Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2010-07-30, 08:59   #1 (permalink)
Új tag

Norb_X logója

Hely: Magyarország
Összes hozzászólás: 19
Hírnév szint: 3
Norb_X már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Norb_X már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás Időmenedzsment

Sziasztok!

Eddig erről a témáról igen kevés szó esett elszórva a hozzászólásokban. Úgy érzem, fontos lenne erről egy kicsit bővebben is írni. Nekem komoly problémám van az időmenedzsmenttel, egyenlőre még nem találtam meg azt a napi ritmust, ami mellett eredményesen tudnék elemezni, pozíciót nyitni, pozíciót menedzselni és naplózni.

Arra szeretném kérni a tapasztaltabbakat, hogy osszák meg az ő módszerüket. Kíváncsi vagyok mind a daytraderek mind a swingtraderek „napirendjére”.
• Mikor elemeztek?
• Milyen rendszerességgel néztek rá a chartra?
• A pozíció menedzselést hogyan csináljátok? Mi van akkor, ha napon túl hagytok nyitva pozíciót?
• Ki hogyan egyezteti ezt össze az egyéb teendőivel (munka, család stb.)?
• Hogyan éritek el a kereskedési felületet, ha éppen nem vagytok otthon? (laptop, pda, munkahelyi gép)

Tisztában vagyok azzal, hogy áldozatot kell hozni a szabadidőből. Eddig rengeteg időt töltöttem el a tanulással és kereskedéssel, sajnos negatív eredménnyel. A fő problémám, hogy munka mellett kereskedek. Eleinte M15-ön kereskedtem munka után az esti órákban, de ez nem igazán működik nálam. Magasabb idősíkra kell mennem H4 vagy H1, de nem tudom hogyan szervezzem meg. HWTrader napi kereskedési stratégiája nagyon kevés időráfordítást igényel, esténként 1-2 óra, de ahhoz nagyobb számla szükséges.

Válaszaitokat előre is köszönöm

Üdv.
Norb_X
Norb_X nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-11, 18:22   #2 (permalink)
Új tag

Norb_X logója

Hely: Magyarország
Összes hozzászólás: 19
Norb_X már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Norb_X már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Azért kérdeztem tőletek az időmenedzsmenttel kapcsolatban, mert egyszerűen nem tudtam, hogyan adhatnék megbízásokat munka közben, illetve módosíthatnám őket. Igazából a téma címe lehetne az is, hogy „Kereskedés munka mellett”.

Kisebb nyomozgatás után, latba vetve korlátozott informatikai tudásomat, sikerült részben megoldanom a problémát.

Gondoltam megosztom a megoldásomat:

Kiinduló feltételek:

- számítógép mögött dolgozok egész nap
- a munkahelyi gépemhez korlátozott jogosultságom van, nem telepíthetek programokat, így az MT4-et sem
- a munkahelyen proxy szerver működik, emiatt a pendrive-ra telepített MT4 nem tud a bróker szerveréhez kapcsolódni
- laptopot nem tudok bevinni a céghez, mert a portán ellenőrzik a csomagokat (nem, nem börtönben dolgozom, mielőtt bárki kérdezné )
- előfordulhat, hogy egy kolléga odaül a gépemhez, hogy közösen megoldjunk valamit. Ekkor nem jó, ha kereskedéssel kapcsolatos ablakok futnak, mert az alt+tab kombinációval könnyen visszaválthatok egy olyan ablakra, amit másnak nem kellene látni

Megoldás:

- Távoli asztal vezérlés: Lényege, hogy otthon reggel bekapcsolva hagyom a gépet és a cégnél bejelentkezek a saját gépemre a logmein honlapon. Ehhez az otthoni gépemre telepíteni kellett egy ingyenes kliensprogramot a logmein.com-ról. A cégnél az internet explorer ablakban látom az otthoni gépem képernyőjét.
https://secure.logmein.com/HU/
- Pendrive-ra telepítettem egy virtuawin alkalmazást, ami egyszerre több asztalt kezel ugyanazon a gépen. Amikor bejelentkezek a gépre, rögtön elindítom a programot. Az egyik asztalon futnak a munkával kapcsolatos dolgok, a másikon pedig fut a távvezérlés. Ha valaki közeledik a gépemhez, egy billentyűkombinációval asztalt váltok.
http://virtuawin.sourceforge.net/downloads.php
- Rendelkezésemre áll egy PDA, amelyre telepítve van az MT4 Mobile. Ha gáz van (pl. áramszünet otthon, megbeszélésre kell menni), ezen tudok pozit menedzselni. Remélem, ezt ritkán kell alkalmazni, mert meglehetősen kényelmetlen ennek használat.

Kockázati figyelmeztetés:

A nagy testvérnek nem érdeke, hogy a piacon garázdálkodj ahelyett, hogy teljes gőzzel dolgoznál. Éppen ezért mérlegeld, hogy mi a következménye annak, ha megfognak!

Az én munkaszerződésemben van egy pont a melléktevékenységre vonatkozóan. Nem tilos melléktevékenységet folytatni, amennyiben az nem esik egybe a munkaidővel, de azt is engedélyeztetni kell. Ebből is látszik, mennyire nehéz tisztességes módon meggazdagodni.

Ha a cégnél proxy szerver üzemel, akkor utánanézhet az IT, hogy milyen honlapokat nézegetsz. Ez talán szerencsésebb, mint webalapú platformot használni, mert így nem tudják egyértelműen bizonyítani, hogy munkaidőben trédelsz. De persze még akkor is magyarázatra szorul, hogy mit csinálsz a távvezérelt gépen.

Ezzel a megoldással sikerült megoldanom, hogy H1 és H4 idősíkon kereskedjek. Reggel otthon elemzek, a chartokon bejelölöm a szinteket. Napközben óránként végigpörgetem a chartokat és ha kialakul egy szignál, akkor bekötöm.

Ha jól tudom, van köztetek, aki iphone-ról kereskedik. Leírhatnátok a tapasztalataitokat.

Üdv.
Norb_X
Norb_X nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2010-08-11, 21:25   #3 (permalink)
Szenior tag

moszad logója

Összes hozzászólás: 208
moszad a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
Norb_X eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!

Azért kérdeztem tőletek az időmenedzsmenttel kapcsolatban, mert egyszerűen nem tudtam, hogyan adhatnék megbízásokat munka közben, illetve módosíthatnám őket. Igazából a téma címe lehetne az is, hogy „Kereskedés munka mellett”.

Kisebb nyomozgatás után, latba vetve korlátozott informatikai tudásomat, sikerült részben megoldanom a problémát.

Gondoltam megosztom a megoldásomat:

Kiinduló feltételek:

- számítógép mögött dolgozok egész nap
- a munkahelyi gépemhez korlátozott jogosultságom van, nem telepíthetek programokat, így az MT4-et sem
- a munkahelyen proxy szerver működik, emiatt a pendrive-ra telepített MT4 nem tud a bróker szerveréhez kapcsolódni
- laptopot nem tudok bevinni a céghez, mert a portán ellenőrzik a csomagokat (nem, nem börtönben dolgozom, mielőtt bárki kérdezné )
- előfordulhat, hogy egy kolléga odaül a gépemhez, hogy közösen megoldjunk valamit. Ekkor nem jó, ha kereskedéssel kapcsolatos ablakok futnak, mert az alt+tab kombinációval könnyen visszaválthatok egy olyan ablakra, amit másnak nem kellene látni

Megoldás:

- Távoli asztal vezérlés: Lényege, hogy otthon reggel bekapcsolva hagyom a gépet és a cégnél bejelentkezek a saját gépemre a logmein honlapon. Ehhez az otthoni gépemre telepíteni kellett egy ingyenes kliensprogramot a logmein.com-ról. A cégnél az internet explorer ablakban látom az otthoni gépem képernyőjét.
https://secure.logmein.com/HU/
- Pendrive-ra telepítettem egy virtuawin alkalmazást, ami egyszerre több asztalt kezel ugyanazon a gépen. Amikor bejelentkezek a gépre, rögtön elindítom a programot. Az egyik asztalon futnak a munkával kapcsolatos dolgok, a másikon pedig fut a távvezérlés. Ha valaki közeledik a gépemhez, egy billentyűkombinációval asztalt váltok.
http://virtuawin.sourceforge.net/downloads.php
- Rendelkezésemre áll egy PDA, amelyre telepítve van az MT4 Mobile. Ha gáz van (pl. áramszünet otthon, megbeszélésre kell menni), ezen tudok pozit menedzselni. Remélem, ezt ritkán kell alkalmazni, mert meglehetősen kényelmetlen ennek használat.

Kockázati figyelmeztetés:

A nagy testvérnek nem érdeke, hogy a piacon garázdálkodj ahelyett, hogy teljes gőzzel dolgoznál. Éppen ezért mérlegeld, hogy mi a következménye annak, ha megfognak!

Az én munkaszerződésemben van egy pont a melléktevékenységre vonatkozóan. Nem tilos melléktevékenységet folytatni, amennyiben az nem esik egybe a munkaidővel, de azt is engedélyeztetni kell. Ebből is látszik, mennyire nehéz tisztességes módon meggazdagodni.

Ha a cégnél proxy szerver üzemel, akkor utánanézhet az IT, hogy milyen honlapokat nézegetsz. Ez talán szerencsésebb, mint webalapú platformot használni, mert így nem tudják egyértelműen bizonyítani, hogy munkaidőben trédelsz. De persze még akkor is magyarázatra szorul, hogy mit csinálsz a távvezérelt gépen.

Ezzel a megoldással sikerült megoldanom, hogy H1 és H4 idősíkon kereskedjek. Reggel otthon elemzek, a chartokon bejelölöm a szinteket. Napközben óránként végigpörgetem a chartokat és ha kialakul egy szignál, akkor bekötöm.

Ha jól tudom, van köztetek, aki iphone-ról kereskedik. Leírhatnátok a tapasztalataitokat.

Üdv.
Norb_X
Szia!

Én kb 80 százalékban a szifonról kereskedek, csak az első hónap volt macerás. Idővel megszokható a kicsi képernyő. Távoli asztallal használom, metatraderen kereskedek és gyakorlatilag mindent megoldok vele mintha a gép elött lennék. Nagy előnye, hogy nem vagy helyhez kötve, csipog óránként vagy amikor akarom és kb 10 másodperc alatt ott a metatrader a képernyőn.
Este kielemezem magamnak amin kereskedek, napközben a telefonon megoldom.
Most a Péterék trendtréderét fogom begyakorolni mert nagyon megkönnyítené az életem.
Ha esetleg valakinek megvan az új verzió leírhatná milyen újításokat tartalmaz.Nekem a trendtrader_v07 van meg.
Nemsokára leírom részletesen hogyan csinálom csak iszonyatosan lusta vagyok.

Egy idő után mindenki lebukik, nem tudsz kétfelé figyelni. -főleg ha élesben csinálod.
Nemrég a főnököm felvetette az ötletet, hogy az öltözőben kellene hagynom a telefonom...
-na persze...
moszad nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-08-12, 11:47   #4 (permalink)
Szenior tag

Pekka logója

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 348
Pekka a hírnévhez vezető út elején jár.
Üzenetküldés Skype™-on keresztül Pekka részére
Alapbeállítás

[QUOTE=moszad;6867]Szia!
"Nemsokára leírom részletesen hogyan csinálom csak iszonyatosan lusta vagyok."

Jaj, az nagyon jó lenne. Én bízom benne, hogy felül kerekedsz a lustaságon

Címkék
Időmenedzsment

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 11:18 , a GMT +1 időzóna szerint.