| Tőzsde Fórum |
|
|
#2001 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 358
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() |
Idézet:
Hozzászólásodban két ismeretlen kifejezéssel találkoztam.Az egyik az FTA,amit ha jól sejtem első próblémás területnek lehet fordítani ahol az ár ellenállásba ütközik. A másik ismeretlen kifejezés a pricebox. Látom a chartodon,hogy egy oldalazó mozgását jelől,ahol az ár egy trend csatornában mozog,de nem igazán tudom megfejteni mi a pontos szerepe. Ha írnál erről pár gondolatot,ha időd és lehetőséged engedi. Előre is köszi, Sawyer |
|
|
|
|
|
|
#2002 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 116
Hírnév szint: 2 ![]() |
Szia!
Ezek a dobozok segítik vizuálisan a tradert, segítenek megmutatni hogy hol érdemes jelek után kutatni. Gyakorlatilag segítenek megmutatni a PPZ szinteket. Pl.: 1.csökkenő trend esetén a doboz tetején, de akkor nagyon kell vigyázni a FTA val (azaz igen azzal a területtel, ahol gondba ütközik az ár mert egy ilyen dobozban jó sok ilyen zóna lehet) vagy ugyan így érdemes eljárni emelkedő trend esetén a doboz alján. Nevezhetjük őket konszolidációs zónának is, itt valami miatt nem tudja az ár hogy mit akar és verődik össze-vissza mint egy pin-pong labda (elég problémás és nehezen tradelhető területek, fogd és fuss tradekre jó lehet. Én óvatos vagyok velük.Szűk célárakat szeretek csak meghatározni ilyenkor. 2.A másik lehetőség ha kitör a dobozból az ár és a visszatesztnél érdemes PA gyertyát találni. Vannak stratégiák dobozból kitörésre is.Nálam jóval profibbak csinálják. 3. A legjobb úgy jelet keresni ha nincs közelben ilyen doboz, és nagy veszélyzóna nélküli tér áll rendelkezésre! Ezek én is a forexfactory nál tanulom james 16nál, ha tudsz angolul felbecsülhetetlen,engem is ők világosítgatnak fel, felér egy tanfolyammal. |
|
|
|
| Hirdetések |
|
|
#2003 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Ha olyan jól fogom alkalmazni az itt tanultakat(nem mostanában lesz),hogy ˝csukott szemmel˝ is felismerem a tökéletes belépőket én is átkacsintok a Forexfactoryra,köszi a tippet.Hasonlóan hasznos tudásmorzsákat átmenthetsz ide is,ki tudja ˝Több szem többet lát˝ . További szép napot, Sawyer |
|
|
|
|
|
|
#2004 (permalink) |
|
Szenior tag
Nekem sem megy csukott szemmel, nyitottal meg pláne nem.
![]() A forexfactory ugyan ez, annyi különbséggel hogy részletesebben ki térnek a miértekre és a miért nemekre. Akármilyen párról van szó , darabokra szedi a sok fórumozó. A jenes párokat pl mind passzolták (és utóbb kiderült jogosan) a hét elején. Nekem sokat segít, nagyon érthetően leírják hogyan kell gondolkozni. |
|
|
|
|
|
#2005 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Talán a régi tagok -akiknek olyan jól bevált a stratégia,hogy azóta már Bora-Borán nyomják az entert- is kedvet kapnak és csatlakoznak,visszacsepegtetni némi tudást,amit itt szereztek.Még HWTrader is említi a topic elején,hogy rengeteget tanul ő is ezekből a példákból. Persze,hogy megvitassunk dolgokat ahhoz maximálisan tisztában kell lenni az alapokkal,nekem még van fejlődni valóm ebben.De ha úgy érzed hogy kiveséznéd valamelyik chartot,akkor a magam szerény tudásával is állok elébe. Üdv: Sawyer |
|
|
|
|
|
|
#2006 (permalink) | |
|
Új tag
Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 28
Idézet:
Milyen megfontolásból passzolták a forexfactoryn a jen párokat? Milyen érvek szóltak ellene? Azért kérdezem, mert nekem eléggé meggyőzőnek tűntek. Olyannyira, hogy az EUR/JPY-brn benne is vagyok (heti ppz+macd div,+pin bar támogatta a belépés gondolatát...) Köszi, Gszab |
|
|
|
|
|
|
#2007 (permalink) |
|
Szenior tag
Hát igen pont a EJ volt a legtrükkösebb!!!!
![]() A képen próbálom szemléltetni mi is volt az ellenérv, ha nem tiszta szólj de egyébként a legzavaróbb a heti BUOB, mindig vissza kell kapcsolni hetire mielőtt kötnéd, plusz erősnek ítélték az emelkedőtrendet az előzőnapi túl méretes zöld miatt is és nem zárt vissza még 115 alá sem. Remélem tudtam segíteni!
|
|
|
|
|
|
#2008 (permalink) |
|
Szenior tag
Ok kitárgyalhatjuk amiket találtunk, meg tudok lesni onnan is, mit mondanak a profik, ha a mi mentorunk nem ér rá.
Már így is rengeteget köszönhetünk Neki, magamtól soha nem találtam volna meg a forexfactoryt...... ![]() Én napost és H4et nézek lejjebb nem merek menni. ![]() De amúgy ma nagyon szunnyadt volt a nap amott sem találtak semmit....... Jó éjszakát mindenkinek..... |
|
|
|
|
|
#2009 (permalink) |
|
Szenior tag
Tudom hogy késő, én sem játszottam, bár figyelgettem de nem volt bátorság......de azért csemegézgessünk az elmúlt napok tengerentúli sikereiből, remélem nem haragszanak meg ha megmutatom amit ők játszottak meg.
|
|
|
|
|
|
#2011 (permalink) | |
|
Tag
Összes hozzászólás: 42
Idézet:
short. Milyen szignálra várnak? Short-Long. Mert ugye heti grafon eső trendet látunk és ezt szem előtt kell tartani.
|
|
|
|
|
|
|
#2016 (permalink) |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 224
Sziasztok
Van olyan aki az alábbi devizával kapcsolatba valamilyen devizapár kombináción figyeli a beszállókat HWTrader napi stratégiájára. Na megint jól megaszontam Nálam 10 pip alatt vannak ezek speadjei többnyire azért kérdezem, hogy mennyire érdemes rá figyelni? HKD, SGD, DKK, SEK, NOK |
|
|
|
|
|
#2017 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Nagyon bele lendültél,nagyon tetszenek a példák. Az EUR/JPY szinttörő BUOB érv nagyon hihető,oldalaz a piac, ha hetesen 50EMA alatt zár akkor szerintem délnek megy az ár. Ez a példa választ adott egy korábbi felvetésemre,miszerint kell-e figyelni a magasabb TF-en ellenirányú jelzésekre.Közben rájöttem.hogy erre a kérdésre nem lehet konkrét igennel vagy nemmel válaszolni,önmagában egy jelzés se határozza meg a belépést v. kilépést.Nincsennek megdönthetetlen szabályok,csak egy biztos-ahogy már korábban elhangzott-az ár.Bocs a prózai kitérőért. Az GBP/USD D1 példád nem teljesen világos,hogy a BEOB ra utal vagy a kérészéletű emelkedésre. Egy EUR/USD GBP/USD H4 példán már leírtam az elképzelésem hogy mire számítok,szerintem GBP/USD D1 BEOB kicsit lehetett volna annyival nagyobb,hogy az utolsó bikagyertyát is betakarja,de így nyitott kérdéseket hagyott bennem a továbbiakat illetően. EUR/USD páron is talán fordulhat az irány onnan ahol jelölted.Elég könnyen otthagyta 1.4000.Szerintem nekifutunk jövőhéten mégegyszer.Ha így lesz,akkor pedig szinte biztos viszi magával az EUR a GBP-t is. |
|
|
|
|
|
|
#2018 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Tanulás,gyakorlás szempontjából mindenképp érdemes rajtuk belépési jeleket keresni. |
|
|
|
|
|
|
#2021 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() Az 50 EMA jó,összefolynak néha a chartok.A 150 EMA a GBP/USD páron hetesen ellenállás.Egy biztos a ˝h˝ betű lemaradt a nevedből. Viszont mozgóátlaggal kapcsolatban egy kérdésem,hogy látom Te EUR/JPY charton SMA-t használsz. Van valami meggyőző érved mellette,vagy csak ehhez kötötted a szabályaidat. |
|
|
|
|
|
|
#2022 (permalink) | |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0 ![]() |
Idézet:
Én mindig figyelem ezeket is, valamint a ZAR-t és a TWD-t. Szerintem semmiben sem különböznek a többi devizától. Sokszor megbízhatóbbak is számomra, mint például a GU. Napos és hetes charton szerintem simán kereskedhetőek, de 4h-ra már nem mennék le bennük........ |
|
|
|
|
|
|
#2026 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
EUR/USD charton hetesen én azt várom,hogy törje a fibo50-et 1.4000-as kerek számon,+egy kis div.Tavaly októberi visszateszt lehetne egy szép szignállal naposon.A havi chart-on fibo 61,8 nem föltétlen támogatja,de minden nem passzolhat
|
|
|
|
|
|
|
#2028 (permalink) |
|
Szenior tag
Amit felraktál példát EUR/USD naposon box-fibo32 1.3800 egyezőséggel,milyen szépen mutatna egy szép pinbar.Talán teljesülhet is mivel holnap péntek és áttöri ugyan a figyelt szintünket,de jön a hétvége,bezárják a pozikat és már kész is a pinbar1.38 felett zárva.Persze ez az én beteg elmém szüleménye.Meglátjuk holnap mit hoz a valóság.
|
|
|
|
|
|
#2030 (permalink) |
|
Szenior tag
Ez egy kimondottan jó szitu lenne(ha lenne),nem úgy mint az EUR/JPY napos pinbar.Ha 115 alatt zárt volna akkor nem is lehetne miről vitatkozni.Nagyon nehezen dönti el az ár,hogy merre,de az én megérzés indikátorom azt súgja,hogy bika lesz belőle.Elég régóta kóstolgatja az 115-ös szintet.Attól függ mit produkál az EUR az USD-vel,mert ha megnézed a heti charton az EUR/USD EUR/JPY és GBP/USD párosokat akkor láthatod,hogy kéz a kézbe járnak és mind a három pár úgy áll,hogy akármi lehet belőle.
|
|
|
|
|
|
#2032 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 453
Hírnév szint: 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Mit latsz rajta? Mit csinalt eddig es mi tortent ma? mitol erosodik az USD es az europai valutak ellen a Yen? ![]() Jarj nyitott szemmel es ne engedd, hogy masok tippjei elhomalyositsak a latasod GBPJPY-ra gondolok itt. GBPUSD a het ragyogo lehetosege: Belepo visszatesztnel a gyertya 38.2%-ig, szinte pipre pontosan... Divergencia+PPZ+kerek szam(1.6300)
|
|
|
|
|
|
|
#2033 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
![]() CHF-re is erdemes figyelni, ha az indexek tornek(pl S&P ma erosen tud 1300 alatt zarni) Pl long gbpusd es long eurchf-et nem ajanlok ![]() Amit erdemes figyelni ma talan a leginkabb: AUDUSD HWT |
|
|
|
|
|
|
#2038 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Jelenleg Győr.
Összes hozzászólás: 118
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() ![]() |
Szia
Én is próbáltam valamire jutni pl az EUR/JPY és az USD/JPY párral, pont kelés után láttam egy kis jelzést ( Vagy legalábbis reméltem, hogy jelzés ) és demon megkötöttem őket shortra.Viszont az usd/HUF certifikátom már alakul, pedig gondolkodtam is rajta ,hogy azt nem kellett volna bekötni élesbe. Hát nemhiába, ezt még tanulni kell. ( Devizákkal csak demozok, kivéve 3 párt ami létezik mint certifikát a brókernél) |
|
|
|
|
|
#2043 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Jelenleg Győr.
Összes hozzászólás: 118
Idézet:
Nem, de volt 1-2 pillanat amikor úgy láttam a dolgok állását. Bár most ,hogy visszanézem több idősíkon, valahogy nyugodtabb vagyok Valószínű a belső izgatottság miatt voltam pesszimista. Az éles se rossz. Elvégre relatív jó áron szálltam be, csak épp a jelet nem nevezném már így utólag Jó jelnek. (Inkább szerencsének). Most nem látom a pontos adatot, de valahol 194, és 193,50 között léptem be emelkedésre, jelenleg 199 körül van(USD/Huf). Csak a bajom vele, hogy nem elég likvid. Illetve az ,ha pár %-al olcsóbban adom Na ez a certifikát.. Persze van sokkal izgalmasabb, kecsesebb, mozgékonyabb stb , azokat jobban szeretem
|
|
|
|
|
|
|
#2044 (permalink) |
|
Szenior tag
Ok értem forexmaniac....mernék mást mondani amikor látom a bárd a kezedben.
De szóval akkor amikor múltkor földrengés volt ÚJ-Zélandon akkor annak nem volt hatása a forexre? Totál meg voltam győződve róla.... |
|
|
|
|
|
#2046 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 153
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#2047 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
= dollar, chf, yen, esetleg cad fol, tobbi le. HWT |
|
|
|
|
|
|
#2048 (permalink) |
|
Szenior tag
"En inkabb ugy mondanam, hogy a 70+%-os Nagybefektetoi tozsdei short erdekeltseg kerul most bearazasra a deviza piacokon is..."
Tudom, hogy azt kell lekereskedni amit látunk, chartok meg ilyenek.....de engem ez érdekelne hogy mit is jelent pontosabban? Szóval ha egy kicsit bővebben kifejtenéd HWT.....örök hálám kísérne... |
|
|
|
|
|
#2050 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Vegyuk a kedvencemet: S&P, latod hogy konszolidalodott es egymas utan rajzolta az IB-ket? Ha lemesz 4H-ra, akkor tisztan latni a swing-eket ahogy szukult. Mar kb amiote ezek a nagy swing-ek elkezdodtek es mar elotte is, argus szmmel kiserem. Nezd meg az emelkedes ATR-et es nezd meg a konszolidacio ATR-et. Ezzel mered a volatilitast. A vegere mar az egekben volt. Hasznalhatod a VIX indexet is vol meresre, de ez most igy egyszerubb. mindenkepp erdemes a figyelemre. A kovetkezo amit az egyszeri index trader megnez, az szentiment. C.O.T. adatok: Commitment of Traders Data http://snalaska.net/cot/current/charts/SP.png most ebed, ha van errol kerdes, kesobb valaszolok ![]() HWT ui: A fentiek a nagy osszkepet segitik latni. Kereskedni csakis a szabalyok szerint
|
|
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 6 (2 tag és 4 látogató) | |
| eAdam, Shortosgyula |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |