Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2011-09-21, 14:11   #2901 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 164
Hírnév szint: 2
Zsolt27x a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Nektek nem okozott gondolt a tegnap este lezajlott 23:02-es 170 pipes frankerősödés? USDCHF páron tapasztaltam és mivel pozícióban voltam ki is vett az SL. A gond csak az volt, hogy kb. 90 pipel lejjebb mint ahogy beadtam. Így nyereség helyett veszteséggel zárult a tréd. Szerintetek mi történt? Ilyenkor lehet reklamálni a brókercégemnél (STP bróker)?

Üdv: Zsolt
Zsolt27x nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-09-21, 15:22   #2902 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 13
Hírnév szint: 1
Trailer a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Üdv Zsolt! Akárhol nézem, sokan javasolják, hogy a CHF párokat mostanság inkább hanyagolni érdemes. A feltett kérdésedben sajnos nem tudok segíteni, de remélem más igen, mert engem is érdekelne a válasz.
Trailer nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2011-09-21, 19:12   #2903 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 112
recefyce a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

"Ha kiszámold hogy 1 pip elmozdulás ellened, mennyi veszteséget jelent neked (1pip=10 cent micronál), ki tudod számolni, hogy mekkora a mozgástered."

Mivel itt a százas tőkeáttételről beszéltünk jól gondolom, hogy azt a bizonyos 10centet fel kell szorozni százzal....?
recefyce nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-09-22, 04:03   #2904 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Összes hozzászólás: 87
nemecsek már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.nemecsek már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

lot, 100 000 esetén 1pip=10, minilot, 10 000, 1, microlot, 1 000 esetén 0.1; 1 pip értéke csak a pozíciómérettõl függ, mindegy, hogy tõkeáttétellel vagy anélkül éred el.
nemecsek nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-09-22, 05:29   #2905 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Összes hozzászólás: 498
archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
recefyce eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
[B]
Mivel itt a százas tőkeáttételről beszéltünk jól gondolom, hogy azt a bizonyos 10centet fel kell szorozni százzal....?
Sokszor le lett már írva. A tőkeáttétel csak a margin igényt befolyásolja!
EURUSD-ben egy 0,1 lot méretű pozíció 1 pipes elmozdulása akkor is 1$ nyereség-veszteség lesz, ha 1:1, vagy 1:500 a tőkeáttétel.
archenius elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-09-22, 15:05   #2906 (permalink)
Szenior tag

Hely: Jelenlét
Összes hozzászólás: 217
Hírnév szint: 3
sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

https://sites.google.com/site/kockazatkezelesaforexen/
sindler elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-09-22, 15:05   #2907 (permalink)
Szenior tag

Hely: Jelenlét
Összes hozzászólás: 217
sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
nemecsek eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
lot, 100 000 esetén 1pip=10, minilot, 10 000, 1, microlot, 1 000 esetén 0.1; 1 pip értéke csak a pozíciómérettõl függ, mindegy, hogy tõkeáttétellel vagy anélkül éred el.
meg a változódevizától.

recefyce: google.hu
sindler elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-09-22, 15:32   #2908 (permalink)
Tag

nemecsek logója

nemecsek már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.nemecsek már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

-off +egy csomó közhely- Google, úgy általában. És önállóság. IDÕRÁFORDÍTÁS. Gondolkodás, vacilálás. Ha vmiért nem megy, nem találsz meg vagy nem értesz vmt, akkor jöhet a kérdés, segítségkérés végsõ lépésként.
Régi 2011-09-22, 15:51   #2909 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Ezt a 12órás műszak után próbáltam átgondolni. A jelek szerint nem túl sok sikerrel
Most, hogy szabadnapom van el sem kellett olvasnom a válaszokat és anélkül is rájöttem, hogy hülyeséget kérdeztem

Egyébként köszönöm a válaszokat, és külön szeretném megköszönni Sidius-nak, hogy ennyire segítőkész volt !!!
Régi 2011-10-10, 20:50   #2910 (permalink)
Tag

Hely: Debrecen
Összes hozzászólás: 36
Holi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok. Még új vagyok itt. Elolvastam a fórumot, és nagyon megfogott a dolog.
Egyenlőre demozni szeretnék Mt4-el. A problémám a következő lenne nem tudok kötni, és mind1 mit választok ki pld EUR/USD akkor is USD/CHF et hoz fel a kötésnél az ablakban de a vétel és az eladás is szürke. Már össze vissza el állítgattam, ha tudna valaki mondani valamit hogy hogyan tudnám alap helyzetbe hozni azt is megköszönném. Már olvastam itt valahol, hogy valaki ugyan igy nem tudott kötni, de nem találtam meg.

Utólagos elnézést kérek mindenkitől a láma kérdésekért. .
Pedig hogy tervezgettem, kérdezek majd valami okosakat erre tessék....
Holi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-10-11, 05:50   #2911 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.
Alapbeállítás

Tele van az internet MT4 bemutató videókkal.

http://www.youtube.com/results?searc...%C3%A1lat&aq=f
Régi 2011-10-11, 07:04   #2912 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
archenius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Tele van az internet MT4 bemutató videókkal.

http://www.youtube.com/results?searc...%C3%A1lat&aq=f
Köszönöm. Ezt már megnéztem. Ma reggel ujra regeltem, és igy müködik.
Nem tom mi lehetett a hiba az Admiral honlapjáról regeltem be küldött emailt, pass-t mindent, a kliens futott is csak kötni nem engedett. De már megoldódott, köszönöm azért.
Régi 2011-10-11, 11:27   #2913 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Szervusztok!

A következővel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményetek.

Az FxPro oldalán a sima MT4 kereskedési feltételeknél a "Tőkeáttét-margin követelmények"-nél csak simán a tőkeáttétel van feltüntetve, ezért ott gondolom csak simán mindenki kiszámítja, hogy az adott tőkeátt. mellett mekkora a letéti igény.

Az ECN számla kondícióinál a következőt olvastam:

Spreadek: Interbank spreadek
Tőkeáttét-margin követelmények: 1:1-től 1:100-ig
Margin call :A saját tőke 40%-ánál
A saját tőke 30%-ánál :30% margin level

Ha jól értem olyan spread-ek mellett köthetek, mint a bankok. Az gondolom kedvezőbb...
Eddig úgy tudtam, hogy a tőkeáttétel határozza meg a margin szintet, de akkor mi az a 40% ? Vagy teljesen mindegy, hogy a tőkeáttételem alapján mekkora lenne a margin, a bróker akkor is alapból elkülöníti a tőkém 40%-át? Az meg hogy, még ezeken felül a "30% margin level" mit jelent , még annyira sem tudom.
Régi 2011-10-11, 11:46   #2914 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Szervusztok!

A következővel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményetek.

Az FxPro oldalán a sima MT4 kereskedési feltételeknél a "Tőkeáttét-margin követelmények"-nél csak simán a tőkeáttétel van feltüntetve, ezért ott gondolom csak simán mindenki kiszámítja, hogy az adott tőkeátt. mellett mekkora a letéti igény.

Az ECN számla kondícióinál a következőt olvastam:

Spreadek: Interbank spreadek
Tőkeáttét-margin követelmények: 1:1-től 1:100-ig
Margin call :A saját tőke 40%-ánál
A saját tőke 30%-ánál :30% margin level

Ha jól értem olyan spread-ek mellett köthetek, mint a bankok. Az gondolom kedvezőbb...
Eddig úgy tudtam, hogy a tőkeáttétel határozza meg a margin szintet, de akkor mi az a 40% ? Vagy teljesen mindegy, hogy a tőkeáttételem alapján mekkora lenne a margin, a bróker akkor is alapból elkülöníti a tőkém 40%-át? Az meg hogy, még ezeken felül a "30% margin level" mit jelent , még annyira sem tudom.
A pozíció margin igénye a tőkeáttételből kiszámolható. Pl: 0,1 lot EURUSD 1:100 áttétellel 100 EUR, vagy ennek megfelelő más deviza.
Margin call-t gondolom akkor fogsz kapni, ha a nyitott, és veszteséges pozíciók miatt a tőkéd 40%-ra apad. Ilyet még sose láttam, ezért nem tudom pontosan. Van magyar ügyfélszolgálatuk, biztos elmondják, ha megkérdezed.
Régi 2011-10-11, 12:30   #2915 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

"A pozíció margin igénye a tőkeáttételből kiszámolható. Pl: 0,1 lot EURUSD 1:100 áttétellel 100 EUR, vagy ennek megfelelő más deviza."

Igen ezzel tisztában vagyok, erre írtam, hogy:
"Az FxPro oldalán a sima MT4 kereskedési feltételeknél a "Tőkeáttét-margin követelmények"-nél csak simán a tőkeáttétel van feltüntetve, ezért ott gondolom csak simán mindenki kiszámítja, hogy az adott tőkeátt. mellett mekkora a letéti igény."

"Margin call-t gondolom akkor fogsz kapni, ha a nyitott, és veszteséges pozíciók miatt a tőkéd 40%-ra apad."
Na igen, de akkor minek kiszámolni az adott tőkeátt. melletti margint?
Mondjuk van 1000USD-om és tegyük fel, hogy a tőkeáttétel miatt 100USD lenne a letéti követelmény. Akkor nem is azt nézik, hanem lekötnek 400USD-t ?!
Tehát nem akkor kapnék margin call-t, ha a már a száz dolcsimat is elkezdte zabálni a piac, hanem akkor ha elérem a 400-at? Az nem frankó...
Régi 2011-10-11, 12:59   #2916 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Alapbeállítás

Idézet:
"A pozíció margin igénye a tőkeáttételből kiszámolható. Pl: 0,1 lot EURUSD 1:100 áttétellel 100 EUR, vagy ennek megfelelő más deviza."

Igen ezzel tisztában vagyok, erre írtam, hogy:
"Az FxPro oldalán a sima MT4 kereskedési feltételeknél a "Tőkeáttét-margin követelmények"-nél csak simán a tőkeáttétel van feltüntetve, ezért ott gondolom csak simán mindenki kiszámítja, hogy az adott tőkeátt. mellett mekkora a letéti igény."

"Margin call-t gondolom akkor fogsz kapni, ha a nyitott, és veszteséges pozíciók miatt a tőkéd 40%-ra apad."
Na igen, de akkor minek kiszámolni az adott tőkeátt. melletti margint?
Mondjuk van 1000USD-om és tegyük fel, hogy a tőkeáttétel miatt 100USD lenne a letéti követelmény. Akkor nem is azt nézik, hanem lekötnek 400USD-t ?!
Tehát nem akkor kapnék margin call-t, ha a már a száz dolcsimat is elkezdte zabálni a piac, hanem akkor ha elérem a 400-at? Az nem frankó...
Utálok magyarázni, de a kedvedért leírom:
Van 1000 EUR-d, ebből lekötnek 100-at, ha nyitsz egy 0,1-es pozit 1:100 áttétel mellett. Marad szabadon 900 EUR amivel további pozíciókat tudsz nyitni. Ellened megy a pozíció, nem zárod, de egyre nő a lebegő veszteség. Már csak 400 EUR a tőkéd, mert a többit elvitte a nem realizált veszteséged. Felszólítanak, tegyél még pénzt a számlára, különben likvidálnak: MARGIN CALL.
Régi 2011-10-11, 13:13   #2917 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Tehát akkor mégsem 100Eur-t kötnek le, hanem 400-at, hiszen ezt elérve kapok felszólítást.
Másképpen: Ha csak a 100Eur lenne a letétem, akkor a 100Eur elérésekor küldenének margin call-t.
Régi 2011-10-11, 13:19   #2918 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Tehát akkor mégsem 100Eur-t kötnek le, hanem 400-at, hiszen ezt elérve kapok felszólítást.
Másképpen: Ha csak a 100Eur lenne a letétem, akkor a 100Eur elérésekor küldenének margin call-t.
Feladom! No comment!
Szerintem éles pénzzel ne kezd kereskedni, amíg ezt nem tisztázod magadban.
Régi 2011-10-11, 15:39   #2919 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 42
axl29 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Szia! CSAK 100 eur kötnek le de ha ellened megy a piac 300 eurót akkor kapsz margin-call-t
axl29 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-10-11, 19:42   #2920 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Lenne 1 kezdő kérdésem. Miután behuztam a ppz-t, na persze ha jó helyre napin vagy hetesen, akkor az az érdekes "számomra", hogy ha 4H-s on short 1H-s meg long pozinak kinéző gyertyát látok.

Ebből adódóan lenne 1 kérdésem amiben szeretném ha segitenétek. Az elképzelésem és remélem a tietek is, hogy amit várok, számitok hetin vagy napin és ott ahova várom és meg is jelenik a várt jel "pin" akkkor be is szállhatok?. Huh ez most elég zavaró lett, de remélem érthető azért. Előre is thx mindenkinek.
Régi 2011-10-12, 04:06   #2921 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás

Szia Holi! Képet csatolj!
Régi 2011-10-12, 08:35   #2922 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Szia Holi! Képet csatolj!
Szia. Papíron csináltam ki nyomtattam magamnak. De ha még 1x így járok lementem és be illesztem ide. Csak egy kicsit össze zavarodtam, mert ha HWTrader utmutatásait követem akkor a fő trend meghatározása után hetin, napin, PPZ berajzolva, és ha jól emlékszem 4H-n várta a signalt.

Bár most hogy írom ezt lehet nem véletlenül mondta a 4H-t, és a max 1H-t mert kisebb idősíkon nagyobbak az eltérések és az nem "nekem" való.
Na de nem gond gyakorlok szorgalmasan, és olvasgatok sokat, bár ez nem jelenti azt számotokra, hogy nem fogok hülyeségeket kérdezni.
Kérlek benneteket nézzétek el ezt nekem.
Régi 2011-10-12, 16:34   #2923 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 358
Sawyer már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Sawyer már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Holi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
EUR/USD akkor is USD/CHF et hoz fel a kötésnél az ablakban de a vétel és az eladás is szürke. Már össze vissza el állítgattam, ha tudna valaki mondani valamit hogy hogyan tudnám alap helyzetbe hozni azt is megköszönném. Már olvastam itt valahol, hogy valaki ugyan igy nem tudott kötni, de nem találtam meg.
Egyik lehetséges ok a sok közül, hogy hétvégén akartál pozícióba lépni, de ugyebár a piac csak hétköznap van nyitva.

Idézet:
Lenne 1 kezdő kérdésem. Miután behuztam a ppz-t, na persze ha jó helyre napin vagy hetesen, akkor az az érdekes "számomra", hogy ha 4H-s on short 1H-s meg long pozinak kinéző gyertyát látok.
Ha ugyan azon devizapáron a stratégiádnak megfelelő, de ellentétes irányú belépési szignálod van, akkor szerintem válaszd a magasabb idősíkon lévőt és amelyik a fő trend irányába mutat.

Idézet:
Az elképzelésem és remélem a tietek is, hogy amit várok, számitok hetin vagy napin és ott ahova várom és meg is jelenik a várt jel "pin" akkkor be is szállhatok?
Pontosan erről szól a történet. Ha minden tekintetben megfelel a szignálod a stratégiádnak(Swing high-low, BEOB, BUOB,Pin bar, kerekszám, divergencia, anyám tyúkja,+ MoneyManagement), akkor ne vacillálj!
Sawyer nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-10-12, 17:06   #2924 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás

Idézet:
Az eltérések nem nagyobbak, a kisebb idősík része a nagyobbnak . A szignál megbízhatósága az, ami kisebb, hiszen egy órás gyertya kevesebb kötés információját hordozza mint egy négyórás.
Idézet:
.. és meg is jelenik a várt jel "pin" akkkor be is szállhatok?
Egy kis korrekció, a pin nem a jelnek a szinonimája, hanem a pinocchio bar (pinokkió gyertya) rövidítése. Sawyer fentebb felsorolta, hogy melyek a számunkra különösen fontos gyertya(formáció)k.
Ha beszélsz angolul, tudok neked ajánlani egy nagyon hasznos oldalt, fórumot, amiből HWT is sokat merített!
Régi 2011-10-12, 17:56   #2925 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Az eltérések nem nagyobbak, a kisebb idősík része a nagyobbnak . A szignál megbízhatósága az, ami kisebb, hiszen egy órás gyertya kevesebb kötés információját hordozza mint egy négyórás.

Egy kis korrekció, a pin nem a jelnek a szinonimája, hanem a pinocchio bar (pinokkió gyertya) rövidítése. Sawyer fentebb felsorolta, hogy melyek a számunkra különösen fontos gyertya(formáció)k.
Ha beszélsz angolul, tudok neked ajánlani egy nagyon hasznos oldalt, fórumot, amiből HWT is sokat merített!
Üdv.
Azt tudom mi a pin, csak 1 példa szertett volna lenni. Sajnos nem beszélek angolul. De azért nagyon köszönöm a segitséget. Már nem gyakoriak a hsz-ek erre fele sajna nem ugy mint rég, bár van aki még írogat. Mindenféle pozitív kritikát szivesen veszek, a negatívakat is csak azt nem olyan szívesen.
Én még nagyon az elején vagyok, bár ezt a fórumot végig olvastam,és még 1-2 oldalt amik linkelgetve voltak. Egyenlőre PPZ-ket rajzolgatok, valami progit használtok ahoz, hogy az MT4 be is tudtok rajzolni? Vagy azt ki mentegetitek és utánna rajzoltok? Egyenlőre ennyi fért bele. Thx a figyelmet.
Régi 2011-10-12, 19:05   #2926 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás

Idézet:
Egyenlőre PPZ-ket rajzolgatok, valami progit használtok ahoz, hogy az MT4 be is tudtok rajzolni? Vagy azt ki mentegetitek és utánna rajzoltok?
Egy lehetőség:
Beszúrás/Objektumok/Vonalak

Nem kell mentegetni, ha behúzod, holnap is ott marad.
Keresd neten az oktató videókat.
Régi 2011-10-12, 19:07   #2927 (permalink)
Tag

Sapka logója

Összes hozzászólás: 67
Sapka már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Sapka már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:

Szia!

Én kíváncsi lennék arra az oldalra.

Előre is köszi!
Sapka nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-10-12, 19:32   #2928 (permalink)
Tag

nemecsek logója

Alapbeállítás

Idézet:
Sapka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia!

Én kíváncsi lennék arra az oldalra.

Előre is köszi!
James16 fóruma; van egy privát, fizetős oldala is ami közel áll a Szent Grálhoz

Ez a free:
http://www.forexfactory.com/showthre...99#post2585699
Azért ezt az oldalát linkelem mert: a lap alsó harmadában találsz egy link gyűjteményt, kivonatolja az addigi legértékesebb hozzászólásokat.

Ez a fizetős:
http://www.james16group.us/Guests/jamesthread.html
129$ a havi díja; a pénz ebben az esetben relatív -vesd össze egy tanfolyam díjjával .., ha lesz pénzem, én az előbbit választom.

Ha pedig más stratégiákra is kíváncsi lennél:
http://www.forexfactory.com/forumdisplay.php?f=71

És maradj részese ennek az oldalnak is!

Ja, és jössz egy sörrel
Régi 2011-10-12, 19:36   #2929 (permalink)
Tag

Sapka logója

Összes hozzászólás: 67
Sapka már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Sapka már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
James16 fóruma; van egy privát, fizetős oldala is ami közel áll a Szent Grálhoz

Ez a free:
http://www.forexfactory.com/showthre...99#post2585699
Azért ezt az oldalát linkelem mert: a lap alsó harmadában találsz egy link gyűjteményt, kivonatolja az addigi legértékesebb hozzászólásokat.

Ez a fizetős:
http://www.james16group.us/Guests/jamesthread.html
129$ a havi díja; a pénz ebben az esetben relatív -vesd össze egy tanfolyam díjjával .., ha lesz pénzem, én az előbbit választom.

Ha pedig más stratégiákra is kíváncsi lennél:
http://www.forexfactory.com/forumdisplay.php?f=71

És maradj részese ennek az oldalnak is!
Köszönöm!
Sapka nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-10-13, 19:19   #2930 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Sziasztok. HWTrader szokott még jelentkezni?
Már rég olvastam felőle. Bár már a kicsi sem olyan kicsi. Utólag is grtula. Na mind1 ha valaki lát olvas vagy tesz valmi érdekeset jó lenne ha megosztaná velünk is.
Üdv: Holi.
Régi 2011-10-18, 12:53   #2931 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 107
atomjani a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Van egy tervem, de nem tudom, hogy elég jó e.
Indulok 100 ezer forinttal. Az 5 százalékával játszok, ami 5 ezer forint. Ha nyerek egy ezrest rajta, akkor 101 ezer forintom lesz, aminek az 5 százaléka 5050 forint és akkor ennyivel szállok be legközelebb újra. Veszteség esetén mondjuk 4900 forint lenne a teljes összeg 5 százaléka és ezzel játszanék. Tehát mindig az összes pénz alapján számolnám. De lehet hogy 10 játszmán keresztül játszanék 5 ezerrel és azután korrigálnék.
Az a tervem, hogy szabályszerűséget próbálok észrevenni a régebbi adatok alapján. Ha azt látom például, hogy 10 emelkedéskor 3 olyan emelkedés van, ahol érdemes magasabb összegig elmenni és kiszállni, akkor nem adom el túl korán. Sőt ha kell bukni valameddig, mert utána nyereségbe fordulok, akkor olyan alacsonyra rakom a kiszállási pontot biztosíték kedvéért. Ugye itt a kiszámíthatóság és a statisztika a lényeg. Például ha 10 alkalomból a többségben néhány pip elmozdulás van, de egy alkalommal 500 pip, akkor az már nyereséges. Ha ezt általában néhány pip lefelé csökkenést előzi meg, akkor ezt kell bekalkulálni.
Persze egyáltalán nem biztos, hogy olyan könnyű ilyen szabályszerűséget észrevenni és ezt kihasználni. De ha járható ez az irány, akkor inkább ebbe gondolkodok.
A demószámla még várat magára. A demószámla ugyanazt mutatja, mint ahogy a valóságban történik, vagy a program találomra gondol egyet és 50 pipet emel például a dollárnál?
Az én kockázatkezelési tervem mennyire állja meg a helyét? Jó az, hogy minden alkalommal újraszámolom az 5 százalékot vagy elég 10 alkalommal? Esetleg ha összesen esek 30 százalékot, akkor kell újraszámolnom a kockázatot. Nagyon érdekelne, hogy szerintetek mi az elfogadható annak érdekében, hogy minél jobban védve legyen a pénzem. Nyilván a másik része az, hogy jókor vásároljak jó portfóliót, ami lehet bármi.
Régi 2011-10-18, 13:10   #2932 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 59
Hírnév szint: 0
Alapbeállítás

ülj le 1es.
beszabehu nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-10-18, 13:22   #2933 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Az Szlovákiában jó jegynek számít.
Egyelőre tanuló stádiumban vagyok, a tanulónak meg kötelessége ilyenkor kérdeznie.:-)
Régi 2011-10-18, 13:49   #2934 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Alapbeállítás

Idézet:
atomjani eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Az Szlovákiában jó jegynek számít.
Egyelőre tanuló stádiumban vagyok, a tanulónak meg kötelessége ilyenkor kérdeznie.:-)
Inkább írsz, mint olvasol, úgy látom. Rengeteg alapismeret megtalálható az interneten. Keress, olvass, próbáld ki, demózz. Hidd el sokkal jobb érzés, ha magadtól jössz rá dolgokra, mintha azt várod más magyarázza el neked, hogyan is kellene csinálni. Pár ezer óra gyertyanézegetés után már talán fogsz néhány szabályszerűséget találni.
A demó "legtöbbször" ugyan azt mutatja, mint amit éles körülmények közt is látnál. Alapvetően jó, a stop hely ismeretében kiszámolt százalékos pozícióméretezés.
Régi 2011-10-18, 15:08   #2935 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Atomjani!

Kezdjük azzal, hogy ha 100000-nak az 5%-val játszol akkor ugyebár 5000 forintot kockáztatsz. Ha ehhez képest 1000 forint nyereségre törekedsz akkor 5% kockázatot vállalsz a kockáztatott összeg 1/5-ért. Ez hosszútávon mindenképpen bukó, hiszen ha mondjuk 80%-os találati aránnyal dolgozol akkor azt jelenti, hogy 10 alkalomból nyolcszor nyersz 1000 forintot az 8000 ezzel szemben a két vesztes kereskedésed elvisz 10000 forintot vagyis az egyenleg -2000 forint. Belátható, hogy hosszútávon ez tuti bukó.

A kockázatkezelés egyik alapeleme, hogy beállítasz egy kockázati szintet. Mondjuk legyen ez az 5%-od (ez egyébként sok) vagyis 5000 forint. Abba most nem mennék bele, hogy ez hány pip, mert tökmindegy a példa szempontjából. Tehát az adott pozíción maximum 5000 forintot engedsz bukni. Ehhez képest meg kell állapítani, hogy mennyit szeretnél nyerni. Én azt javasolom, hogy legalább a kétszeresét vedd minimálisan. vagyis a kockáztatott összegnek legalább a kétszeresét próbáld megnyerni vagyis 10000 forintot. Ez biztosítja a túlélésedet. Miért is? Azért mert ebben az esetben ha képes vagy 10 kereskedésből 4 alkalommal nyerni az 40000 forint miközben a másik 6 kereskedéseden csak 30000 forintot veszítesz tehát az egyenleged +10000 forint lesz.

Természetesen ahhoz, hogy bármilyen formában esélyed legyen nem elég, hogy elhatározod, hogy a veszteséged kétszeresét próbálod megnyerni minden egyes bolton, de ehhez olyan szituációkban kell piacra lépned, hogy a valószínűség is melletted álljon. Ennek az eszköze a piac elemzése valamilyen módon. Mert azt tudnod, kell, hogy amikor letetted a voksod a piacon, vagyis beléptél egyetlen fix pontod van. Ez pedig a stop, azaz a veszteségbeállítás. Amit nyerni szeretnél az nem más mint az idea amit el szeretnél érni. Mennyire világos?
Régi 2011-10-18, 15:41   #2936 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Ha jól értem, minél magasabb összeg megnyerésére kell törekednem, mert ennek egy része fedezi a veszteségeimet, ami x alkalommal történik. Ha a piacon találok ilyen lehetőséget, amit a megfelelő számításokkal észreveszek, akkor érdemes élni vele. Gondolom ha megtanulom felismerni ezeket a lehetőségeket, ami számítással, elemzéssel történik, akkor lesz egyre több pénzem. Ehhez gondolom hozzátartozik az, hogy próbáljunk minél több nyereséget hozó lehetőségeket keresni és találni, hiszen miért kéne 100 pip nyereségért tökölnünk, ha 1000 pip nyereségre is szert tehetünk.
Ez az idea, hogy például 1000 pip nyereségre akarok szert tenni, az egyfajta szűrés is. Azaz 999 pip vagy alacsonyabb nyereség már szóba se jöhet, tehát az ilyen veszteségeket el kell vetnem, hogyha ragaszkodok minimum 1000 pip nyereséghez. Gondolom ilyesmire gondoltál.
Régi 2011-10-18, 15:50   #2937 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
archenius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Inkább írsz, mint olvasol, úgy látom. Rengeteg alapismeret megtalálható az interneten. Keress, olvass, próbáld ki, demózz. Hidd el sokkal jobb érzés, ha magadtól jössz rá dolgokra, mintha azt várod más magyarázza el neked, hogyan is kellene csinálni. Pár ezer óra gyertyanézegetés után már talán fogsz néhány szabályszerűséget találni.
A demó "legtöbbször" ugyan azt mutatja, mint amit éles körülmények közt is látnál. Alapvetően jó, a stop hely ismeretében kiszámolt százalékos pozícióméretezés.
Mindkettőt csinálom, de a megfelelő információk megtalálása sokkal nehezebb és több időt vesz igénybe, mint a válasz, amit megkapok. Meg ugye az interneten található információk megbízhatósága is megkérdőjelezhető.
Azonban ha itt felteszem a kérdésem, akkor választ is kapok rá elég hamar. Ha nem elég megbízható, akkor nagy eséllyel ki is javítjátok egymást. Ezenkívül másoknak is hasznos lehet.
Természetesen olvasok, például ezt a témát is elkezdtem olvasni. Azonban nem mindig kapok rá választ és nagyon gyakran esik olyasmiről szó, mint a gyertya, ami nekem kínai. Arról nem is beszélve, hogyha visszamondom a saját szavaimmal és helyeselitek, akkor valószínűleg értem is. Vagy korrigáljátok, így biztos nem fogom rosszul megtanulni.
Régi 2011-10-18, 16:40   #2938 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Mindkettőt csinálom, de a megfelelő információk megtalálása sokkal nehezebb és több időt vesz igénybe, mint a válasz, amit megkapok. Meg ugye az interneten található információk megbízhatósága is megkérdőjelezhető.
Azonban ha itt felteszem a kérdésem, akkor választ is kapok rá elég hamar. Ha nem elég megbízható, akkor nagy eséllyel ki is javítjátok egymást. Ezenkívül másoknak is hasznos lehet.
Természetesen olvasok, például ezt a témát is elkezdtem olvasni. Azonban nem mindig kapok rá választ és nagyon gyakran esik olyasmiről szó, mint a gyertya, ami nekem kínai. Arról nem is beszélve, hogyha visszamondom a saját szavaimmal és helyeselitek, akkor valószínűleg értem is. Vagy korrigáljátok, így biztos nem fogom rosszul megtanulni.

Nem hiszem, hogy ezt nekem kellene megválaszolnom, de most olvastam mit írtál ide. Megítélni nem az én feladatom, majd jönnek a nagyok.
Sidius szerintem a kockázati arányt próbálta volna le írni neked. Ami szerintem nem ugy ment átt mint ahogy ő golndolta. Nyugi én is most kezdtem az olvasgatást,könyv, fórum, ezt pld 1x félig és 1x végig. De addig még demozni sem fogok még le nem írtam mindent papíra amit fontosnak tartok, hogy hogyan kell"ene" csinálnom.

A kérdésekhez meg lenne 1 tanácsom. Ha valami nem világos akkor azt fel írod 1 papira sorba, egymás alá és mire a fórum végére érsz szerintem a lista 90%-a le lesz huzgálva. Mert már a nagyok megirták párszor.
Ha most kezdeném olvasni akkor az adott téma hsz számát is oda írnám, hogy bármikor vissza nézhessem.
További szép napot.
Régi 2011-10-18, 17:17   #2939 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 433
Hírnév szint: 4
willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül willow részére
Alapbeállítás

Idézet:
Nem hiszem, hogy ezt nekem kellene megválaszolnom, de most olvastam mit írtál ide. Megítélni nem az én feladatom, majd jönnek a nagyok.
Sidius szerintem a kockázati arányt próbálta volna le írni neked. Ami szerintem nem ugy ment átt mint ahogy ő golndolta. Nyugi én is most kezdtem az olvasgatást,könyv, fórum, ezt pld 1x félig és 1x végig. De addig még demozni sem fogok még le nem írtam mindent papíra amit fontosnak tartok, hogy hogyan kell"ene" csinálnom.

A kérdésekhez meg lenne 1 tanácsom. Ha valami nem világos akkor azt fel írod 1 papira sorba, egymás alá és mire a fórum végére érsz szerintem a lista 90%-a le lesz huzgálva. Mert már a nagyok megirták párszor.
Ha most kezdeném olvasni akkor az adott téma hsz számát is oda írnám, hogy bármikor vissza nézhessem.
További szép napot.
Sajnos sokkal egyszerűbb kérdezni, mint keresni, és visszaolvasni. A kérdés már csak az, meddig fog válasz érkezni a kérdésre.
willow nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-10-18, 18:55   #2940 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Nézegetem ezt az MT4-et de nem tudok vele rövidebb vonalat húzni. Csak végtelenítettet.
Papa irta a 159 hsz ben hogy hogy kellene de sajna nekem nincs ott sugár amiból ki vehetném a pipát. Ugyan ezt irta 1 kollega privibe is csak sajna nem tudom kivenni ha nincs ott. Valaki esetleg?
Köszi.
Régi 2011-10-18, 19:00   #2941 (permalink)
Szenior tag

moszad logója

Összes hozzászólás: 208
moszad a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Nézegetem ezt az MT4-et de nem tudok vele rövidebb vonalat húzni. Csak végtelenítettet.
Papa irta a 159 hsz ben hogy hogy kellene de sajna nekem nincs ott sugár amiból ki vehetném a pipát. Ugyan ezt irta 1 kollega privibe is csak sajna nem tudom kivenni ha nincs ott. Valaki esetleg?
Köszi.
A trendvonelon jobb click, trendline tulajdonságok és a változóknál a sugárt pipáld ki.
moszad nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-10-18, 19:05   #2942 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 358
Sawyer már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Sawyer már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Köszi.
Ne a vízszintes vonallal próbálkozz, hanem a ferde kis ikonnal.
Ha megrajzoltad a trendvonalat, akkor jobb klikk -> trendline tulajdonság
->változók fül -> vedd ki a pipát a sugár elől
Csatolt képek

Sawyer nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-10-18, 19:13   #2943 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
moszad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A trendvonelon jobb click, trendline tulajdonságok és a változóknál a sugárt pipáld ki.
Ugy csináltam. dupla klikk a vonalra megjelenik 3 potty a vonalon a vonalra jobb klikk Gann line tulajdonságok-->változók--> és ott nekem olyan van hogy:
idő: 2011.10.17 00:00 érték:xxxx

idő: 2011.10.19 04:00 Lépték:xxxxx

Ennyi nincs sugár amit ki pipálhatnék.
Régi 2011-10-18, 19:15   #2944 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Köszönöm Sawyer.
A simával próbáltam és a gann-al.
Most már jó még 1x köszönöm.
Régi 2011-10-19, 07:28   #2945 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Hogy lehet élesben elbukni, hogyha demóban jól ment? Ha csak az a különbség a kettő között, hogy az egyikben valódi pénz van a másikban meg játékpénz, akkor működnie kell élesben annak, ami a demóban működött.
Azért állok értetlenül, hogy mi a bukás oka. Egyedül csak az jut eszembe, hogy élesben nem úgy játszik az ember, mint a demóban. Holott minden ugyanúgy történik. Hogy valódi pénzről van e szó, az nem érdekes. Ez miatt nem kell bizonytalanabban, kockázatosabban vagy meggondolatlanul kereskedni. Ha a demóban egy stratégia jól működik, akkor pont ugyanígy dolgozva az éles verzióban is ugyanígy fog működni.
Itt van az is, hogy kísérletezni, változtatni, eltérni nem az éles számlán kéne, hanem a demószámlán, hiszen a demószámla pont ezért van kitalálva. Ha a kísérlet sokszor lefutott ahhoz, hogy nyereség hosszútávon is érzékelhető legyen, akkor alkalmazható élesben. Ha igazítani akarunk, azt a demóban teszük meg és több ezer megbízás után alkalmazzuk élesben.
Ha az éles és demószámla között nincs különbség, akkor miért akar feleslegesen kockáztatni az ember az élesben és miért nem csinálja úgy, ahogy a demóban jó volt? Talán nem csinálta elégszer a demóban ahhoz, hogy kiderüljön az, hogy igazából veszteségesen jönne így ki hosszútávon.
Nem tudom hogy itt hányszor kell valamit csinálni, de a pókerben nagyon sokat kell játszani, hogy statisztikailag kiderüljön, hogy milyen kártyákkal érdemes tovább játszani vagy eldobni. A pókerben azért történik élesben a tesztelés, mert a játékpénzes verzióban egészen másképp játszanak a játékosok és ezért nem működik. Míg itt a tőzsdén a demószámla ugyanúgy mutatja a valóságos pénzmozgásokat és felesleges kockázatvállalás nélkül kísérletezhetünk.
Nagyon érdekes azt feltételezni, hogy az éles számlán való kísérletezés nem fogja nagyon levinni az egyenleget. A sok kisebb veszteséges kísérlet összeadodik, azaz pénzt veszítünk, ami a demószámla révén kivédhető lett volna.
Talán kezdetben érdemes átvenni mások nyereséges módszereit addig, amíg demószámlán nem kísérletezünk ki jobbat. Mert addig legalább van nyereségünk is, amíg jobb módszerekre nem találunk. Meg ugye mindig a másik a legjobb módszer, függ hogy milyen görbe vonalak vagy gyertyák láthatók például az arannyal való kereskedés esetén.
Ha valamit nem jól gondolok, akkor szóljatok bátran vagy javítsatok ki. Gondoltam megosztom a gondolataimat.
Régi 2011-10-19, 07:47   #2946 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Hogy lehet élesben elbukni, hogyha demóban jól ment? Ha csak az a különbség a kettő között, hogy az egyikben valódi pénz van a másikban meg játékpénz, akkor működnie kell élesben annak, ami a demóban működött.
Azért állok értetlenül, hogy mi a bukás oka. Egyedül csak az jut eszembe, hogy élesben nem úgy játszik az ember, mint a demóban. Holott minden ugyanúgy történik. Hogy valódi pénzről van e szó, az nem érdekes. Ez miatt nem kell bizonytalanabban, kockázatosabban vagy meggondolatlanul kereskedni. Ha a demóban egy stratégia jól működik, akkor pont ugyanígy dolgozva az éles verzióban is ugyanígy fog működni.
Itt van az is, hogy kísérletezni, változtatni, eltérni nem az éles számlán kéne, hanem a demószámlán, hiszen a demószámla pont ezért van kitalálva. Ha a kísérlet sokszor lefutott ahhoz, hogy nyereség hosszútávon is érzékelhető legyen, akkor alkalmazható élesben. Ha igazítani akarunk, azt a demóban teszük meg és több ezer megbízás után alkalmazzuk élesben.
Ha az éles és demószámla között nincs különbség, akkor miért akar feleslegesen kockáztatni az ember az élesben és miért nem csinálja úgy, ahogy a demóban jó volt? Talán nem csinálta elégszer a demóban ahhoz, hogy kiderüljön az, hogy igazából veszteségesen jönne így ki hosszútávon.
Nem tudom hogy itt hányszor kell valamit csinálni, de a pókerben nagyon sokat kell játszani, hogy statisztikailag kiderüljön, hogy milyen kártyákkal érdemes tovább játszani vagy eldobni. A pókerben azért történik élesben a tesztelés, mert a játékpénzes verzióban egészen másképp játszanak a játékosok és ezért nem működik. Míg itt a tőzsdén a demószámla ugyanúgy mutatja a valóságos pénzmozgásokat és felesleges kockázatvállalás nélkül kísérletezhetünk.
Nagyon érdekes azt feltételezni, hogy az éles számlán való kísérletezés nem fogja nagyon levinni az egyenleget. A sok kisebb veszteséges kísérlet összeadodik, azaz pénzt veszítünk, ami a demószámla révén kivédhető lett volna.
Talán kezdetben érdemes átvenni mások nyereséges módszereit addig, amíg demószámlán nem kísérletezünk ki jobbat. Mert addig legalább van nyereségünk is, amíg jobb módszerekre nem találunk. Meg ugye mindig a másik a legjobb módszer, függ hogy milyen görbe vonalak vagy gyertyák láthatók például az arannyal való kereskedés esetén.
Ha valamit nem jól gondolok, akkor szóljatok bátran vagy javítsatok ki. Gondoltam megosztom a gondolataimat.
Ha pokerezel, vagyis tudsz jól pókerezni akkor tudhatod hogy ha nincs is jó lapod attól még nyerhetsz. De amugy abban amit írtál benne is volt a válaszod a feltett kérdéseidre. Ezt úgy értem hogy:
Nem a demóval van a gond hanem VELED. Mármint aki demózik.

"mert a játékpénzes verzióban egészen másképp játszanak a játékosok és ezért nem működik." Ezt tőled idéztem. Ez itt sincs máshogy, tudatilag őröl fel ha kudarc ér. Szerintem az aki demóban hosszú távon tud folyamatos + ban zárni, és ki megy élesre és veszit neki ha megtanulja kontrolálni az érzelmeit akkor előbb utóbb sikeres lesz.
Régi 2011-10-19, 07:56   #2947 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Hogy lehet élesben elbukni, hogyha demóban jól ment? Ha csak az a különbség a kettő között, hogy az egyikben valódi pénz van a másikban meg játékpénz, akkor működnie kell élesben annak, ami a demóban működött. Azért állok értetlenül, hogy mi a bukás oka. Egyedül csak az jut eszembe, hogy élesben nem úgy játszik az ember, mint a demóban. Holott minden ugyanúgy történik. Hogy valódi pénzről van e szó, az nem érdekes.
Pontosan a valódi pénz miatt nehezebb.
Az emberi psziché, természet, és a pénzhez, mint értékhez való viszonya miatt. A pénz elvesztését "fájdalmasan" éli meg mindenki, a fájdalomtól pedig ösztönösen félni kezd. Ez olyan szorongást, és érzelmi befolyást fog okozni, hogy nem lesz képes tisztán, és logikusan gondolkozni. Bejönnek a kereskedésbe az érzelmek (félelem, reménykedés, kapzsiság): "Jajj, lezárom inkább kis nyerőben, nehogy visszaforduljon. Ellenem megy, de hagyok még neki egy kis időt, hogy megforduljon. Újra csúcsra fog az még menni, majd akkor lezárom."

A legtöbb embernek, nincs is kidolgozott "stratégiája". Stratégia alatt azt értem, hogy minden részletre kidolgozott szabályrendszerrel rendelkezik, a nyitástól kezdve, a pozíció követésén át a pénz és kockázatkezelésig, és a kilépésig. Ha van is valamilyen szabályrendszere, hajlamos eltérni tőle, nincs megfelelő önkontrollja, hogy betartsa azokat. Ebben az esetben az érzelmei könnyen befolyásolni fogják, és hajlamos lesz a szabályai ellen szóló döntések meghozatalára is. Ezért kell addig demózni, és megbizonyosodni az elméleted helyességéről amire a szabályaid épülnek, amíg azok be nem rögzülnek. Olyan szinten, hogy minden helyzetben tudja, mikor mit, és miért csinál: Azért nyitok, mert...., módosítom a stoppot mert..., kilépek mert....
Régi 2011-10-19, 08:03   #2948 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Összes hozzászólás: 173
Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

.

"mert a játékpénzes verzióban egészen másképp játszanak a játékosok és ezért nem működik." Ezt tőled idéztem. Ez itt sincs máshogy, tudatilag őröl fel ha kudarc ér. Szerintem az aki demóban hosszú távon tud folyamatos + ban zárni, és ki megy élesre és veszit neki ha megtanulja kontrolálni az érzelmeit akkor előbb utóbb sikeres lesz.[/QUOTE]

Szerintem arra gondolt itt Jani, hogy a környezet amire rendszert építesz hamis, mert ott senki nincs kockázatban. Ebből következik , hogy a döntéseik is mások lesznek. Nem arra a környezetre építesz rendszert amiben valóban ,fogsz pókerezni.

Az érzelmekre meg a racionalizálás, ami sokat segít.
Fxpadavan nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-10-19, 08:05   #2949 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Pont hogy a pókerben nem így megy. Például ha játékpénzes verzióban játszok, akkor nem az én hozzáállásommal van a gond. Egyszerűen jobban kockáztatnak, másképp játszanak az ellenfeleim. Valódi pénz esetén meg sokkal koncentráltabban és sokkal több kártyát dobnak el. Itt az ellenfeleim viselkedése és reakciója annyira más a valódi pénz esetén, hogy csak így lehet tesztelni.
Közben eszembe jutott más is. Ha több módszert is tesztel és így együttesen nyereséges lesz hosszabb ideig, akkor elvileg élesben éri meg jobban tesztelnie, mert akkor jön be pénz is. De ez is kiderülhet a demószámla alatt eltöltött idő során.
Régi 2011-10-19, 08:16   #2950 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Összes hozzászólás: 173
Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Pont hogy a pókerben nem így megy. Például ha játékpénzes verzióban játszok, akkor nem az én hozzáállásommal van a gond. Egyszerűen jobban kockáztatnak, másképp játszanak az ellenfeleim. Valódi pénz esetén meg sokkal koncentráltabban és sokkal több kártyát dobnak el. Itt az ellenfeleim viselkedése és reakciója annyira más a valódi pénz esetén, hogy csak így lehet tesztelni.
Közben eszembe jutott más is. Ha több módszert is tesztel és így együttesen nyereséges lesz hosszabb ideig, akkor elvileg élesben éri meg jobban tesztelnie, mert akkor jön be pénz is. De ez is kiderülhet a demószámla alatt eltöltött idő során.
A másik fórumon van fxtester ,letölthető. Az a leggyorsabb út rendszert tesztelni.
Demó számlán amit pluszban megtanulsz, szembesülsz:
Hírek
Idő-türelem
DD-motiváció
Életvitelemmel való összeegyeztetés-idősíkom valóban az-e amit gondolok
Korreláció
Naplózás
Internetem..

Hirtelen ennyi.
Fxpadavan nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés

« Spread!? | - »

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 6 (2 tag és 4 látogató)
eAdam, Shortosgyula
Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 11:09 , a GMT +1 időzóna szerint.