Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2012-01-13, 10:29   #3101 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Összes hozzászólás: 498
Hírnév szint: 2
archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
Sapka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nagyon köszi a választ! A MB számláról bankkártyás fizetést tudok csak csinálni gondolom, mert az Alpari UK-nál nem lehetséges a MB be- és kifizetési forma. Jól gondolom?
Lehet bankszámlára is kiutalni pénz tőlük, csak úgy drágább.
https://www.moneybookers.com/app/help.pl?s=fees
archenius elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-13, 14:42   #3102 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
archenius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Lehet bankszámlára is kiutalni pénz tőlük, csak úgy drágább.
https://www.moneybookers.com/app/help.pl?s=fees

Szerintem ő arra gondolt, hogy az Alparihoz nem tud Moneybookersel pénzt feltölteni ezért MB kártyával utalna pénzt, mivel, hogy debit/credit kártyát elfogad az Alpari. De sajnos nem teljesen így van. Azért nem, mert a debit kártyát azt általában számlához adják. Ha beregisztrálta a bankszámláját az Alparihoz, akkor csak az ahhoz tartozó kártyával tud feltölteni pénzt. A Moneybookers kártya esetében nagyon könnyen harmadik számlás feltöltésnek minősíti az Alpari és azon kívül, hogy nem fogadja a pénzt, még a számlát is zárolja esetleg, aztán csak hosszas magyarázkodással lehet a zárolást feloldani. Magánszemély esetében meg kell maradni a bankszámlás utalásnál. Viszont be lehet több számlát is regisztrálni, Tehát lehet például magyar és külföldi bankszámla is és akkor mindkettőről fogad és utal vissza pénzt az Alpari. Csak mind névre szóljon.

Amúgy a Moneybookersről bankszámlára utalás nem vészes, mert nincs 600 forint, de tényleg jobb az MB kártya és nagyon jól működik, csak pénzt nem szabad felvenni vele.
Régi 2012-01-13, 14:51   #3103 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.
Alapbeállítás

Vagy váltson brókert, az lehet hogy egyszerűbb.
archenius elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-13, 17:14   #3104 (permalink)
Tag

Sapka logója

Összes hozzászólás: 67
Hírnév szint: 1
Sapka már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Sapka már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Nagyon köszönöm a részletes válaszokat!
Sapka nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-13, 17:22   #3105 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
archenius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Vagy váltson brókert, az lehet hogy egyszerűbb.

Az is jó!

http://www.earnforex.com/moneybookers-forex-brokers/
Régi 2012-01-13, 19:17   #3106 (permalink)
Tag

Sapka logója

Összes hozzászólás: 67
Sapka már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Sapka már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Alpari NZ és az Alpari FS között vacillálok. Mindkettőnél van Moneybookers, androidos platform, ez számomra előny.
Sapka nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-16, 20:22   #3107 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 94
Prozac a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!
Technikai segítségre lenne szükségem.
Hogyan lehet a Metatrader 4-en a chart rács vízszintes vonalainak a távolságát állítani, azaz pl 5 pip távolsághoz rendelni.
Töviről hegyire elolvastam a használati útmutatókat a neten, de sehol sem találtam ilyet.
Előre is köszönöm!
Prozac nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-16, 22:01   #3108 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 42
Hírnév szint: 3
Brian a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Prozac eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!
Technikai segítségre lenne szükségem.
Hogyan lehet a Metatrader 4-en a chart rács vízszintes vonalainak a távolságát állítani, azaz pl 5 pip távolsághoz rendelni.
Töviről hegyire elolvastam a használati útmutatókat a neten, de sehol sem találtam ilyet.
Előre is köszönöm!
Ha letöltesz egy Grid indikátort, annak pontosan meg tudod mondani, hogy hány pipenként tegyen vízszintes vonalat.
Brian nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-16, 22:21   #3109 (permalink)
Szenior tag

Hely: Jelenlét
Összes hozzászólás: 217
sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

http://www.youtube.com/watch?v=VWqVr3BuJ5w
sindler elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-17, 10:09   #3110 (permalink)
EKP
Új tag

Összes hozzászólás: 10
EKP a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Az alábbi hivatkozás alatt egy 1,5 órás FOREX kereskedéssel kapcsolatos videó tekinthető meg:
http://youtu.be/K6WHGIgirwA
EKP nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-17, 10:57   #3111 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 94
Prozac a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Brian!
Köszönöm a segítséget. Letöltöttem, működik!
Prozac nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-18, 08:10   #3112 (permalink)
EKP
Új tag

Alapbeállítás

Ingyenes webinárium tekinthető meg az alább témában, időpontban:

Automatizált kereskedés lehetőségei a metatrader rendszerben 2. rész

Időpont: 2012. január 19. 20:00!

Vendég Előadó: Kovács Róbert metatrader programozó
Téma:
• előző, automatizált kereskedési rendszerek előadás összefoglalása
• indikátorok és multi time frame indikátorok használata
• különböző leprogramozott indikátorok bemutatása

Belépni az előadásba legkorábban a kezdés előtt 15 perccel lehetséges az alábbi hivatkozáson:

http://www.elemzeskozpont.hu/content/webinar-belepes
Régi 2012-01-19, 21:26   #3113 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
zufe a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!
Mentort keresek, hátha akad köztetek olyan vállalkozó szellemű, akivel néha át tudnám beszélni a dolgokat skypon.

Szép napot!
zufe nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-22, 17:14   #3114 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 8
spekulans a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Tipster Trendlines 2P (TT2P) - BE and 2 targets

Sziasztok!

Szeretnék ajánlani egy chart trader EA-t,(Egy kanadai barátom csinálta valamikor ő csinálta meg a chart tradert az Amibrokerhez, azóta ismerem) ehhez a stratégiához(is)
szerintem ideális. Van benne vizuális Stop, Entry, BreakEven, Target1, Target2, választható stop illetve limit order, %-os pozició méretező, kép mentés stb.stb.

Itt a srácnak a blogja van benne egy videó is: http://blog.tipster.ca/2010/12/tipst...s-for-mt4.html

Innen tudjátok letölteni(ingyenes a regisztráció): http://www.stevehopwoodforex.com/php...025352dbb86086

3 file van maga az EA., egy script ami ha letörölitek az EA-t letörli a trendvonalakat, és egy útmutató angolul. (elég egyértelmű de ha kérdés van próbálok segíteni ahogy időm engedi)
spekulans nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-26, 20:16   #3115 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 11
bejglee a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Eurusd

Sziasztok!
Még korai tudom, de szerintetek lehet belőle vmi?
- kerek számon van 1.31000
- fibo 38.2-es szint
- szép pin (ha vmi ilyesmi maradna)
Rózsaszínnel jelöltem a lehetséges TP-ket.
Igaz, hogy annyira nem swing-high, de elég biztatónak tűnik számomra.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-eurusd.jpg  
bejglee nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-26, 20:30   #3116 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás Nzdusd

De hasonló a helyzet az NZDUSD-nél is
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-nzdusd.jpg  
Régi 2012-01-26, 20:39   #3117 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás usdcad

Én most mindenütt lehetőséget látok
Vmit biztos nem jól csinálok!
- kerek számon van (1.00000)
- 50-es fibo
Ami zavar, hogy ez sem igazán swing-low.
De az a kerek szám elég erős lehet.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-usdcad.jpg  
Régi 2012-01-26, 20:45   #3118 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás gbpusd

és végül...
Azt hozzáteszem, hogy nemrég próbálkozom!
Talán ezért nem vagyok még elég válogatós!
Ha van észrevételetek, akkor ne tartsátok magatokba!
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-gbpusd.jpg  
Régi 2012-01-27, 14:28   #3119 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás 7vége előtt

Ha pl csütörtök éjszaka (vagyis már péntek első órájában) úgy látszik, hogy kialakult egy beszálló, akkor elhelyezitek a pending ordert 7vége előtt?
Vagy azt kockázatos lenne?
Régi 2012-01-28, 20:51   #3120 (permalink)
MRJ
Új tag

Összes hozzászólás: 25
MRJ a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás .

Sziasztok

Egy kis segítséget kérnék . Nagyon , nagyon kezdő vagyok viszont nagyon jol alakult a hetem és nem tudom mire vélni . Két hete még azt sem tudtam mi a forex majd mult héten regisztráltam egy demo számlára , az indulo 1M-ot kb 2 nap alatt lefeleztem így kicsit elgondolkodtam és más stratégiával indultam a következő 1 millios számlámnak . A 19.-én regisztrált számlám kevesebb mint 1 hét alatt 1,7 M-ra hízott és bár intelligens embernek tartom magam de ennyire nem lehetek ász
Nem az volt hogy feltettem az egészet és egyszer mázlim volt majd gyorsan lezártam és így jött össze , kb 25 kötésem volt . Nem az volt EUR/USD-re tettem és végig mázlim hogy a héten emelkedett kb 10 félre devizapárra tettem volt benne JPY , NZD , CAD , EUR , USD , HUF , AUD , GBP . Nem úgy történt hogy egyszer nyertem sokat a max nyereség 70.000 körül volt de általában 10-30.000 körül nyertem és ezeket 3-10 pip nyereséggel .
Szóval a kérdésem az lenne hogy lehet olyan hogy a demo számlát ugy manipulálják hogy nyerjen a zöldfülű mint mondjuk egy beetetés és késöbb sok pénzzel próbálkozzon vagy inkább tényleg az lehet hogy a 25 kötésből kb 23 nyer az csak mázli és a héten jól álltak a csillagok ?
Nem tudom mire vélni de azt tudom hogy ilyen egyszerű nem lehet
MRJ nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-29, 09:39   #3121 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 433
Hírnév szint: 4
willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül willow részére
Alapbeállítás

Idézet:
MRJ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok

Egy kis segítséget kérnék . Nagyon , nagyon kezdő vagyok viszont nagyon jol alakult a hetem és nem tudom mire vélni . Két hete még azt sem tudtam mi a forex majd mult héten regisztráltam egy demo számlára , az indulo 1M-ot kb 2 nap alatt lefeleztem így kicsit elgondolkodtam és más stratégiával indultam a következő 1 millios számlámnak . A 19.-én regisztrált számlám kevesebb mint 1 hét alatt 1,7 M-ra hízott és bár intelligens embernek tartom magam de ennyire nem lehetek ász
Nem az volt hogy feltettem az egészet és egyszer mázlim volt majd gyorsan lezártam és így jött össze , kb 25 kötésem volt . Nem az volt EUR/USD-re tettem és végig mázlim hogy a héten emelkedett kb 10 félre devizapárra tettem volt benne JPY , NZD , CAD , EUR , USD , HUF , AUD , GBP . Nem úgy történt hogy egyszer nyertem sokat a max nyereség 70.000 körül volt de általában 10-30.000 körül nyertem és ezeket 3-10 pip nyereséggel .
Szóval a kérdésem az lenne hogy lehet olyan hogy a demo számlát ugy manipulálják hogy nyerjen a zöldfülű mint mondjuk egy beetetés és késöbb sok pénzzel próbálkozzon vagy inkább tényleg az lehet hogy a 25 kötésből kb 23 nyer az csak mázli és a héten jól álltak a csillagok ?
Nem tudom mire vélni de azt tudom hogy ilyen egyszerű nem lehet
A demo az demo. Meg mered tenni azt, amit éles számlán sosem fogsz megtenni. Ott csak egyszer vesztesz nagyobb összeget, és lehet, hogy a következő kötésnél már remegő kézzel nyomod le az entert. Mindegy, hogy demoban egymilliót nyersz, vagy csak ezer forintot. Ne az összeg legyen a lényeg, hanem amit csinálsz, az hosszútávon is működjön. Legyen hozzá kitartásod. Nem szerencséd, mert az bárkinek, bármikor lehet.
willow nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-29, 11:48   #3122 (permalink)
MRJ
Új tag

Alapbeállítás

Köszönöm , reméltem hogy mázli és nem a demot manipulálják a helyzet kezelése az én feladatom de ha bunda van azzal nem tudok mit csinálni
Régi 2012-01-29, 15:19   #3123 (permalink)
Új tag

Hely: Házban
Összes hozzászólás: 7
Rézgróf a hírnévhez vezető út elején jár.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Rézgróf részére
Alapbeállítás

Idézet:
Köszönöm , reméltem hogy mázli és nem a demot manipulálják a helyzet kezelése az én feladatom de ha bunda van azzal nem tudok mit csinálni
Sziasztok üdvözlök mindenkit!
Még új vagyok csak nem rég regisztráltam,viszont a fórumot már egy ideje
figyelemmel kisérem.Nagyon jó! Rengeteget segített nekem az elindulásban.
December közepén kezdtem kereskedni demószámlán.(itt szeretném megjegyezni:nem hiszem,hogy manipulálják a demót, de egyébként meg lehet nézni
több helyen is az árfolyamokat, és így le lehet ellenőrizni)
Nem sokáig,csak öt napig.Mert úgy gondolom élesben az igazi abból tanul a legtöbbett az ember és nem akarok úgy járni,hogy demón összejön, élesben meg nem. Egyelőre sikereim nincsenek, de nem is baj,szerintem a kereskedésben a türelem a legfontosabb.
Sok szerencsét és jó kötéseket mindenkinek!
Rézgróf nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-30, 13:42   #3124 (permalink)
Szenior tag

Zoltán Németh IronFX logója

Hely: Ciprus
Összes hozzászólás: 274
Zoltán Németh IronFX a hírnévhez vezető út elején jár.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Zoltán Németh IronFX részére
Alapbeállítás

Csatlakozom az elottem szólókhoz.
A Demó számlák nincsenek manipulálva!

Annyit tennék hozzá hogy ha megkéred a céget akkor beállítják hogy annyi toke legyen a számládon amennyivel kereskedni szeretnél! Így megnézheted hogy mekkora pozikat tudsz majd felvenni az éles számládon, és mekkora profit vagy veszteség lehet belole egy-egy kulombozo stratégia alkalmazásával.
Régi 2012-01-30, 16:35   #3125 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 131
Dvit a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Szia. Élvezd ki a sikerszériát, hamarosan vége. Nekem is 2 hétig sikeres kötésem volt m1-ben, "megérzésre hagyatkozva". 3. napon hívott az Alpari.(lemerült mikor felvettem..) Harmadik héten továbbléptem, és elkezdtem a h1-h4-d1 időben tanulni. Most ott tartok, hogy nekem sokkal nehezebb, mint a "szerencsés m1" volt...próbálok csak a legszebb gyertyákra belépni, várok még utána egy kicsit stb. Ma bekötöttem USDCAD-ra, nyertem 40 dollárt...meg még mással kb. 15öt, viszont buktam 4 páron vagy 50ezret, holott azok számomra egyértelműbb gyertyák voltak, mint a nyerő.
Én úgy érzem, hogy a tőzsdén csak az lehet hosszútávon sikeres, akinek évtizedes tapasztalata van és/vagy áll mögötte egy-két "jó ismerős"...

Viszont ha jól emlékszem valaki írta, hogy "A reggeli órákban amikor nyit a londoni tőzsde, az ár 80%-ban visszatér a nyitóárra. Ezt érdemes lekereskedni" Ezt hogy is kell érteni? A nyolcórás gyertya nyitóárához? A hajnali árhoz? Melyik árhoz? Ez tényleg egy hosszas megfigyelésen alapuló bevált módszer, vagy ez is csak egy finoman fűszerezett "kacsa "..?

üdv-.
Dvit nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-30, 18:56   #3126 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Alapbeállítás

Idézet:
Dvit eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia. Élvezd ki a sikerszériát, hamarosan vége. Nekem is 2 hétig sikeres kötésem volt m1-ben, "megérzésre hagyatkozva". 3. napon hívott az Alpari.(lemerült mikor felvettem..) Harmadik héten továbbléptem, és elkezdtem a h1-h4-d1 időben tanulni. Most ott tartok, hogy nekem sokkal nehezebb, mint a "szerencsés m1" volt...próbálok csak a legszebb gyertyákra belépni, várok még utána egy kicsit stb. Ma bekötöttem USDCAD-ra, nyertem 40 dollárt...meg még mással kb. 15öt, viszont buktam 4 páron vagy 50ezret, holott azok számomra egyértelműbb gyertyák voltak, mint a nyerő.
Én úgy érzem, hogy a tőzsdén csak az lehet hosszútávon sikeres, akinek évtizedes tapasztalata van és/vagy áll mögötte egy-két "jó ismerős"...

Viszont ha jól emlékszem valaki írta, hogy "A reggeli órákban amikor nyit a londoni tőzsde, az ár 80%-ban visszatér a nyitóárra. Ezt érdemes lekereskedni" Ezt hogy is kell érteni? A nyolcórás gyertya nyitóárához? A hajnali árhoz? Melyik árhoz? Ez tényleg egy hosszas megfigyelésen alapuló bevált módszer, vagy ez is csak egy finoman fűszerezett "kacsa "..?

üdv-.
Szia Dvit
Szerintem erre gondoltál.
http://tozsdesuger.blog.hu/2011/08/1...kout_strategia
Régi 2012-01-31, 11:03   #3127 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 131
Dvit a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Pontosan erre, köszönöm!
Dvit nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-01-31, 20:51   #3128 (permalink)
MRJ
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
Zoltán Németh IronFX eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Csatlakozom az elottem szólókhoz.
A Demó számlák nincsenek manipulálva!

Annyit tennék hozzá hogy ha megkéred a céget akkor beállítják hogy annyi toke legyen a számládon amennyivel kereskedni szeretnél! Így megnézheted hogy mekkora pozikat tudsz majd felvenni az éles számládon, és mekkora profit vagy veszteség lehet belole egy-egy kulombozo stratégia alkalmazásával.

Köszönöm , én is kapásból ugy próbáltam , könnyítésképpen HUF számlával . Utána meg akartam próbálni USD számlával ugyanakkor értékben de valahogy nem tudom ugy átérezni azokat a kis számokat
Régi 2012-01-31, 20:54   #3129 (permalink)
MRJ
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
Dvit eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

üdv-.

Próbálom élvezni csak elveszi a kedvem hogy élőben biztos nem így menne , nem mehet így különben itt már mindenki milliomos lenne
Régi 2012-02-01, 05:37   #3130 (permalink)
Új tag

Cool

Idézet:
Próbálom élvezni csak elveszi a kedvem hogy élőben biztos nem így menne , nem mehet így különben itt már mindenki milliomos lenne
Itt kicsiben is lehet:http://www.profit-partners.ucoz.hu még mindig jobb kicsiben valódi számlán,
mint évekig demózni
Régi 2012-02-01, 06:56   #3131 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Rézgróf eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Itt kicsiben is lehet:http://www.profit-partners.ucoz.hu még mindig jobb kicsiben valódi számlán,
mint évekig demózni
Hát lehet hogy valaki kicsi veszteséget megengedhet magának! De sok kicsi sokra megy!
Mire begyakorolsz egy jó stratégiát 8-10 demó számlán elvérzik az ember!
Ha ezt megengedheted magadnak kis pénzzel akkor hajrá!
Régi 2012-02-01, 10:32   #3132 (permalink)
Új tag

Cool

Idézet:
Zoltán Németh IronFX eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hát lehet hogy valaki kicsi veszteséget megengedhet magának! De sok kicsi sokra megy!
Mire begyakorolsz egy jó stratégiát 8-10 demó számlán elvérzik az ember!
Ha ezt megengedheted magadnak kis pénzzel akkor hajrá!
Ki beszél itt veszteségről?
Csak az élesszámla és a demószámla közötti különbségre
akartam rávilágítani.
Régi 2012-02-02, 07:16   #3133 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 33
hortobagyipalacsinta a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

GBP JPY, EUR JPY előző napi gyertyáját elfogadjuk szignálként longra? (egész számba marrt bele)
hortobagyipalacsinta nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-02, 15:10   #3134 (permalink)
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
hortobagyipalacsinta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
GBP JPY, EUR JPY előző napi gyertyáját elfogadjuk szignálként longra? (egész számba marrt bele)
Sztem egyik sem szignál jel, mivel nem lokális aljak.
Ráadásul az USDJPY egy oldalazó csatornából tört ki lefelé 30-án.
Persze egy visszateszt lehet 76.500-ra. Én ide jelöltem be a PPZ-t.
A GBPJPY is inkább eső trend.
De ez egy nagyon kezdő véleménye! :-)
Még csak most próbálgatom a stratégiát.
Régi 2012-02-07, 17:07   #3135 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 20
rodcsy a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Olvasgatom már egy jó ideje a fórumot ,de amit keresek azt nem találom(vagyis nagyon sok hasznos dolgot találtam és hálás köszönetem érte!!!) gondoltam bölcsen, megkérdezem tőletek, hátha tud nekem segíteni valaki.
Méghozzá abban,h-h tudok egy kész stratégiát modellezni nem back-test-re gondolok inkább egy szimulációra amiben akár több száz lehetőséget is kitudok elemezni.
Ha valakinek van valamiféle technika vagy leírás a tulajdonában azt szívesen elfogadom...
Tudom,h excel-be meg lehet csinálni,de elég bonyolult és nincs is semmi eféle előképzettségem,de ha valakinek esetleg erről van írásos emléke azt is szívesen tanulmányoznám.
Aki viszont kezdő és nem hallott a szimulációról(pl.:Monte carlo szimuláció...) nézzen utána nagyon hasznos segítség.

Előre is köszönet érte!

Üdv, Rod

"Az egész univerzum előtt meghajolok"
rodcsy nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-14, 10:08   #3136 (permalink)
EKP
Új tag

Alapbeállítás

Ingyenes webinárium tekinthető meg az alább témában, időpontban:

Automatizált kereskedés lehetőségei a metatrader rendszerben 3. rész

Időpont: 2012. február 15. 18:00
Vendég Előadó: Kovács Róbert metatrader programozó
Tematika:
Automatizált kerekedés a metatrader szoftverben
5/25/125 szignálrendszer indikátor bemutatása
Régi 2012-02-17, 12:18   #3137 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 2
Lasz a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Ha megengeditek, lenne egy kérdésem:

Kezdőként nem értem, hogy sokan miért ennyire bonyolultan határozzák meg a belépési pontokat? A többség több indikátort használ és (szerintem) belemagyarázza a bonyolult szignálokat (ha ez metszi ezt és ez ehhez a szinthez konvergál akkor nyitok longot) holott semmi sem garantálja, hogy a következő percben nem fordul meg az egész. ( Szerintem ez egyszerűen abból az érzésből fakad, hogy kontroll alatt akarjuk tartani a piacot)
A kérdésem az lenne, hogy nem lenne jobb, ha egy nagyon egyszerű belépési stratot alkalmaznánk ( pl 3 MA metszéspontjait) és inkább a kilépésre koncentrálnánk? ÉN úgy látom, hogy a belépés egyáltalán nem olyan fontos, mint a kilépés menedzselése.
Jól gondolom, vagy inkább maradjak csendben és próbálgassam csak a belépési technikákat?
Lasz nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-17, 14:32   #3138 (permalink)
Tag

Hely: Bp
Összes hozzászólás: 49
aSzabe a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Lasz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
ÉN úgy látom, hogy a belépés egyáltalán nem olyan fontos, mint a kilépés menedzselése.
Szerintem meg ez egy komplex dolog. Kell ez is, az is, sőt még sok minden más. :-)

A szignál meghatározása is függ a tradertől, van akinek 100 vonal is kevés, van akinek 1 is sok.
aSzabe nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-17, 21:59   #3139 (permalink)
Szenior tag

Hely: Jelenlét
Összes hozzászólás: 217
sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.sindler már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok!

Ha megengeditek, lenne egy kérdésem:

Kezdőként nem értem, hogy sokan miért ennyire bonyolultan határozzák meg a belépési pontokat? A többség több indikátort használ és (szerintem) belemagyarázza a bonyolult szignálokat (ha ez metszi ezt és ez ehhez a szinthez konvergál akkor nyitok longot) holott semmi sem garantálja, hogy a következő percben nem fordul meg az egész. ( Szerintem ez egyszerűen abból az érzésből fakad, hogy kontroll alatt akarjuk tartani a piacot)
A kérdésem az lenne, hogy nem lenne jobb, ha egy nagyon egyszerű belépési stratot alkalmaznánk ( pl 3 MA metszéspontjait) és inkább a kilépésre koncentrálnánk? ÉN úgy látom, hogy a belépés egyáltalán nem olyan fontos, mint a kilépés menedzselése.
Jól gondolom, vagy inkább maradjak csendben és próbálgassam csak a belépési technikákat?
mindenkinek más a jó. nincs két egyforma ember. nekem nem kell indikátor. másnak 5 db is kevés. mindenki úgy tradel, ahogy akar.
sindler elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-18, 06:24   #3140 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Alapbeállítás

Idézet:
Sziasztok!
Kezdőként nem értem, hogy sokan miért ennyire bonyolultan határozzák meg a belépési pontokat?
Az én véleményem szerint egyáltalán nem mindegy hol lépünk a piacra.
Meghatározhatóak olyan pontok, ahol dinamikus elmozdulás várható. Elég csak ezeken a szakaszokon kereskednünk.

Idézet:
A többség több indikátort használ és (szerintem) belemagyarázza a bonyolult szignálokat (ha ez metszi ezt és ez ehhez a szinthez konvergál akkor nyitok longot) holott semmi sem garantálja, hogy a következő percben nem fordul meg az egész. ( Szerintem ez egyszerűen abból az érzésből fakad, hogy kontroll alatt akarjuk tartani a piacot)
Csak a gyertyákból nem olvasod ki azokat az információkat (max. több év után), amit az indikátorok egyszerűbben megmutatnak neked.

Idézet:
Ha már kezded megtalálni a jó belépési pontokat, akkor még kb. háromszor annyit kell majd keresned a jó kilépési pontokat, és felépíteni a pozíció kezelési szabályokat.
Régi 2012-02-18, 09:43   #3141 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Alapbeállítás

Sokan úgy vélekednek, hogy a belépési pontnak nincs jelentősége, csak a kilépésinek.Én nem osztom ezt a véleményt. Igenis fontos a jó belépés. Mert már lelkileg is megterhelő, ha az ár egyből ellenünk megy, és nem biztos, hogy ilyenkor tartani tudjuk magunkat 100 százalékosan a stratégiánkhoz. Sokkal jobb érzés eltalálni az irányt, és úgy levezényelni a kereskedést.
Régi 2012-02-18, 19:07   #3142 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 2
Lasz a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Köszi a válaszokat!
Lasz nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-02-19, 17:31   #3143 (permalink)
Új tag

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 1
V. Stone-Mountain a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

kereskedes-de-hogyan-eurusd.gif

Sziasztok!
Felvázoltam azt, amit én látok EURUSD H1 charton.
Szeretném tudni, hogy Ti, hogyan nyitnátok pozíciókat ebben helyzetben és az általam pirossal, illetve zölddel jelölt sávok közt hogyan kereskednétek, ha egyáltalán ott érdemes.
Nem Daytrade-ben gondolkodom, és a S/L szintekre is kíváncsi lennék.
Előre is köszönöm, az esetleges válaszokat!
V. Stone-Mountain nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-03-13, 10:08   #3144 (permalink)
Szenior tag

Hely: Heves megye
Összes hozzászólás: 167
Anyu a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás ez jó így? :)

Sziasztok!

Végig olvastam a topicot és megerősítést, vagy ellenvetést szeretnék kérni a tapasztaltaktól!
Amit itt olvastam, azt most próbálom a gyakorlatban is elsajátítani!
Megjegyzem, nincs se belépési pont, se semmi ilyesmi, csak divergenciát jelöltem be és ppt-t. (AUD/CAD)
Elsőre a chart tele volt kék vonalakkal és semmi másból nem állt a grafikon, ezért ezt a kettőt hagytam bent, ami az aktuális árhoz a legközelebb van.
Szóval jól jelöltem?
Előre is köszi mindenkitől, aki reagál rá!
Elismerésem a profiknak.
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-chart_aud_cad_daily_snapshot.png  
Anyu nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-03-13, 10:14   #3145 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás kép

Kicsit messzebbről nézve:
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-chart_aud_cad_daily_snapshot1.png  
Régi 2012-03-13, 11:08   #3146 (permalink)
Szenior tag

Smile eur/usd

ppz 1,35-nél és 1,3-nál.
fib 38,2 1,35-nél.
Erről fordult le az árfolyam egy BEOB gyertya formációval.
Valamit a 200-as EMA is beleesett a ppt-be.
Ez így rendben?
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-chart_eur_usd_daily_snapshot.png   kereskedes-de-hogyan-chart_eur_usd_daily_snapshot1.png  
Régi 2012-03-13, 11:23   #3147 (permalink)
Tag

Profi(t) logója

Összes hozzászólás: 84
Profi(t) a hírnévhez vezető út elején jár.
Smile Tanulság

Valamikor elkezdtem itt végigolvasni a hozzászólásokat, HWTrader, Sidius, és még egy pár öreg róka tanításait, intelmeit többször is. Szentül megfogadva, hogy én aztán nem esek majd bele az untig ismételt csapdákba.
Hát jelentem, beleestem én is.

Így sikerült a november végén nyitott 1500 $-os éles számlámat leredukálnom február végére írd és mond 37 $-ra
Ekkor egy hétre hátradőltem, és megnéztem újra a stratégiámat. Rájöttem, hogy a stratégiám remekül meg van írva. Csak be kellene tartani!!!

Ezek után úgy döntöttem, hogy nem töltöm fel ismét a tőkémet (bár az újabb összeg készenlétben áll egy párhuzamos bankszámlán). Hanem demozgatás helyett, megpróbálom ezt az aprócska összeget visszatornázni az eredeti nagyságára. Természetesen minimális kötés mennyiséggel, + a stratégia betű szerinti betartásával.
Így persze skalpolással (mivel én csak skalpra álltam rá - és több napos kereskedést amúgy sem , még a minimális Lot mennyiséggel se mernék ilyen filléres összegnél kockáztatni...) csak pár $-t lehet fogni tradenként.
Hát be kell valljam, hogy a legjobb tanulási mód.

Bő egy hét elteltével sikerült feltornásznom az összeget egész 127 $-ig. (Korábban simán vesztettem/ vagy nyertem egy nap ennek az összegnek a 3-4 -szeresét.)
De most volt olyan nap, hogy nem szálltam be a kereskedésbe, bár nagy volt a csábítás (és nyerő is lett volna amit akartam, utólag kiderült). Fogcsikorgatva bár, de betartottam a stratégiámat, ami azt mondta, hogy ott és úgy nem lehet.

Nem tudom meddig fog a türelmem tartani.
Mivel így a legnagyobb árfolyamváltozásokból is csak jelképes hasznot lehet realizálni.
Megpróbálom minél tovább így csinálni, ezen kis összeg forgatásával. Aztán ha beleuntam, mégis betolom mellé újra a korábbi tőkét.

De ez lenne nagyon szép, hogy saját erőből okosan visszakapni azt, amit korábban bután beleszórtam a tőzsde ajándék kosarába

Röviden zárásnak annyit, hogy talán a stratégia tényleg mindegy. Kinek-kinek vérmérséklete, rizikó tűrés szintje, stb szerint úgyis más más a tratégiája.
Egy a fontos: a letesztelt, módosítgatott, aztán kipróbált stratégiát élesben be kell tartani. Ha törik, ha szakad.
Mintha kőbe lennének vésve a szabályok. Különben biztos a bukás.

Tudom, elmondták már rengetegszer előttem.
(De....amikor olyan nagy a kísértés, hogy gyorsban meglovagoltam 3 jó hullámot 0,1 lotos kötésekkel.... szép Pip-eket fogtam... na hát akkor még zárásnak tolok gyorsan ugyanerre a szépen folytatódó trendre egy 2 Lot-osat is. És hát tudjuk. Az utolsó mindent visz. )

Sikeres tőzsdézést mindenkinek!
Régi 2012-03-13, 14:00   #3148 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Profi(t) eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Röviden zárásnak annyit, hogy talán a stratégia tényleg mindegy. Kinek-kinek vérmérséklete, rizikó tűrés szintje, stb szerint úgyis más más a tratégiája.
Egy a fontos: a letesztelt, módosítgatott, aztán kipróbált stratégiát élesben be kell tartani. Ha törik, ha szakad.
Mintha kőbe lennének vésve a szabályok. Különben biztos a bukás.
Ennyi a siker titka!
Kidolgozol egy stratégiát és be is tartod!
Ha nem tartod be akkor hosszú távon biztos a bukás!

Ha még így sem megy akkor tudod hogy a stratégiában van a hiba! Dolgozz ki új stratégiát! (ezeket pedig demón tesztelje mindenki és aztán éles számlán)
Régi 2012-03-13, 14:01   #3149 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 3
kristof9226 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Nem ide illik, de láttam, hogy ez egy aktiv topic, ezért kérdezem meg itt. Az egyetemen projektfeladat témának kaptam, hogy ismertessem a tőkepiaci hatékonyságot. Esetleg Fama 1991-es efficiency market hypotesis modellje nincs-e meg valakinek magyar nyelven. Illetve tudtok-e még más magyar irodalmat ami ezzel foglalkozik? Előre is köszi.

Üdv.,
Kristóf
kristof9226 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2012-03-13, 19:12   #3150 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 358
Sawyer már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Sawyer már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Üdvözlet kedves Mindenki

Jó látni, hogy vannak új versenyzők a pályán akik foglalkoznak a HWT-s sratégiával és nem restek chartokat is postázni

Én, mint a topic önjelölt okostojása állítom, hogy kifejezetten jól rajzoltátok Anyu és bejglee a PPZ-ket, ügyes, csak így tovább!
Havi és heti idősíkon érdemes berajzolni az ár forduló szinteket (PPZ) és megvárni, amíg odaér napos idősíkon az ár és kialakít valami gyertya szignált(BEOB,BUOB,Pin bar). Ha a bejelölt szintet keresztezi mozgóátlag és/vagy kerekszám, Fibonacci szint, ect. akkor kedvezőbb helyzetben várható a fordulat.

Rakjatok fel chartokat, beszéljétek meg a gondolataitokat, elképzeléseiteket ,biztosan sokat fog segíteni a fejlődésben. Sok sikert és kitartást!

Üdv
Sawyer nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés

« Spread!? | - »

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 6 (2 tag és 4 látogató)
eAdam, Shortosgyula
Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 11:10 , a GMT +1 időzóna szerint.