Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek


Válaszol
 
LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2009-02-06, 19:48   #1 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-02-06
Hely: budapest
Összes hozzászólás: 9
Hírnév szint: 0
rubio a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás A Stratégia

Üdvözlök mindenkit!
Én még nagyon amatőr vagyok, de azt már tudom hogy kell egy stabil, jól működő kereskedési stratégia. sajnos nekem még nem sikerült ilyet összehoznom. ezt szépen mutatják is a buktáim.
úgyhogy aki tud ilyesmit vagy van valami jó ötlete , vagy tud egy jó linket az légyszi ne legyen rest és írjon.
rubio nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-02-06, 21:24   #2 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 09-01-30
Összes hozzászólás: 285
Hírnév szint: 10
Kisbefektető már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Kisbefektető már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Kisbefektető már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

korompai.andras és eszpe is a stop loss-ra esküszik. Pl. mindig 10%-al az aktuális árfolyam alá beállítva.
Ez máris egy stratégia szerintem, de majd jönnek ők és elmagyarázzák jobban.
Kisbefektető nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2009-02-06, 22:43   #3 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-02-06
Hely: budapest
Összes hozzászólás: 9
Hírnév szint: 0
rubio a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

igen a stop nagyon fontos mert különben nagyon stresszesé tud válni a tőzsdézés
hogyan határozzák meg a profik a be és kiszállási pontokat? mi alapján lépnek pozícióba.
hogyan tudnék saját stratégiát készíteni? mert ami a másnál működik azt nem biztos hogy én is megtudom tartani, mármint a szabályokat.
rubio nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-02-07, 00:36   #4 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-02-02
Összes hozzászólás: 80
Hírnév szint: 10
eszpe már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.eszpe már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Nem mondanám, hogy az ár alá konkrétan 10% a stopp loss. Szerintem ez sokkal bonyolultabb, és nem lehet egyértelműen százalékosítani így. Sokan azt mondják, hogy a jó stop szint meghatározása művészeti ág. Mondjuk ez meg a másik véglet.

A stop szintről könyv fejezetek szólnak, de egy kis nyúlfarknyi vélemény talán idefér.
Ki hol szokott megbízást leadni? Én speciel legtöbbször vételt szoktam, alig volt short megbízásom. Venni pedig vagy az általam gondolt támasz közelében, vagy az általam gondolt ellenállás felett, ha kitörésnek tűnik a dolog. Ha támasz felett vettem, akkor támasz alá rakom nem sokkal, ez max 2-3% a támasztól, van amikor még kevesebb is. Ha kitörésbe veszek bele, akkor ugyanez, csak a kitörési szint alatt nem sokkal.

Ilyenkor két eset történhet a stoppal:
1. Jó stop szint, aktiválódik, kint vagy, árfolyam le (vagy fel, ha short), az a lényeg, hogy megóvtad magad egy nagyobb bukótól. Lentebb visszaveheted.
2. Rossz stop szint, stoppodat kiütik, árfolyam megfordul és el. Te meg vered a fejed a falba, hogy ezt megint benézted. Már nincs papírod, nézed ahogy megy fel (vagy le) és vissza már nem veszed (adod). Na ez elég szar érzés tud lenni, és emiatt hajlamos az ember nem stoppolni. Jobban félünk, hogy kimaradunk a kaszából, mint hogy elbukjuk a pénzünket. Milyen fura nem?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy engem még nem ütöttek ki a nagyspekik a stoppomból. Jó párszor már, de sebaj. Viszont sokkal többször sikerült nem beragadnom, és kiülnöm atomnagy bukókat. Ez meg többet hozott (tartott meg).
Például, ha tudom, hogy pár napig nem tudok ránézni az árfolyamra, akkor vagy likvidálom a pakkomat, vagy ha az nem éri meg, akkor tutira berakok egy stoppot, így kevésbé érhet meglepi.

De még a stop loss sem 100% garancia, mert nyithat akkora réssel egy papír, hogy átugorja a stoppodat, akkor meg szintén beszívtad.

Utoljára módosítva: eszpe által : 2009-02-07 00:39
eszpe nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-02-08, 00:43   #5 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-02-07
Összes hozzászólás: 22
Hírnév szint: 10
chop már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.chop már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Bar en meg csak gondolatban kereskedtem (meg persze demon), de az mar most nyilvanvalo, hogy mindent konkretizalni kell. Le kell irni. Ha le van irva, akkor sokkal nagyobb az eselye annak, hogy betartod a korabban (stressz nelkul!) hozott szabalyaidat.

Risk management, money managment. Onuralom. Az okosok szerint ez a titka mindennek.

http://www.bet.hu/data/cms106041/Tec...vegiBalazs.ppt
__________________
"The whole secret to winning and losing in the stock market is to lose the least amount possible when you're not right." (William J. O’Neil )
chop nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-02-08, 21:21   #6 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-02-08
Összes hozzászólás: 8
Hírnév szint: 0
fLeSs a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Üdv.
Még új vagyok, de gondoltam leírom én is a gondolataimat.
Szal, az én taktikám csak TA-n alapul, azon belül is az árfolyamot és a forgalmat figyelem, az indikátorok nem érdekelnek.
A stoplosst nem említem, mert az alap, az nem a taktika része, hanem az egy olyan dolog, ami olyan, mintha velem született volna.
Tehát, egyértelmű, hogy a legkönnyebb az alakzatokat lekereskedni, háromszögek, zászlók, duplaalj, fejváll, stb. Ezeket is megjátszom, de alapjában véve nem ezt figyelem, mert az a célom, hogy minél hamarabb (értsd 1-2 nap) minél többet nyerjek. Btw nem szeretem a ferde alakzatokat (értsd szimmetrikus háromszög, eső trendvonal/zászló felső éle), mert megfigyelésem szerint a horizontális ellenállásokat sokkal nehezebb átlépni (de ez most mellékes).
Eddigi rekordom daytrade 39%, a második 20%. Ezek sajnos egyedi esetek, ha nem vagyok nyúl, akkor lehetett volna már 50%-om is, illetve 150%-om 3 nap alatt, de az átlag 5-15% körül van. Minden tradere az alaptőkém 10%-át áldozom fel, a stoplossom 2-5%-kal a belépési pontom alatt van (tehát az alaptőkére nézve 0,2-0,5%). Lassabban mozgó részvényeknél (értsd blue-chipek, magas forgalmúak és kevésbé "rángatózók) 5%-os nyerőben újabb 10%-kal szállok be, de erre kevés a példa, mert nagyon "stresszes" a kereskedés az USA-ban.

Szóval, következik a finviz.com

Itt olyan részvényeket keresek, amik
1. drágábbak, mint 1 USD
2. átlagos napi forgalmuk magasabb, mint 200 000 részvény
3. az aznapi forgalom az átlagosnak legalább a háromszorosa
4. lehetőleg konszolidációt lássak a grafikonon

Alaptézisem az, hogy ha egy részvényt kiemelkedő forgalom mellett kereskednek, ott valami készülődik, a "smart money" (talán hallottatok már róla) készül valamire, vagy nagy emelkedés, vagy nagy esés lesz vagy már megtörtént a kitörés/letörés (és a "tömeg" eufóriája/pánikja miatt emelkedik/esik a részvény), de ezek ebben a helyzetükben nem érdekelnek. Nyilván minél alacsonyabb a részvény átlagos forgalma, annál könnyebben észrevehető a "smart money" ténykedése.

Ha megvannak a részvények, akkor megnézem a chartot, 50SMA és 200SMA, trendvonalak, alakzatok, ezekből számított célár. Egyetlen indikátort sem figyelek.
Ha ez megvan, akkor megnézem az órás (azaz 60 perces) chartot, és keresem a kitörési pontot (általában egy Fibo-szinthez vagy egy kerek számhoz (vagy a kettő ötvöződik) kötődik). Ez lesz az én vételi/shortolási árfolyamom.
A quotetracker nevezetű programba "betáplálom" a részvényt, az én aktiválási áraimat és várok.
Ha itt az idő és a program jelez, akkor veszek/eladok.
Ennyi.

A probléma az, hogy én egy türelmetlen ember vagyok és emiatt a jó kis nyerőim profitját a "vagy bejön, vagy nem" illetve "találjuk meg az alját/tetejét" tradekben elbukom, ugyanis van, hogy napokig nem kapok vételi jelzést (mert esik az egész piac) és nemtom megállni a kereskedést. Ezt nem javaslom senkinek, mármint a rulettezést és a csúcs/mélypontkeresést, mert képtelenség, hogy bejöjjön, maximum nagy szerencsével.

GL!

Utoljára módosítva: fLeSs által : 2009-02-09 00:56
fLeSs nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-02-26, 14:07   #7 (permalink)
xto
Új tag
 
Csatlakozott: 09-02-24
Hely: BP
Összes hozzászólás: 10
Hírnév szint: 10
xto a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

üdv!

Végig néztem és remélem megértettem az internetsulin a tőzsdéről szóló dolgokat. A technikai elemzésnél a támaszok és ellenállások még a grafikonon láthatóak, de a mozgó átlagok azokat igencsak számolgatni kell. Tehát a kérdés az lenne hogy mit használtok ez ellen? Pl a brokercég ahol vagytok ott a real time adatok mellé realtime Bollinger szalagokat is húz? mert úgy eléggé könnyű lenen? Nem tudom ezért kérdezem, mert az ebrokeren max egy gyertya. Ha meg nem adják mellé akkor hogyan elemeztek a kereskedés közben?
xto nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-02-26, 14:41   #8 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-02-02
Összes hozzászólás: 80
Hírnév szint: 10
eszpe már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.eszpe már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Ilyennel ne erőlködj. Ugyan van ilyen kereskedési rendszer (pl. FioBroker), de általánosságba nem jellemző. Egyéb programokat szoktak erre a célra használni. Ki mit, én speckó az AmiBrokert. Teljesen bevált, PETI kliensből szedi az adatot a PETI_export nevű programocska által. Teljesen bevált, próbáld ki. Egyébként a PETI megy demováltozatban is, nem feltétlenül kell előfizetőnek lenned. Persze ilyenkor csak 15 perccel késletetett adatokat látsz.
eszpe nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-03-08, 19:01   #9 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-03-08
Összes hozzászólás: 3
Hírnév szint: 0
capa a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Alap stratégia

Ide is beírom:
Az ÖSSZES KEZDŐNEK AJÁNLOM ezt az oldalt:
http://vilagtrend.hu/tanacsok.html

Nem tér ki mindenre, de szerintem nem is baj, mert ezek tényleg a legfontosabbak!
capa nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-05-31, 02:00   #10 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-05-31
Összes hozzászólás: 4
Hírnév szint: 0
Rife a hírnévhez vezető út elején jár.
Thumbs up

Szia Rubio!

En Kanadaban elek, de szeretek otthoni dolgokrol olvasgatni.
Par honapja kezdtem erdeklodni a FOREX irant, egy baratom otlete alapjan, aki egy fel automata programot hasznal a trade-hez.
Igy jutottam erre a forumra, mivel erdekeltek az otthoni, ezzel kapcsolatos informaciok.
A lenyeg.Az egyik kollegam ajanlott egy broker ceget, ahol kb 50 kulonbozo automata programbol lehet valasztani, es megprobalni Demo account-ban.
Marcius 26.-an kezdett,es par programot kiprobalt valtozo sikerrel.Az egyik az azota szinte kifogastalanul mukodik.
Negyen alltunk ossze a munkahelyemen es nyitottunk egy Live accountot $ 2000 US-al ezt a programot hasznalva.(Ez a minimum nyitasi osszeg.)
Majus 26.-an kezdtunk este es a pentek delutan 4pm-ig, zarasig a program keresett $335-ot.Kivancsian varjuk a jovo hetet, hogy mit fog produkalni.
Ha valakit erdekel szivesen megadom a linket es segitek amiben tudok az indulashoz.
Az a csodalatos, hogy a beallitas utan semmit sem kell csinalni, csak nezni hogyan nol a penzed.
Rife nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-05-31, 10:07   #11 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-04-21
Összes hozzászólás: 22
Hírnév szint: 10
Becoka` a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

érdekes
Becoka` nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-05-31, 16:02   #12 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-05-31
Összes hozzászólás: 4
Hírnév szint: 0
ell bandi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia!Engem érdekel,de az a helyzet,h. még csak informáciokat gyűjtök!Elörre is köszi!
ell bandi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-05-31, 17:21   #13 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-05-31
Összes hozzászólás: 4
Hírnév szint: 0
Rife a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia ell!
Kuldom a linket, ha tudsz angolul akkor olvasd el, ha nem akkor majd magyarazom tovabb. http://www.fxcm.com/forex-system-selector.jsp Magad is megprobalhatod egy Demo megnyitasaval itt.
http://fxcm.tradency.com/B1/fxcm/def...spx?DemoLive=1
Ha jok a tapasztalatok, akkor azt ajanlom szedjel ossze 4-5 baratot es kezdjetek ugy.Mi is igy csinaljuk.
Rife nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-05-31, 21:01   #14 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-03-17
Összes hozzászólás: 28
Hírnév szint: 10
salvago a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

sziasztok

én is pont ezt az oldlat ajánlottam itt valakinek....az automatakereskedes.hu oldalon minden le van írva. de azért a stratégiákat is alaposan szűrni kell, draw down, profit, pozíciószámok, leverage...én mindig egy éves grafikont nézek...ha nincsenek túl nagy draw down-ok, akkor jöhet
salvago nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-06-01, 01:26   #15 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-05-31
Összes hozzászólás: 4
Hírnév szint: 0
Rife a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Orulok, hogy te is felfedezted.
Ha nyitsz egy Demot, akkor ezt a programot ajanlom.
OneFX-Signal-Samari
Kezdjel $2000-rel es add ezt a programot ezzel a harom parral AUD/USD, USD/CAD,
USD/JPY
Eddig kivaloan dolgozik.
Rife nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-09, 17:51   #16 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-07-09
Összes hozzászólás: 1
Hírnév szint: 0
Marko a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Köszöntöm tisztelettel a Fórumozó Olvasó Társakat ! Markó vagyok Budaörsről. Már egy hete olvasgatom nagy odafigyeléssel a Fórumot! Még nem, de próbáltam meg , de nagyon közel állok a kezdéshez, elméletileg sok infót igyekszem begyüjteni, de segitséget szeretnék kérni: mielőtt élesben próbálkoznánk /nejem legalább annyira érdeklődik a Tözsde iránt mint én/ szeretném kipróbálni a menetét tét nélkül,Demo számlán, de nem tudom, hogy hol lehet elérni, vagy csak előfizetés után van rá mód? A Kereskedelmi és Hitelbankban szeretnék számlátnyitni, és az Equitast használni. Elnézést kérek, hogy egyből kérdések özönével jelentkezem, de szeretném ha választ kaphatnék , és köszönöm előre is. Üdvőzlettel Marko
Marko nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-09, 18:01   #17 (permalink)
Tag
 
Tőzsdeász logója
 
Csatlakozott: 09-03-15
Összes hozzászólás: 84
Hírnév szint: 10
Tőzsdeász már nem kispályás.Tőzsdeász már nem kispályás.Tőzsdeász már nem kispályás.Tőzsdeász már nem kispályás.
Alapbeállítás

Hello Marko!
Ingyenesen kipróbálhatod a tőzsdézést azokon az oldalakon, amiket itt találsz:
Milyen tőzsdejátékokat ismertek?.
Azt viszont nem értem, hogy érted, hogy K&H-nál akarsz számlát nyitni, de az Equitast használni. Ha az Equitas-on akarsz kereskedni, náluk kell számlát nyitni.
Minden jót, aztán csak óvatosan!
__________________
Tőzsdeász.hu hírfigyelő - nem maradsz le egy hírről sem
Tőzsdeász nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-11, 06:19   #18 (permalink)
Tag
 
Madi logója
 
Csatlakozott: 09-07-10
Összes hozzászólás: 93
Hírnév szint: 9
Madi a hírnévhez vezető út elején jár.
Smile

Tiszteletem!

Én is most kezdem az online tőzsdézést az Equitasnál. Nincsen egyelőre semmilyen gyakorlati tapasztalatom, csak elméleti ismeretekkel rendelkezek és természetesen nyomon követem mind a külföldi, mind a belföldi gazdasági eseményeket.

Nem az a célom, hogy kiemelkedően magas nyereséget érjek el, de szeretném ha a meglévő pénzem "többet hozna a konyhára", mintha bankbetétben állna.

A tervem az, hogy daytradelésbe kezdek 1 millió Forintos tőkével és ha már elérem a havi 10%-os nyereséget, akkor már nagyon boldog leszek.
(nem ebből tervezek megélni, ez csak egyfajta újabb "próba" és kereset-kiegészítés számomra)

Kezdésként alapvetően a Blue Chipekbe tervezek fektetni és a kisebb-nagyobb napi/heti árfolyamingadozásukat kihasználva próbálok profitot elérni, de nem tervezem, hogy használom a stop loss-t, mivel nem tartom valószínűnek, hogy a vezető magyar részvények ha le is esnek, soha nem fognak visszakúszni..
Így ha a nap folyamán a vásárolt részvényeim ára ha esik, akkor nem adom el őket. (normál tranzakcióként fogom felvinni a rendszerbe az eladást)

Ennél fogva úgy gondolom, hogy nem is vagyok igazi daytrader, mert ha nem tudok megszabadulni a vásárolt részvényeimtől, akkor nem is adom el őket, hanem inkább kivárok amíg kell, mert nem szeretnék veszteségek még így az elején sem.

A kérdésem csak az lenne, hogy így a felvázolt stratégiám alapján minek számítok?
A. daytradernek
B. gyakorlatlan tőzsdei kereskedőnek
C. teljesen hülyének

Előre is köszönöm a véleményeket!

Kellemes napot mindenkinek!

Utoljára módosítva: Madi által : 2009-07-11 06:39
Madi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-11, 11:34   #19 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 09-04-02
Összes hozzászólás: 123
Hírnév szint: 10
stock elindult a hírnévhez vezető úton.stock elindult a hírnévhez vezető úton.stock elindult a hírnévhez vezető úton.stock elindult a hírnévhez vezető úton.stock elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Először is egy igazi Daytrader nem csak longban utazik. Eséssel is lehet nyerni, Daytrade esetén mostanában talán még jobban, mint a long-al.
Másodszor, ha alapvetően azt tervezed, hogy napon belül megszabadulsz a papírtól, akkor nyugodtan adj Daytrade megbízást. Ha nem zárod nap végén, akkor abból úgyis sima megbízás lesz. Így azok a tranzakcióid amit napon belül zársz olcsóbbak lesznek.

Harmadsorban elég rossz taktikának tartom addig ülni egy részvényen, míg fel nem megy a kívánt szintre az árfolyam. Nézz csak meg pár amerikai részvényt, ami tizedére esett és azóta sem ment feljebb.
A magyar piacnál maradva a mostani "Daytrade" megbízásaiddal simán 10-20% minuszban lehetnél beragadva akkor is, ha 2 hónapja kezdesz ezzel a stratégiával.

Demóztál már ezzel a stratégiával?
stock nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-11, 11:43   #20 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-04-21
Összes hozzászólás: 22
Hírnév szint: 10
Becoka` a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

bárki aki esésre vagy emelkedésre játszik,spekuláns,ahogy te is.
Becoka` nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-13, 10:09   #21 (permalink)
Tag
 
Madi logója
 
Csatlakozott: 09-07-10
Összes hozzászólás: 93
Hírnév szint: 9
Madi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Köszönöm Stock és Becoka a válaszokat

Bocsánat, ha félreérthetően fogalmaztam, de nem tervezek "longban utazni", egyszerűen csak arról van szó, hogy nem is célom napon belül megszabadulni a papíroktól, mert nem akarok extra profitot, megelégszem szerényebbel is. Így elegendő, ha pár napon vagy még azon a héten el tudom adni 1-2, esetleg 3%-os haszonnal a papírokat - az is jócskán több, mint amennyit a bank ad érte.... Ha jól tudom, ezt hívják swingelésnek.

Gyorsan meggyőztél Stock, hogy használjam a stop loss funkciót, amiről ha van valami "ismeretterjesztő" anyag a neten, akkor kérlek küldjétek el a linket. - Előre is köszönöm. (a másik topicban már kérdeztem is effelől...)

További szép és nyereségben gazdag napot mindenkinek!
Madi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-13, 14:18   #22 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-07-13
Hely: Jászberény
Összes hozzászólás: 70
Hírnév szint: 9
Stockwalker a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Vakmajomnak van egy nagyon jó írása itt
DLPH-nak is van sok esettanulmánya,azokat is érdemes átolvasnod,de ha már megértetted,hogy stop loss mindig kell akkor már jó úton jársz
Stockwalker nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-15, 17:22   #23 (permalink)
Tag
 
Madi logója
 
Csatlakozott: 09-07-10
Összes hozzászólás: 93
Hírnév szint: 9
Madi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Túl vagyok az első napomon a tőzsdén, de ma (még) nagyon óvatos voltam és csak kis mennyiségekkel kereskedtem (MOL és Richter). (és halálra izgultam magam persze... )
Kicsit nehézkes még a kezelése az Equitas webes felületének, de a PETI-t meg még annyira sem látom át - de majd igyekszem!

Viszont napközben felmerült bennem pár kérdés, amit segíthetnétek nekem megválaszolni:
- ha venni akarok DT-ben egy részvényt, aminek az emelkedésére számítok, akkor azt bevihetem, mind a vételi, mind az eladási ajánlatot előre (egyidőben) az ajánlatgyűjtési szakaszban? (08.30 - 09.01/02)
- ugyanezt megtehetem TDT alkalmazásakor is, ha mondjuk shortolni akarok?
- érdemes felvenni egyszerre két ellentétes pozíciót egy részvényre? Pl. Nincs részvényem, nem tudom, hogy merre mozdul, de adok limittel DT vételi ajánlatot emlekedés esetére és TDT eladást esés esetére (szintén limittel)? Vagy ez nagyon kockázatos?
- limit áras vételi megbízásnál miért nem tudtam stop ajánlati árat megadni? (nem engedte a rendszer). Vagy annak nem is lenne értelme és vételnél a stop ajánlat inkább csak piaci megbízással jó?
- az állampapírokról és részvények rövidítéseiről (hogy melyik-micsoda) hol tudok tájékozódni? (fogalmam sincs arról, hogy az értékpapírok között mi a pl. EBWTIOILTS11...)

Előre is köszönöm annak, aki segít letisztázni a dolgokat! Holnap bele is vetem magam a sűrűjébe.

További kellemes napot mindenkinek!

Utoljára módosítva: Madi által : 2009-07-15 17:27
Madi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-15, 17:24   #24 (permalink)
Tag
 
Madi logója
 
Csatlakozott: 09-07-10
Összes hozzászólás: 93
Hírnév szint: 9
Madi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

...és bocsánat, ha bugyutaságokat kérdeztem!
Madi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-15, 17:45   #25 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-07-13
Hely: Jászberény
Összes hozzászólás: 70
Hírnév szint: 9
Stockwalker a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia ,
1. Az eladási ajánlatot nem,mert értelemszerűen akkor még nincs nálad a részvény,viszont a Vétel DT ajánlatot betudod vinni a rendszerbe,pontosan nem tudom hogy mikor,de tőzsdenyitás előtt 1 órával még biztos hogy engedni fogja,én már próbáltam 8:30 után bevinni vétel DT-t,de nem lehetett.
2. Equitas-nál csak nap közben tudsz,tehát 8:02 után viheted be elsőnek az ajánlatot,ami ugye az esetedben TDT.
3.Hát,furcsa feltevés De így is megoldható,hogy érdemes-e azt nem tudom,az attól függ,de hogyha ott tudsz ülni a gép előtt,akkor könnyebb Piaci-val ugyanezt megcsinálnod,csak ugye akkor folyamatosan figyelni kell.Ha ezt nem tudod megtenni,akkor szerintem ne nagyon erőltesd ezt az ellentétes pozíciózást.De ha ezt szeretnéd csinálni,akkor nagyon gondold meg,ha nem tudsz ott ülni mellette.Ja,és még az is közbe jöhet,hogy ide-oda csapkod az árfolyam,és mind a kettő pozíciód aktiválódik,akkor mit csinálsz,ha nem vagy ott mellette?
-http://www.mimi.hu/tozsde/stop_loss.html ,a stoploss a veszteség minimalizására szolgál,tehát eladás-nál adj meg stoploss-t,és ne vétel-nél.De mondjuk ez az én véleményem,én általában minden pozit kézzel zárok és nyitok(piacival).De hallgassuk meg más véleményét is.
-Biztos van ilyen oldal,keress rá.

A butaságról meg annyit,hogy nem véletlenül neve a topiknak hogy "Kezdőknek"
Stockwalker nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-16, 16:41   #26 (permalink)
Tag
 
Madi logója
 
Csatlakozott: 09-07-10
Összes hozzászólás: 93
Hírnév szint: 9
Madi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!

Ma sajnos nem sikerült sokat fognom, minden minden elemzés és előzetes hír ellenére a papírok árfolyamai emelkedésbe kezdtek. (tényleg, miért is?) A nap eleljén volt egy kis esés ugyan - és életemben először még shortoltam is, amivel fogtam pár ezret, de az azt követő emelkedéseken többet buktam.

Felmerült bennem (ismét) egy elméleti probléma:
(nagyon sokat okoskodok? )

- tegyük fel, hogy van X részvény 100 Ft-os áron, amiről nem tudjuk, hogy merre fog elindulni, de mindenképpen rendelkezik +/-2 %-os volatilitással (remélem jól írtam )

- elméletben lehetséges az, hogy egyszerre két ellentétes pozíciót nyitok erre a részvényre (short és long), úgy hogy egy adott időpontban adok 1) egy vételi és egy 2) eladási (TDT) megbízást is limit áron? (ennek ugyan mekkora az esélye, hogy meg is valósul? esetleg magamtól veszem meg a "kölcsönkapott" részvényeket?? )

- az 1)-es (vételi) pozícióra (ez van arra az esetre, ha emelkedne a részvény), amint teljesült, beállítok egy stop loss-t, mondjuk ennél az árfolyamnál 99 Ft-ra és egyből egy eladási megbízást is 102-re

- a 2)-es (TDT eladási) pozícióra, amint eladtam a papírokat, pedig beállítok egy 101-es vételi árat (mert ez az amit vissza kell ugye vásárolnom) és még adok neki egy vásárlási limit árat - mondjuk 98-ra.

Ebben az esetben elvileg akár merre mozdul el a papír nekem nyereségem kell, hogy származzon - feltéve, hogy érinti a beállított limit árakat - mert míg az egyik pozíció 1-et bukik, a másikon 2-t nyerek.
Feltéve, hogy nem oldalazás van...

ez csak elméleti kérdés, nem akarom meglépni...

ui.: holnap szerintetek várható, hogy végre esni fognak a papírok árai? (ez a reggeli nyitás utáni emelkedés, majd visszaesés és újra fel, mostanság mindig van??)

Kellemes napot mindenkinek!
Madi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-16, 21:54   #27 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-07-13
Hely: Jászberény
Összes hozzászólás: 70
Hírnév szint: 9
Stockwalker a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

A semmibe nem akarok jósolni,de figyelni kell Ázsia indexeit,és a tegnap esti amerikai záróárakat.Ezeket elemezve józan ésszel kilehet következtetni merre fognak elmozdulni.Én már régóta csinálom ezt,és 80%-ban mindig eltalálom,1-2 kivétel van amikor mégsem az jön be amit én mondok.Egyébként ha elemzői várakozásokhoz képest nem jön ki új gyorsjelentés,akkor elég valószínű hogy esni fognak a papírok,mert ugye emelkedéskor az eladók örülnek,bár péntek a shortzárás napja.
Stockwalker nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-17, 08:00   #28 (permalink)
Tag
 
Madi logója
 
Csatlakozott: 09-07-10
Összes hozzászólás: 93
Hírnév szint: 9
Madi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Igen, a technikai elemzések is ezt írák, hogy esniük KELL, de az amerikai és az ázsiai tőzsdeindexek emelkednek... (kivéve a Nikkeit)
http://www.rebugra.net/rb5/index.html

(ezek szerint előfordulhat, hogy egy kezdeti emelkedést követően esnek majd a papírok? )
Madi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-26, 12:16   #29 (permalink)
Tag
 
Madi logója
 
Csatlakozott: 09-07-10
Összes hozzászólás: 93
Hírnév szint: 9
Madi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Nos, a héten a bikák vagy a medvék fognak győzni?
Milyen hatással lesz a hétfői kamatcsökkentés a tőzsdei árfolyamokra?
Madi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-26, 18:14   #30 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-07-13
Hely: Jászberény
Összes hozzászólás: 70
Hírnév szint: 9
Stockwalker a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Medve piac lesz úgy érzem
Stockwalker nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-26, 19:04   #31 (permalink)
Tag
 
Madi logója
 
Csatlakozott: 09-07-10
Összes hozzászólás: 93
Hírnév szint: 9
Madi a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Én a Bikákra szavazok!
(én is Bika vagyok! )
Madi nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-07-26, 20:51   #32 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 09-07-13
Hely: Jászberény
Összes hozzászólás: 70
Hírnév szint: 9
Stockwalker a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Gyorsjelentések
majd az eldőlti
Stockwalker nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-10-15, 22:17   #33 (permalink)
Új tag
 
Hírbróker logója
 
Csatlakozott: 09-07-04
Összes hozzászólás: 13
Hírnév szint: 9
Hírbróker a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás Stratégia és, tapasztalat

Sokat olvashatsz ezekről és, hogy milyen tapasztalok jönnek össze egy tőzsdei kereskedésben. Itt egy külön tőzsde alakulását tudod nyomon követni olyan kis mint egy kis mini BÉT és annak a tanulságait érdemes lehet kipróbálni.
Hírbróker nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-10-17, 17:51   #34 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-06-16
Összes hozzászólás: 7
Hírnév szint: 0
NagyZoltan a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Úgy látom ez a topik a stratégiákról kellene hogy szóljon így én visszakanyarodom az alapokhoz. Az elmúlt esztendőt egy egyszerű trendkövető stratégia elsajátításával töltöttem. Mára már nem egy lelkes tesztelő vagyok, hanem teljesen átállítottam az agyam és a kereskedésem ennek a stratégiának az alázatos használatára. Profit1-2-3, fergeteges az egyszerűsége és lenyűgöző az eredményesség. Gratula az alkotóknak. Én ezen az oldalon leltem rá: www.profit.hu.
Köszönet érte.
NagyZoltan nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-10-24, 20:30   #35 (permalink)
Tag
 
jedilovag logója
 
Csatlakozott: 09-10-24
Összes hozzászólás: 31
Hírnév szint: 9
jedilovag már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.jedilovag már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Számomra ez a stratégia elég meggyöző. MetaTrader4-en nagyon jól be lehet állítani.
http://forex-marketiva.lapunk.hu/?mo...artalom=472252
jedilovag nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-09, 15:13   #36 (permalink)
AIG
Új tag
 
Csatlakozott: 09-11-06
Összes hozzászólás: 22
Hírnév szint: 9
AIG a hírnévhez vezető út elején jár.
Smile

Idézet:
stock eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Először is egy igazi Daytrader nem csak longban utazik. Eséssel is lehet nyerni, Daytrade esetén mostanában talán még jobban, mint a long-al.
Másodszor, ha alapvetően azt tervezed, hogy napon belül megszabadulsz a papírtól, akkor nyugodtan adj Daytrade megbízást. Ha nem zárod nap végén, akkor abból úgyis sima megbízás lesz. Így azok a tranzakcióid amit napon belül zársz olcsóbbak lesznek.

Harmadsorban elég rossz taktikának tartom addig ülni egy részvényen, míg fel nem megy a kívánt szintre az árfolyam. Nézz csak meg pár amerikai részvényt, ami tizedére esett és azóta sem ment feljebb.
A magyar piacnál maradva a mostani "Daytrade" megbízásaiddal simán 10-20% minuszban lehetnél beragadva akkor is, ha 2 hónapja kezdesz ezzel a stratégiával.

Demóztál már ezzel a stratégiával?
Udv mindenkinek!
Szerintem egy daytrades sosem utazik longban.Pont a neve/forditas alapjan aznap veszel valamit es meg zaras elott el is adod.Ha mar a penzed masnapra vagy tobb napra van bennt valahol,az mar nem daytrade.AIG
AIG nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-09, 15:35   #37 (permalink)
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
AIG eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Udv mindenkinek!
Szerintem egy daytrades sosem utazik longban.
Ezt most nem mondod komolyan ugye? Igaz, hogy a long az hosszú, de a daytraderes értelmezés konkrétan nem ez. Ettől még itt is áll, hogy vegyél olcsóbban adj el drágábban, csak értelemszerűen napon belül.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-09, 16:36   #38 (permalink)
AIG
Új tag
 
Csatlakozott: 09-11-06
Összes hozzászólás: 22
Hírnév szint: 9
AIG a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ezt most nem mondod komolyan ugye? Igaz, hogy a long az hosszú, de a daytraderes értelmezés konkrétan nem ez. Ettől még itt is áll, hogy vegyél olcsóbban adj el drágábban, csak értelemszerűen napon belül.
A wize trades oktatason igy mondtak,ezert gondoltam igy.Ha maskepp van,akkor bocs.Valoban tovabbi tanulasra van szuksegem.A pozitiv tradeles mindenhol ugy megy,ahogy irtad,olcson venni-dragan adni,mindegy hol elsz.Parizs,London,Tokyo,Toronto,New York.
AIG nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-09, 18:09   #39 (permalink)
AIG
Új tag
 
Csatlakozott: 09-11-06
Összes hozzászólás: 22
Hírnév szint: 9
AIG a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ezt most nem mondod komolyan ugye? Igaz, hogy a long az hosszú, de a daytraderes értelmezés konkrétan nem ez. Ettől még itt is áll, hogy vegyél olcsóbban adj el drágábban, csak értelemszerűen napon belül.
Sorry,Sidius,neked van igazad.Utana neztem s ugy van ahogy te tudod.
AIG nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-09, 18:11   #40 (permalink)
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
AIG eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A wize trades oktatason igy mondtak,ezert gondoltam igy.Ha maskepp van,akkor bocs.Valoban tovabbi tanulasra van szuksegem.A pozitiv tradeles mindenhol ugy megy,ahogy irtad,olcson venni-dragan adni,mindegy hol elsz.Parizs,London,Tokyo,Toronto,New York.
Akkor mondjuk úgy, hogy a daytrader is kiad buy és sell megbízásokat is, tehát éppen úgy elad és vesz mint egy swing trader vagy befektető, csak az időtáv más. A daytraderek is alkalmazzák a long és short kifejezéseket, csak értelemszerűen nem azt gondolják hozzá, mint aki hosszabb távon kereskedik. Amikor 5 percen tradelek azt fogom mondani, hogy nyitottam egy longot, de nem úgy értem, hogy hónapokig tartom.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-13, 15:40   #41 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-11-13
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
pistaaa a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Hello
Az lenne a kérdésem, h lehetne-e használni forexen a Martingale-módszert? (Aki nem tudná: tét duplázás, a korábbi veszteség visszanyerése)

kösz a válaszokat
pistaaa nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-14, 08:14   #42 (permalink)
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
pistaaa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hello
Az lenne a kérdésem, h lehetne-e használni forexen a Martingale-módszert? (Aki nem tudná: tét duplázás, a korábbi veszteség visszanyerése)

kösz a válaszokat
Hát elvileg lehetne, ha jó az idegrendszered, van tőkéd, elképzelhető, hogy működik. Persze nem árt a jó találati arány sem, már csak a pszichológia része miatt sem. Valahol olvastam, egy fickóról aki így kereskedik (talán blogot vezetett?), ha jól emlékszem éppen a forexen. Kicsit feledésbe merült nálam, de ha így vissza idézem, ő úgy csinálta, hogy volt egy rendszere ami olyan 40-50% találati arányt mutatott hosszútávon, ráadásul a win/loss úgy volt beállítva, hogy 2 egységre csak 1-et bukhatott. Tehát beállította, hogy 10 pipet kell nyernie de csak 5 pipet bukhatott (a számokat most találtam ki, mert azokra már nem émlékszem pontosan). Elég jól nyomta, szóval nála működött. Szintén csak halovány emlék de minha 5-6 körnél nem lett volna neki rosszabb.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-14, 14:28   #43 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-11-13
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
pistaaa a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Na az jó-legallábbis nem rossz arány én is erre gondoltam, szerintem én is kibróbálom.

Lenne mégvalami: ha én nyerek valaki más veszít? Csak akkor nyerhetek ha valaki nyit egy ellenkező irányú pozit.? Vagy nem? Vagy ez a pénz honnan jön?
Még kezdő vok.
Üdv
pistaaa nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-14, 17:36   #44 (permalink)
Szenior tag
 
sidius logója
 
Csatlakozott: 09-06-01
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.530
Hírnév szint: 12
sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.sidius elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
pistaaa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Lenne mégvalami: ha én nyerek valaki más veszít? Csak akkor nyerhetek ha valaki nyit egy ellenkező irányú pozit.? Vagy nem? Vagy ez a pénz honnan jön?
Még kezdő vok.
Üdv
Nem feltétlenül veszít valaki egy adott vétel/eladásnál a tőzsdén. Ha mondjuk valaki 1 forintért vett valamit és felmegy 2-re és eladja neked annyiért akkor ő már nyert és lehet, hogy te is is haszonnal fogod továbbadni mondjuk 3 forintért. Ha a kérdés az, hogy egy adott papír árfolyammozgásánál előbb/utóbb valaki veszít e, akkor az elég valószínű, hogy végül igen, mert tévedni fog az irányt illetően és veszteséggel száll ki. A profit onnan jön, hogy ha veszel akkor jó esetben olcsóbban veszel mint amennyiért eladsz utána, ha pedig először eladsz, akkor remélhetően olcsóbban veszel vissza. Mindkettő esetben a végén profit kell, hogy keletkezzen, ami a tiéd.
No de a lényeg: Ha kezdő vagy akkor felejtsd el tétemelést, élesben legalábbis. Demoban mehet, de ne feledd a demo az demo. Ott nem fáj a veszteség.
sidius nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2009-11-17, 15:16   #45 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 09-11-13
Összes hozzászólás: 5
Hírnév szint: 0
pistaaa a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Ok. kösz a válaszokat és a tanácsot.
pistaaa nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-04, 13:41   #46 (permalink)
Új tag
 
Csatlakozott: 10-03-26
Összes hozzászólás: 2
Hírnév szint: 0
zsolt19dvlo a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Hello!
Érdeklődnék hogy magyar részvényekkel melyik brókercégeknél lehet kereskedni és hogy azokon belül hol lehet demó számlát is nyitni?

Köszi a segítséget!
zsolt19dvlo nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-07, 10:57   #47 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 10-04-06
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 9
Szilaj a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Üdvözlet,mindenkinek!
Én azt hittem,hogy ide konkrét stratégiát irtok le,pontokba szedve,hogy mit mikor és miért csináltok a piacon!Pl.:Mi alapján lépsz be,stop loss,és mi alapján lépsz ki!
Persze tudom,hogy mindenkinek a saját stratégiáját kell használnia,de vannak alap stratégiák,amit az egyénre lehet finomitani!Ezeket az alap stratégiákat miért nem irjátok le ide?
Ezekre kiváncsi lennék!
Vagy mindenki félti a Szent Grálját?
Szilaj nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-07, 11:06   #48 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-01-08
Összes hozzászólás: 1.334
Hírnév szint: 11
StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
zsolt19dvlo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Hello!
Érdeklődnék hogy magyar részvényekkel melyik brókercégeknél lehet kereskedni és hogy azokon belül hol lehet demó számlát is nyitni?

Köszi a segítséget!
engem is meglepett, hogy ez a kérdés pl miért pont ide? (ezt a tiedet követő hozzászólás miatt írtam)
olvasd a többi topicot lehet találsz hasznosat, én Equtas-nál vagyok, demoról nem nagyon tudok a brokercégeknél.
StLui nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-07, 11:21   #49 (permalink)
Tag
 
Csatlakozott: 10-04-06
Összes hozzászólás: 51
Hírnév szint: 9
Szilaj a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Demozni itt érdemes: http://www.metatrader4.com/traders
Piros FREE gombra kilkk,és letölteni.......
Itt lehet kezdeni a stratégiát tesztelni!
Melyik stratégia jobb:Indikátor alapú,gyertya formáció,vagy támasz-ellenállás?
Vagy ezek konbinációja?
Szilaj nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2010-04-07, 11:29   #50 (permalink)
Szenior tag
 
Csatlakozott: 10-01-08
Összes hozzászólás: 1.334
Hírnév szint: 11
StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Szilaj eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
"magyar részvényekkel melyik brókercégeknél lehet kereskedni és hogy azokon belül hol lehet demó számlát is nyitni"

egyébként forexre pedig inkább pl Fxpro MT4 demot érdemesebb leszedni, több az instrumentum
StLui nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
befeketetési stratégia, stratégia, tőzsdei stratégiaJelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)
 
Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolvaA pontos idő 04:14 , a GMT +1 időzóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.