Tőzsde Fórum  

Vissza   Tőzsde Fórum > Tőzsdéről általában > Kezdőknek

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2011-02-01, 13:36   #101 (permalink)
Szenior tag

forexmaniac logója

Összes hozzászólás: 153
Hírnév szint: 2
forexmaniac már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.forexmaniac már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.forexmaniac már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Anck-su-namun eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szerintem csak filozofálgatunk, elmélkedünk, megosztjuk egymással a gondolatainkat érdek és konkrét cél nélkül. Nem lehet mindig chartokat elemezni..
pedig többre mennél a chartok elemzésével, meg a kötésnapló visszanézésével, mint a szentgrál kereséssel meg a semmitmondó "bla-bla" szövegek olvasásával..
forexmaniac nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-02-01, 13:51   #102 (permalink)
ktp
Új tag

ktp logója

Összes hozzászólás: 6
Hírnév szint: 0
ktp a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziasztok!
Új vagyok a témában, de ha lehet, kérdeznék valamit...valaki, aki eszerint kereskedik, tudna írni valami konkrétumot ezekről a számomra új elvekről? Pl: hogyan kell botokkal teletüzdelt piacon kereskedni, illetve mi is ez az iránykereskedés.
Köszönöm a segítséget előre is.
ktp nem elérhető   Válaszol idézettel
Hirdetések
Régi 2011-02-01, 15:25   #103 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 61
MIKXFX a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
forexmaniac eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
pedig többre mennél a chartok elemzésével, meg a kötésnapló visszanézésével, mint a szentgrál kereséssel meg a semmitmondó "bla-bla" szövegek olvasásával..
Maximálisan egyetértek.
MIKXFX nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-02-01, 17:38   #104 (permalink)
Szenior tag

moszad logója

Összes hozzászólás: 208
Hírnév szint: 3
moszad a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

"Kereskedést meg kár lenne villantanom, mert számotokra nem elfogadható úgy sem. Ki hiszi azt el, hogy 70-80%-ban képes vagyok megmondani egy 1 hónapos trend végét? És ha fel is teszem a kereskedést, akkor majd jönnek a jófejek: Biztos photoshop, biztos addig nyitogatta míg egyszer sikerült, és azt pakolgatja mindenhová. Biztos demo, stb."

1 képet kértem, nem is kell élő kereskedésnek lennie, csak egy nyílnak, vagy indikátornak és egy pár sornak miért ott nyitottál, hova teszed a stoppot.
Nem azért, hogy ízekre szedjem csak lássam mögötte a gondolkodásmódot.
Azt mondod más a gondolkodásmódod mint a többségnek de mégsem teszel fel képet "Biztos photoshop, biztos addig nyitogatta míg egyszer sikerült, és azt pakolgatja mindenhová. Biztos demo, stb."pedig ezt épp a többség szokta mentségül hívni.
moszad nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-02-01, 21:01   #105 (permalink)
Új tag

Mentor logója

Összes hozzászólás: 8
Mentor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.Mentor már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Rendben! Legyen.
Régebben sok időt áldoztam a kereskedéseim dokumentálására, hogy tanulhassak mindenből. Többnyire a trend elleni kereskedéseket mentettem, mert már többször kellet bizonyítanom hogy van amit kicsit másképp látok.És meg lehet csinálni.
Egy ideje már nem mentegetem a kereskedéseimet. Nincs rá szükségem. Ma már 70%-a kereskedéseimnek trendkövető, 30%-ban trend elleni. De mivel a trend követő stratégia több pénzt hoz, ezért a nagyobb része ez a kereskedéseimnek. A maradék 30%-ban a fordulásokat is lekereskedem.
Miért ne tenném ha értek hozzá. Tehát akkor nézzük a lényeget:
Saxo chart. zöld 3szög jelzi a pozíció indítás helyét, és irányát is. Piros 3szög jelzi ahol lezártam a kereskedést. A chraton maradt moving average-eknek nincs jelentősége.
1- Felső kép balra. EURUSD 1h chart. Erős short trend. Ha a hosszútávú trendvonal be lenne húzva, akkor kb a trend tetején lenne a chart, alap esetben itt shortokkal kellene próbálkozni. Én még is longot nyitottam. Nem véletlen. Tökéletesen leírt, és letesztelt stratégiám jelzett longot. Csak tettem a dolgom. +100pip-et hozott. Érdekes, ott fordult a trend....

2- Felső kép jobbra. EURGBP 1h chart. Erős shortos trend. A 200-as ema-t is lezúzta. Ééééés nagyon szép p2-volt ott. Itt nyit a 90% shortot. Én meg longot. Az eredmény látható. Itt nem sokat kellett várnom a fordulásra. Szinte azonnal megtörtént. A trend váltás is! +70pip lett az eredménye.

3- Alsó kép. EURUSD 5perces chart. Egy kis oldalazás látható. Be van jelölve a két szint. Az oldalazás letört, short irányba. Itt a legtöbben szintén shortot nyitnának. Én pontosan tisztában voltam vele, hogy ez egy fals letörés lesz, ezért longot nyitottam. Mivel a várakozásomat a következő piros nagy gyertya felülírta, így azonnal zártam a pozíciót. utána mosolyogva konstatáltam, hogy a stratégiám ismét működött. Utánam elindult longra, pontosan amire számítottam. Ezt csak azért tettem fel, hogy ne csak sikeres legyen fent. Értelem szerint ez veszteséges lett. De még is az csinálta amit vártam tőle, ezért nem zavart.

Természetesen nem minden esetben midig tudom megmondani, hogy mikor mi fog történni. De amikor a stratégiáim jeleznek, akkor pontosan tudom, hogy sokkal nagyobb esélyem van a piaccal szemben. Megvárom a jelzéseimet és cselekszem.
Tehát lehetetlen nincs. Bármikor lekereskedem a trendet, és a fordulót is. Gond nélkül. Erre szokták az okosok mondani, hogy nem lehet.
Lehet, nekem még is megy. Persze én sem egy hét alatt tanultam meg mindent. Ezzel csak azt akarom mondani, és üzenni mindenkinek, hogy bármit lehet! Bármi elérhető!
Ja egy nagyon fontos! Csak az indikátort fikázóknak üzenem, hogy ezeket a kereskedéseket amiket feltettem csak indikátor jelzéseivel értem el, vonalak nélkül. Egy baj van. Ha valaki nem tudja használni őket, és nem tudja melyiket mivel használja, az legalább ne mondja azt, hogy nem lehet.
Itt jön a szokásos mondatom. Azért mondja, mert Ő nem tudja. És akkor szerinte az szar. Ismét a korlátolt gondolkodás.
Tényleg csak az ár számít????
Volt egy megjegyzés korábban, hogy a matematika üt minden a tőzsdén, és azt nem fogják egyhamar felülírni. Itt a MM és a RR volt a lényeg.
Apropó matematika. Az indikátorok számításaihoz nem véletlen a matematikát használjuk? Hm, érdekes nem.

Zárszónak annyit, hogy a belépő szignáljaim nem publikusak, a miértje sem.
Főleg nem amit használok, és nézek. Kicsit sokba kerülne az bárkinek is.

Ezennel lezártam az iránymentes kereskedés topic "rongálását".
Láttatok kereskedést is.

Üdv
Csatolt kicsinyítések
iranymentes-kereskedes-1-eurusd-100pip.jpg   iranymentes-kereskedes-2-eurgbp-70pip-1-hours-long.jpg   iranymentes-kereskedes-3-eurusd.jpg  

Régi 2011-02-02, 08:07   #106 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Összes hozzászólás: 498
archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.
Alapbeállítás

Ha neked így jó, csináld így! De lenne néhány észrevételem, és nem a rosszindulat, főleg nem az irigység beszél belőlem hidd el. Remélem nem veszed kötözködésnek.

Írásaidból az jön le számomra, hogy te nem tudod "olvasni" a chartot. Neked teljesen fölösleges gyertyákat használni, használhatnál akár vonalat is az ár jelölésére. Meg vagy győződve az indikátoraidban, és a matematika felsőbbrendűségében. Szerintem ettől még egyáltalán nem különleges a gondolkodásod, a nagy többség is ezzel próbálkozik.
Én is használok indikátorokat, de nem azért nyitok pozíciót, mert X indikátor, vagy Y indikátor ilyen-olyan jelet ad számomra. Hanem mert kialakul egy piaci helyzet, amit az indikátor jelzése megerősít. Valahogy így gondolkozom:

Idézet:
Mentor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
1- Felső kép balra. EURUSD 1h chart. Erős short trend. Ha a hosszútávú trendvonal be lenne húzva, akkor kb a trend tetején lenne a chart, alap esetben itt shortokkal kellene próbálkozni. Én még is longot nyitottam. Nem véletlen. Tökéletesen leírt, és letesztelt stratégiám jelzett longot. Csak tettem a dolgom. +100pip-et hozott. Érdekes, ott fordult a trend....
Megkerestem a képeid helyét az időben (2009 dec.), gratulálok hozzá, ha 1 éve következetesen ezt a stratégiát használod. Jelentős esés után az ár egy támasz szinthez ért, amit megpróbált letörni, de azt a piac elutasította, és korrekció indult benne. Ez még nem long trend, és nem is trend fordulás, hanem csak korrekció, konszolidáció!!! De lehetett benne pénzt keresni, akár két vonal segítségével is.

Idézet:
2- Felső kép jobbra. EURGBP 1h chart. Erős shortos trend. A 200-as ema-t is lezúzta. Ééééés nagyon szép p2-volt ott. Itt nyit a 90% shortot. Én meg longot. Az eredmény látható. Itt nem sokat kellett várnom a fordulásra. Szinte azonnal megtörtént. A trend váltás is! +70pip lett az eredménye.
Erős shortos trend??? Hol?!
Kétlem, hogy ebben helyzetben a Pintér Úr a shortot erőltette volna. Jó RR arányt csak a támasz szintről forduló P1 long beszálló adott volna. Ha véleményt mondasz más stratégiájáról talán nem ártana azt jobban ismerni.

Idézet:
3- Alsó kép. EURUSD 5perces chart. Egy kis oldalazás látható. Be van jelölve a két szint. Az oldalazás letört, short irányba. Itt a legtöbben szintén shortot nyitnának. Én pontosan tisztában voltam vele, hogy ez egy fals letörés lesz, ezért longot nyitottam. Mivel a várakozásomat a következő piros nagy gyertya felülírta, így azonnal zártam a pozíciót. utána mosolyogva konstatáltam, hogy a stratégiám ismét működött. Utánam elindult longra, pontosan amire számítottam. Ezt csak azért tettem fel, hogy ne csak sikeres legyen fent. Értelem szerint ez veszteséges lett. De még is az csinálta amit vártam tőle, ezért nem zavart.
Ugyan honnan tudhatnád előre, hogy egy letörés fals lesz, vagy sem? A jövőbe látsz, vagy megmutatja neked az az indikátor előre, ami csak a múlt történéseit ábrázolja? Ha biztos voltál benne, miért nem tartottad, kiülve az ellentétes mozgást? Számomra ebből is az jön le, hogy nem azt kereskeded, amit látsz, hanem azt, amit gondolsz. Kivetíted a várakozásaidat, és úgy veszel fel pozíciót, hogy arra tulajdonképpen még nem is ad jelet a piac.

Idézet:
Ja egy nagyon fontos! Csak az indikátort fikázóknak üzenem, hogy ezeket a kereskedéseket amiket feltettem csak indikátor jelzéseivel értem el, vonalak nélkül. Tényleg csak az ár számít???? Volt egy megjegyzés korábban, hogy a matematika üt minden a tőzsdén, és azt nem fogják egyhamar felülírni. Itt a MM és a RR volt a lényeg.
Apropó matematika. Az indikátorok számításaihoz nem véletlen a matematikát használjuk? Hm, érdekes nem.
Idővel majd te is rá fogsz jönni, hogy tényleg csak az ár számít.
A jövőt nem ismerjük. Senki nem képes arra, hogy akár a következő perces gyertya min, max, nyitó, és záró árát megmondja előre. Ezért a négy számért bármelyik bank ölni lenne képes. Akkor honnan tudhatnánk mi fog történni 5-10 vagy 60 perc múlva? Aki képes olvasni a chartot, az az adott pillanatot képes vizsgálni, és elemezni. Míg az indikátorokat nézegetők csak a múltat látják. Minden indikátor az árból számol, akkor miért hordozna az az eredmény több információt?!

További sikeres kereskedéseket, és nagyon sok pipet kívánok neked!
Csatolt kicsinyítések
iranymentes-kereskedes-11020201.png   iranymentes-kereskedes-11020202.png  
archenius elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-02-02, 08:21   #107 (permalink)
Szenior tag

forexmaniac logója

Összes hozzászólás: 153
forexmaniac már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.forexmaniac már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.forexmaniac már tett lépéseket hírnevének öregbítése felé.
Alapbeállítás

Idézet:
Bármikor lekereskedem a trendet, és a fordulót is. Gond nélkül. Erre szokták az okosok mondani, hogy nem lehet.
Lehet, nekem még is megy. Persze én sem egy hét alatt tanultam meg mindent.
Ez már megint egy 50 soros bullshit 3 értelmezhetetlen képpel.
Megmondjam az őszintét? ezek alapján szvsz neked nincs leírt stratégiád, ezért nem tudsz egy konkrét dologra se válaszolni. És nem lennék meglepődve ha 1 hónap múlva rájössz, hogy nem működik a dolog vagy pedig sokkal jobb is lehet és újra feltalálnád a szentgrált egy új 3 indikátor kombinációjában.

Nézd meg a csatolt doksit és írd be hogy te szerinted hol tartasz, én nekem van tippem de nem szeretnélek vele megbántani
Csatolt fájl-ok
Fájl típus: txt Traderfejlődése.txt (6,6 KB, 145 olvasás)
forexmaniac nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-02-02, 08:32   #108 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 344
fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

"Miért ne tenném ha értek hozzá. "

Fő a szerénység!

"Természetesen nem minden esetben midig tudom megmondani, hogy mikor mi fog történni."

Nem MINDEN esetben? Miért, akár csak egy esetben is meg tudod mondani?
Vagy van bárki aki meg tudja mondani?

"Tehát lehetetlen nincs. Bármikor lekereskedem a trendet, és a fordulót is. Gond nélkül. Erre szokták az okosok mondani, hogy nem lehet.
Lehet, nekem még is megy. Persze én sem egy hét alatt tanultam meg mindent. Ezzel csak azt akarom mondani, és üzenni mindenkinek, hogy bármit lehet! Bármi elérhető! "

A sikeres emberekre jellemző az alázat. Én itt ennek nyomát sem látom.

"Zárszónak annyit, hogy a belépő szignáljaim nem publikusak, a miértje sem.
Főleg nem amit használok, és nézek. Kicsit sokba kerülne az bárkinek is."

Már megint ez a nagyképűség!!!

"Ezennel lezártam az iránymentes kereskedés topic "rongálását".
Láttatok kereskedést is."

Egyáltalán mi volt a célod? Miért írtad le ezt a sok -idézem- Bullshit-et?
fxtrader55 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-02-02, 10:31   #109 (permalink)
ktp
Új tag

ktp logója

Összes hozzászólás: 6
ktp a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Köszönöm a választ, sajnos nem lettem töle sokkal okosabb.
Azért az itt kialakult vitával kapcsolatban lenne néhány észrevételem:
1."A vita mindíg jó." -a különböző elgondolások ütköztetése véleményem szerint mindíg építő jellgű.
2.Sajnos az nem jó érv, hogy nem mondom el, mert titok. Legalábbis szerintem. Ha már hagytunk kialakulni egy vitát.
3. Akkor most már tényleg nem értem, azt írtad korábban, hogy majd most kiderül, hogy
"A mostani beírásomból ki fog derülni, hogy kivet a fórum magából, vagy nagyon befogad."
Ha az ember kicsit visszaolvas, feltűnik, hogy nem kedveli a fórumozók nagy többsége a "tudok egy titkot, ez a tuti, de nem mondom el, csak pénzért" tipusú hozzászólásokat. Nem ismerem Pintér Pétert (csak a példa kedvéért) de találtam jutubon néhány videót a tanfolyamáról. Ezekben fontos részeit mondja el a kereskedés-gyakorlatnak -ha szabad így neveznem- de ez önmagában kevés ahhoz, hogy elkezdj az általa igéretesnek tartott stratégiával kereskedni. Elismerem, üzleti fogás, de legalább mutat valamit, ami alapján el tudod dönteni, hogy érdekel-e tovább, vagy sem. De ugyanígy mondhatnék másokat, tisztelettel, akik stratégiájukat/vagy egy részét megosztották, azért hogy a vitapartner tiszta képet lásson. Ebben semmi rossz nincs úgy érzem. Mivel van jó példa elég sok, az efféle hozzáállás, amit most én érzek, szerintem hosszabb távon nem vezet majd pozitív eredményre.
4. Öszintén mondom, nincs bennem rossz szándék, sem arrogancia.Viszont kiváncsi vagyok.Ha ettől függetlenül azt mondja bárki, hogy én ezt nem mondom el, az az ő szive joga.
Csak nem értem, mit vársz akkor?
ktp nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-02-02, 20:24   #110 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 112
recefyce a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Kedves Mentor!
Az említett indikátorok saját fejlesztésűek, vagy mindenki számára elérhetőek?
recefyce nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-02-02, 22:49   #111 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 31
Piphunter a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Vegyük elő a józan eszünket. Mentor azt állította korábban, hogy két indikátor keresztezését figyeli. Szerintem az ennyire egyszerű jelzésrendszer már régen futótűzként elterjedt volna világ szerte. Traderek milliói órák százmillióit töltik többek között indikátorok jelzésrendszereinek kidolgozására. Semmi kétségem, hogy ha ennyire pofon egyszerű lenne az egész, akkor arra már régen világszerte egymástól függetlenül rátaláltal volna. Nem hogy 90% lenne a bukók aránya, hanem ennyien válnának többszörös milliomossá. Hiszen csak két vonal keresztezése a figyelni való. Már senki nem dolgozna, egy ilyen hihetetlenül egyszerű jelzésrendszert gond nélkül kereskednének az Fx robotok. Indikátor keresztezések leprogramozásánál nincs semmi egyszerűbb.
Én alapvetően a forexegyetemes módszerrel kereskedek a magam hozzátett szabályaival. És amennyire büszkén tagadják az indikátorok használatát, én annyira használom őket (ill. hármat). Riogatták a népet, hogy az többet árt mint használ, mert becsapós stb... Csakhogy én megtanultam (kifizettem az árát), hogy mikor nem szabad figyelembe venni a jelzéseit. De hogy ennyire rábízzam magamat... hát az totál bukó lenne. Én sem találtam olyan indikátor rendszert, ami minden piaci helyzetben profitábilis lenne. Az indikátorok egyik csoportja trendelő piacon, a másik csoportja rangelő piacon használható, a másikon totál hamis jelzéseket ad. Olyan pedig nincs, ami univerzálisan minden helyzetben használható lenne.
Piphunter nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-02-03, 05:56   #112 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.archenius már nem kispályás.
Alapbeállítás

Lehet neki sikerült, nem tudhatjuk, nem árulta el. Még a gondolatmenetét sem osztotta meg, ami alapján kitalálta őket.
Nekem valahogy erős kétségeim vannak az indikátoros csoda módszerrel kapcsolatban. Mert egy olyan egyén írt itt a piac megértéséről, akinek szemmel láthatóan egyedi elképzelései vannak a trendek meghatározásáról.
Régi 2011-02-06, 15:54   #113 (permalink)
smk
Szenior tag

Összes hozzászólás: 306
smk már nem kispályás.smk már nem kispályás.smk már nem kispályás.
Alapbeállítás

Idézet:
Piphunter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Az indikátorok egyik csoportja trendelő piacon, a másik csoportja rangelő piacon használható, a másikon totál hamis jelzéseket ad. Olyan pedig nincs, ami univerzálisan minden helyzetben használható lenne.
Ha meg lehet állapítani, hogy a piac egy adott időpillanatban trendel vagy rangel, akkor azt le is lehet programozni, azaz lehet egy piacállapot indikátort készíteni. Erre alapozva lehet olyan indikátort csinálni ami mindig a megfelelő indikátorok jelzéseiből választja ki a megfelelőt. Ezt az összekombinálást már általában nem célszerű indikátorként használni, hanem inkább egy EA keretében összekapcsolni őket, de lényeg, hogy nem zárja ki semmi, hogy minden helyzetben használható indikátort készítsünk belőle.
Ehhez persze elengedhetetlen az hogy egyértelműen meg tudjad állapítani hogy trendelés vagy rangelés van e.

Egyébként azt még gondold át, hogy szerinted mit jelent az hogy pl trendelő piacon használható. Azt jelenti, hogy az eddig trendelő piacon levonhatunk a segítségével olyan következtetést amiből a jövőbeli árfolyamváltozások alapján profitálhatunk, vagy azt, hogy ha segítségével levonunk egy következtetést, akkor profitálni fogunk abban az esetben ha a jövőben trendelni fog a piac? Mert ez utóbbi esetben nem túl használható a dolog.
Én a magam részéről az általános szabadon elérhető indikátorok használhatóságában nem bízom túlzottan, de soha nem fogok olyan kijelenteni, hogy ezek nem működhetnek, mert erről lehetetlen meggyőződni.

Idézet:
archenius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
... Mert egy olyan egyén írt itt a piac megértéséről, akinek szemmel láthatóan egyedi elképzelései vannak a trendek meghatározásáról.
Mindenkinek egyedi elképzelési vannak a trendek meghatározásáról. Ha nem értesz egyet akkor mutass két embert, aki pontosan azonos módon határozza meg a trendet.

Egyébként ha Mentor igazat mond, akkor ő legalább részben megérette a piacot, ugyanis sikerült jövedelmező stratégiát találnia/kifejlesztenie. Ennél többre nincs is szükség. Jelenleg úgy tűnik, nincs oka hazugságra, ugyanis ehhez semmi érdeke nem fűződik (nem akar nekünk tanfolyamot, robotot stbt eladni).

Idézet:
Míg az indikátorokat nézegetők csak a múltat látják.
A vonalakat húzkodó kereskedők is csak a múltat látják.

Idézet:
Minden indikátor az árból számol, akkor miért hordozna az az eredmény több információt?!
Az indikátornak nem az a szerepe (és a behúzkodott vonalaknak sem), hogy többlet információt állítsanak elő, hanem hogy a rengeteg múltbéli adatból kiszűrjék azt, amire szükségünk van.
smk nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-02-06, 16:58   #114 (permalink)
Szenior tag

archenius logója

Alapbeállítás

Mivel már teljesen eltértünk a topik eredeti témájától, én erre a beírásra érdemben már nem reagálnék. Lassan a Dow elmélet alaptörvényeinél tartunk. A -Kereskedés, de hogyan részben esetleg lenne értelme folytatni a témát.
Régi 2011-02-09, 09:27   #115 (permalink)
thg
Új tag

Összes hozzászólás: 28
thg a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Sziaszok!

Az eredeti témától (iránymentes, iránysemleges kereskedés) tényleg elkanyarodott ez a topik.
Másfél hónap alatt (amióta elindítottam ezt a topikot) eléggé kitágult a látóköröm a témakörben. Arra gondoltam, hogy visszaterelem ezt a topikot az eredeti kerékvágásba.

A hozzászólásokból látszik, hogy eléggé homályos terület ez az iránymentes kereskedés.
Egy-két hozzászólás volt csak a több mint százból ahol látszott, hogy az írójának van némi elképzelése mi az az iránymentes kereskedés. Így gondoltam írok ide egy összefoglalót arról mit tanultam eddig a témáról.

Jelenleg azt tanulom miként lehet olyan összetett opciós pozíciókat nyitni ahol közel azonos mennyiségű pozíció van megnyitva mindkét irányba. Az ezen az elven alapuló stratégiákat angolul non-directional trading-nek (iránymentes kereskedésnek) vagy
más néven (market neutral trading-nek) piac semleges kereskedésnek nevezik.
Ennek a kereskedési formának az az előnye, hogy nem kell folyamatosan figyelni, elemezni a piacot, nem kell eltalálni, hogy felfelé fog-e menni az árfolyam vagy lefelé, tehát nem kell megjósolni a jövőt. Az ármozgásokra utólag kell reagálni.
Ha elmozdul az ár (akármerre), akkor úgy kell a long és a short pozíciók mennyiségét szabályozni, hogy a pozíció továbbra is
piac semleges maradjon. Tehát a pozíció értékét ne befolyásolja az ármozgás. A pozíció értékét az idő múlása fogja növelni.
A pozíció értéke azért fog nőni, mert az opcióknak van egy úgynevezett időértéke amely az idő folyamán fokozatosan csökken.
Tehát ha először eladom az opciókat, majd később olcsóbban visszavásárolom őket, akkor profitot csinálok.
Jelenleg egy olaj opciós stratégiát kezdtem el demóban tesztelni, egyelőre hozza az elvárt eredményeket amely kb. 15% havonta.
Elhangzott itt, hogy az iránymentes tőzsdei stratégiákhoz több tízezer dolláros számla kell. Hát ezt szeretném megcáfolni.
A látókörömbe került egy olyan éles (gyakorló) számla is amelyen 1300 dollár lett megduplázva ezzel a stratégiával.

Mivel jelenleg el vagyok foglalva azzal, hogy ezt a stratégiát gyakorlom demóban és a hozzá tartozó szoftverek kezelését tanulom, csak ritkán fogok előfordulni ezen a fórumon.

Jó kereskedést mindenkinek!
thg nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-02-09, 10:39   #116 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 876
StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
thg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Sziaszok!

Jelenleg azt tanulom miként lehet olyan összetett opciós pozíciókat nyitni ahol közel azonos mennyiségű pozíció van megnyitva mindkét irányba.
Előre szólok, hogy fogalmam sincs a témáról, de nekem ez kicsit hihetetlen kategóriába taertozik.
Ugye ha jól tudom arbitrázs se nagyon van már, a számítógépes rendszerek miatt, mert ezálltal olyan gyorsan követi a mozgásokat a világ összes piaca hogy nem alakulhat ki rá helyzet.
Na most józan paraszti ésszel, ha lehetni olyan opciókat nyitni, hogy nincs kockázat csak bármely irányba történő elmozdulás esetén nyereség, akkor én azt gondolnám már le lenne halászva. De könnyen lehet rosszul gondolom.
StLui nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-02-09, 11:22   #117 (permalink)
thg
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
StLui eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Előre szólok, hogy fogalmam sincs a témáról, de nekem ez kicsit hihetetlen kategóriába taertozik.
Ugye ha jól tudom arbitrázs se nagyon van már, a számítógépes rendszerek miatt, mert ezálltal olyan gyorsan követi a mozgásokat a világ összes piaca hogy nem alakulhat ki rá helyzet.
Na most józan paraszti ésszel, ha lehetni olyan opciókat nyitni, hogy nincs kockázat csak bármely irányba történő elmozdulás esetén nyereség, akkor én azt gondolnám már le lenne halászva. De könnyen lehet rosszul gondolom.
Ez nem arbitrázs amit tanulok. Nem mondtam, hogy kockázatmentes, nem mondtam, hogy akkor keletkezik nyereség ha elmozdul a piac. Azt írtam az idő hozza a profitot. Ha nem mozdul az ár akkor is van profit.
Régi 2011-02-09, 11:39   #118 (permalink)
Szenior tag

fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.fxtrader55 elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Ez nem arbitrázs amit tanulok. Nem mondtam, hogy kockázatmentes, nem mondtam, hogy akkor keletkezik nyereség ha elmozdul a piac. Azt írtam az idő hozza a profitot. Ha nem mozdul az ár akkor is van profit.

Ezeknél a stratégiáknál, ahol mindegy merre megy az ár csak nagyot mozduljon (megveszed a volatilitást) akkor válik bukóvá, amikor az ár nem mozdul, nem tör ki a range-ből. Ebben az esetben az utolsó mondatod nem igaz. Olyan opciós stratégia nincs, amelyben az irány nélküli nagy elmozdulás is és a stagnáló piac is profitot hoz, mivel a kettő egymásnak ellentmond.
Régi 2011-02-09, 12:15   #119 (permalink)
Szenior tag

StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.StLui elindult a hírnévhez vezető úton.
Alapbeállítás

Idézet:
Jó én csak példaként hoztam, de szerintem jelentősen nem lehet nagyobb eséllyel kivenni ebből pénzt, mint a long vagy short és kész, mert ha lehetne akkor az már le lenne kereskedve, már nem annyi lenne a dolgok értéke. Ha valahol 50%-nál nagyobb esélyed, mondjuk 80, akkor abba korlátlanul lehetne pénzt tenni, mert tulajdonképpen biztos nyerő. Ha ez egy olyan bonyolult dolog amit kevesen értenek meg, akkor a képzett gárdával rendelkező nagyok ezt már lehalászták volna, de ez részemről csak egy hozzá nem értő hangosan gondolkodása.
Régi 2011-02-09, 12:24   #120 (permalink)
thg
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
fxtrader55 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Ezeknél a stratégiáknál, ahol mindegy merre megy az ár csak nagyot mozduljon (megveszed a volatilitást) akkor válik bukóvá, amikor az ár nem mozdul, nem tör ki a range-ből. Ebben az esetben az utolsó mondatod nem igaz. Olyan opciós stratégia nincs, amelyben az irány nélküli nagy elmozdulás is és a stagnáló piac is profitot hoz, mivel a kettő egymásnak ellentmond.
Ok, és melyik esetben igaz amit leírtam?
Abba fektetitek az energiát, hogy ellentmondjatok olyasminek amit nem is írtam le. Induljatok ki abból, hogy igaz amit leírok. Tudom nehéz.
Létezik olyan stratégia amelynél a többnyire stagnáló piac hoz profitot. Ha meg elmozdul az árfolyam követni kell az árat, veszteség ritkán keletkezik, korlátok között lehet tartani és hamar be lehet hozni.
Régi 2011-02-09, 12:36   #121 (permalink)
thg
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
Jó én csak példaként hoztam, de szerintem jelentősen nem lehet nagyobb eséllyel kivenni ebből pénzt, mint a long vagy short és kész, mert ha lehetne akkor az már le lenne kereskedve, már nem annyi lenne a dolgok értéke. Ha valahol 50%-nál nagyobb esélyed, mondjuk 80, akkor abba korlátlanul lehetne pénzt tenni, mert tulajdonképpen biztos nyerő. Ha ez egy olyan bonyolult dolog amit kevesen értenek meg, akkor a képzett gárdával rendelkező nagyok ezt már lehalászták volna, de ez részemről csak egy hozzá nem értő hangosan gondolkodása.
Ez ugyanúgy érvényes lehetne az iránykereskedésre is.
Hogy ott sem lehet nyerő stratégiát találni mert azt már a nagyok lehalászták előled...
Ennek ellenére az iránykereskedésre érdemes volt 619 hozzászólás beírnod...
Nem mondtam, hogy profi vagyok a témában. Most tanulom. De olyantól aki profi ebben.
Régi 2011-02-09, 12:43   #122 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Ez ugyanúgy érvényes lehetne az iránykereskedésre is.
Hogy ott sem lehet nyerő stratégiát találni mert azt már a nagyok lehalászták előled...
Ennek ellenére az iránykereskedésre érdemes volt 619 hozzászólás beírnod...
Nem mondtam, hogy profi vagyok a témában. Most tanulom. De olyantól aki profi ebben.
Na most úgy érzem megtámadva érzed magad és be vagy sértődve, holott leírtam, hogy nem értek ehez egyáltalán. Szóval inkább többet nem írok, bocs hogy beleszóltam.
Régi 2011-02-09, 12:58   #123 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 44
Szilaj a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

A Market Neutral a legrégebbi Hedge Fund stratégia !
Amit nem tudunk,nem biztos,hogy nem létezik!
http://hedgefund.blog.hu/2010/12/22/...ategiak_5_resz
Szilaj nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-02-09, 13:04   #124 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Szilaj eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
A Market Neutral a legrégebbi Hedge Fund stratégia !
Amit nem tudunk,nem biztos,hogy nem létezik!
http://hedgefund.blog.hu/2010/12/22/...ategiak_5_resz
Csak sejtem, hogy nekem írtad, és ez alapján iszonyat szarul fogalmazok, mert egyikőtök sem értett meg, ezért még egy próbálkozás az utolsó szó jogán:

Egy szóval nem mondtam hogy nem létezik.
Arra próbáltam rákérdezni, utalni, hogy nagyobb lehet e az esélye az ilyen kereskedésnek mint egy egyszerű, azonnali piacon, long vagy short beszállónak, ennyi, semmivel többet nem akartam, mert mint írtam nem értek hozzá, hülye vagyok ehez.
Régi 2011-02-09, 13:18   #125 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Nem csak neked irtam,azoknak irtam akik nem tudnak róla,és ott egy link,hogy ha akarsz ,akkor többet megtudhatsz róla!
Itt egy esettanulmány,pár stratégiát össze hasonlitanak,ezt viszont neked szánom,megtudhatod,hogy melyik stratégia mennyire nyereséges!
http://data.hu/get/3494611/D_14346.pdf
Én személy szerint maradok a trendirányú kereskedésnél!De közben érdekel más fajta stratégia is!
Régi 2011-02-09, 13:30   #126 (permalink)
thg
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
Na most úgy érzem megtámadva érzed magad és be vagy sértődve, holott leírtam, hogy nem értek ehez egyáltalán. Szóval inkább többet nem írok, bocs hogy beleszóltam.
Nem sértődtem be, csak gondoltam értéket adok ehhez a topikhoz, ha már megnyitottam.
Régi 2011-02-09, 13:32   #127 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
Ok, és melyik esetben igaz amit leírtam?
Abba fektetitek az energiát, hogy ellentmondjatok olyasminek amit nem is írtam le. Induljatok ki abból, hogy igaz amit leírok. Tudom nehéz.
Létezik olyan stratégia amelynél a többnyire stagnáló piac hoz profitot. Ha meg elmozdul az árfolyam követni kell az árat, veszteség ritkán keletkezik, korlátok között lehet tartani és hamar be lehet hozni.

"Létezik olyan stratégia amelynél a többnyire stagnáló piac hoz profitot."
Ez például igaz!
Régi 2011-02-09, 13:34   #128 (permalink)
thg
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
Szilaj eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Nem csak neked irtam,azoknak irtam akik nem tudnak róla,és ott egy link,hogy ha akarsz ,akkor többet megtudhatsz róla!
Itt egy esettanulmány,pár stratégiát össze hasonlitanak,ezt viszont neked szánom,megtudhatod,hogy melyik stratégia mennyire nyereséges!
http://data.hu/get/3494611/D_14346.pdf
Én személy szerint maradok a trendirányú kereskedésnél!De közben érdekel más fajta stratégia is!
Köszi a linkeket.
Bár ez utóbbit nem tudtam megnyitni mert jelszót kért.
Én személy szerint meg maradok az iránymentes kereskedés tanulásánál
Régi 2011-02-09, 13:37   #129 (permalink)
Tag

Alapbeállítás

Ha nem müködik a datas,akkor itt van a neten: http://elib.kkf.hu/edip/D_14346.pdf
Régi 2011-02-09, 18:03   #130 (permalink)
TG1
Új tag

Összes hozzászólás: 2
TG1 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

"A látókörömbe került egy olyan éles (gyakorló) számla is amelyen 1300 dollár lett megduplázva ezzel a stratégiával."

Most akkor eles vagy gyakorlo szamla?

"a hozzá tartozó szoftverek kezelését tanulom,"

A Thinkorswim-re gondolsz?
TG1 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-02-09, 18:48   #131 (permalink)
thg
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
TG1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
"A látókörömbe került egy olyan éles (gyakorló) számla is amelyen 1300 dollár lett megduplázva ezzel a stratégiával."

Most akkor eles vagy gyakorlo szamla?

"a hozzá tartozó szoftverek kezelését tanulom,"

A Thinkorswim-re gondolsz?
1. Gondoltam, hogy ez valakinek nem lesz egyértelmű. Az éles az éles. A demó az demó. Az éles gyakorló számlán meg olyan kevés valós pénz van, hogy csak gyakorlásra jó.

2. Nem csak
Régi 2011-02-09, 19:25   #132 (permalink)
Szenior tag

moszad logója

Alapbeállítás

Idézet:
Nem sértődtem be, csak gondoltam értéket adok ehhez a topikhoz, ha már megnyitottam.
Gondolom részleteket megint nem fogunk megtudni.
Talán ez az egyetlen olyan topic ahol eddig én személy szerint semmilyen értéket nem véltem felfedezni.
Régi 2011-02-10, 13:23   #133 (permalink)
thg
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
moszad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Gondolom részleteket megint nem fogunk megtudni.
Talán ez az egyetlen olyan topic ahol eddig én személy szerint semmilyen értéket nem véltem felfedezni.
A hozzászólások alapján a többségnek eddig itt fogalma sem volt arról mi az az iránymentes kereskedés, nekik remélhetőleg értéket jelentett amit írtam. Most már legalább tudják, hogy ez is létezik és utána tudnak nézni.

Te milyen részleteket szeretnél tudni?
Régi 2011-02-10, 17:50   #134 (permalink)
TG1
Új tag

Összes hozzászólás: 2
TG1 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
A hozzászólások alapján a többségnek eddig itt fogalma sem volt arról mi az az iránymentes kereskedés, nekik remélhetőleg értéket jelentett amit írtam. Most már legalább tudják, hogy ez is létezik és utána tudnak nézni.

A TOS-on kivul melyik szoftvert hasznalod?
TG1 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-02-10, 18:13   #135 (permalink)
Szenior tag

moszad logója

Alapbeállítás

Idézet:

Engem az érdekelne, hogyan kell kivitelezni egy ilyen kereskedést.
Rajzal, szöveggel. Nem kell élő sem demó chart, csak egy rajz és az alapgondolat.

És ilyenkor szokott előjönni, hogy szupertitkos, vagy nem teszem be mert mindenki fikázni fog, nem mert évekig szenvedtem érte, nem teszembe mert csak, stb.

A múltkor elkezdtem a végére járni de elment a kedvem mert napokig olvastam a semmiről. Pedig érdekel a téma és bár az opciókról nem sokat tudok de ha látnék valami fantáziát benne megtanulnám.

Egy másik fórumon kb 1 éve amikor elkezdtem foglalkozni a forexel, Werish kolléga (remélem jól írom a nevét) feltett egy kézzel rajzolt képet a trendkereskedésről. egy másik fórumozó kérdésére, hogy mi is az a trendkereskedés.
Egy egyszerű rajz volt, mégis a lényeget ábrázolta.
Régi 2011-02-14, 17:35   #136 (permalink)
thg
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
moszad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Engem az érdekelne, hogyan kell kivitelezni egy ilyen kereskedést.
Rajzal, szöveggel. Nem kell élő sem demó chart, csak egy rajz és az alapgondolat.
Beszéltem az oktatómmal és azt mondta, hogy fel fog tenni a honlapjára egy cikket a témáról.
Az egyik iránymentes kereskedési stratégia kivitelezésének alapgondolatát rajzzal, szöveggel úgy, hogy egy kezdő is megérthesse.
Régi 2011-02-14, 18:16   #137 (permalink)
Szenior tag

moszad logója

Alapbeállítás

Idézet:
Beszéltem az oktatómmal és azt mondta, hogy fel fog tenni a honlapjára egy cikket a témáról.
Az egyik iránymentes kereskedési stratégia kivitelezésének alapgondolatát rajzzal, szöveggel úgy, hogy egy kezdő is megérthesse.
Köszönöm.
Régi 2011-03-19, 16:23   #138 (permalink)
thg
Új tag

Alapbeállítás

Sziasztok!

Felkerült egy cikk a témakörről a tozsdebolmilliomos.com weboldalra. Az egyik irány-semleges stratégia kivitelezéséről szöveggel, ábrával. Eléggé leegyszerűsített leírás, néhány opciós alapfogalmat ki is hagyott a szerző. Ettől függetlenül remélem hasznos lesz számotokra.
Régi 2011-03-21, 20:49   #139 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 94
papa a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szia thg! nalam ilyen weboldal nem talalhato, segits mit irjak be a keresöbe
köszi
papa nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-03-21, 21:13   #140 (permalink)
Szenior tag

Alapbeállítás

Idézet:
papa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Szia thg! nalam ilyen weboldal nem talalhato, segits mit irjak be a keresöbe
köszi
http://tozsdebolmilliomos.com/
Régi 2011-03-21, 21:35   #141 (permalink)
Tag

Összes hozzászólás: 94
papa a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

köszönöm innen sikerült!
papa nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-03-28, 10:03   #142 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 24
Trader7603 a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Nyaralás után tegnap benéztem ebbe a topikba. Volt pár érdekes írás amivel részben egyet, részben pedig nem értettem A fenti oldalt már egy ideje megtaláltam és jól meg is mosolyogtam... mintha Ő találta volna fel az iron condor opciós stratégiát Az elmúlt 6 hónapos meredek emelkedésben ez pl nem a legjobb stratégia volt a tőzsdén mert oldalazásról nem sok szó esett Persze mindig van egy MSFT, WMT, INTC amik relatíve nem sokat mozognak és akár megjátszható, de nekem nem nagyon tetszik a limitált relatíve kicsi profit és sokszor akkora veszteség esélye.

Ha valaki tud angolul akkor bővebben példával itt elolvashatja: http://www.theoptionsguide.com/iron-condor.aspx
Az ellenkezőjét a reverse iron condort ami nekem volatilis időkben szimpatikusabb itt olvasható:http://www.theoptionsguide.com/reverse-iron-condor.aspx

Elég tőke igényes is és pl, ha ebből valami értelmes profitot akarnék kicsiszolni akkor mondjuk 100db-al kéne megjátszanom ezt a MSFT esetében ami 10 ezer db részvényről szólna 260 ezer dollár értékben ami kicsit sok nekem azért, hogy potenciálisan keressek például 2500 dollárt júniusig egy MSFT 23-as, 20-as put és 27-es 30-as call iron condor opcióval, de akár kockáztassak 15 ezer dollár bukót, ha felmenne 30-ra vagy le 20-ra. Persze lehet finomítani, ha már szar a helyzet, de ez egy fokkal jobb csak mint a halotnak a csók
Szerintem az opciók világa elég jó, ha valaki tudja mit csinál és komolyan angol tudással vagy opcioguru oldalán 1-2 napos olvasással meglehet ismerni. Simán az elején kell kezdeni...call option, put, sell naked call, sell naked put, sell covered call, sell covered put sok embernek elég lenne és utána átláthatnák egyszerűen ezeket is. Ingyenesen ebben a világban minden megtalálható...de a fontos kérdés, hogy ki melyiket mikor használja.

Például ez nem iron condor kereskedés, csak sima eladott naked call opciós kereskedésem volt, de 15 nap alatt kerestem vele 1000 dollárt miközben relatíve minimális kockázatom volt és nyaraltam, tehát alig néztem csak rá. A naked call opciókban vállaltam a felelőséget a Líbiai olaj ugrás után 107 dollár per hordó árnál az UCO dupla olaj etf-nél, hogy az akkori 58 dolláros részvényt eladom valakinek 80 dolláron, ha az felett lesz április 15.-i lejáratnál. Ezért kaptam 70 dollárt/ 100db részvény azaz 1db put. Ha az olaj felment volna 127 dollárig a lejáratig akkor kb az UCO ért volna talán 80 dollárt, de ez nekem még mindig profit lett volna. 80.70 felett veszteség...bár megvehettem volna a részvényt és azt lehívhatták volna tőlem és kockázat minimalizálva. Erre rájön még az is, hogy az UCO veszít az értékéből a contango effektus miatt tavaly 30-40%-is akár...Tehát amíg valaki vesz 1db részvényt és 50-50%- a van, hogy az irányába megy e helyett nekem volt XX%-om arra, hogy nem megy fel 80-ra + az UCO értékveszítése. Én így döntöm az oldalamra az esélyeket.Amúgy ez alatt a két hét alatt lement 49-re majd fel 56-ra, de az opció az időértékéből olyan sokat veszített, hogy szépen kerestem vele. A 27db eladott UCO naked call-ból ma is tartok 4db-ot szép profitban, de szerintem kivárom vele a lejáratot és ma lehet nyitok megint Júliusi lejáratút is akár. Ezt lehetne akár bővíteni és eladni 35 dolláros strike áru put-ot és amíg a most 55 dolláros UCO júliusig 35 és 80 között mozog addig szépen keres az ember.
A blogomba ide volt élőben beírva ez a kereskedés: http://tombolatom.blogspot.com/2011/...ztos-penz.html
Sok sikert mindenkinek.
Régi 2011-08-26, 18:57   #143 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 23
baistvan a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Szerintem a pozíció zárás a lényeg, nem a nyitás.
A zárásra kéne jobban fókuszálni!
baistvan nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-09-17, 14:08   #144 (permalink)
Szenior tag

Összes hozzászólás: 126
Hírnév szint: 1
HJozsó a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Elolvastam egy pár oldalt, és nekem az jött le, hogy a mentor nevű tag azonos Tony James-sel!
HJozsó nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2011-12-15, 11:06   #145 (permalink)
thg
Új tag

Alapbeállítás

Idézet:
HJozsó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Elolvastam egy pár oldalt, és nekem az jött le, hogy a mentor nevű tag azonos Tony James-sel!
Visszaolvastam "mentor" fórumozó írásait és én kétlen, h ő lenne.
Tony nem foglalkozik forex-szel. Kifejezetten az index opciós piacok és a commodity futures opciós piacok a kedvencei. Ezekre alakított ki olyan másolható! stratégiákat amelyekkel viszonylag jól előre kalkulálható, rendszeres profitokat lehet csinálni. A forex piacot a legkockázatosabb területnek tartja több ok miatt.

Én ezen a fórumon nagyon ritkán vagyok, csak benéztem...
Régi 2012-02-07, 10:28   #146 (permalink)
Új tag

Összes hozzászólás: 20
rodcsy a hírnévhez vezető út elején jár.
Alapbeállítás

Idézet:
fxtrader55 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
2. Írd le a kereskedési terved és mutasd meg más tradereknek, akik sikeresek. Lehet, hogy találnak benne olyan hibát, amit Te nem veszel észre és végig rossz úton jársz. Biztos vagyok benne, hogy nem a trendkereskedéssel van a baj.
Szia!
Ez fordítva is igaz lehet.... én szívesen megnézném a Te kereskedési terved, csak, hogy tudjam milyen alapelvek szerint szedjem sorokba a gondolataimat nagyban elősegítenéd a fejlődés(ünket)-emet.
De bárkinek szívesen megnézném az üzleti-tervét, sosem láttam még egy igazi aprólékosan megtervezett "FOREX ÜZLETI-TERVET" vagy, ha esetleg tudsz ajánlani a neten valami hasonlót és jót, azt is szívesen fogadom

Előre is köszönet és hála érte!!!
rodcsy nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Címkék
iránykereskedés, iránymentes kereskedés, magas profitvalószínűség, rendszeres számladuplázás, tőzsdei havi jövedelem

Jelenlévő aktív tagok böngészik ezt a témát: 1 (0 tag és 1 látogató)

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthatsz új témát
nem válaszolhatsz
nem csatolhatsz
nem javíthatsz hozzászólást

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 11:20 , a GMT +1 időzóna szerint.