| Tőzsde Fórum |
|
|
#1 (permalink) |
|
Új tag
Összes hozzászólás: 11
Hírnév szint: 2 ![]() |
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan főiskola, ahol a tőzsdézést tanítják, vagy aminek az elvégzése után "sikeresen, vagy legalább 0-ás veszteséggel" tudok kereskedni? Ha ismertek ilyen fősulit, egyetemet, akkor légyszi írjatok! Üdv: Ricsi! |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Szenior tag
Hely: Pillanatnyilag Magyarország.
Összes hozzászólás: 1.379
Hírnév szint: 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A BGF-en biztos, hogy van ilyen vagy hasonló szakirány, de nyugodt lehetsz, hogy nem attól fogsz sikeresen kereskedni, hogy elvégzed! Miből gondolod, hogy a tőzsdén azok érnek el sikereket akik ilyen vagy hasonló végzettséget szereznek?
|
| Hirdetések |
|
|
#3 (permalink) | |
|
Szenior tag
Hely: Mo
Összes hozzászólás: 104
Hírnév szint: 3 ![]() |
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Tehát helyesen: Miből gondolod, hogy a tőzsdén csak azok érnek el sikereket akik ilyen vagy hasonló végzettséget szereznek? Egyébként mit értesz "0"-ás veszteségen???
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Forexegyetem?
|
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Új tag
Idézet:
A 0-ás veszteséggel arra gondoltam, hogy nem vesztem el az összes pénzem első hónapban, hanem mondjuk 0-án tudok maradni, és majd szép fokozatosan egyre nagyobb sikereket elérni!
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 101
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() |
Idézet:
Én hallottam nemrég egy olyan véleményt,hogy ahogyan 90%-a a tradereknek veszteséges általában,ugyanúgy a tanfolyamot,spec iskolát elvégzett emberek 90%-a is veszteséges.Azaz 10 tanulóból 1 tud nyereséget elérni hosszútávon.Úgyanaz az átlag,mint a nagy átlag. |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 344
Hírnév szint: 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Idézet:
Az is kérdés, hogy az eredményt az illető mennyire köszönheti a tanfolyamnak és ha több tanfolyamon volt, akkor melyiknek. Szerintem ez nem mérhető. Ami a 90%-ot illeti: úgy gondolom, hogy ez csak egy elmélet ami a köztudatban terjed. Nem hinném, hogy a tőzsdézők 10%-a stabilan nyereséges. Túl szép lenne
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Szenior tag
Idézet:
Először a "0" veszteségre reagálás! A 0 számomra azt jelenti, hogy nincs veszteség, ami a tőzsdén alapvetően a lehetetlen kategóriába tartozik. Az, hogy ne veszítsd el a tőkédet, nagyon jó elgondolás, hiszen a munkaeszközödet veszítheted el. Ezt mindenképpen el kell kerülni! Ahhoz azonban, hogy ez sikerüljön nem arra van szükség, hogy téged erre főiskolán tanítsanak, mert ott erre nem fognak megtanítani soha sem. Ezt nem tudod megtanulni másképpen, csak úgy, ha te magad betartva a fokozatosság elveit, szépen lassan belemerülsz a tőzsdézés rejtelmeibe. Mivel nagyon fiatal vagy, időd az aztán bőven van. Ennek megfelelően kezd el körbejárni a témát, hiszen sok döntést kell meghoznod. Például milyen piacokon szeretnél próbálkozni. Ha ma vagy gimnazista, akkor nyilván alap egy idegen nyelv ismerete (legalábbis a lányom annyi idős mint te, de lassan teljesíti a középfok követelményeit, és innen gondolom, hogy nálatok sincs ez másképpen). Ez fontos, hiszen a legjobb tőzsdéket külföldön találod, és az információk nagy része is idegennyelven található, bár örvendetes előrelépést tapasztalok a magyar anyagok bővülése terén is. Döntened kell az időtávról. Hosszútávú befektető leszel, vagy közép és rövidtávú spekuláció érdekel inkább. Mi alapján fogod meghozni a döntéseket. Ez erősen kapcsolatban áll az előzővel, hiszen hosszútávon erősen dominánsak lehetnek a fundamentális alapokon hozott döntések. Ha ezt választod, akkor jó megoldás lehet egy főiskolai szakirány, hogy feltárják neked az összefüggéseket. ha viszont inkább a grafikonok világában akarsz elmélyedni, akkor esélyes, hogy közép, rövid vagy ultrarövid távon fogsz spekulálni. persze rengeteg átjárás van a területek között, de ezeket mindenképpen tisztáznod kell magadban. Ezeken kívül is több kulcsdöntést kell meghoznod, mielőtt egyáltalán belevágsz a valós tőzsdei életedbe, és ezek a döntések mind kihatással vannak a tőkéd védelmére. Tehát ez nem főiskolai kérdés, bár persze elképzelhető, hogy ilyesmit is oktatnak a különböző szakokon. Mindamellett nagyon fiatal vagy még, és ez nagyon jó. Olyan ez mint a sport. Minél előbb indulsz friss és fiatal aggyal annál jobban kihasználhatod ezt a hendikeppet. Éppen ezért kicsit ellentétben az előbbiekben leírtakkal, mégis azt mondom, hogy nem rossz ötlet, ha főiskoláról közelítesz, mert egyrészt kitűnő végzettséget szerezhetsz ami önmagában nyereség. Azért egy jó és minőségi gazdasági diplomával még mindig elég jól el lehet boldogulni. Másrészt szépen lassan bele tudsz mélyedni a témába, ha a tőzsdével kapcsolatos szakirányt választasz, és a főiskolai tananyag is egy megközelítés, amit érdemes lehet elsajátítani, hiszen amikor belevágsz ebbe a pályába minél nagyobb a tudásanyag amiből meríteni tudsz annál jobb. Persze a főiskolai tanrend mellett, vizsgáld a börzéket mindenféle más aspektusból is, és előbb utóbb ki fog kristályosodni az irány amire rá fogsz tudni állni. Mint fent már leírtam, úgy gondolom, hogy idő van bőven, hogy ne kelljen kapkodnod, ha van időd akkor tudsz foglalkozni a témával, ha van lelkesedésed, és kitartásod, és valóban érdekel a tőzsdék világa, akkor fogsz is rá időt szánni bőven. Mint mondtam biztos vagyok benne, hogy ez egy olyan témakör a kapitalista gazdaságban, hogy szinte biztosan lesz olyan szakirány bármelyik gazdasági főiskolán, vagy a Közgázon. De ne feledd, hogy a sikerességed ezen a pályán nem csak ettől függ! Kezd a www.felvi.hu oldalon vagy itt http://foiskola.lap.hu/#b11236682 a keresgélést! Sok sikert.
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Szenior tag
Összes hozzászólás: 101
Idézet:
|
|
|
|
|
|
|
#11 (permalink) |
|
Új tag
Köszönöm a válaszokat! Azt nem várom el egy főiskolától sem, hogy tanítson meg nyereséggel kereskedni, de ha már tanulok vmennyit erről, az ad egy kis "alapot" legalább elméleti részt.
Meg persze a szakma sem jön rosszul. :P
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Tag
Összes hozzászólás: 79
Hírnév szint: 2 ![]() ![]() |
Egyébként az egyetem elég vegyesen fog hozzájárulni hogy jó tőzsdés legyél.
Egyfelöl megtanulsz rengeteg alap információt amire szükséged van(leginkább szakszavak és azok értelmezése). Ugyanakkor a gazdaság működéséről tanultak inkább majd félrevezetnek mintsem segítenek neked(tökéletesen informált résztvevők,egyensúlyi piac és a többi?? Vicc!!) Az csak személyes tanács hogy probáld meg inkább a gazdaságelemzőt mint a tőzsdei irányt/szakirányt. Ahogy olvasgattam másokról, sokan egyszerű elemzőként már meglátták hogy melyik ágazatban van olyan gáz ami miatt az össze fog omlani vagy ami fel fog futni. Lehet hogy 1-2 évet kellett várniuk de aztán iszonyatosat kaszáltak!! Dehát a tőzsde(legalábbis számomra) leginkább a türelemről szól ![]() És egyetértek hogy a szakma mindenképp jól jön ha mégsem jön össze a tőzsdézés
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Új tag
Hely: Magyarország
Összes hozzászólás: 19
Szia Desault!
Nagyon szerencsés vagy, hogy már ilyen fiatalon rátaláltál a tőzsdére. Bennem ennyi idősen közönséges földi halandóként fel sem merült, hogy van ilyen lehetőség az életben. Konkrét szakot nem tudok neked ajánlani, de afelől biztosíthatlak, hogy soha nem lesz annyi szabadidőd, mint az egyetemen. Hogy ezt hogyan hasznosítod, rajtad áll. (Persze ha a tőzsdén sikeres leszel lehet még sok szabadidőd. ) Én annak idején a felesleges energiámat (és azt a kevés felesleges pénzemet) egy másoddiplomára fordítottam, hogy előnyt szerezzek a többi diplomással szemben, ma már máshogy tennék: Úgy tanulnék, hogy kapjak magas ösztöndíjat és kollégiumi ellátást. Emellett még bőven lenne időm tőzsdével foglalkozni (tanulni, demózni és tesztelni). Ha jól szervezed az idődet és a pénzeddel is jól bánsz, akkor még az egyetemi életben is részt tudsz venni (haverok, buli, lányok ).Bevételi és kiadási tervet készítenék, hogy fel tudjak halmozni némi kereskedői tőkét és elkezdenék élőben is kereskedni, ha már van tesztelt stratégiám. A bevételi és kiadási terv azért sem elhanyagolható, mert egyetemistaként először kell kezelned a pénzedet. Lesz olyan hónap, amikor nem lesz jövedelmed (ösztöndíjad) és lesz olyan, amikor 2x annyi lesz. Érdekes, hogy a hallgatók nagy része mindegyik hónapban lenullázza magát és alig várja, hogy megint jöjjön pénz a számlájára. Előbb-utóbb megtanulják kezelni a pénzüket, de akadnak olyanok is, akik soha. Ha már akkor foglalkoztam volna a tőzsdével, nem garantált, hogy a tőzsde mellett most nem kellene egy nagyvállalati gépezet apró fogaskerekeként napi 8 órát dolgoznom, hogy megéljek. Ezért mindenképp érdemes elvégezni a sulit, nem mindent feltenni a tőzsdére. De a kezdeti időigényes tanulási fázison az életemnek egy olyan szakaszában eshettem volna túl, amikor tényleg sok szabadidőm volt. (Mielőtt még bárki rám fogná, nem rágódok a múlton, ez csak egy kis adag tapasztalat a saját életemből, amit a témaindító talán hasznosítani tud.) Üdv. Norb_X |
|
|
|
![]() |
| Címkék |
| egyetem, főiskola, tőzsdesuli |
| Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató) | |
| Téma eszközök | |
| Megjelenítési módok | |
|
|