Én az általad korábban ajánlott GBPJPY-ben játszottam meg egy alsó Pin Bar-t a Demo számlán. Azóta kitört és 4000 Pip pluszban van, követő stoppal védem.
Karikával jelöltem a pozinyitást. Utána volt még a Chart-on egy másik kisebb Pin Bar is (nyillal)
Gratulalok, en a nagy napi pin-en zartam amikor nem erte el az elso TP-met. A masodik Pin szeru gyertya szamomra nem volt eleg ezert lementem 4 orasra. Ott volt egy BUOB ami nagyon szepen hozott. 147.70-en utotte el a stoppomat amit 148 ala mozgattam ha netan megfordul. Szepen kiutott es feljebb maszott Na de ne legyunk telhetetlenek...

Ez a pin jol teljesitett, de a legtobbszor egy ilyen mertuvel azt sem tudod mi utott el. A piac oldalazott es momentumnak nyoma sem volt.Nagyon fontos hogy tudd, hol kerulhetsz bajba eloszor. Nagyon sok penzt sporol meg.

Udv,

HWT
Régi 2009-10-16, 13:51   #165 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás Usdcad

Szokasos tortenet, Heti PPZ, ar eleri es formal egy szep nagy BUOB-ot

Ar kitor az elvart iranyba es eleri TP1-et.

Lehet ennel egyszerubben?

kereskedes-de-hogyan-usdcad_161009d.jpg
Régi 2009-10-17, 19:02   #166 (permalink)
Tag

Lackok logója

Alapbeállítás

A TP1-nél zárod(tad) is a tradet? Illetve mennyire szoktál trend irányba tovább engedni egy pozíciót? Mindig zársz az első TP pontoknál?
Régi 2009-10-18, 21:49   #167 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
A TP1-nél zárod(tad) is a tradet? Illetve mennyire szoktál trend irányba tovább engedni egy pozíciót? Mindig zársz az első TP pontoknál?
Az hogy mit csinalok a helyzettol fugg. Egy dolog biztos, reagalok ra.

Amikor az ar eleri a TP1-et, tobb valasztasom is van.

1. Stop rakerul a nyitasi arra, ezzel egy "ingyen" poziciom van.

2. Stop egy kozelebbi technikai szintre kerul, csokkentve a pozicio kockazatat.

3. Reszleges, vagy teljes pozicio zaras. Pl ha 2 lot-om van nyitva, akkor zarok egyet es a masikat hagyom futni vagy kiutodni.

Ezeket mixelni is lehet, pl hogy stop kozelebb jon es reszleges profit zaras.

En ezen a pozin a stop-ot mozgattam 1.0300 ala. A szint eleg erosnek tunik, ha az ar attori, nagy az eselyunk egy teljes fordulasra.

Azert nem mozgattam a stop-ot BE-be mert teret akarok adni a mozgasra. penteken nem zart ugy ahogy szerettem volna (1.0400 felett), de a PPz amirol fordulni kezdett nagyon tetszik, szoval stop marad tagabb de a riziko megis csokkent ha esetleg ram fordul.

Remelem ertheto. A pozicio es toke menedzsmentre van sok szabalyom mint mar irtam is oket, de teret engedek a modositasoknak a helyzetnek megfeleloen. Ez nem biztos hogy mindig jol jon ki, de az tuti hogy sok penzt sporol meg ha az ar nem arra indul amerre varom. A legrosszabb ami tortenik hogy lemaradok egy mozgasrol. De hej, ne legyunk telhetetlenek, nem igaz?
Régi 2009-10-20, 16:44   #168 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

USDCAD eppen teszteli TP2-t, stop bemozgatva nyitasi arra es pozicio fele zarva 1.0494-en.

Eredetileg 1.0280-ra hoztam be a stop-omat miutan elerte TP1-et, ezt meg tegnap tagitottam kicsit 1.0260-ra. Ma ez megmentette a boromet. Ebbol is latszik mennyire fontos hova kerul a stop.
Régi 2009-10-20, 20:04   #169 (permalink)
Tag

Lackok logója

Alapbeállítás

Ez a mostani szint viszont, úgy látom a több napos esés Fibo korrekciós szintje is. Innen könnyen eshet tovább nem? A trend iránya legalábbis arra mutat.
Régi 2009-10-20, 20:12   #170 (permalink)
Tag

Lackok logója

Alapbeállítás

Ez lemaradt az előbb...
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-clipboard01.jpg  
Régi 2009-10-21, 02:05   #171 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás Usdcad

Idézet:
Ez lemaradt az előbb...
Jo meglatas, gratula Lackok!

Amire felkeszultem, az hogy a ket TP koze fog egy ideig szorulni az ar.

Short-olni szignal gyertya nelkul nem tennem. Van 4 orason egy picike Inside bar pont jo helyen, de nem lenne merszem hozza meg rovid tavon sem. Ha holnap meg egy ilyen napunk lesz akkor a foldon nem marad ember aki epp esszel short-olna. Jo eselyunk van egy trend valtasra.

Delutan meselte egy Trader ismerosom, hogy tobb kollegaja is shortolta a part 1.0330-on. es ok a "profik"... Egyenesen bele egy ekkora PPZ-be.

Mivel a futo poziciom mar szepen teljesitett, valamint a stop es az ar kozott jelentos technikai szint van(TP1) igy csak hagyom, hagy fusson meg ameddig akar.

Udv,

HWT
Régi 2009-10-21, 20:06   #172 (permalink)
Tag

Lackok logója

Alapbeállítás

Óhh..köszönöm!

Ahogy látom egy kicsit tényleg meg is fogta az a Fibo...de van esélye tovább menni.
A PPZ itt mitől az? A 2008-09-25 környéki szint miatt?

Bevallom öszintén ezt még nem tudom eldönteni, hogy mikor lássak bele egy szintbe PPZ-t.

Udv
Lackok
Régi 2009-10-22, 00:00   #173 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás Ppz

Idézet:
Óhh..köszönöm!

Ahogy látom egy kicsit tényleg meg is fogta az a Fibo...de van esélye tovább menni.
A PPZ itt mitől az? A 2008-09-25 környéki szint miatt?

Bevallom öszintén ezt még nem tudom eldönteni, hogy mikor lássak bele egy szintbe PPZ-t.

Udv
Lackok
A TP szintjeim nem mindig PPZ-re alapulnak, ahogy lathatod es emlitettem mar, hanem lehetseges ellenallasra. Elozo gyertya csucsok es aljak. Napin szepen latszik miert is van ott ahol. A masodik TP leginkabb a 1.0500-as kerek szamra esik, ez egy fontos szint.

Egy jo gyakorlat ha eloveszed az osszes termeket amirol van adatod es csak hetin nezve elkezded csak sima vonalakkal bejelolni hol vannak azok a szintek ami PPZ-nek felelhetnek meg annak alapjan amit irtam roluk. Emlekszel, alulrol es felulrol is szepen letesztelte az ar es tamaszt, vagy ellenallast talalt rajta. Ne feledd, ami a szemed ele ugrik azt keresd, fontos hogy ne torodj a kevesbe kiugro szintekkel. Az majd sokkal kesobb jon a kepbe, amikor poziciot menedzselsz.

Hidd el, ha raszansz 5-6 honapot es szorgalmasan rajzolgatsz, annal jobbat nem tehetsz a tozsdei palyafutasodnak. Kb ennyi ido alatt valik termeszetesse es valodi eszkozze.

Es ez meg csak az alapja annak ami erre epul.

Ha valaki veszi a faradsagot es kitartoan gyakorolja es semmi mast nem csinal mint ezt, ezzel tobbet ersz el mint allitom akarmelyik tanfolyammal amire Magyarorszagon elmehetsz es tanulhatod hogyan skalpold a piacot alulkapitalizalt szamlaval 5-15 perces grafikonon 10-20 pip-ert.

Nyugodtan rakj fel barmilyen grafikont a vonalaiddal, sokat tanulsz belole.

Udv,

HWT
Régi 2009-10-22, 00:19   #174 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás Eurgbp

Erre nem nyitottam, de szep szignal heti grafikonon. Ne legyen ilyeszto a 400 pip+ stop

Heti PPZ, szep BEOB, elso TP-t el is erte ma. Jo pelda arra hogy milyen pontosan is lehet megtervezni egy poziciot. Miert is van TP1 ott ahol? Nagy kerek szam: 0.9000. Nagyon fontos szint.
kereskedes-de-hogyan-eurgbp_191009d.gif
Régi 2009-10-23, 00:39   #175 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás Trendek es fordulok

Egyik kedvenc grafikonom.

Heti jelzes, dupla alj, kerek szam: A++ pozicio szep potenciallal.

Ar elerte TP1-et, stop nyitasi ar folott kicsivel, ingyen menet innentol. Pozicio reszleges zaras TP2-nel es stop TP1 ala.

Ha visszafordul, akkor arra is felkeszultunk.

kereskedes-de-hogyan-usdjpy_111009w.jpg
Régi 2009-10-23, 08:37   #176 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Idézet:
Egyik kedvenc grafikonom.

Heti jelzes, dupla alj, kerek szam: A++ pozicio szep potenciallal.

Ar elerte TP1-et, stop nyitasi ar folott kicsivel, ingyen menet innentol. Pozicio reszleges zaras TP2-nel es stop TP1 ala.

Ha visszafordul, akkor arra is felkeszultunk.

Csatolás 61
Épp most akartam feltölteni ezt a grafit
Persze azért felrakom másodmagával. Szeretném megtudni, hogy jók-e a jelöléseim, vagy hogy mik a hibáim.. USDJPY hetin nem pont ott vannak a szintjeim, mint neked. Mit nézek félre?Vagy jó így is?
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-usdcad-weekly.gif   kereskedes-de-hogyan-usdjpy-weekly.gif  
Régi 2009-10-23, 08:41   #177 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Most látom, hogy nehezen kivehető a kép sajnos.Ha szükséges, nekifutok mégegyszer.
Nem találtam az egészszámokra indikátort. Az hol van?
Üdv. mindenkinek!
Régi 2009-10-23, 11:05   #178 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Most látom, hogy nehezen kivehető a kép sajnos.Ha szükséges, nekifutok mégegyszer.
Nem találtam az egészszámokra indikátort. Az hol van?
Üdv. mindenkinek!
Udv Gio,

latom alakul a dolog, nem is olyan nehez ez, ugye?

Az USDCAD elso TP zonat heti idobeosztasonen mashova tennem. Nezd meg hogy 1.0650-en egy szep tiszta PPZ van felettunk ami akar eros is lehet. Kerek szam, latszik a heti grafikonon, ar letesztelte alulrol es felulrol is. Latszik hogy eros tamasz es ellenallas volt. Ha nem figyelsz a szintre, elofordulhat hogy azt sem tudod milyen gyorsvonat utott el

En napin menedzselem a poziciot szoval az en TP1-em 1.0400, a masodik pedig 1.0500 korul van Nekem az 1.0650 mar a harmadik TP. Hetin viszont az elso lehet.

USDJPY hasonlo, TP1 mindenkepp az elso szintet kell hogy jelezze ahol bajra szamithatsz. Elozo gyertya csucsok es aljak. ez nalam 92.00 korul van. Latszik is hogyelkezdett reagalni a szintre.

Csak igy tovabb!!

Udv,

HWT
Régi 2009-10-23, 13:44   #179 (permalink)
Gio
Szenior tag

Gio logója

Alapbeállítás

Kössz HWT!
Régi 2009-10-23, 17:04   #180 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 213
willow már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.willow már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.willow már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Hello mindenki.
Számomra elég nagy problémát okoz a megfelelő bróker megtalálása a forexhez.Itt már kértem, és kaptam is tippeket, neveket, mint Alpari, Oanda, Saxo, FxPro.Egy nagyon fontos szempont részemre, hogy metatreder legyen a platform, ugyanis ez jött be idáig a legjobban. Sajnos nem mindegyik brókernek ez a kereskedési felülete. Most viszont találtam két brókert, akik szerintem talán minden szempontból megfelelőek lennének. Ők ezek:
http://www.investtechfx.com/
http://www.gomarketsaus.com/

Kérnék szépen szakértői véleményt tőletek.Jó választás lenne-e valamelyik, vagy nem?
üdv
willow
willow nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-10-23, 18:00   #181 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Willow, gondolkozz el azon hogy mennyi penzt akarsz atutalni es hogy milyen aron tudsz oda-vissza utalni. Nem nehez latni hogy par szaz euroval nem tul logikus egy ausztral brokehez menni a banki transzfer miatt.

Szvsz europai union beluli brokert keress.

Itt egy link MT4 brokerekrol, innen valassz ki EU brokereket es segitunk valasztani

http://www.forex-tsd.com/metatrader-...-compiled.html
Régi 2009-10-23, 19:22   #182 (permalink)
Szenior tag

willow logója

willow már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.willow már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.willow már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Képtelenség választani közülük. Mindegyiknek van előnye, és hátránya is. Egyébként a pénzt Pay Pal-on keresztül küldöm, és úgy tudom ez ingyenes.
Régi 2009-10-23, 20:34   #183 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Képtelenség választani közülük. Mindegyiknek van előnye, és hátránya is. Egyébként a pénzt Pay Pal-on keresztül küldöm, és úgy tudom ez ingyenes.
Elmondom en hogyan valasztottam magamnak. Megneztem hogy kinek van FSA(Financial Services Authority) regisztracioja es Ugyfelszamla biztositasa, vagyis ha a broker tonkremegy akkor ne bukjam el a depozitomat. Emellett azt neztem hogy MT4 kliens legyen FX-el es CFD-vel.

eltartott egy darabig, de ez egy olyan valasztas amit ha egyedul nem tusz meghozni akkor az azt jelenti hogy jobb is ha nem nyitsz meg eles szlat.

Nem kell sietni a tanulopenz megfizetesevel...
Régi 2009-10-24, 06:44   #184 (permalink)
Tag

Lackok logója

Alapbeállítás

Idézet:
Itt egy átfogó lista:

http://www.forexkalkulator.elivepage...artalom=701782
Régi 2009-10-24, 12:28   #185 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Alapbeállítás

HWTrader és Lackok. Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget. Úgy gondolom, találtam egy nekem megfelelő brokert. Nagyon sokat átnéztem, és a következő dolgok végett nem választottam az:
1: Alpari nem kereskedik CFD-vel
2: FxPro több helyen is olvastam róluk negatív véleményt
3: Go Market csak ausztrál dollárban nyit számlát
Ezen a három cégen gondolkodtam erősen. Így maradt ez:http://www.investtechfx.com/
Erről mondjatok légyszíves véleményt.
Amiért ráesett a választásom: Mt4 platform, CFD-k, no Dealing Desk, 20 éves múlt, és a többi:nvestTechFx welcomes Real Trading Accounts for all worldwide traders.

InvestTechFx Federal Canadian Corporation operates under Canadian Business Act.

InvestTechFx Spreads starts from 1 PIP – All spreads are flat.

Real Trading Account- Complete your online application fully detailed. An Email will be send to you with Login & Password.

Start Trading - as soon as your deposit cleared.

Online Funds Deposit – We accept PayPal, major Credit Cards & Debit Cards up to $10,000 Commission free.

Bank Wire Deposits - Available by request from $1,000 Commission free.

Withdraw Funds- Through PayPal free of charge.

Withdraw by Bank Wire - Domestic $30 – International $50.

Withdraw Funds – Please Email detailed request- Takes up to 72hrs.

Real Trading Platform- Change Demo Platform to Real Platform by changing your Login & Password setting. You do not need to download new real platform.

Change your Password - Recommended for each trader account. Please use Letters & Numbers.

InvestTechFx NDD - (No Dealing Desk). All transactions cleared electronically on real time.

Deposit Bonus Program - available from $5,000 from Silver Account.

Account Leverage - Default leverage 1:200. Available up to 1:500.Change leverage by Email request.

Export Adviser – Robot Trading is available by MT4 Trading Platform.

Export Adviser – Customer fully responsibility to install and operate the system.

Scalping Account - Available for day trader with high level of activities and above monthly customers average trading. Minimum Fee of $10 per Lot applies

Technical Issues- Please sends an Email with your technical issue and attach screen shot.

Account Statement - available on the Trading Platform includes all history Trading Activities.

Account Groups – Available to change by Email request and free of charge.

Account Groups- all account groups can trade Mini/Micro Lot size (0.01-0.1).

Income Taxes - subject to each individual customer residence. InvestTechFx do not advice about any personal Taxes issues.

Swap Free Account - available for all worldwide traders for all religions and nationality. Swap Free accounts subject to $10 overnight fee at 00:00 GMT time per Lot per open positions.

Trading Account Groups:

1. MINI (Micro) Account start $100 - From 2 PIPS

2. Standard Account start $1,000 - From 1 PIP

3. Silver Account start $5,000 - From 1 PIP + Bonus 5%

4. Gold Account start $10,000 - From 1 PIP + Bonus 10%

5. Islamic / Swap Free Account available start $1,000 - From 1 PIP

(Islamic Silver & Gold Accounts are Available)

6. Scalping Trading Account start $1,000 - From 1 PIP.
Várom a válaszokat
üdv
w...
Régi 2009-10-24, 12:58   #186 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Alapbeállítás

Amúgy meg pár forex bróker:

Forex Broker Lista

* AbleTrend (ATFX)
* ACM
* ADM Derivaties
* Admiral Markets
* Advanced Markets
* AKforex
* AL Trade
* Alma Forex
* Alpari UK
* Alpari US
* Apex Forex
* Apex FX Trading
* Arab Financial Brokers
* ATC Brokers
* ATG Marketplex
* AVA Fx
* Baxter Fx
* Bforex
* Boston Merchant Financial
* Broco
* BRTForex
* BulBrokers SC
* C.I.M. Banque
* London Capital Group
* Cantor FX
* Capital Forex Pro
* CFD-Market
* CG Forex
* Charter FX
* CitiFX Pro
* City Credit Capital UK
* CKFX
* CMG Bank & Trust
* CMSFX
* Crownforex
* Deltastock AD
* Deutsche Bank AG
* Dukascopy
* E.F.B ( European Financial Brokers )
* Easy Forex
* ECN Market
* E-money Power
* England Foreign Exchange
* Etoro
* Euroforex
* EXTO Capital
* Falcofx
* Fastbrokers
* FC Markets
* Fibo Group
* Fin Market
* Finexo
* Finodds
* Finotec
* FitMarkets
* Forex Club
* Forex CT
* Forex Day Trading
* Forex FS
* Forex Metal
* Forex Place
* Forex Trading Edge
* Forex Ukranie
* Forex Webtrader
* Forex CA
* Forex.com
* Forexgen
* Forexial FX
* Forexmeta
* Forexyard
* Friedeberg Direct
* FXclearing
* FX Solutions
* FX Trading
* FX Universal
* FXA Securiates
* FXcast
* FXCBS
* FXCH
* FXCM
* FXD24
* FXDD
* Fxdirekt
* FXGreece
* FXLite
* FXOnline Japan
* FXOpen
* FXPrice
* FXpro.com
* FX-Pro
* FXT Swiss
* FXTSP.COM
* Gain Capital Group
* Gallant FX
* GCI Financial
* GFS Forex
* GFT
* GFX Group SA
* GIGFX
* Global Clearing Group
* Global Forex
* GTL
* Golberg Forex Group
* GOMARKETS
* GRUPPO11
* High Street Networking
* HMS Markets
* HotspotFx
* Hudson Global Capital
* HY Markets
* IFC Markets
* iFOREX
* IFX MARKETS
* IG Markets
* IKON Global Markets
* IKON GM
* InstaForex
* Interactive Brokers
* Interbank Fx
* InterForex
* Investment Hous International
* Invest TechFX
* IS Markets
* i-Trade FX
* Kerford Investments
* KVB Kunlun
* Latitude Fx
* Lite Forex
* Loyal Group Ltd.
* Madafx
* Marketiva
* Master Forex
* MBTrading
* MF Global
* MFN Group
* MGFOREX
* MIG Investments
* Money Forex
* Murphy and Williams Financial Group
* MVP
* MY PrivatTrade
* Neuimex
* Noble Trading
* NordMarkets
* NWFB
* NTWO Capital Markets
* Oanda
* ODL Securities
* One Financial
* Orion Brokers
* PFEC
* PFG Best
* PFG Best Direct
* Pip Forex
* Plauski Forex Trading
* Plus500
* Poltex Fx
* Prime4X
* Pro Financial Group
* ProEdge FX
* Pro-Forex
* quesTrade
* PronetFx
* RCG fxtrader
* Real Stream Trading
* Real Trade
* Real Time Forex
* Retail FX
* RJOFX
* SAXO BANK
* Sigma Forex
* SNC Investment
* Speed Trader
* Spot Trader FX
* Squared Financial
* Start Forex
* Sucden
* Swedish Forex
* Swiss International
* SwissFXBroker
* TadawulFX
* Taurus Global Markets
* Tele Trade
* Thales Securiates
* Titan Financial Group
* Top Star Development
* Tradefreedom
* TradersVoiceFX
* TradeStation
* Tradewiev Forex
* TradexFX
* TrendLine Investment
* UFXBank
* Union Pacific
* Varengold
* Velocity4x
* Wall Street Brokers
* Windsor Brokers Ltd.
* WSD Financial
* X Capital Management
* XForex
* XTB
Régi 2009-10-24, 13:03   #187 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

willow! Itt is érdeklődj! www.bpforex.hu Igaz, hogy a cégüknek nem a Meta a platformja, hanem a Protrader, de én úgy tudom, hogy adnak adatot Metára is ingyen. Nem mellesleg a számlanyitáshoz is kapsz magyar nyelvű segítséget. Ha érdekel és e-mailt írsz nekik, akkor már eleve jelezd, hogy Metatrader platformot szeretnél használni. Itt is van minden: deviza, cfd, arany, ezüst, olaj...stb.
Régi 2009-10-24, 13:49   #188 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Alapbeállítás

köszi sidius.
őket már néztem.
Régi 2009-10-24, 14:45   #189 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Egyébként nem ismervén az általad beírt céget, nem írnék róla véleményt. Itt nézted már mit írnak róla?

http://www.forexpeacearmy.com/public...vesttechfx.com

Én itt szoktam megnézegetni a forex brókereket.

Asszem ez a bpforex brókercége és eég jó osztályzatot kapott, sokkal jobbat mint az általad említett cég, bár mindössze 4 véleményt látok nála:

http://www.forexpeacearmy.com/public...selfinvest.com
Régi 2009-10-24, 18:01   #190 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Alapbeállítás

Sidius ,te melyik brókernél vagy?
Régi 2009-10-24, 21:24   #191 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 112
MIKXI a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia HW trader

Mi a véleményed Andre Kostolanyrol?
MIKXI nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-10-24, 22:10   #192 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
MIKXI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia HW trader

Mi a véleményed Andre Kostolanyrol?
Nem tudok rola sokat. En kulfoldon elek es amikor a tozsdevel elkezdtem foglalkozni itt csak Nicolas Darvas-rol talaltam irodalmat magyar vonatkozasban.

viszont egyik nagy kedvencem Jesse Livermore a "nagy oregek" kozul.

ui: A money managenent tippjeit ne fogadjatok meg
Régi 2009-10-25, 03:35   #193 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Sidius ,te melyik brókernél vagy?
Az Alparinál, előtte meg az Oandanál.
Régi 2009-10-25, 07:46   #194 (permalink)
Tag

Hely: Jászberény
Összes hozzászólás: 60
Stockwalker a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

És mi a véleményetek Livermore és a többi nagy spekuláns mondásairól, mint pl. arról, hogyha esik egy papír, mittudomén 3%-ot, akkor abba ne vegyünk bele mert annak az esésnek oka van. Meg hogy szinte semmi esélye nincs annak hogy visszajön, semmi. Miért, annak van esélye hogy tovább esik? Csak én gondolom úgy, hogy nem kell minden mozgásba meglátni a nagy dolgokat? Kíváncsian várom válaszotokat
Stockwalker nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-10-25, 12:46   #195 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Stockwalker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
És mi a véleményetek Livermore és a többi nagy spekuláns mondásairól, mint pl. arról, hogyha esik egy papír, mittudomén 3%-ot, akkor abba ne vegyünk bele mert annak az esésnek oka van. Meg hogy szinte semmi esélye nincs annak hogy visszajön, semmi. Miért, annak van esélye hogy tovább esik? Csak én gondolom úgy, hogy nem kell minden mozgásba meglátni a nagy dolgokat? Kíváncsian várom válaszotokat
Semmi hogy oszinte legyek. Van egy modszerem hogyan kereskedjek es csak kovetem szorgalmasan. Az hogy kinek mirol mi a velemenye, nem szerepel a modszerben, szoval nem segit dontest hozni. Szvsz csak ra kell nezni egy grafikonra es kiderul hogy mire mik az eselyek. A masik erdekes dolog az az hogy vedd a legtutibb modszert es add oda 10 embernek. Mit fogsz kapni? 10 kulonbozo eredmenyt. Pszichologia es tapasztalat.
Régi 2009-10-25, 15:19   #196 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Alapbeállítás

Idézet:
Semmi hogy oszinte legyek. Van egy modszerem hogyan kereskedjek es csak kovetem szorgalmasan. Az hogy kinek mirol mi a velemenye, nem szerepel a modszerben, szoval nem segit dontest hozni. Szvsz csak ra kell nezni egy grafikonra es kiderul hogy mire mik az eselyek. A masik erdekes dolog az az hogy vedd a legtutibb modszert es add oda 10 embernek. Mit fogsz kapni? 10 kulonbozo eredmenyt. Pszichologia es tapasztalat.
Én azért kiváncsi vagyok a te véleményedre,mivel úgy gondolom, hogy tapasztalt vagy a forex területén, és a véleményed ezért nekem sokat számít.
Régi 2009-10-25, 18:06   #197 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Én azért kiváncsi vagyok a te véleményedre,mivel úgy gondolom, hogy tapasztalt vagy a forex területén, és a véleményed ezért nekem sokat számít.
Megtisztelo

Szerintem fontos az hogy elkulonitsuk az erdekest a hoasznostol. erre a legtobben sok elvesztegetett ido es penz aran jonnek ra.

Szamomra az egyetlen ut az az onallosag. Megtanultam egy vagy tobb modszert, azt kello ideig gyakoroltam es ezt csinalom elesben.

Amikor olyanokat olvasok mint amit Stockwalker hozott fel peldanak, azt erdekesnek talalom, de nem hasznosnak. Elvezet olvasni arrol hogy masok hogyan gondolkodnak, min mentek keresztul, esetleg meg otletek is szuletnek belole, de a modszeremen nem valtoztat. Van egy napi rutinom, ami evek alatt alakult ki es hiszek melyen hiszek benne. Szvsz ahhoz hogy sikeres legyel ez a hit kell. Ezen mulik minden. A technikai dolgok es a tobbi csak ezutan jon. A hit viszont mibol jon? Abbol hogy a technikai reszleteket es a mechanikai dolgokat keszsegszeruen csinalod es eleg idot toltottel el az adott rendszer kereskedesevel.

Tehat a hit ami a sikerhez kell, csakis hosszu ido tapasztalata utan alakul ki.

Tudom ugy latszik kicsit eltertem a tematol, de higgyetek el nem.

Pszichologia az egesz.(mintha ezt mar mondtam volna )
Régi 2009-10-25, 18:39   #198 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Megtisztelo

Szerintem fontos az hogy elkulonitsuk az erdekest a hoasznostol. erre a legtobben sok elvesztegetett ido es penz aran jonnek ra.

Szamomra az egyetlen ut az az onallosag. Megtanultam egy vagy tobb modszert, azt kello ideig gyakoroltam es ezt csinalom elesben.

Amikor olyanokat olvasok mint amit Stockwalker hozott fel peldanak, azt erdekesnek talalom, de nem hasznosnak. Elvezet olvasni arrol hogy masok hogyan gondolkodnak, min mentek keresztul, esetleg meg otletek is szuletnek belole, de a modszeremen nem valtoztat. Van egy napi rutinom, ami evek alatt alakult ki es hiszek melyen hiszek benne. Szvsz ahhoz hogy sikeres legyel ez a hit kell. Ezen mulik minden. A technikai dolgok es a tobbi csak ezutan jon. A hit viszont mibol jon? Abbol hogy a technikai reszleteket es a mechanikai dolgokat keszsegszeruen csinalod es eleg idot toltottel el az adott rendszer kereskedesevel.

Tehat a hit ami a sikerhez kell, csakis hosszu ido tapasztalata utan alakul ki.

Tudom ugy latszik kicsit eltertem a tematol, de higgyetek el nem.

Pszichologia az egesz.(mintha ezt mar mondtam volna )
Hát igen Andre Kostolany alias KOSTO is ezt valja és jó magam is Hogy Pszichologia az egész A-tol Cetig.
90% pszichologia 10% matek.
EZ TÉNY
Üdv Mikxi
Régi 2009-10-25, 18:41   #199 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Andre Kostolany Tözsdepszichologia címü könyvet ajánlom mindenkinek.
Nem tudja valaki hogy honan lehet megszerezni?
Üdv Mikxi.
Régi 2009-10-26, 08:23   #200 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
MIKXI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hát igen Andre Kostolany alias KOSTO is ezt valja és jó magam is Hogy Pszichologia az egész A-tol Cetig.
90% pszichologia 10% matek.
EZ TÉNY
Üdv Mikxi
Nem tény egyáltalán. Főleg így nem, hogy 90% pszichológia és 10% matek. Sőt a matek egyáltalán nem igaz, mert tulajdonképpen a négy alapműveleten kívül nincs is másra szükség, (hacsak nem akarsz mondjuk programozó matematikusként robot kereskedő programot írni). Talán még bele lehet keverni némi valószínűség számítást meg egy kis százalékszámítást (bár ez utóbbi szintén megoldható alapműveletekkel). Ennyit a matekról.
Tehát a tőzsdéhez szerintem a következő dolgok kellenek feltétlenül:
1.Önmagunk ismerete és a megváltozás képessége. Ezt nevezhetjük pszichológiának is. Biztos vagyok benne, hogy az emberek nagy része nem ismeri rendesen saját magát, de az még biztosabb, hogy megváltozni még annál kevesebben képesek. Én magamról úgy érzem, hogy ez alatt a több mint 11 év alatt amit a börzén töltöttem, sokat változtam, de sajnos nem eleget, de hiszem, hogy rajta vagyok az úton.
2. Stratégiában való gondolkodás. A tőzsdén egy jól felépített komplex stratégia szerintem elengedhetetlen, és ennek szinte mindenre ki kell terjednie. A stratégiát le kell bontani részelemekre, ezek a taktikai lépések. Tehát a mit, hol miért, minek kérdése. Ha ezek nincsenek részletesen, pontosan megtervezve akkor nincs stratégia, és ha nincs stratégia akkor nincs esély a profitra, csak ad-hoc kereskedés. Még így is az esélyt növeljük alapvetően a nyereségre, de garanciák nincsenek semmire. Hogy miért nincs gari? Mertaz események játszhatnak ellenünk bármikor, másrészt pedig ott a harmadik legfontosabb tényező ami már itt említve lett. A stratégiáról pedig annyit, hogy mindenki gondolkodjon el azon miért oktatják egyetemi szinten a stratégiát. Én ebből a szempontból annyiban érzem magam szerencsésnek, hogy soha nem voltam még alkalmazott, csak vállalkozó, tehát mindig kellett valami elképzelés arról, hogy mit is akarok csinálni magammal és hogyan.
3. Hit, önfegyelem. Az elöbbiek semmit sem érnek, ha nem hiszünk rendületlenül abban, hogy megvalósíthatóak ezek. Könnyű hinni, amikor nyerésben van az ember, de sokkal nehezebb amikor éppen kifog egy bukó szériát. Megrendül az ember bizalma. Tényleg jól csinálom? Jó a módszerem? Hiába tudja azt az ember, hogy a valószínűség mellette szól, hogy eddig is ezzel a módszerrel keresett pénzt, hogy évekre visszatesztelt rendben lévő módszere van, hogy ami működik kicsiben az működik nagyban is. Amikor bent van a gödörben az ember, csak a hit az ami kiszedi onnan és a rendíthetetlen fegyelem. Mondok egy példát ami most éppen nem tőzsdei, mert hála a trendelő forex piacnak, most éppen nem vagyok gödörben. De talán említettem már, hogy szoktam sportfogadni is, ami szerintem nagyon hasonlít a tőzsdéhez, és még véletlenül sem szerencsejáték. Az a rulett. Mostanság éppen teniszben nyomulok és jó esetben kb 70% arányban el is találom 1,50 feletti oddsokkal. No ebben a hónapban is jól kezdtem, fél hónap után már 20% feletti profitban jártam, amikor beütött a krach, és nem hogy 70%-ot nem tudtam eltalálni, de még 50%-ot sem. Vissza is adtam a profitnak több mint a felét kb 5 nap alatt. DE sikerült kijönnöm a gödörből és ezt csak a hitnek és a fegyelemnek köszönhettem. Tudtam, hogy képes vagyok a 70%-os találati arányra, csak jött egy hullámvölgy (ami tulajdonképpen nem is volt veszélyes, hiszen még sikerült profitban maradnom), amit túl kellett élni. Na most ezt konvertáljuk át a tőzsdére, mert itt sincs ez másképpen, mivel mint mondtam a tőzsde és a sportfogadás véleményem szerint magasabb rokonsági fokban van mint ahogy elsőre látszik.

Lényeg, hogy szerintem ezek alapvetően kellenek a tőzsdéhez. Persze kell még pénz, meg jó platform is, meg jó bróker, de hát ezek nem annyira életveszélyes feltételek, csak jó ha vannak, mert nélkülük nehezebb.
De azért messze nem olyan egyszerű ez, hogy 90% pszicho, és 10% matek, vagy 100% pszicho mint Kostolanyi szerint. Én tisztelem az öreget, de tudni kell, hogy ő inkább volt befektető tipusú spekuláns aki évekig sőt volt eset amikor évtizedekig birtokolt egy papírt, mire profitot csinált lásd orosz államadósság levelek vagy éppen a világháború után a Fiat részvényei. Szóval teljesen másképpen tőzsdézett. Például nála a technikai elemzésnek és a rövidtávú spekulációs hullámoknak semmiféle szerepe nem volt, márpedig ez teljesen más mentalitást feltételez szerintem, de cáfoljatok meg ha nem így van.
Válaszol

Címkék
Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 2 (0 tag és 2 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

Partnereink
InvestStationWeb
Hírbróker - A tőzsdejáték
Opcioguru.com
tozsde.lap.hu - tőzsdei linkgyűjtemény Ingatlan

A pontos idő 12:15 , a GMT +1 időzóna szerint.