Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2009-11-23, 09:51   #301 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 433
Hírnév szint: 4
willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül willow részére
Alapbeállítás

Üdv HWTrader.
Régen hallottam felőled.Nagyon hiányoznak a kommentjeid. Idáig sokat tanultam tőled.Remélem ezután is így lesz.
willow
willow nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-23, 11:02   #302 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 453
HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
willow eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Üdv HWTrader.
Régen hallottam felőled.Nagyon hiányoznak a kommentjeid. Idáig sokat tanultam tőled.Remélem ezután is így lesz.
willow
Udv Willow,

Az utobbi idoben eleg elfoglalt vagyok, de raktam fel egy grafikont AUDCHF-rol a mult heten. Mar zartam a poziciot azota teljesen. Szep pelda egy napi szignalra amit konzervativan jatszva konnyu profitot jelent. A kulcs a mostani piaci korulmenyekhez a uss es fuss taktika, mivel eleg iranytalanok a piacok, persze kivetelek mindig vannak.

Na itt is egy pl:
Regi kedvencem. NGas, Most mar a Januari kontraktus
Nagyon hianyolom a folytonos kontraktusokat, na de ez az ara az olcso brokereknek CFD-vel.

Grafikon. Januari Foldgaz (NYMEX)
kereskedes-de-hogyan-ngasjan_231109d.gif
Dupla alj Nagy PPZ-rol, a grafikonon nem latszik, de ha valaki megnezi az FXPRO adatait ott szepen latszik. Pinbar szignal, ami a kovetkezo nap aktivalodott es egy masik Pin szeru gyertyaval zart. Ez a 4 oras grafikonon egy nagyon szep alakzatot eredmenyezett, Ami nincs az MACD elteres, de a hely(PPZ es Dupla alj) es a ket pin egymas mellett eleg eros erv a belepeshez. TP1-et elerte, a terve most az hogy stop-ot hagyni eredeti helyen, keszulve egy kis oldalazasra, majd 5000-nel mozgatni BE-be.

Plan your trade and trade your plan

Udv,

HWT

Jo kereskedest,

HWT
HWTrader nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2009-11-23, 11:27   #303 (permalink)
Szenior tag

willow logója

Hely: Győr megye
Összes hozzászólás: 433
willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.willow már nem kispályás.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül willow részére
Alapbeállítás

Jó volt hallani újra rólad.
üdv
willow
willow nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-23, 14:17   #304 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
MIKXI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Még egy kérdés a határidöröl.
A jóváirást már értem.
Vettem BUX0912-t 20655-ÉRT ELADOM 10 NAP MULVA 21000fT-ÉRT AKKOR IS KERESEK VELE 21000-20655=345*10=3450Ft-ot persze ha LONG-re megyek.
Üdv Mikxi
Annyit keresel vele amiből, természetesen lejön a brókerdíj. De ugye az érthető, hogy nem a napi jóváírásokon felül?
sidius elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-23, 15:55   #305 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 112
MIKXI a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Annyit keresel vele amiből, természetesen lejön a brókerdíj. De ugye az érthető, hogy nem a napi jóváírásokon felül?
Nem egészen.A napi jóváirásokat értem.
Amikor eladom az 1k-t vettem 20655-ért 1hete ma eladom21200 ért akkor a külömbözetet is megkapom? A napi kováírásokon felül?

Válaszoltak az e-mailomra a brokercégtöl amit ajánlottál. 10000euro a minimum számlanyitás az nekem elég sok.

Üdv Mikxi
MIKXI nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-23, 17:26   #306 (permalink)
Szenior tag

Lackok logója

Összes hozzászólás: 135
Lackok a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Üdv!

Én is örülök, ha te és Sidius hozzászóltok. Az mindig vmi hasznos tartalommal bír!
Ez a GAS Setup nekem is feltűnt, szintén nyitottam benne pozíciót.

Egy dolog van még amit kérdezni szerettem volna. Mennyire ragaszkodsz ahhoz, hogy csak "trendirányban" nyitsz pozíciót? Létezik az, hogy a trend Long, de egy esetlegesen induló korrekcióba is belenyitsz Shorttal ha jó a Setup a tetején?
Lackok nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-23, 18:01   #307 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
MIKXI eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nem egészen.A napi jóváirásokat értem.
Amikor eladom az 1k-t vettem 20655-ért 1hete ma eladom21200 ért akkor a külömbözetet is megkapom? A napi kováírásokon felül?

Válaszoltak az e-mailomra a brokercégtöl amit ajánlottál. 10000euro a minimum számlanyitás az nekem elég sok.

Üdv Mikxi
Figyelj. A két összeg közötti különbözetet kapod meg (10*545= 5450- brókerdíj). Az ne zavarjon, hogy a technikája az, hogy naponta jóváírják az előző záróhoz képest az összegeket, mert az teljesen mindegy. A végösszeg pontosan a fenti összeg lesz, mert mindegy, hogy így kapod meg például:

1 nap 150 pont
2 nap 150 pont
3 nap 245 pont

150+150+245=545

vagy így

1 nap 300 pont
2 nap 245 pont

300+245=545

vagy így

1 nap 545 pont.

Mindhárom esetben 545 pont lesz a profit, és az teljesen mindegy hogy 1 nap alatt vagy három vagy két nap alatt kerül jóváírásra. Neked az a lényeg, hogy vetted 20655-ért és eladtad 21200-ért.
Közben utána néztem a WH SELFINVEST-nek és ezt írják:

"The minimum amount required to open an account is € 2.500 or the equivalent in GBP, USD, or CHF. The account is allowed to go below this minimum when operational. There is no maximum.

Tehát a számlanyitási minimum 2500 GBP, USD, CHF, ami tulajdonképpen csak a nyitáshoz kell, utána már nem baj ha lejjebb megy az összeg (mivel úgyis a margin a lényeg). A maximum összeg nincs meghatározva.
Viszont tény, hogy ez a Forexre és a CFD-re vonatkozik.

U.S. stock trading és U.S. options trading minimum 7500 Usd.
Futures trading minimum 10000 Usd vagy egyéb pénznem.

Szóval viszonylag kis összeggel csak forexezni tudsz itt. Ennyire nem voltam képben, mert én ennél nagyobb számlát nyitottam.
Egyébként forexre a bpforexnél aki ennek a cégnak a magyarországi partnere 1500 Eurtól tudsz számlát nyitni.
http://www.bpforex.hu/hu/miert_a_bpforex

"Partnerünk az iparág legversenyképesebb spreadjeivel jegyzi az árfolyamokat – a spreadek a nap folyamán egy szûk sávban változnak csupán, az EUR/USD és USD/JPY devizapárokat például minimum 1 és maximum 3 pipes spreaddel kínálja az aktív forex kereskedési órák alatt. Ezek a szûk a spreadek minden forex kereskedõ ügyfelünkre érvényesek már a legkisebb induló számlaegyenlegtõl, 1500 EUR-tól is.
Régi 2009-11-23, 20:01   #308 (permalink)
Szenior tag

HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.HWTrader elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Lackok eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Üdv!

Én is örülök, ha te és Sidius hozzászóltok. Az mindig vmi hasznos tartalommal bír!

Egy dolog van még amit kérdezni szerettem volna. Mennyire ragaszkodsz ahhoz, hogy csak "trendirányban" nyitsz pozíciót? Létezik az, hogy a trend Long, de egy esetlegesen induló korrekcióba is belenyitsz Shorttal ha jó a Setup a tetején?
A trend iranya fontos, de nem riaszt el ha valami szep PPZ+gyertya szignalt latok az ellenkezo iranyban. Trend ellen viszont sokkal fontosabb lesz a TP1, mivel sokszor csak idaig megy az ar, tehat fokozottan figyelek hogy legalabb a stoppom BE-ben legyen amikor eleri.

Amit leirsz az hedging, en nem csinalom, de semmi gond nincs vele ha valaki tudja mit csinal. Ha en latok egy jo setup-ot ellenem, akkor ha tenyleg jo, inkabb 100% forditok.

Remelem ertheto.

Udv,

HWT
Régi 2009-11-24, 16:12   #309 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Üdv!

Lackok, ha csodalkozol miert is bohockodik a foldgaz ha meg benne vagy, akkor a valasz Thanksgiving. Unnepelnek a tengerentulon. Bevallom teljesen elfelejtettem. Stoppomat kicsit beljebb huztam es csak varok. Erre altalaban figyelek, most valamiert kiment a fejembol hogy ez a het ilyen lesz.Alacsony likviditas, volatilitas novekszik es a technikai szabalyok nem mindig ervenyesek. Tessek vigyazni mindenki!

Udv,

HWT
Régi 2009-11-24, 17:51   #310 (permalink)
Szenior tag

Lackok logója

Alapbeállítás

Igen észre vettem! Zártam is a pozit, látszik, hogy most nem fiktív a dolog.
Amúgy köszönöm az Alert-et..)
Régi 2009-11-25, 19:37   #311 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 112
MIKXI a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Figyelj. A két összeg közötti különbözetet kapod meg (10*545= 5450- brókerdíj). Az ne zavarjon, hogy a technikája az, hogy naponta jóváírják az előző záróhoz képest az összegeket, mert az teljesen mindegy. A végösszeg pontosan a fenti összeg lesz, mert mindegy, hogy így kapod meg például:

1 nap 150 pont
2 nap 150 pont
3 nap 245 pont

150+150+245=545

vagy így

1 nap 300 pont
2 nap 245 pont

300+245=545

vagy így

1 nap 545 pont.

Mindhárom esetben 545 pont lesz a profit, és az teljesen mindegy hogy 1 nap alatt vagy három vagy két nap alatt kerül jóváírásra. Neked az a lényeg, hogy vetted 20655-ért és eladtad 21200-ért.
Közben utána néztem a WH SELFINVEST-nek és ezt írják:

"The minimum amount required to open an account is € 2.500 or the equivalent in GBP, USD, or CHF. The account is allowed to go below this minimum when operational. There is no maximum.

Tehát a számlanyitási minimum 2500 GBP, USD, CHF, ami tulajdonképpen csak a nyitáshoz kell, utána már nem baj ha lejjebb megy az összeg (mivel úgyis a margin a lényeg). A maximum összeg nincs meghatározva.
Viszont tény, hogy ez a Forexre és a CFD-re vonatkozik.

U.S. stock trading és U.S. options trading minimum 7500 Usd.
Futures trading minimum 10000 Usd vagy egyéb pénznem.

Szóval viszonylag kis összeggel csak forexezni tudsz itt. Ennyire nem voltam képben, mert én ennél nagyobb számlát nyitottam.
Egyébként forexre a bpforexnél aki ennek a cégnak a magyarországi partnere 1500 Eurtól tudsz számlát nyitni.
http://www.bpforex.hu/hu/miert_a_bpforex

"Partnerünk az iparág legversenyképesebb spreadjeivel jegyzi az árfolyamokat – a spreadek a nap folyamán egy szûk sávban változnak csupán, az EUR/USD és USD/JPY devizapárokat például minimum 1 és maximum 3 pipes spreaddel kínálja az aktív forex kereskedési órák alatt. Ezek a szûk a spreadek minden forex kereskedõ ügyfelünkre érvényesek már a legkisebb induló számlaegyenlegtõl, 1500 EUR-tól is.
Helo Sidius.
Köszönöm válaszodat most már teljes mértékben megvilágosodtam határidős ügylet terén.
Nem tudnál valamilyen programot vagy weboldalt ajánlani ahol grafikont lehet nézni de ugy hogy az általam elkészített támaszok "technikai elemzést" el is tudom menteni.
Felmegyek a portfolio.hu ra ott is tudok nézegetni grafikonokat de elmenteni nem tudom.
Equitasnál is tudok nézegetni grafikonokat de elmenteni nem tudom.
Eddigi segitségedet is nagyon köszönöm.
Üdv Mikxi.
MIKXI nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-26, 07:40   #312 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Én amikor a magyar piacon voltam a Markerst használtam amit asszem a portfolio.hu-n találsz. Igaz, hogy fizetős, de én azt mondom, hogy aki komolyan gondolja a tőzsdét illetve alapvetően a technikai elemzést, annak minimum egy ilyenre be kell ruháznia. Többen használják az amibróker nevű programot, amibe elvileg bele lehet tölteni a PETI adatokat folyamatosan. Ennél tudtommal van ingyenes változat, de mivel igazából én nemigen használtam, sok információt nem tudok vele kapcsolatban nyujtani, de www.daytrader.hu oldalon van egy külön topic róla.
Régi 2009-11-26, 10:46   #313 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás NGAS pozi masodik menet

Gaz van Lackok, megnott a kereslet

Ne aggodj, lesz meg itt swing low es szignal gyertya. Mivel ez a januari kontraktus, eleg sokaig lehet tartani es a szokasos visszahuzodas szvsz a kuszobon all akar 5000 ala is. Csak a magasabb csucsok es magasabb aljak maradjanak meg.

A grafikonon bejeloltem hogy most hol tart es miert is akadt meg itt.
A kovetkezo szint ahol elidozhet 5350 korul. Ha lemesz 4 orasra akkor szepen latszik milyen lepcsosen es rendben megy ide-oda. Ez nagyban megkonnyiti a tamaszok es ellenallas megtalalasat. En azokra koncentralok, amik a napin latszanak legalabb.

Emlitettem hogy varok egy visszahuzodasra. Na most hova is huzodna vissza ha nem az 5000-re? Lehet, de korant sem biztos. Felraktam egy FIB-et a az aljatol a lokalis csucsig hogy lassam hova esik az 50 es a 61.8. Hat joval 5000 alatt van mindketto. A stoppom picivel a 61.8 alatt van. Sotetebb kekre valtottam az eredeti TP1-emet. Mivel az a ket FIB szint koze esik, jo esely van ra hogy a visszahuzodas eleri ha az 5000 enged.

Grafikon:
kereskedes-de-hogyan-ngasjan_261109d.gif

ui: Azoknak jegyeznem meg akik nem kereskednek a fentebb emlitett termekben es hasonlokban hogy nem az a lenyeg minek a grafikonjat latjuk, hanem az hogy mit is mutat.

Barmi legyen is az, az en celom, hogy megtalaljam a fontos szinteket es aszerint tervezzem meg a kereskedest. A fenti pelda ezt probalja meg abrazolni. Megvan a kiindulasi szintem, lett rajta egy szignal gyertya, stop a helyen es ahogy a pozicio halad, ugy keszulunk fel a kovetkezo lepesre.

Ami nagyon sikeresse teszi az ilyenfajta hozzaallast az az hogy kizarja a leheto legtobb meglepetest.

Segit higgadtan szemlelnunk pozicionkat es mivel vegiggondoltuk az eshetosegeket, nem panikounk ha hirtelen letor 5000 ala ezzel visszaveve egy jelentos reszet profitunknak. Addig amig a sotetkek vonalam tart, addig csak egy lehetoseg ujabb adag nyitasara vagy amire tervunk van. Ha csak tartani akkor arra, ha hozzaadni akkor arra. A lenyeg a felkeszultseg es az ebbol fakado magabisztossag. elkepesztoen sok lelki terhet vesz le rolunk.

A tervezes persze leginkabb arra kell hogy iranyuljon, ha az ar ellenunk mozog, hiszen csak ez okozhat problemat Ha csak eszakra lepcsozik, addig csak a kovetkezo baj forrasat kell figyelnunk, ahogy be is jeloltem az ar felett. Kis gyakorlas es sok figyelem, na meg fegyelem hogy ragaszkodjunk a tervhez.

Jo kereskedest,

HWT
Régi 2009-11-27, 13:50   #314 (permalink)
Tag

Hely: Jászberény
Összes hozzászólás: 70
Hírnév szint: 3
Stockwalker a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Heló HWTrader.
Ha jól értelmezem, te PPZ-ket keresel, és gyetyaformációkra lépsz be. Illetve ha mozgóátlagok, vagy fibonacci is benne van a PPZ-dben, akkor nagyobb valószínűséget tulajdonítasz annak a szintnek a "valóságáról". Ha nem így van, kérlek világosíts fel!
*10pip stoploss egy belépésnél nem túl szűk?*
Stockwalker nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-27, 15:29   #315 (permalink)
Szenior tag

Lackok logója

Alapbeállítás

Nem 10 pip a Stop Loss. A belépést teszi 10 pip-el a gyertya záró fölé vagy alá, attól függően merre akar pozit felvenni. Ez azért jó, mert akkor a piac megerősíti a gondolt irányt. A Stop pedig a gyertya ellentétes oldalára kerül a max/min-tól 10 pip-re.
Régi 2009-11-27, 16:49   #316 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Stockwalker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Heló HWTrader.
Ha jól értelmezem, te PPZ-ket keresel, és gyetyaformációkra lépsz be. Illetve ha mozgóátlagok, vagy fibonacci is benne van a PPZ-dben, akkor nagyobb valószínűséget tulajdonítasz annak a szintnek a "valóságáról". Ha nem így van, kérlek világosíts fel!
*10pip stoploss egy belépésnél nem túl szűk?*
Udv Stockwalker,

a PPZ-k vagyis Price Pivot Zone-ok magyarazatat tobbszor is leirtam, kerlek olvass vissza. A lenyeg hogy napi adatokkal kereskedve olyan PPZ-ket akarok latni ami kitunik a heti grafikonon is. Ezek a legerosebb szintek. minel tobb egybeesest tudok talalni, annal meggyozobb szamomra hogy valami tortenni fog. Ha pl az ar szepen trendel felfele es visszahuzodik, akkor nezem, vajon hol van az elso jelentos PPZ ami esetleg a Fib 50 es 61.8-al egybeesik. Esetleg ha egy mozgo atlag is odacsoppen, azt sem banom. Minel tobb dolog all ossze, annal jobb.

Remelem ertheto, de kerdezz batran. Ajanlom, hogy a grafikonokat nezd at a topikban a hozzafuzott kommentarral egyutt. Nincs jobb magyarazat annal.

Igen Lackok jol javitott ki, a 10 pip nem a stop-loss tavolsag, inkabb 100 es 200 kozott van Van egy szignal gyertyad, es a buy stop 10 pip-el fole megy, a stop pedig a gyertya ala 10 pip-el.

Udv,

HWT
Régi 2009-11-27, 17:19   #317 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
HWTrader eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Emlitettem hogy varok egy visszahuzodasra. Na most hova is huzodna vissza ha nem az 5000-re? Lehet, de korant sem biztos. Felraktam egy FIB-et a az aljatol a lokalis csucsig hogy lassam hova esik az 50 es a 61.8. Hat joval 5000 alatt van mindketto. A stoppom picivel a 61.8 alatt van. Sotetebb kekre valtottam az eredeti TP1-emet. Mivel az a ket FIB szint koze esik, jo esely van ra hogy a visszahuzodas eleri ha az 5000 enged.
Kis frissites hogyan is alakul a tervunk a Foldgaz pozicioval:

A terv tehat az volt hogy varok egy reakciot az elso TP zonamig ami a fib 50 es 61.8 koze esett. Nos ezt szinte oramu pontossaggal meg is kaptuk ma delutan es azota vissza is nyargaltunk a csucsig. Ez nagyon jellemzo ezekre a piacokra, a nagyok kirazzak a kicsiket, levadasszak a stoppokat majd nyomjak tovabb az arat. Jo ha tudjuk es nem er meglepeteskent.

Epp mielott az egesz tortent, beljebb huztam a stoppomat 4900-ra. Persze el is utottek es mire legkozelebb gephez kerultem szinte lekestem a gyorsvonatrol. Tervem az volt hogy adok hozza 4800 felett, na ebbol 4960 lett es nem hozza adas hanem egy teljesen uj pozicio. Ezzel kockaztattam a zart nyeresegemet teljesen. Mostanra szepen pozitivban van ahogy szamitottam. A hiba ott volt hogy tul koran mozgattam a stoppomat.

Az egyetlen ok amiert magabiztosan szalltam be ujra, az volt hogy nagyon pontosan kovette amit elkepzeltem.

Mivel az egesz het nagyon alacsony aktivitas mellett folyik, igy elkepzelheto hogy jovo heten lesz meg ellenmozgas akar a mai melypontig is. Ha lesz es nem tori at, akkor tenyleg megnyilik az ut egy eros trendhez. Meglatjuk.

Grafikon, az ar gyonyoruen tisztelte a szintjeinket, ami nagy magabiztossagot ad a kereskedesben.
kereskedes-de-hogyan-ngasjan_271109d.gif
Régi 2009-11-27, 17:28   #318 (permalink)
Szenior tag

Lackok logója

Alapbeállítás

Volt még némi gáz pozícióm ETF-ben is. Szintén 4.900-es Stop-al, engem is letaglóztak...)
Én nem nyitottam új pozit, kockázatosnak véltem, de továbbra is figyelemmel kísérem most már hogy alakul!
Régi 2009-11-27, 17:46   #319 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás Gaz

Idézet:
Volt még némi gáz pozícióm ETF-ben is. Szintén 4.900-es Stop-al, engem is letaglóztak...)
Én nem nyitottam új pozit, kockázatosnak véltem, de továbbra is figyelemmel kísérem most már hogy alakul!
Remelem a stop mar a nyitasi ar felett volt legalabb.

Sebaj, jon meg lehetoseg. Azt jo tudni a foldgazrol, hogy ha megnezed az FXPro heti grafikonjat ami visszamegy 2000 elejeig akkor laszik hogy az ar a 6 es 8000 kozott idozott a legtobbet. Ehhez kepest 4500 sot oktoberben ahol elkaptam a trend fordulasat 2700-on elkepsztoen olcso volt.

miert? Egy uj kibanyaszasi technologia miatt az USA kitalalta hogy neki tulkeppen van 90 evre elegendo kibanyasznivalo keszlete kb egy eve. Ez es a valsag lenyomta az arakat. Na most van egy nagyon enyhe telunk ami szinten kozrejatszik. Mostanra rajottek hogy az uj eljarassal mukodo kutak az elso ev utan 20-70 % kozotti termelesvisszaesessel dolgoznak, mert a techynologia megsem olyan szupi.

Amikor oktoberben degeszre nyitottam magam a napi BUOB-on, aznap hallottam hogy valamelyik hedge fund oltari opciokat vasarolt januari fgazra 11-es strike aron. Eddig dolgozik nekik es ha a kozelebe jutunk addigra, akkor tuzijatekot fogunk latni ahogy megvedik az opciojukat. Azota lathatjuk hogy egyre tobben gondoljak

Ezek csak erdekessegek, semilyen koze nincs a donteshozatalomban, csak jobban alszom tole

Udv,

HWT
Régi 2009-11-28, 07:03   #320 (permalink)
Tag

Hely: Jászberény
Összes hozzászólás: 70
Stockwalker a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Köszi a válaszokat, visszaolvastam, kérdés hogy itt tényleg PPZ van, vagy csak én képzelem ide?
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-gu.jpg  

Utoljára módosítva: Stockwalker által : 2009-11-28 07:08 Oka: széthúzta az oldalt a kép
Stockwalker nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-28, 14:02   #321 (permalink)
Szenior tag

Lackok logója

Alapbeállítás

"Ezek csak erdekessegek, semilyen koze nincs a donteshozatalomban, csak jobban alszom tole"

Már megijedtem, kezdett elég Fundásan hangzani..

Amúgy utólag megnéztem a szerdai Gáz készletadatok hatalmasat apadtak. A szerdai emelkedés abból adódhatott.
A pénteki le fel szúrás viszont viszont elég értelmetlen mozgás volt számomra. Egyenlőre mellőzöm a gázzal való kereskedést..

Üdv
Lackok
Régi 2009-11-29, 17:56   #322 (permalink)
Tag

Hely: Nagykanizsa
Összes hozzászólás: 40
shogi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás függő megbízás

Sziasztok!
nem rég kezdtem el foglalkozni a tőzsdével. eddig csak olvastam róla (köszönet Nektek is), de most már ki szeretném próbálni demón, hogy mi maradt meg a fejemben. Alpari MetaTrader4 platformján próbálkozom és mindjárt elakadtam egy dologban. Egykét devizapárban látok fantáziát és úgy gondoltam, hogy most vasárnap délután indítok egy függő megbízást, ami majd piacnyitáskor vagy aktiválódik (buy stop) vagy nem. Viszont a MT4 nem fogadja el mondván a piac zárva. Meg lehet ezt oldani vagy meg kell várni a piac nyitását?
segítségetek előre is köszi
shogi
shogi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-29, 19:00   #323 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
shogi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!
nem rég kezdtem el foglalkozni a tőzsdével. eddig csak olvastam róla (köszönet Nektek is), de most már ki szeretném próbálni demón, hogy mi maradt meg a fejemben. Alpari MetaTrader4 platformján próbálkozom és mindjárt elakadtam egy dologban. Egykét devizapárban látok fantáziát és úgy gondoltam, hogy most vasárnap délután indítok egy függő megbízást, ami majd piacnyitáskor vagy aktiválódik (buy stop) vagy nem. Viszont a MT4 nem fogadja el mondván a piac zárva. Meg lehet ezt oldani vagy meg kell várni a piac nyitását?
segítségetek előre is köszi
shogi
Így van! Meg kell várni a piacnyitást!
Régi 2009-11-29, 19:22   #324 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Így van! Meg kell várni a piacnyitást!
Köszönet!
még egy gyors számolás így este:
Ha 5000 EUR a tőkém és 2% veszteséget engedek meg magamnak elkönyvelni maximum (persze nyereséggel fogok zárni) az ugye száz EUR. Hogyan tudom könnyen, gyorsan kiszámolni azt, hogy milyen áttételnél mennyi pénzt érdemes kockáztatni, és ahhoz hová kerül a stoploss.
Na ezt lehet, hogy értetlenül kérdeztem.
üdv
Régi 2009-11-29, 20:48   #325 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
shogi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Köszönet!
még egy gyors számolás így este:
Ha 5000 EUR a tőkém és 2% veszteséget engedek meg magamnak elkönyvelni maximum (persze nyereséggel fogok zárni) az ugye száz EUR. Hogyan tudom könnyen, gyorsan kiszámolni azt, hogy milyen áttételnél mennyi pénzt érdemes kockáztatni, és ahhoz hová kerül a stoploss.
Na ezt lehet, hogy értetlenül kérdeztem.
üdv
Nem annyira értetlen a kérdés!
Mindenesetre ha javasolhatom, akkor ne a kockázathoz mérd a stopp-losst, mert akkor közel sem biztos, hogy jó helyre kerül a stop. Persze ha valami technikai szinthez nézed a stoppot, mert szerintem oda érdemes.
Szóval a stopphoz mérd hozzá a kockázatot, tehát a stop távolsága mondja meg, hogy mennyit nyithatsz (mekkora méretet), ahhoz hogy ne kockáztass többet mint az említett 2%. Remélem érthető, de ha nem majd most megérted, mert megadom az általad kért gyors megoldást:

http://www.earnforex.com/position-size-calculator

Látható, hogy megadod a kalkulátornak a számlád méretét, milyen devizában vezeted, mennyi legyen a tőkeáttét, mekkora legyen a kockázat, mennyire lenne a stop (hány pipre), mi a pár amivel dolgozol, és annak mi az ask ára és már ki is dobja, hogy mennyit kockáztathatsz és mekkora méretet vehetsz fel. Ez egyébként azért jó számoló mert nem csak a Metások hanem az Oandások is tudnak vele számolni ahol unitban adja meg a méretet. Sok sikert hozzá.
Régi 2009-11-30, 09:43   #326 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás Gbpusd

Idézet:
Stockwalker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Köszi a válaszokat, visszaolvastam, kérdés hogy itt tényleg PPZ van, vagy csak én képzelem ide?
Jol latod, a legjobb ha valtasz heti es havira, ott latszik igazan mi is folyik itt hosszabb tavon. Az 1.6500 egy nagyon eros szint ugy mint 1.7 es alatta 1.6. Meg a hetvegen postazni akartam errol, de eppen Devon es Somerset vadonjait jartam. Mindenesetre itt a grafikon ahogy en latom. Gondolom a Pinbar miatt tunt fel GBPUSD, igen, nagyon szep, csak attol felek tul problemas teruletre mutat. Ha a TP1-et 1.66-ra jelolod, addig szvsz elmegy ha sikerul a PPZ(1.65) felett maradnia. Gondolom mar benne vagy. Ugy latszik szepen tart a PPZ. Ajanlom hogy legyel gyors a stop behuzasaval ha eleri az elso problemas zonat, de legalabb huzd kozelebb ha nem is BE-be. En legalabbis igy csinalnam.
kereskedes-de-hogyan-gbpusd_281109.jpg

Ahogy latod a havi graf erosen lefele mutat azzal a Pin szeru gyertyaval, ami szvsz egybe is vag azzal ahogy a piac viselkedik es ami zajlik 1.65 es 1.67 kozott. Semmi mas csak oldalazas. Konnyen megeget. Ettol a pin jo lehet egy gyors uss es fuss taktikara, vagyis eleri 1.66-ot es kint vagyok teljesen. Batrabbak celozhatnak 1.67-re is. Tapasztaltabbak pedig akar csinalhatnak reszleges profit zarast, stop BE es hagyni futni a tobbit. En ebben az esteben az elso variaciot csinalnam ha benne lennek.

Szemely szerint en a Yen parokban vagyok benne erosen mar csutortok ejjeltol, igaz mas strat szerint. A napi pin-ek amiket, latunk szepek, de szamithatunk extrem volatilitasra Stoppokat csak lassan tudom beljebb mozgatni.

Kesobb rakok fel grafikont is roluk.
Régi 2009-12-01, 04:03   #327 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Nem annyira értetlen a kérdés!
Mindenesetre ha javasolhatom, akkor ne a kockázathoz mérd a stopp-losst....
köszönöm a tanácsot. még ezt a pipes LOTos dolgot megpróbálom helyére rakni magamban, mert ez valahogy még mindig össze van kuszálódva a fejemben. nyitottam tegnap 2 pozit, gyakoroltam egyiken a módosításokat és annak felületét. Viszont nem találtam követő stop megbízást. Merre keresgéljek?
üdv
Régi 2009-12-01, 06:06   #328 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

megtaláltam! így utóbbi kérdésem okafogyottá vált
üdv
Régi 2009-12-03, 18:35   #329 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Összes hozzászólás: 173
Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás FxPadavan

Sziasztok!

Először is megköszönöm HwTradernek, és Sidiusnak az útmutatást!
Egy ideje már nyomon követem a kommenteket.
Jövőre valószínüleg megnyitom az első éles számlámat. Metatrader és oanda platformon demozom. Csakhogy oanda demon nem tudok scale outolni!
Pedig az éles számlát ott szeretném nyitni ,és a stratégiám elég fontos eleme!Jobb lenne úgy ,mintha több ordert nyitnék egyszerre. Vagy szeptembertől ott már nem lehet ???:/ Biztos nagy amatőrség de ha segítenétek ebben ,nagyon hálás lennék!
Előre is köszönöm!

Üdv
FxPadavan
Fxpadavan nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-12-03, 19:45   #330 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Fxpadavan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Először is megköszönöm HwTradernek, és Sidiusnak az útmutatást!
Egy ideje már nyomon követem a kommenteket.
Jövőre valószínüleg megnyitom az első éles számlámat. Metatrader és oanda platformon demozom. Csakhogy oanda demon nem tudok scale outolni!
Pedig az éles számlát ott szeretném nyitni ,és a stratégiám elég fontos eleme!Jobb lenne úgy ,mintha több ordert nyitnék egyszerre. Vagy szeptembertől ott már nem lehet ???:/ Biztos nagy amatőrség de ha segítenétek ebben ,nagyon hálás lennék!
Előre is köszönöm!

Üdv
FxPadavan
Szia FXPadavan,

Sajnos Oandahoz nem ertek, sosem volt veluk dolgom. Szvsz van eleg broker a piacon hogy talalj olyat ahol a strategiadnak megfeleloen tudsz kereskedni. Szamomra ez kizaro ok lenne.

Jo kereskedest,

HWT
Régi 2009-12-05, 21:04   #331 (permalink)
Új tag

Botond logója

Összes hozzászólás: 16
Botond már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Botond már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

FXPadavan!

Egyszerűen tudsz scale otuolni oandán is. Bár zárni a tradet nem tudod részeiben, csak egészében, de ha mondjuk shorton vagy akkor egyszerűen csinálj egy buy ordert a kívánt mennyiséggel és akkor azt nem megveszi neked, hanem annyit lezár a shortból.
Ez a tulajdonsága az oandának persze eredményez egy érdekes dolgot: nem tudsz egyszerre shortolni és longolni adott devizapárra, csak úgy ha csinálsz sub accountokat, és egyiken megy a short másikon a long...

De a lényeg, hogy tényleg olyan platformot válassz amin otthon érzed magad...

Remélem tudtam segíteni! Ha kell még valami, szólj csak nyugodtan!

SzB
Régi 2009-12-07, 14:30   #332 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Fxpadavan már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget, és még körbenézek brókercég ügyben is.
Nem hajt a tatár.Elvégre ez nem lóverseny. Ez tőzsde.

üdv mindenkinek

Fxp
Régi 2009-12-08, 08:49   #333 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás Aranylaz

Merre tart az arany?

Heti Pin, Elteres MACD-n es nagy kerek szam (1200) mutat visszautasitast. Ilyesmit szeretek latni ha Pinbar-t keresek.

kereskedes-de-hogyan-gold_081209w.jpg

ui: Ez NEM befektetesi tanacs!

Jo kereskedest,

HWT
Régi 2009-12-10, 11:33   #334 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Idézet:
HWTrader eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Merre tart az arany?

Heti Pin, Elteres MACD-n es nagy kerek szam (1200) mutat visszautasitast. Ilyesmit szeretek latni ha Pinbar-t keresek.

Csatolás 85

ui: Ez NEM befektetesi tanacs!

Jo kereskedest,

HWT
Üdv HWTrader!

Köszönjük a chartot!
Lenne egy kérdésem. Ebben az esetben mikor az ár a világűrben van, hová kerül a tp1?Egészen le 1050 környéke,ppz? Kerek számra? Vagy a sl nagysága?

Üdv:FXP
Régi 2009-12-10, 21:26   #335 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Üdv HWTrader!

Köszönjük a chartot!
Lenne egy kérdésem. Ebben az esetben mikor az ár a világűrben van, hová kerül a tp1?Egészen le 1050 környéke,ppz? Kerek számra? Vagy a sl nagysága?

Üdv:FXP

En TP1-et 1100-ra raktam, az elso nagy kerek szam. Igen ilyen nagassagokban nem nagyon lehet tamaszkodni az elozo csucsokra, szerencsere van meg a kellektarunkban mas is ami segit: kerek szamok. A masik lehetosegunk az az elozo heti gyertya csucsok es aljak. Ahol a mostani gyertya alja van, lathadod hogy elozo gyertya csucs es alj van szinte pip-re pontosan. Ha lemegyunk napi grafikonra, jobban latszik a tamasz es ellenallas. Ez egy konzervativabb TP1-et tesz lehetove. Mivel heti grafikont hasznalok a belepeshez, en inkabb lejjebb (1100) raktam az enyemet. Igaz ez nagyobb rizikot is jelent. Igazabol mindket eset eleg keves helyet hagy a pozicionak, de hat ez egy erosen ellentrend pozicio, legalabbis egyelore.

Remelem ertheto, ha nem: kerdezz batran.

HWT
Régi 2009-12-12, 13:54   #336 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
witmo a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Még kezdö vagyok a témában és csak pár hete demózok oandán de már kétszer is elöfordult velem h a TP-m nem aktiválódott pedig sokkal túlment rajta az árfolyam a stop loss természetesen szépen müködött, ilyesmik gyakran elöfordulnak vagy csak oanda platform miatt lehet vagy azért mert ez csak demó számla? Ha élesben csinálnám nem örülnék neki ha ilyenek történnének.

üdv witmo
witmo nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-12-12, 15:52   #337 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
witmo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Még kezdö vagyok a témában és csak pár hete demózok oandán de már kétszer is elöfordult velem h a TP-m nem aktiválódott pedig sokkal túlment rajta az árfolyam a stop loss természetesen szépen müködött, ilyesmik gyakran elöfordulnak vagy csak oanda platform miatt lehet vagy azért mert ez csak demó számla? Ha élesben csinálnám nem örülnék neki ha ilyenek történnének.

üdv witmo
A demóra nem emlékszem, de élesben amikor tp-t raktam, nekem nem volt olyan hogy nem teljesült volna. Az Oandánál. Az Alparinál olyan volt, hogy elszaladt és visszafelé teljesült. Ezen nagyot csodálkoztam(hogy miképpen történhetett), de mivel ez csak egyszer fordult eddig elő, nem csináltam belőle ügyet.
Régi 2009-12-15, 09:39   #338 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 59
ványadt bácsi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
A demóra nem emlékszem, de élesben amikor tp-t raktam, nekem nem volt olyan hogy nem teljesült volna. Az Oandánál. Az Alparinál olyan volt, hogy elszaladt és visszafelé teljesült. Ezen nagyot csodálkoztam(hogy miképpen történhetett), de mivel ez csak egyszer fordult eddig elő, nem csináltam belőle ügyet.
Sidius, az Alparinál a számláról való visszautalásnak mi a menete pontosan? Még nem nyitottam náluk éleset, csak elolvastam a telefonos ügyfélszolgálatos részt, és ott nem találtam. Attól félek, beszédben nem elég tökéletes az angolom, és ezért nem tudok majd utalni...
ványadt bácsi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-12-16, 12:56   #339 (permalink)
Szenior tag

Fxpadavan logója

Alapbeállítás

Üdv HWTrader!

Köszönöm a segítőkészségedet!

Gyakorlom a kereskedést. A stratégia nagyon hasonlít a HWT rendszerre, mondhatni megegyezik. Erős szinteknél(vagy annak vélt) kötés PA gyertyákra, alakzatokra.
Divergencia, fibo 50-60 szintek, pivot szintek, főbb mozgóátlagok.
Én lemegyek napon belülre is, hogy hamarabb szerezzek tapasztalatot. Ez elég megterhelő tud lenni.
Mostanában , hogy idézzem az "üss és fuss stratégia" amiben tudok bízni.
Tp1nél zárom a pozit. Trendirányú beszállónál nagyobb az esélye, hogy tovább benne üljek a poziban?Én most igy látom.
Pedig aki eurousd shortban van-volt 1,500 letörése óta az igencsak jól járt D1.Erre mondjuk számitani lehetett , jó nagy divergencia volt. Most hasonló épül h4 en csak pozitiv.Ráadásul fibo 60 korrekció D1en, az én meglátásom szerint.
Szóval a kérdésem : mikor éri meg scale outolni? Trendirányban, vagy olykor ellene is? Vagy ha a fundamentumokkal is tisztában van az ember?

Köszönettel:Fxp
Csatolt kicsinyítések
kereskedes-de-hogyan-chart1d.jpg   kereskedes-de-hogyan-charth4.jpg  
Régi 2009-12-16, 13:47   #340 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
ványadt bácsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sidius, az Alparinál a számláról való visszautalásnak mi a menete pontosan? Még nem nyitottam náluk éleset, csak elolvastam a telefonos ügyfélszolgálatos részt, és ott nem találtam. Attól félek, beszédben nem elég tökéletes az angolom, és ezért nem tudok majd utalni...
Nem nyitottál számlát de már vissza akarsz utalni??? Na jó ez csak vicc volt.
Kezdjük ott, hogy amikor számlát nyitsz akkor kérni fognak egy bankszámlakivonat másolatot egy un. bank statementet. Itt lényeges, hogy arról a bankszámládról küldjél, amelyről majd utalod a pénzt az Alparinál vezetett letéti számládra. Ugyanis visszafelé is erre fogsz utalni.
Kitöltöd ezt a nyomtatványt

http://static.alpari.co.uk/docs/withdrawal_form.pdf

és elküldöd a

backoffice@alpari.co.uk

címre ahol feldolgozzák és ha minden rendben van akkor visszautalnak kb olyan 1 héten belül. Nekem legalábbis ennyi volt a maximum de volt olyan, hogy kedden igényeltem, és péntek reggel meg is érkezett. Mint láthatod normál lefolyásnál azért annyira nem kell velük beszélgetni!
Régi 2009-12-16, 14:05   #341 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Kezdjük ott, hogy amikor számlát nyitsz akkor kérni fognak egy bankszámlakivonat másolatot egy un. bank statementet. Itt lényeges, hogy arról a bankszámládról küldjél, amelyről majd utalod a pénzt az Alparinál vezetett letéti számládra. Ugyanis visszafelé is erre fogsz utalni.

és elküldöd a

backoffice@alpari.co.uk

címre ahol feldolgozzák és ha minden rendben van akkor visszautalnak kb olyan 1 héten belül. Nekem legalábbis ennyi volt a maximum de volt olyan, hogy kedden igényeltem, és péntek reggel meg is érkezett. Mint láthatod normál lefolyásnál azért annyira nem kell velük beszélgetni!
Hú, köszönöm szépen. Igen, tudom kicsit furcsa, de én először mindig a lehető legrosszabbra készülök fel... ez nálam ilyen kényszeres dolog De megfigyeltem, hogy a kereskedésben segít, mert fokozottan felkészülök a nem kedvező irányokra.
Régi 2009-12-16, 14:33   #342 (permalink)
Szenior tag

sidius logója

Alapbeállítás

Idézet:
ványadt bácsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hú, köszönöm szépen. Igen, tudom kicsit furcsa, de én először mindig a lehető legrosszabbra készülök fel... ez nálam ilyen kényszeres dolog De megfigyeltem, hogy a kereskedésben segít, mert fokozottan felkészülök a nem kedvező irányokra.
Közben megnéztem neked az Alpari honlapját is, és ott is megtalálod. Az útvonal:

http://www.alpari.co.uk/ -> Trading Accounts (fent kiválasztod) -> Withdraw Funds (bal oldalon kiválasztod) -> ott megtalálod a nyomtatványt és az elérhetőséget is ahova küldened kell.

"In order to withdraw funds, please fill in the Withdrawal Form and send it to our Back Office Department."
Régi 2009-12-16, 14:35   #343 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:

és elküldöd a

backoffice@alpari.co.uk

Még egy dolog... ha a kitöltött nyomtatványt sima kép formátumban elküldöm, az megfelelő?
Régi 2009-12-16, 14:37   #344 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Idézet:
Közben megnéztem neked az Alpari honlapját is, és ott is megtalálod. Az útvonal:

http://www.alpari.co.uk/ -> Trading Accounts (fent kiválasztod) -> Withdraw Funds (bal oldalon kiválasztod) -> ott megtalálod a nyomtatványt és az elérhetőséget is ahova küldened kell.

"In order to withdraw funds, please fill in the Withdrawal Form and send it to our Back Office Department."
Köszönöm.
Régi 2009-12-18, 13:47   #345 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Üdv HWTrader!

Köszönöm a segítőkészségedet!

Gyakorlom a kereskedést. A stratégia nagyon hasonlít a HWT rendszerre, mondhatni megegyezik. Erős szinteknél(vagy annak vélt) kötés PA gyertyákra, alakzatokra.
Divergencia, fibo 50-60 szintek, pivot szintek, főbb mozgóátlagok.
Én lemegyek napon belülre is, hogy hamarabb szerezzek tapasztalatot. Ez elég megterhelő tud lenni.
Mostanában , hogy idézzem az "üss és fuss stratégia" amiben tudok bízni.
Tp1nél zárom a pozit. Trendirányú beszállónál nagyobb az esélye, hogy tovább benne üljek a poziban?Én most igy látom.
Pedig aki eurousd shortban van-volt 1,500 letörése óta az igencsak jól járt D1.Erre mondjuk számitani lehetett , jó nagy divergencia volt. Most hasonló épül h4 en csak pozitiv.Ráadásul fibo 60 korrekció D1en, az én meglátásom szerint.
Szóval a kérdésem : mikor éri meg scale outolni? Trendirányban, vagy olykor ellene is? Vagy ha a fundamentumokkal is tisztában van az ember?

Köszönettel:Fxp
Szia FXPadavan,

Csak most vettem eszre hogy kerdeztel.

Jo meglatas az EURUSD, en benne voltam 15100 korulrol es 14620-on zartam teljesen. Reszleges profitot zartam 1.48-on es 1.47-en, a maradekot pedig mult pentek este ahol allt. Azota szepen ment lejjebb, de sebaj, van masik. Atlagosnal joval nagyobb pozicioval szalltam be az eros 1.5-os szint+ divergencia+ napi pin gyertya. Visszatesztelesre nyitottam.

Nagyon tetszik a grafikonod, jol rajzolod a szinteket. Mar csak a tervedhez kell ragaszkodnod es kesz, vissza se nezel

Zarni TP1-en jo, de szvsz sokkal jobb ha pl elosztod a pozidat 3 fele. 2/3-ot zarsz tp1-en es a tobbit hagyod futni.

Ha erosnek latszo trendbe nyitsz, akkor erdemes tp1-en csak a felet vagy 1/3-ot zarni, igy egy picit nagyobb reszed marad ha elkezd futni veled.

Az ok amiert erdemes valamennyit zarni TP1-en, vagy korul, az hogy a poziciok nagyobb resze ritkan teljesit sokkal jobban mint az elso problemat jelento zona. Mivel pozink egy reszet zarjuk, a maradekot pedig vagy BE-be vagy stoppunkat kozelebb mozgatjuk hogy legrosszabb esetben is BE leszunk ha ellenunk fordul. Ezzel vedjuk a tokenket es amelyik elfut velunk, az hozza a nagyobb hasznot. Sokan teljesen zarnak TP1-en es ha eleg konzervativan valasztod meg hoval is rakod, akkor nagyon magas talati arannyal tudsz operalni, igy esetleg novelni lehet a kockaztatott osszeget ha mar eleg sok adatunk van a rendszerunkrol. A lehetosegek szama szinte vegtelen...

Jo kereskedest,

HWT
Régi 2009-12-18, 15:27   #346 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 12
belacs a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia HWT!

Átolvastam a stratégiádat, tetszik nagyon, mivel elég egyszerű, de a következő problémám van vele. A stop szintet pozi felvételekor átlag kb 200pip távolságra teszed.
Ha alkalmazzuk a 2%os szabály, hogy többet nem kockáztatunk és legkisebb pozit vesszük fel (0,1lot) akkor ha jól számolom 200USD-t kockáztatok, tehát legalább 10000USD kell hogy legyen a számlámon. Namármost ez nekem nagyon sok pénz, főleg kezdőként, ennyivel nem tudok kezdeni.
Mit lehet ilyenkor tenni? Szükebb stop? akkor az hamar kiüthet. Szegjem meg a 2%-os szabály? akkor hamar nullázhatom a számlát. Menjek le kisebb időbeosztásra? az veszélyesebb, nem elég erősek a jelek. Keressek teljesen más statégiát?

Üdv: belacs
belacs nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-12-18, 15:49   #347 (permalink)
Szenior tag

Lackok logója

Alapbeállítás

A válasz egyszerű. Válassz olyan instrumentumot amiben a Stop távolsághoz tartozó veszteség kielégíti 2%-os veszteséget. Például SP500 Futures. Vagy kereskedj a Plus500 szoftverben, ott nagyon kis pénzzel lehet már kötni, gyakorlatilag a legkisebb kötésegységhez a Stop szint általában 3-5000 forint-ból kijön. Nyilván nem kell csak egy adott papírral próbálkzni egyszerre!
Régi 2009-12-18, 15:53   #348 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
belacs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia HWT!

Átolvastam a stratégiádat, tetszik nagyon, mivel elég egyszerű, de a következő problémám van vele. A stop szintet pozi felvételekor átlag kb 200pip távolságra teszed.
Ha alkalmazzuk a 2%os szabály, hogy többet nem kockáztatunk és legkisebb pozit vesszük fel (0,1lot) akkor ha jól számolom 200USD-t kockáztatok, tehát legalább 10000USD kell hogy legyen a számlámon. Namármost ez nekem nagyon sok pénz, főleg kezdőként, ennyivel nem tudok kezdeni.
Mit lehet ilyenkor tenni? Szükebb stop? akkor az hamar kiüthet. Szegjem meg a 2%-os szabály? akkor hamar nullázhatom a számlát. Menjek le kisebb időbeosztásra? az veszélyesebb, nem elég erősek a jelek. Keressek teljesen más statégiát?

Szia belacs

Igen, ez a kis szamlak atka. En is sokat szenvedtem a kezdetekkor emiatt, az egy-ket ezer fontos szamlaimat igen gyorsan sikerult lenullazni es nem is feltetlenul a rossz kereskedes, hanem a tul nagy kockazat miatt.
Sokakat ez a problema belehajt az alacsonyabb idobeosztasok hasznalataba, ami szvsz kezdokent a leheto legrosszabb.

Az egyetlen helyes lepes a mikro szamla. Az en brokerem is es sokan masok is ajanlanak micro lot-ot. ami mar jo lehet.

A stop tavolsag mindig technikai szintre kell hogy alapuljon ha igy kereskedsz. En a szignal gyertya csucsa vagy alja +10 pip-et hasznalok. ez lehet 60-70, de legtobbszor 20-300 is egyes parokon. Emelni a kockazatot nem megoldas, mert csak az elverzeset gyorsitod a szamladnak. Az ember sok hibat kovet el kezdokent, sot kesobb is. Ha az elejen mar emelt rizikoval nyitsz, akkor pszichikailag asod ala az egesz tanulasi folyamatot.

Mikro szla es szigoru max 2%, igy a 200usd maris csak 20 lesz. Ha meg ez is sok, akkor inkabb demozzunk es sporoljunk kozben. Be kell latni hogy jelentos jovedelem egy bizonyos meret felett jelentkezik. Fontos hogy realisztikusak legyenek az elvarasaid a szamlad meretehez kepest. Vegul is nem az a fontos hogy hany dollart vagy eurot termel egy pozi, hanem az hogy az adott jelzesre hogyan reagalunk es hogyan menedzseljuk a koteseinket. A tobbi jon magatol.

Udv,

HWT
Régi 2009-12-18, 16:29   #349 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 12
belacs a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Köszönöm szépen a válaszokat, pár hónapig még marad a demo, aztán ha már rendesen begyakoroltam, akkor megpróbálom ezt a mikro szla-t.
belacs nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-12-18, 16:39   #350 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
belacs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Köszönöm szépen a válaszokat, pár hónapig még marad a demo, aztán ha már rendesen begyakoroltam, akkor megpróbálom ezt a mikro szla-t.
Ha mar valamennyire felismered mikor erdemes nyitni, akkor a legjobb ugy demozni hogy celokat tuzol ki. Az elso honap legyen 1% haszon. Ahogy ugyesedsz kicsit emeled a szintet, de csak kicsit hogy elerheto legyen. A trukk az hogy tudj megallni ha elerted a celodat, mert az ember hajlamos utana lazitani es akkor adod vissza amit megszereztel. Ha elered a celt legalalabb 3 egymast koveto honapig, akkor jo uton haladsz.

HWT
Válaszol

Címkék
Money Management, Stop-Loss, technikai elemzés

« Spread!? | - »

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 6 (2 tag és 4 látogató)
eAdam, Shortosgyula
Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 11:10 , a GMT +1 időzóna szerint.